Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@10:10:40 GMT

امنیت غذایی بالاترین مولفه قدرت هر کشوری است

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۳۰۸۱۳

امنیت غذایی بالاترین مولفه قدرت هر کشوری است

ایسنا/البرز رئیس دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: امنیت غذایی بالاترین مولفه قدرت هر کشوری محسوب می‌شود، زیرا کشوری که غذا نداشته باشد گرفتار است.

به گزارش ایسنا، سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی درجلسه امضای تفاهم نامه علمی، پژوهشی، فناوری و اجرایی با شهرک نوآوری امنیت غذایی سورین عنوان کرد: در سال جاری باتوجه به اشارات مقام معظم رهبری دانستیم که ضعف عمده در حوزه کشاورزی به دلیل کمبود دانش در این بخش است؛ یعنی دانش کشاورزی تولید می‌شود اما بدنه آن از این دانش استفاده نمی‌کند که این امر نشان دهنده وجود یک خلاء میان این دو حوزه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مجموعه دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران از نظر رتبه بندی در زمینه تولید علم در سطح کشور، منطقه و جهان اسلام رتبه اول را دارد، همچنین در سطح جهانی دارای رتبه ۵۶ است؛ این رتبه بندی‌ها بدین معناست که چرخه‌ تولید در حال حرکت و موتور آن روشن است و ثابت می‌کند که علم کشاورزی در کشور ما به حد کافی وجود دارد اما مشخص نیست که دانش آن در چه زمینه‌ای استفاده می‌شود.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ضمن اشاره به اینکه تولیدات کشاورزی بعد از انقلاب اسلامی حدود ۵ برابر افزایش یافته، توضیح داد: تولیدات کشاورزی ایران از ۲۵ میلیون تن تولید مواد غذایی به ۱۲۵ میلیون تن رسیده که این تولید با فشار بر منابع آب و خاک افزایش یافته و در اثر آن منابع آب و خاک مستهلک شده‌اند؛ همه این موارد یعنی دانش مورد انتظار رهبری و مورد نیاز کشور در بخش کشاورزی تولید نشده زیرا امنیت غذایی یک کشور به عنوان مولفه قدرت آن محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه امنیت غذایی بالاترین مولفه قدرت هر کشوری محسوب می‌شود و کشوری که غذا نداشته باشد گرفتار است، ادامه داد: جنگ اوکراین به همه دنیا اثبات کرد که مسئله تامین غذا برای کشورهایی که در فناوری‌های بزرگ و علوم و تکنولوژی‌های مختلف پرچم دار هستند نیز نوعی پاشنه آشیل محسوب می‌شود.

ابراهیم زاده موسوی کشور ایران را به دلیل وجود تحریم‌ها و تهدیدها ضربه پذیر و حساس دانست و تصریح کرد: باید در زمینه امنیت غذایی کشوری گامی عمیق و جدی برداشته شود و مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری در این حوزه رمزگشایی صورت گیرد؛ بنابراین باید دانش به بخش کشاورزی ورود کند که تولید آن بر عهده دانشگاه‌ها است.

وی ضمن بیان اینکه بایستی دانش به سمت بخش کشاورزی هدایت شود، افزود: اتصال دانش و کشاورزی نیازمند یک پل است که درحال حاضر شکسته؛ در همین راستا پارک‌های علم و فناوری، شهرک‌های نوآوری و ساختارهایی از این قبیل که در کشور در حال شکل گیری هستند می‌توانند به مرور ایده‌ها و علومی که در حوزه کشاورزی خلق و تولید می‌شود را هدایت کنند تا در بخش کشاورزی از آن بهره برد.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران اظهار کرد: ایده ارتباط دانشگاه با شهرک نوآوری به گونه‌ای است که دانش در بخش دانشگاهی تولید شود و در آزمایشگاه‌ها تا مرحله تولید نمونه پیش برود و به صورت پایلوت و به صورت نیمه صنعتی تولید و اثبات شود پس از آن در اختیار بهره برداران و صنایع مرتبط قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر اساتید و دانشجویان دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران جزء قشر رتبه اول کشور در حوزه تولید دانش کشاورزی هستند، ادامه داد: اساتید و دانشجویان این دانشگاه تولیدات علمی بسیار بالا و نمونه سازی‌های خوبی دارند و با بخش خصوصی همکاری دارند؛ در همین راستا دهکده نوآوری کانال و بستری می‌شود که همکاران هیئت علمی و دانشجویان بیشتری به سمت این شهرک تشویق و هدایت شوند.

در ادامه، سردار رشید جلالی عضو هیئت رئیسه و مدیر عامل شرکت نوآوری سورین عنوان کرد: تفاهم نامه‌ای مابین وزارت جهاد کشاورزی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی و همچنین شرکت دانش بنیان سرمایه گذاری سورین منعقد شده است که اکنون رکن دیگری نیز تحت عنوان جهاد تحقیقات وارد تفاهم نامه شده، جهاد تحقیقات شرکتی زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی است که همکاری با آن را آغاز خواهیم کرد.

وی افزود: این دهکده زمینی به مساحت حدود ۵۰ هکتار در کنار انبار نفت شهرستان فردیس دارد که در حال حاضر ۱۶ سوله یک هزار و ۸۰۰ متری در آن مستقر است و کارخانه‌های نوآوری سراسر کشور با زیربنای ۱۰ الی ۱۵ هزار متر در آن مشغول فعالیت خواهند بود.

