Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ امراء ارتش، پیشکسوتان هوانیروز و خلبانانِ رژه ۱۹ تیر ۵۸ قم با حضور در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، با رئیس موسسه دیدار کرده و به تشریح عملیات رژه در حضور امام، و مرور خاطرات آن روز تاریخی پرداختند.

در ابتدای این نشست که دیروز ۱۴ تیر ماه برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین علی ملانوری، معاون پژوهشی موسسه، ضمن خوشامد گویی به میهمانان با اشاره به اهمیت گردآوری خاطرات در حوزه تاریخ شفاهی با محوریت امام گفت: حضور تاریخ سازانِ رژه ۱۹ تیر ۵۸ قم بخش مهمی از تاریخ انقلاب اسلامی است و معاونت پژوهشی موسسه در صدد است این رویداد مهم را تاریخ نگاری کرده و تاریخ انقلاب در آن برهه حساس را تدوین و تکمیل نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام ملانوری گفت: رهبری امام خمینی(س) در دوران پرتلاطم انقلاب و اعتماد به مردم و ارتش در آن روزهای پر التهاب از نکات مهم مدیریت امام خمینی(س) محسوب می شود. معاون پژوهشی موسسه تصریح کرد: اعتماد متقابل امام به مردم و مردم به امام فصل درخشانی را در تاریخ انقلاب اسلامی رقم زد. وی با اشاره به اهمیت این روز گفت: بر اساس پیشنهاد هوانیروز جمهوری اسلامی ایران، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) مستندات لازم را تدوین، تا این روز تاریخی در تقویم ملی کشور به ثبت برسد.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی کمساری، رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) نیز با خوشامد گویی به حاضران گفت: امروز شاهد اتفاق مبارکی در موسسه هستیم که فرماندهان ارتش سرافراز، هوانیروز قهرمان، یادگاران دفاع مقدس و میراث داران عزت و سرافرازی کشور را در جمع خود می بینیم.

دکتر کمساری به سه رکن اصلی و مهم انقلاب اسلامی اشاره کرده و تصریح کرد: «استقلال»، «آزادی» و «جمهوری اسلامی» از اصول اندیشه امام است؛ که در شعار عمومی مردم در ایام پیروزی انقلاب متبلور و متجلی بود و ماحصل گفتمان انقلاب است.

وی افزود: یکی از اصلی ترین نقاط ثقل این گفتمان مسئله استقلال است. استقلال یکی از سه کلید واژه اصلی گفتمان امام راحل بود که متضمن بدست آوردن قدرت در دو حوزه نرم و سخت است.

وی افزود: در حوزه استقلال و استقلال خواهی اگر پیروزی انقلاب اسلامی نبود، ما امروز به یک مستعمره جیره خوار ضعیف و ذلیل تبدیل می شدیم؛ به فرمایش حضرت امام، استقلال، شرف و عزت کشور ما را تضمین می کند و باعث عزت ایران در برابر اجانب و بیگانگان و قدرت های استعمارگر می شود؛ نبود استقلال بخصوص در دوره پهلوی، اصلی ترین ضربه ها را بر پیکره تمامیت و استقلال کشور ما وارد کرد؛

کمساری گفت:در سایه رهبری مدبرانه امام راحل، مجاهدت های مردم، رشادت های ارتش و هوانیروز و سایر قوای نظامی و انتظامی، امروز کشور از استقلال عزتمند و مقتدر برخوردار است.

کمساری تاکید کرد: علی رغم برخی کاستی ها و کمبودهایی که وجود دارد اما آنچه نمی توان در آن خدشه ای وارد کرد موضوع استقلال است و جمهوری اسلامی مقتدر و مستقل است و با عزت در دنیا حرف خود را می زند.

کمساری تصریح کرد: به برکت استقلال جمهوری اسلامی، امروز دیگر معادلات سیاسی در بیرون از مرزهای ما رقم نمی خورد و به تعبیر مقام معظم رهبری دوران بزن دررو تمام شده است.

کمساری افزود: امام راحل می فرمایند: ارتش اساس و رکن استقلال کشور است؛ که تعبیر بلندی است. اگر امروز از استقلال سخن می گوئیم و به آن افتخار می کنیم رکن و اساس این استقلال، ارتش است که می توان به نیروهای مسلح نیز آن را تعمیم داد.

