Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@14:45:35 GMT

کشف سرنخ‌های تازه از چگونگی آسیب مغزی توسط کرونا

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۲۸۴۷۴

کشف سرنخ‌های تازه از چگونگی آسیب مغزی توسط کرونا

به گزارش «تابناک» به نقل از دیجیاتو، به گفته «آویندرا نات»، یکی از محققان حاضر در این مطالعات، اغلب بیماران مبتلا به کرونا دچار اختلالات عصبی هم می‌شوند، اما درک خوبی از علت فیزیولوژیک این فرایند وجود ندارد. از سوی دیگر با پیشرفت همه‌گیری این بیماری، محققان متوجه شدند که کووید-۱۹ تنها یک مریضی تنفسی ساده نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین خاطر و به دلیل تجربه وجود مقادیر بالای لخته‌های خونی و سکته در میان مبتلایان، اکنون بیشتر تحقیقات در خصوص این بیماری روی تاثیرات مغزی کوتاه و بلندمدت کووید-۱۹ تمرکز دارند.

طبق یک پژوهش مهم در سال گذشته، محققان در مبتلایان این بیماری موارد برجسته‌ای از آسیب به سلول‌های اندوتلیال عروقی مغز را مشاهده کردند؛ اجزایی که وجودشان در بخش BBB مغز حیاتی به شمار می‌رود.

دانشمندان در ادامه این فرضیه را مطرح کردند که آسیب به سلول‌های اندوتلیال ممکن است به علائم عصبی مرتبط با کووید-۱۹ منتهی شود، اما با این وجود دو پرسش دیگر بی‌پاسخ ماندند. ابتدا اینکه آسیب سلول‌های اندوتلیال چطور به آسیب نورون‌ها منجر می‌شود و دوم اینکه آیا تمامی این موارد مستقیما توسط ویروس کووید-۱۹ رخ می‌دهند یا اینکه مشکل از آسیب «خودایمنی» است؟

کرونا و تاثیرات آن بر مغز

طی پژوهش‌های جدیدتری که توسط محققان انستیتوی ملی سلامت (یکی از زیر‌شاخه‌های وزارت بهداشت آمریکا) صورت گرفته، دانشمندان موفق شدند تا پاسخ‌هایی را برای سوالات مطرح شده ارائه دهند. آن‌ها با مطالعه دقیق بافت مغزی از مبتلایان فوت شده متوجه شدند آسیب اولیه به سلول‌های اندوتلیال احتمالا با واکنش ناهنجار سیستم ایمنی مرتبط است.

مطالعات مذکور همچنین مشخص کردند که نشانگر‌های زیستی سیستم ایمنی روی سطح سلول‌های آسیب دیده اندوتلیال قابل شناسایی هستند. گفتنی است که این آسیب اولیه موجب فعال‌سازی اندوتلیال‌ها می‌شود؛ امری که در ادامه سبب سلسله‌ای از رویداد‌های مرتبط با علائم کووید ۱۹ خواهد شد.

طبق توضیحات آویندرا نات، فعال‌سازی اندوتلیال‌ها باعث می‌شود پلاکت‌هایی که به دیواره رگ‌های خونی می‌چسبند، سبب ایجاد لخته خونی شوند و همزمان با این فرایند پیوند تنگاتنگ سلول‌های اندوتلیال نیز مختل و نشتی می‌شود.

هنگام رخداد نشتی یا تراوش، سلول‌های ایمنی مانند ماکروفاژ با ایجاد التهاب و تورم، برای بازسازی آسیب‌ها وارد عمل می‌شوند و این فرایند به شکل کلی باعث آسیب رسیدن به نورون‌ها می‌شود.

همچنین برخلاف پژوهش‌هایی که اعلام کرده بودند کووید-۱۹ در مغز هم قابل شناسایی است، محققان در مطالعات جدید خود هیچ اثری از این ویروس در مغز مشاهده نکردند. بدین ترتیب این سوال که چرا سیستم ایمنی در صورت ابتلای کووید-۱۹ به سلول‌های سالم حمله می‌کند، همچنان پابرجاست.