جلالی با بیان اینکه در حال حاضر زیرساخت‌ها کامل نیست، اظهار کرد: با تعدادی از شرکت‌های دانش بنیان در حال رایزنی و پشتیبانی هستیم و در همین راستا کارهایی که یک شتاب دهنده باید انجام دهد را شتاب دهنده سورین انجام می‌دهد تا این شرکت‌ها را جذب کند.

وی ادامه داد: شرکت نوآوری سورین در زمینه‌ مسائل حقوقی و تسهیلات مالی به شرکت‌های مربوطه کمک می‌کند، همچنین مکانی را نیزدر اختیار آنها قرار می‌دهد؛ در همین راستا هر شرکتی که آمادگی حضور داشته باشد بعد از این تفاهم نامه یا متصل به این تفاهم نامه، توسط متخصصین دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ارزیابی می‌شوند انجام می‌دهند و بررسی می‌کنند که چه ظرفیتی دارند و تا چه حد می‌توان آورده آنها را قابل محاسبه دانست و پس از این ارزیابی می‌توانند وارد شهرک شوند و کار خود را آغاز کنند.

لازم به ذکر است که شرکت دانش بنیان شتاب دهنده زیست پویش سورین دارای مجوز نخستین کارخانه نوآوری بخش خصوصی در کشور از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است، همچنین مجری نخستین شهرک استارتاپی نوآوری کشاورزی، امنیت غذایی و صنایع وابسته است که با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی و سرمایه گذاری شتاب دهنده سورین در اسفند ماه ۱۴۰۰ با حضور معاون رییس جمهور از محل آن در اراضی ۵۰ هکتاری مجتمع انبارهای فردیس رونمایی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران همین راستا محسوب می شود بخش کشاورزی امنیت غذایی تفاهم نامه مولفه قدرت شتاب دهنده حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۰۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی وزیر علوم ضمن تشکر از زحمات مسعود میرزایی شهرابی، در حکمی ۴ ساله "علی اسماعیلی" را به سمت رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب کرد.

در حکم انتصاب محمدعلی زلفی‌گل خطاب به علی اسماعیلی آمده است:

پس از حمد خدا و درود و صلوات بر محمد و آل محمد(ص)، نظر به مراتب تعهد، تخصص و تجربه جناب‌عالی و با عنایت به پیشنهاد معاون محترم فناوری و نوآوری به موجب این حکم به مدت ۴ سال به عنوان رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب می‌شوید. امید است با توجه به راهبردهای اساسی دولت مردمی، نقش شایسته در تحقق اهداف نظام علم و فناوری و نوآوری به ویژه توسعه پارک و مراکز رشد و حل مشکلات پیش روی شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان مستقر در پارک ایفا کنید.

در این حکم، بر محورهای زیر به عنوان ماموریت رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی تاکید شده است:

تعامل و تکامل هم‌افزا با استانداری، دانشگاه‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی، صنایع خصوصی و دولتی.

ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای پارک به منظور ارتقای کمی و کیفی  خدمات مورد نیاز توسعه کسب‌وکار شرکت‌ها و واحدهای فناور

بسترسازی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای ظهور و بروز نوآوری

مشارکت و ایفای نقش موثر در ارتقای زیست‌بوم نوآوری و فناوری منطقه

طراحی سازوکار لازم جهت تربیت نیروی انسانی متخصص در سطوح و حوزه‌های مختلف مورد نیاز پارک علم و فناوری

 توجه ویژه به معضل بیکاری و تلاش برای ایجادطرح‌های اشغالزایی دانش‌بنیان و تغییر فرصت کارجویی به کارآفرینی

 تدوین سازوکار علمیاتی جهت تحقق مرجعیت و دیپلماسی فناوری و نوآوری و رصد فناوری‌های نوظهور

 بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی و غیردولتی در راستای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان

تلاش در جهت اموریت‌گرایی پارک و ایجاد قطب‌های فناوری

سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و جذب فن‌آموز، دستیار و پسادکتری فناوری

مهندسی پروژه‌های کلان فناوری و تبدیل آنها به ریزپروژه‌ها و واگذاری آنها به شرکت‌های دانش‌بنیان جهت اجرا.

امید است با استعانت از خدای سبحان، درایت جنابعالی و همکاری و همراهی با روسای دانشگاه‌ها پارک‌های علم و  فناوری، نقشی اساسی در  تحقق اهداف نظام علم و فناوری و ارتقای عملکرد این حوزه ایفا نمایید.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، علی اسماعیلی زاده آمل_ 1363 دانش‌آموخته مهندسی هوافضا و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با مرتبه استادیار است که پیش از این نیز معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری خراسان رضوی بود. وی همچنین حدود 10 سال تجربه کار در زیست‌بوم فناوری و استارتاپی در خارج از کشور را دارد و بیش از 90 مقاله علمی پژوهشی در نشریات علمی بین‌المللی منتشر کرده است.

از افتخارات کسب‌ شده اسماعیلی می‌توان به دانشجوی نمونه کشوری، پژوهشگر برتر دانشگاه فردوسی مشهد، دانش‌آموخته برتر بنیاد ملی نخبگان و جوان ایرانی برتر در حوزه فناوری‌های نوین در خارج از کشور اشاره کرد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • انتصاب رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • انتصاب رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • رئیسی: ایران پیشرفته و فناور می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است