کمساری افزود: این امنیت و اقتدار امروز مرهون مجاهدت های ارتش، نیروهای مسلح، سپاه، بسیج و همه آنهایی که در عرصه حفظ مرزهای کشور تلاش می کنند، است و این اقتدار عزتمند سرآغاز گفتگوی ما با دنیاست.

رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) افزود: جنس نگاه امام به ارتش و اقتدار نیروهای مسلح با نگاه رایج در دیگر کشور ها به ارتش تفاوت ماهوی دارد؛ حضرت امام بر حفظ اخلاق و رعایت اخلاق کریمه در ارتش توصیه می کنند؛ نه به اقتدار نظامی صِرف؛ با همان فرهنگی که در آموزه های امیرالمومنین وجود داشت، بود. وی افزود: حضرت امام می فرمایند: « اخلاق کریمه، آن قدری که در ارتش و در سپاه و در قوای مسلح دیگر اخلاق‌ کریمه‌ لازم‌ است‌، شاید در جاهای دیگری به آن اندازه لازم نباشد». هر کجا قدرت وجود داشته باشد، امکان آسیب و آفت وجود دارد و اگر قدرت همراه با اخلاق باشد از میزان امکان لغزش کاسته می شود.

کمساری در پایان سخنان خود گفت: در دوران پرالتهاب انقلاب و قبل از آن عده ای پیشنهاد انحلال ارتش را به حضرت امام می دادند که ایشان تمام قد در برابر این دیدگاه ایستاد و با تقویت این نهاد ارزشمند موجب شکوفایی استقلال کشور شد. کمساری گفت: حتی امام راحل بر حفظ سلسله مراتب در ارتش نیز تاکید می کرد چرا که معتقد بود اگر ارتش ضعیف شود کشور هم ضعیف می شود. وی افزود: در منظر امام سلسله مراتب ارزش تلقی می شد و امام همواره بدنبال حفظ نظم و ساختار در ارتش بود. امام راحل در این باره می فرمایند: «من از درجه داران، افسران، سربازان ارتش تقاضا دارم که حفظ نظام را بکنند و سلسله مراتب را حفظ کنند که اگر سلسله مراتب حفظ نشود ارتش‌ رو به‌ ضعف‌ می‌رود، و اگرخدای نخواسته ارتش ما رو به ضعف برود کشور ضعیف خواهد شد، اسلام ضعیف خواهد شد. سلسله مراتب را حفظ کنید».

کمساری تاکید کرد: یکی از توصیه های مهم امام چه در بیانات و سخنرانی ها و اعلامیه ها و چه در وصیت نامه مبارکشان این بود که قوای مسلح و نیروهای انتظامی به مسائل سیاسی و حزبی و جناحی ورود نکنند.

امام فرمودند: «قوای مسلح مطلقاً، چه‌ نظامی‌ و انتظامی‌ و پاسدار و بسیج و غیر اینها، در هیچ حزب و گروهی وارد نشده و خود را از بازیهای سیاسی دور نگه دارند. در این صورت می‌توانند قدرت نظامی خود را حفظ و از اختلافات درون گروهی مصون باشند. و بر فرماندهان لازم است که افراد تحت فرمان خود را از ورود در احزاب منع نمایند» این دور اندیشی امام و بصیرت پیامبر گونه امام است. کمساری گفت: حضرت امام نمی فرمایند به دسته یا گروهی وارد شوند که انقلابی تر هستند؛ بلکه می فرمایند مطلقا وارد هیچ حزب و گروهی نباید بشوند. به بیانی دیگر اگر افکار سیاسی وارد نیروهای مسلح شود، جهات نظامی از بین می رود؛ فلسفه عدم ورود به حزب و دسته و گروه نیز همین مسئله است. لذا می بینید هر کجا نیروهای مسلح ما به دسته بندی های سیاسی و حزبی وارد شده اند از همین جا ضربه خورده اند و اقتدارشان خدشه دار شده است.