یکی از احتمالات موجود در این زمینه این است که پادتن ایجاد شده توسط سیستم ایمنی به این دلیل به بافت سالم حمله‌ور می‌شود که ویروس کرونا و بافت مذکور از گیرنده مشابهی به نام ACE۲ استفاده می‌کنند؛ موردی که در نهایت پادتن‌ها را به اشتباه می‌اندازد.

بدین ترتیب آزمایشات جدید و همینطور قدیمی‌تر شواهد محکمی از نقش واکنش‌های سیستم ایمنی در بسیاری از مشکلات مرتبط با کووید-۱۹ کوتاه یا بلندمدت در اختیار ما قرار داده‌اند.

البته یافته‌های جدید بدان معنا نیستند که ما برای مقابله با کووید ۱۹ بلندمدت نیازمند درمان‌های فراگیر سرکوب‌کننده در زمینه سیستم ایمنی هستیم، این یافته‌ها تنها به پتانسیل توسعه درمان‌هایی اشاره دارند که به شکل خاص جهت جلوگیری از واکنش‌های ناهنجار سیستم ایمنی و آسیب‌های مغزی مرتبط به آن هستند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات دوحه زلزله هرمزگان فائزه هاشمی آیت الله ناصری ویروس کرونا کووید 19 ابتلا به کرونا آسیب مغزی مذاکرات دوحه زلزله هرمزگان فائزه هاشمی آیت الله ناصری سلول های اندوتلیال سیستم ایمنی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۸۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص‌های ایمنی صادرات در پایانه‌های نفتی ارتقا یافت

به گزارش خبرنگار مهر، عباس غریبی ظهر چهارشنبه در بازدید از سایت ۲ پایانه میعانات گاز پارس جنوبی در منطقه کنگان با اشاره به توان متخصصان داخلی اظهار داشت: به همت و تلاش متخصصان شرکت پایانه‌های نفتی ایران سیستم تله‌متری گوی شناور شماره ۴ پایانه میعانات گازی پارس جنوبی (منطقه کنگان) تعمیر و در سرویس قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران با بیان اینکه وظیفه ۱۰۰ درصد صادرات میعانات گازی تولیدی در منطقه پارس جنوبی بر عهده شرکت پایانه‌های نفتی ایران است، افزود: باید با بروز رسانی تجهیزات، تعمیر، بازسازی و ایمن سازی فرایند بارگیری و صادرات در مسیر ارتقا شاخص‌های ایمنی گام برداریم.

غریبی به تلاش شبانه روزی متخصصان در این شرکت اشاره کرد و با تاکید بر اعتماد به تجارب و تخصص کارشناسان داخلی ابراز داشت: متخصصان شرکت پایانه‌ها نفتی ایران با تلاش و همت بالای خود موفق شدند مشکلات سیستم تله‌متری گوی شناور که نقش مهمی در ایمن سازی فرایند بارگیری میعانات گازی به کشتی‌ها دارد را رفع کرده و در سرویس عملیاتی قرار بدهند.

وی با بیان اینکه هم اکنون این سیستم در مدار قرار گرفته است، افزود: در حال حاضر اطلاعات مربوط به وضعیت شیرهای کنترلی منتهی به گوی شناور به صورت آنلاین در اتاق کنترل ساحل قابل مشاهده بوده و در صورت بروز مشکل در فرایند بارگیری این سیستم می‌تواند ضمن توقف خودکار بارگیری، از بروز هرگونه حادثه‌ای که منجر به خسارت شود، جلوگیری کند.

غریبی در پایان از متخصصان فعال در رفع عیب و عملیاتی کردن سیستم تله‌متری گوی شناور تجلیل و قدردانی کرد.

کد خبر 6094136

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند
  • شاخص‌های ایمنی صادرات در پایانه‌های نفتی ارتقا یافت
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک