Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران فیزیک نجومی موفق به شناسایی یک ستاره سریع‌السیر شدند که با سرعت هشت هزار کیلومتر در ثانیه معادل حدود یک سی‌وهفتم سرعت نور به دور سیاه‌چاله مرکز کهکشان «راه شیری» می‌چرخد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از پایگاه خبری فیزیک، پژوهشگران دانشگاه کلن آلمان و دانشگاه ماساریک در برنو (جمهوری چک) سریع‌ترین ستاره شناخته شده تاکنون را کشف کردند که با سرعتی بی‌سابقه به دور یک سیاه‌چاله می‌چرخد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ستاره با نام «اس۴۷۱۶» (S۴۷۱۶) در مدت زمانی چهار سال به دور سیاه‌چاله موسوم به  SagittariusA در مرکز کهکشان راه شیری می‌چرخد و به سرعتی در حدود هشت هزار کیلومتر در ثانیه می‌رسد. (نور با سرعت ۳۰۰ هزار کیلومتر در ثانیه حرکت می‌کند و سرعت نور در حدود ۳۷ برابر سرعت این ستاره است)

ستاره اس-۴۷۱۶ تا فاصله حدود ۱۰۰ واحد نجومی (AU) به این سیاه‌چاله نزدیک می‌شود که در مقیاس استانداردهای ستاره‌شناسی فاصله کمی محسوب می‌شود. یک واحد نجومی معادل حدود ۱۵۰ میلیون کیلومتر است.

در نزدیکی این سیاه‌چاله در مرکز منظومه خورشیدی، مجموعه متراکمی از ستاره‌ها موسوم به S-cluster هستند. در اینجا بیش از ۱۰۰ ستاره وجود دارند که از لحاظ جرم و روشنایی متفاوت هستنند. ستاره‌های اس (S) به طور خاص با سرعت بالا حرکت می‌کنند.

دکتر فلوریان پیسکر از پژوهشگران این کار تحقیقی جدید گفت: یک ستاره موسوم به  اس۲ (S۲) همانند یک فرد با جثه بزرگ در صندلی جلویی ما در سالن سینما عمل می‌کند که مانع دید به مرکز منظومه می‌شود اما با این حال در لحظاتی کوتاه محیط پیرامون سیاه‌چاله مرکزی را مشاهده می کنیم.

وی افزود: این تیم تحقیقاتی بر اساس اصلاح شیوه‌های تحلیلی و رصدهای مدت نزدیک به ۲۰ سال گذشته موفق به شناسایی ستاره‌ای شدند که در مدت تنها چهار سال به دور سیاه‌چاله مرکزی می‌چرخد.

این محقق یادآور شد: این کشف موجب افزایش آگاهی دانشمندان درباره منشاء و تکامل مدار ستاره‌های سریع‌السیر در قلب کهکشان راه شیری می‌شود.

یکی دیگر از محققان هم گفت: ستاره‌ها نمی‌توانند در نزدیکی این سیاه‌چاله به آسانی تشکیل شوند. ستاره اس-۴۷۱۶ باید به سمت داخل حرکت می‌کرد و به سایر ستاره‌ها و اجرام در S-cluster نزدیک می‌شد که این مساله موجب کوتاه شدن مدار آن شده است.

سیاه‌چاله به منطقه‌ای در «مکان‌زمان» (Spacetime) با گرانش بسیار قوی است به طوری که هیچ جرم و ذره‌ای حتی تشعشات الکترومغناطیسی مانند نور نیز نمی‌توانند از آن بگریزند. (مکان-زمان) یک مدل ریاضی است که سه بُعد مکانی را با بُعد زمان ترکیب می‌کند و به یک «چندبخشی» چهار بُعدی می‌رسد.

نظریه نسبیت عام پیش‌بینی می‌کند که یک جرم به اندازه کافی متراکم می‌تواند مکان - زمان را از شکل خارج کرده و یک سیاه‌چاله تشکیل دهد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سیاه چاله ، اکتشافات فضایی ، فناوری فضایی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سیاه چاله اکتشافات فضایی فناوری فضایی دور سیاه چاله سیاه چاله مرکز ستاره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۵۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت کلزا از مزارع کرمانشاه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از آغاز برداشت کلزا از مزارع مناطق گرمسیر استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، علی چاله چاله امروز _ دوشنبه دهم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برداشت کلزا در مزارع شهرستان قصرشیرین آغاز شده است، اظهار کرد: برداشت کلزا در مزارع مناطق سردسیر استان تا اواخر تیر ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه امسال ۴۰۱۹ هکتار از اراضی استان کرمانشاه زیر کشت کلزا رفته است، افزود: پیش بینی می‌شود امسال تولید کلزا در استان به حدود ۹۰۰۰ تن برسد که دو برابر سال گذشته خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه امسال در مقایسه با سال زراعی گذشته افزایش حدود دو برابری سطح زیر کشت کلزا در استان را شاهد هستیم، خاطرنشان کرد: سال زراعی گذشته ۲۱۷۶ هکتار از اراضی استان زیر کشت کلزا رفته بود و حدود ۴۵۰۰ تن محصول در استان تولید شد.

چاله چاله با بیان اینکه شهرستان‌های کنگاور و سنقر و کلیایی با ۱۰۰۳ و ۲۰ هکتار به ترتیب بیشترین و کمترین سطح زیرکشت کلزای استان را دارند، اضافه کرد: به جز پاوه در همه شهرستان‌های استان کشت کلزا را داریم.

وی با اشاره به وضعیت مطلوب مزارع کلزای استان در بازدیدهای صورت گرفته، تاکید کرد: انتظار داریم امسال شاهد عملکرد خوب مزارع کلزای استان باشیم و چهار مرکز خرید تضمینی کلزا در استان راه‌اندازی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه امسال کلزا با قیمت تضمینی هر کیلوگرم ۳۵ هزار تومان از کشاورزان خریداری می‌شود، گفت: تمام کلزای تولیدی در استان توسط کارخانجات روغن‌کشی داخل استان خریداری خواهد شد و این شرکت قول پرداخت مطالبات کُلزاکاران استان در کمتر از یک ماه را داده است.

کد خبر 749083

دیگر خبرها

  • ربات‌های قاتل؛ ترس از آینده هوش مصنوعی
  • چرخ اقتصاد و تولید کشور با دست‌های توانمند کارگران می‌چرخد
  • دستگیری شرور تیرانداز محله بی‌سیم تهران 
  • دستگیری شرور و عامل تیراندازی در محله بی‌سیم تهران
  • نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم
  • چرا هنوز با موجودات فضایی ارتباط برقرار نکرده‌ایم؟
  • ارزیابی ایمنی حدود ۱۵۰۰ بوستان در پایتخت و شناسایی بیش از ۱۵ هزار مورد ناایمن
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع کرمانشاه
  • ستاره پرسپولیس در لیست سیاه اوسمار
  • تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)