دکترکمساری افزود: حضرت امام خطاب به ارتش می فرماید:من به سران ارتش امر می‌کنم به اینکه باید در ارتش‌ مسائل‌ سیاسی‌ طرح‌ نشود. اشخاص اگر بخواهند بیایند آنجا صحبت بکنند، اگر از سیاسیون هستند، اینها را نگذارند بیایند در ارتش صحبت بکنند. و در جای دیگر می فرمایند ورود در امور سیاسی همان و حیثیت ارتش از بین رفتن نیز همان.

رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) گفت: به عقیده بنده این سه توصیه حضرت امام در باره ارتش از دیگر توصیه ها پررنگ تر است. اول: حفظ وجه معنوی و اخلاقی ارتش؛ دوم: حفظ سلسله مراتب و نظم تشکیلاتی در ارتش؛ و سوم: پرهیز از ورود به دسته بندی های سیاسی؛ و الحمدالله کلیت ارتش جمهوری اسلامی ایران چه نیروی زمینی، چه نیروی دریایی، چه نیروی هوایی و دیگر بخش ها می تواند با افتخار سرش را بالا بگیرد که وفادارانه به این توصیه های امام عمل کرد؛ و اقتدارش صدق این مدعاست؛ براستی که هر کجا از توصیه های امام فاصله گرفتیم دچار مشکل شدیم.

امیر سرتیپ دوم تقی خانی، سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست با اشاره به رژه ۱۹ تیر ۵۸ قم گفت: این حرکت تاریخی هوانیروز چند اصل مهم از جمله اصل «استقلال»را به ما یادآوری می کند.

امیر تقی خانی تصریح کرد: بفرموده امام راحل«اساس استقلال بر ارتش است» و تجزیه و تحلیل این رویداد بزرگ مشخص می کند که امام عظیم الشان در دوران پر التهاب پیروزی انقلاب روحیه ای باور نکردنی در جسم و جان مردم و ارتش ایجاد کرد که همچنان پابرجاست.

وی گفت: جملات حضرت امام در آن مراسم تاریخی این بود که امروز مانند صدر اسلام، ارتش اسلام در آغوش مردم و از خود مردم است. اینها باید از ایران و اسلام پشتیبانی کند و ملت باید از آنها پشتیبانی کند. و بعد فرمودند اساس استقلال مملکت بر ارتش است.

سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به کسب جرات انقلابی در بدنه ارتش پس از این سخنرانی امام در حمایت از ارتش گفت: در شرایط حاد کشور در آن زمان، پشتیبانی امام از هوانیروز و ارتش، سنگ بنای اقتدار و عزت نهاده شد و در اوج تهدیدات که دشمنان بدنبال ضربه زدن به این نهاد ارجمند بودند، حضرت امام در مقابل همه آنها ایستاد.

امیر تقی خانی گفت: آنچه که در رژه ۱۹ تیر ۵۸ قم از اهمیت بالایی برخوردار است اندازه آن اتفاق است؛ وی تصریح کرد: فاصله بالگردها با سطح زمین بسیار کم و هر اتفاقی ممکن بود رخ بدهد؛ اما به لطف خدا ۴۱ بالگرد در برابر امام و مردم رژه رفتند؛ اتفاقی که پس از آن هرگز تکرار نشد.

وی افزود: از تاثیرات این حرکت تاریخی این بود که رژه ۱۹ تیر ۵۸ قم روحیه رزمی ارتش و هوانیروز را برای ادامه ماموریت هایش و برای انجام کارهای بزرگ و آمادگی دفاعی بسیار بالا برد.

سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بخش پایانی سخنان خود گفت: تا کنون هشتصد هزار ساعت عملیات هوایی توسط هوانیروز سربلند انجام شد و بزرگی آن رژه منشاء پیروزی ها و کارهای بزرگ هوانیروز در سالهای جنگ و پس از جنگ تحمیلی در حفظ انقلاب و تثبیت پایه های انقلاب شد.

وی تصریح کرد: این اتفاق تاریخی تاثیرات مثبتی بر روی مردم گذاشت و مردم را نسبت به ارتش خوش بین کرد.

