Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به منظور ایجاد شفافیت در وضعیت املاک کشور، ثبت نام مالک و مستاجر​ در سامانه املاک و اسکان اجباری شده است و کلیه مالکان و مستاجران باید املاک تحت مالکیت خود را در سامانه مذکور ثبت کنند.

بر اساس گفته‌های وزیر راه و شهرسازی پس از پایان مهلت ثبت نام ملک در این سامانه، دستگاه‌های اجرایی، اقامتگاه فرد را با توجه به آدرس و کدپستی مشخص شده در این سامانه به دست می‌آورند و بر این اساس، خدماتی از جمله: افتتاح حساب بانکی، صدور دسته‌چک، خدمات مشمول سیاست‌های حمایتی و یارانه‌ای، خدمات کمک‌معیشتی، تعویض پلاک خودرو، فروش انشعاب آب، برق، گاز و تلفن، دریافت گواهی نامه، دریافت گذرنامه، مدارک خودرو، ثبت‌نام مدرسه، اخطاریه، ابلاغیه و از این قبیل را به او اعطا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانستن این نکته هم ضروری است که ثبت نام در سامانه املاک تنها مختص مالکان نیست و کلیه سرپرستان خانوار اعم از مالک و مستاجر باید در این سامانه ثبت نام کنند، چون به گفته وزیر راه و شهرسازی در صورت ثبت نام نکردن در موعد مقرر، با ضمانت اجرای جریمه مالیاتی و محرومیت از خدمات اجتماعی مواجه خواهند شد.

بیشتربخوانید

مزایای اخذ کد رهگیری برای معاملات مسکن

ثبت مشخصات هویتی
قبل از این که ملک را در سامانه ثبت کنید باید در این سایت ثبت نام کنید و مشخصات هویتی خود را ثبت کنید نحوه و مراحل آن را در ادامه می‌خوانید.

۱- برای ورود به سایت سامانه، متقاضی باید، در صفحه مرورگر خود، آدرس amlak.mrud.ir را وارد و سپس، گزینه ورود به سامانه را انتخاب کند.

۲- در این مرحله، متقاضی باید، شماره تلفنی را که به نام خودش است، وارد کند و روی گزینه ورود کلیک و در مرحله بعد هم کد ملی خودش را وارد کند و منتظر تایید هویت و رمز ارسال شده به تلفن همراه بماند.

۳- کدی را که به شماره تلفن شما ارسال شده است در کادر مخصوص وارد کنید.

۴- در صورتی که مراحل احراز هویت به صورت موفقیت آمیز طی شده باشد، به شما یک رمز عبور اعطا می‌شود.

۵- در صفحه جدیدی که برای شما باز شده باید اطلاعات هویتی خود را وارد کنید.

۶- حالا از شما خواسته می‌شود نوع سرپرستی خانوار خود را وارد کنید.

۷- در این مرحله باید چند لحظه‌ای صبر کنید تا اطلاعات وارد شده شما بررسی و تایید شود و بعد از تایید بلافاصله وارد صفحه‌ای می‌شوید که باید وضعیت ملک و خانه‌ای را که در آن سکونت دارید مشخص کنید.

نحوه ثبت نام مالکان و مستاجران
۱- بعد از طی کردن مراحل ثبت نام وارد صفحه‌ای می‌شوید که دو گزینه به شما نشان داده می‌شود که آیا مالک خانه هستید یا مالک نیستید.

۱-۲ - اگر مالکید «مالک خودم هستم»، را انتخاب کنید و مرحله بعد را بزنید.

۲-۲ - اگر مالک نیستید عبارت مالک شخص دیگری است، را انتخاب کنید.

۳- هر کدام از گزینه‌ها را انتخاب کرده باشید به صفحه‌ای وارد می‌شوید که باید نوع مالکیت ملک را که حقوقی است یا حقیقی انتخاب کنید.

۱-۴ - اگر گزینه مالک خودم هستم را انتخاب کرده اید باید اطلاعات مربوط به میزان مالکیت خود از ملک را وارد کنید.

۲-۴ - اگر مالک نیستید باید شماره ملی مالک را در این قسمت وارد کنید.

۱-۵ - مالک ملک به صفحه‌ای هدایت می‌شود که در آن باید اطلاعات مربوط به ملک مانند مشخصات مالک، شامل نوع سند، شناسه یکتای سند مالکیت و نظایر آن را از داخل سند احصا و آن را وارد کنید.

۲-۵ - مستاجر‌ها هم به صفحه‌ای هدایت می‌شوند که باید نوع ملک، متراژ، طبقه و واحد آن را وارد کنند.

۶ - در مرحله بعد مالک و مستاجر به صفحه‌ای هدایت می‌شوند که باید اطلاعات مربوط به یکی از قبض‌ها را وارد کنند، ورود کد قبض و شناسه قبض کفایت می‌کند و در پایان هم اگر ملک شماره تلفن ثابتی دارد، شماره تلفن را وارد کنند.

راه‌های دیگر ثبت نام
یکی دیگر از راه‌هایی که ثبت نام مالک و مستاجر در سامانه املاک و اسکان از طریق آن امکان پذیر است ثبت املاک در اپلیکیشن املاک و اسکان است که امکان دانلود آن در گوشی‌های آیفون و‌اندروید وجود دارد. مراحل ثبت نام در اپلیکیشن هم مانند ثبت نام سایت به همان شیوه‌ای است که پیش از این خواندید.

سوالات متداول
۱. آیا ثبت نام مالک و مستاجر هر دو در سامانه املاک و اسکان لازم است؟

بله هم مستاجران و هم مالکان باید اقامتگاه و املاک خود را در این سامانه وارد کنند که نحوه ثبت ملک در این سامانه در متن گزارش آورده شده است.

۲. نحوه ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و اسکان به چه شکل است؟
نحوه ثبت نام مستاجران در سامانه املاک و اسکان به این ترتیب است که در مرحله مربوط به مشخصات ملک باید گزینه شخص دیگری مالک است را انتخاب کنند که آموزش آن در متن قرار داده شده است.

۳. چه کسانی نباید در سامانه ثبت نام کنند؟
غیر از سرپرستان خانوار بقیه اعضای خانواده در صورتی که مالک ملکی نباشند ملزم به ثبت نام در سامانه املاک نیستند که در متن مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.

منبع: روزنامه خراسان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سامانه املاک و مسکن ثبت ملک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۹۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدل جدید خرید و فروش مسکن از خرداد ماه

به گزارش پارس نیوز، سامانه خودنویس به نشانی khodnevis.mrud.ir از خرداد ۱۴۰۲ در اختیار عموم مردم بوده و به مرور انواع معاملات اجاره روی این سامانه بارگذاری و رفع ایراد شد.

۲۱ بهمن سال گذشته نیز دسترسی مشاوران املاک تهران به سامانه قدیم (سامانه املاک و مستغلات) حذف و مشاوران املاک برای ثبت قراردادهای اجاره به سامانه جدید (سامانه خودنویس) ارجاع داده شدند.

این اقدام وزارت راه و شهرسازی مورد انتقاد برخی مشاوران املاک قرار گرفت که آن را نوعی تصدی‌گری دولت در حوزه اصناف و مشاغل می‌دانند.

با این حال هادی عباسی ـ معاون وزیر راه و شهرسازی بهمن سال گذشته گفت که با راه‌اندازی سامانه خودنویس، مشاوران املاک بیکار نمی‌شوند و امکان فعالیت برایشان فراهم است اما باید به نقطه‌ای برسیم که خدمات مشاوران املاک تخصصی شود و ارتقا یابد.

به تازگی نیز مهدی ساسانی ـ مدیر سامانه خودنویس گفته است: در برنامه است تا خردادماه امسال نسخه اولیه قرارداد خرید و فروش در این سامانه رونمایی شود.

سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات در سال ۱۳۸۸ تحت عنوان ایران املاک آغاز به کار کرد و همان زمان وزارت راه و شهرسازی سامانه را از وزارت صمت دریافت کرد و مکلف شد تا دسترسی مردم به کد رهگیری رایگان بدون مراجعه به مشاوران املاک و مستغلات را ایجاد کند. به مدت ۱۴ سال اقدام خاصی روی این سامانه ایجاد نشد و با آغاز به کار دولت سیزدهم با بررسی سامانه مقرر شد تا سامانه جدید راه اندازی شود. زیرا به روز رسانی سامانه املاک و مستغلات عملاً ممکن نبود.

در حال حاضر اگر ملکی در سامانه املاک و اسکان ثبت نشده باشد امکان استفاده از سامانه خودنویس را برای عقد قرارداد ندارد.

منبع : ایسنا

دیگر خبرها

  • انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی به شرط ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان
  • تکمیل سامانه ملی اسکان و تعیین سقف افزایش اجاره‌بها براساس مصوبه مجلس
  • استقبال چشم‌گیر از صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات مالک آتیه مسکن
  • ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره در انتطار مصوبه مجلس
  • تصویب طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، راهکاری برای معاملات شفاف در بازار مسکن
  • سکو‌های انتشار آگهی املاک ساماندهی می‌شوند
  • مدل جدید خرید و فروش مسکن از خرداد ماه
  • رونق قیمت‌گذاری کاذب در پلتفرم‌ها/ انسداد تا اصلاح آگهی‎‌های مسکن
  • مهار اجاره بها مسکن با مصوبه مجلس/ امکان ثبت غیرحضوری دارایی‌های مردم فراهم می‌شود
  • ثبت تمامی آگهی‌های انتشار در سکو‌های اینترنتی در سامانه املاک و اسکان الزامی شد