Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@10:10:01 GMT

کاهش ذخایر جهانی نخود!

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۳۰۲۰۵

کاهش ذخایر جهانی نخود!

طبق داده‌های جهانی، ذخایر جهانی نخود، امسال می‌تواند تا ۲۰ درصد کاهش یابد. آب‌وهوا و جنگ به ذخایر حبوبات آسیب رسانده و قیمت موادغذایی را افزایش داده و تولیدکنندگان موادغذایی را با مشکل مواجه کرده است.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از رویترز، داده‌های دولتی نشان می‌دهد که کشاورزان در ایالات‌متحده، چهارمین صادرکننده نخود، امسال با توجه به شرایط نامساعد آب‌وهوای کاشت بهاره و اولویت دادن به محصولات پردرآمدتری مانند گندم و ذرت، نخود کمتری کاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 روسیه  بزرگترین صادرکننده نخود است و معمولا حدود ۲۵ درصد تجارت جهانی را به خود اختصاص می‌دهد. روسیه حدود ۲۰۰ هزار تا ۲۵۰ هزار تن در سال صادر می‌کند و زمانی که جنگ در فوریه آغاز شد، عرضه به طور کامل از بین رفت. مشکلات حمل‌ونقل محدودیت‌های عرضه را تشدید کرده و به افزایش قیمت‌ها به ویژه در ایالات‌متحده افزوده است.

کشاورزان داکوتای شمالی، سال گذشته تصمیم گرفتند نخود را در مزارع خشکسالی خود نکارند زیرا نخود به عنوان یک حبوبات به دلیل دانه‌های غنی از پروتئین آن برداشت می‌شود و مستعد ابتلا به بیماری‌هایی است که می‌تواند به قارچ کش‌های گران‌قیمت نیاز داشته باشد.

بر اساس داده‌ها تقاضای جهانی از عرضه پیشی گرفته است. ترکیه صادرات را ممنوع کرد، در حالی که بازدهی در مکزیک به دلیل مشکلات آب‌وهوایی کاهش یافت.

در استرالیا، یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان نخود، کشاورزان با مزارع سیل‌زده مبارزه می‌کردند. استرالیا نخود را عمدتا به بازارهای پرمصرف هند، بنگلادش و پاکستان صادر می‌کند. وزارت کشاورزی گزارش داد که در ایالات‌متحده، کشاورزان در سال جاری نزدیک به ۵ درصد کمتر نخود کاشتند.

قیمت گندم در ماه مارس به رکورد رسید اما اخیرا به سطح قبل از جنگ اوکراین کاهش یافته است زیرا ترس از رکود در سراسر جهان بازارهای کالا را مختل کرده است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: اقتصادی ، حبوبات ، قیمت حبوبات ، قیمت مواد غذایی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اقتصادی حبوبات قیمت حبوبات قیمت مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۰۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی

قیمت جهانی طلا در روز جمعه (۲۶ آوریل) کاهش یافت و با توجه به تمرکز سرمایه‌گذاران به داده‌های کلیدی تورم ایالات‌متحده برای نشانه‌هایی در مسیر نرخ بهره فدرال رزرو، برای کاهش هفتگی تعیین شد.

به گزارش ایسنا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۳۳۱ دلار و ۱۵ سنت رسید. قیمت‌ها تقریباً ۱۰۰ دلار آمریکا نسبت به بالاترین رکورد تاریخ ۲۴۳۱ دلار و ۲۹ سنت در ۱۲ آوریل کاهش یافته است که ناشی از آشفتگی ژئوپلیتیکی است. هر اونس طلای آمریکا بدون تغییر به ۲۳۴۳ دلار و ۵۰ سنت رسید. قیمت شمش در هفته ۲.۵ درصد کاهش یافته است.

اقتصاد ایالات‌متحده در سه ماهه اول با کمترین سرعت خود در نزدیک به دو سال اخیر رشد کرد اما افزایش تورم انتظارات فدرال رزرو را برای کاهش نرخ بهره قبل از سپتامبر تقویت کرد. اظهارات اخیر مقامات فدرال رزرو حاکی از آن است که بانک مرکزی عجله‌ای برای کاهش نرخ بهره ندارد. نرخ‌های بالاتر جذابیت نگهداری طلای بدون بازده را کاهش می‌دهد.

داده‌ها نشان داد که واردات خالص طلای چین از طریق هنگ‌کنگ در ماه مارس ۴۰ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت. جی پی مورگان اظهار کرد که هدف اوج طلا ۲۶۰۰ دلار آمریکاست. شرکت نیومونت از برآوردهای وال‌استریت برای سود سه ماهه اول پیشی گرفت زیرا بزرگترین معدن طلای جهان از تولید قوی، قیمت‌های بالاتر و هزینه های عملیاتی پایین‌تر بهره‌مند شد.

طبق گزارش رویترز، بانک مرکزی ژاپن قرار است پیش‌بینی کند که تورم در سال‌های آینده نزدیک به هدف دو درصدی خود باقی خواهد ماند و آمادگی خود را برای افزایش نرخ‌ها از نزدیک به صفر نشان می‌دهد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، نقره با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۷.۴۰ دلار در هر اونس رسید، پلاتین ۰.۶ درصد افزایش یافت و به ۹۱۹ دلار و ۹۰ سنت رسید، در حالی که پالادیوم با ۱.۱ درصد افزایش به ۹۸۴ دلار و ۷۳ سنت رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/ پیش‌بینی قیمت‌های فردا
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است