سپس امیر سرتیپ دوم خاموشی جانشین هوانیروز در سخنانی کوتاه گفت: رژه ۱۹ تیر ۵۸ قم زیربنایی برای هشت سال دفاع مقدس و خودکفایی هوانیروز شد. وی افزود: در سال ۵۷ هوانیروز بیشترین مستشار آمریکایی را داشت؛ در زمان پیروزی انقلاب که آنها مجبور به ترک کشور ما شدند، می گفتند شماها نمی توانید به تنهایی کار کنید و حداکثر تا شش ماه دیگه مجبور می شوید ما را برگردانید! اما با این اتکا به نفسی که امام در ارتش و هوانیروز ایجاد کرد دیگر هرگز به آن مستشارها نیاز پیدا نکردیم.

امیر خاموشی تصریح کرد: امروز شاهد هستیم که هوانیروز ۴۰۰ هزار ساعت پرواز انجام داده است که برای هر ساعت پرواز حداقل ۷۰ ساعت کار فنی و تعمیر و نگهداری لازم است و الحمدالله امروز به خودکفایی کامل دست پیدا کردیم.

وی افزود: این خودکفایی در پس از جنگ تحمیلی هم تکامل پیدا کرد و در خدمات رسانی در زمینه های متعدد مانند سیل و زلزله و ... ادامه پیدا کرد و این بواسطه خودباوری است که امام به ارتش بخشید.

امیر سرتیپ خلبان عابدی، طراح رژه ۱۹ تیر هم در این نشست گفت: جمع ما مورد وثوق حضرت امام بود و عملیات رژه ۱۹ تیر ۵۸ را به گونه ای منحصر بفرد برنامه ریزی و موضوع را کاملا محرمانه خدمت حضرت امام مطرح کردیم.

عابدی گفت: حضرت امام آن زمان در منزل آیت الله اشراقی مستقر بودند؛ ۴۱ فروند هلی کوپتر عملیات رژه ۱۹ تیر ۵۸ را انجام دادند و ۴ فروند هم آسمان قم را مدیریت می کردند و همه چیز کنترل شده بود.

امیر عابدی افزود: طرح را مجدد با آقای عمادی بررسی کردیم و باتفاق رفتیم خدمت آقای فلاحی، فرمانده نیروی زمینی و ایشان گفتند چه کسی جرات انجام این کار را دارد؟! و گفت تامین امنیت کار بسیار سختی است. روز بعد با هماهنگی آیت الله اشراقی خدمت حضرت امام رسیدیم و چند درخواست خدمت ایشان مطرح کردم؛ از جمله بحث همین رژه ۱۹ تیر ۵۸. که حضرت امام فرمودند: انجام بدهید. وی افزود: در محضر حضرت امام بنده همچنین پیشنهاد آن روز را بعنوان روز هوانیروز دادم که امام فرمودند: روز هوانیروز باشد.

طراح رژه ۱۹ تیر ۵۸ گفت: به حضرت امام عرض کردم که شما به جلوی تراس تشریف بیاورید و هلی کوپترها و نیروی پیاده از جلوی شما رژه می روند که قبول فرمودند و آن رژه تاریخی به خوبی انجام گرفت.

در این نشست امیر سرتیپ تقی خانی(سخنگوی ارتش)، امیر فولادی، امیر سرتیپ خاموشی، امیر سرتیپ عابدی، امیر سرتیپ خلبان ژنده رزمی، تیمسار تابیده چی، امیر سرتیپ خلبان محمد زاده، حجت الاسلام والمسلمین باقری(مسول عقیدتی سیاسی هوانیروز) و جمعی دیگر از پیشکسوتان ارتش جمهوری اسلامی و همچنین حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی کمساری(رئیس موسسه)، حجت الاسلام والمسلمین علی ملانوری(معاون پژوهشی)، عادلانی(معاون فرهنگی و هنری و ارتباطات)، دکتر داستانی (مدیر مرکز اسناد و آرشیو)، قاسمی(مدیرکل حوزه ریاست)، رضایی(سردبیر پرتال امام خمینی)، دکتر تقی زاده و فراهانی... از موسسه حضور داشتند.

خاطره گویی از آن روز تاریخی، نمایش فیلم رژه ۱۹ تیر ۵۸، تدوین پیشنویس ثبت این روز تاریخی در تقویم ملی کشور، اهداء لوح تقدیر به چند تن از خلبانان حاضر در رژه، و دیدار از حسینیه جماران و تجدید بیعت با آرمان های امام راحل از دیگر برنامه ها بود.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا علی کمساری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی موسسه تنظیم آثار امام خمینی افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی س ارتش جمهوری اسلامی ایران حجت الاسلام والمسلمین پیروزی انقلاب انقلاب اسلامی نیروهای مسلح سخنگوی ارتش سلسله مراتب رئیس موسسه روز تاریخی امیر سرتیپ امام راحل قوای مسلح تقی خانی توصیه ها آن روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۸۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام والمسلمین شاکری روز شنبه در نشست خبری همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای که سالن جلسات دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: به عنوان دانشگاه معارف اسلامی وظیفه داریم از ظرفیت اندیشمندان صاحب فکر استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه نسبت به شخصیت رهبر انقلاب غفلت جدی داشته‌ایم، مطرح کرد: رهبری در تبیین دین بسیار موفق بوده و قدرت ارتباط گیری بالایی دارند.

رئیس دانشگاه معارف اسلامی با بیان اینکه این پژوهش‌ها می‌تواند نگرش امام را گسترش دهد، عنوان کرد: به همین منظور نشست‌های متعددی با مسئولین استانی برگزار شده است که حدود ۸۰ مقاله از این بستر دریافت شد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۱۴۶ مقاله پذیرش شده است، خاطرنشان کرد: در کنار ارسال مقالات شاهد ارسال چکیده مقاله‌ها نیز بوده‌ایم که در پایان یک جلد از آن‌ها منتشر خواهد شد.

آقای شاکری با بیان اینکه همایش چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد، تصریح کرد: مهمانان ویژه این همایش نیز آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، حجت الاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و حجت الاسلام والمسلمین محمدیان از اعضای بیت رهبری خواهند بود.

وی اضافه کرد: این همایش در سالن شهید سلیمانی دانشگاه معارف اسلامی در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار خواهد شد.

در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی هم اظهار کرد: این کنگره از سال ۱۴۰۰ آغاز به کار کرده ولی از سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را به صورت جدی‌تری دنبال کرده است.

وی با اشاره به اینکه هدف اصلی این کنگره ترویج قرآن و آشناسازی جامعه است، مطرح کرد: نسل جوان با جنبه سیاسی رهبر آشنا است اما جنبه‌های قرآنی ناشناخته مانده است که این کنگره تلاش می‌کند این بعد را نیز روشن کند.

دبیر همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی این همایش تحکیم نظام اسلامی است، عنوان کرد: این کنگره با بیش از ۱۴۷ مرکز همکار بزرگ‌ترین کنگره تاریخ ایران است.

وی با اشاره به اینکه نزدیک ۱۸۰ نفر در ارزیایی شرکت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: همچنین در طول این زمان ۷۲ کارگاه مقاله نویسی، ۱۸ کرسی علمی ترویجی و نقد، ۱۶ کمیته علمی از شخصیت‌های مختلف و … برگزار شده است.

وی با بیان اینکه برگزاری این کنگره یک روزه و تنها در یک شهر نیست، تصریح کرد: اجلاس‌های متعددی برای این کنگره در نظر گرفته شده است.

وی از برگزاری ۱۱۶ پیش نشست، ۶۵ کارگاه آموزشی و ۱۲ کرسی مرتبط با محورهای همایش یادکرد و گفت: ۱۳ جلد از مجموعه مقالات در اجلاس‌ها و نرم افزارهای هر اجلاس به صورت جداگانه منتشر می‌شود.

دبیر همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای اضافه کرد: پیش از برگزاری این کنگره حدود ۷۰ مقاله در ارتباط با اندیشه‌های قرآنی رهبر انقلاب وجود داشت که امروز این مقاله‌ها از مرز ۲۰۰ مقاله گذشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • چهره‌هایی که در مراسم تشییع عروس امام خمینی(ره) در قم حضور داشتند | عکس
  • پشتیبانی ۲۱ میلیارد تومانی از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۳
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • اقتدار جمهوری اسلامی تکیه گاهی برای آزادی خواهان جهان است
  • تجلی اقتدار نظامی ایران در عملیات موشکی علیه رژیم صهیونیستی
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • پیام های تسلیت در پی درگذشت همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی
  • تسلیت اخوان انصاری در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود