Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی گفت: سامانه مودیان مالیاتی به افزایش درآمدهای مالیاتی، شفافیت اقتصادی، اخذ مالیات از بخش‌های دلالی، هوشمند و الکترونیکی شدن فرآیند اخذ مالیات و کاهش فرار مالیاتی منجر می‌شود.

به گزارش روز پنج‌شنبه ایران اکونومیست از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، «علیرضا شهبازی» در خصوص راه‌اندازی سامانه مودیان مالیاتی اظهار داشت: با افزایش درآمدهای مالیاتی، درآمدی ثابت و پایدار برای دولت ایجاد می‌شود که به این وسیله هم از کسری بودجه جلوگیری شده و هم این پول صرف رفاه و آبادانی کشور خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره ضعف‌ها و نقصان‌های سیستم فعلی مالیات‌ستانی در کشور خاطرنشان کرد: سیستم فعلی مالیاتی کشور ضعف‌هایی دارد و به همین دلیل دولت، مجلس و سازمان امور مالیاتی در راستای اصلاح ساختار و نظام مالیاتی کشور حرکت کرده و سامانه مودیان مالیاتی و پایانه‌های فروشگاهی را برای هوشمند کردن فرآیند مالیات‌ستانی راه‌اندازی کرده‌اند.

این نماینده مجلس یازدهم اضافه کرد: از جمله اشکالات نظام مالیاتی، فرارهای مالیاتی عظیم و نبود شفافیت اقتصادی است، باید این مشکلات برطرف شود تا به جای وابستگی به درآمدهای نفتی به درآمد پایدار و بالای مالیاتی دست پیدا کرده و اداره امور کشور را با استفاده از این درآمد مدیریت کنیم.

شهبازی توضیح داد: راه‌اندازی سامانه مودیان مالیاتی و پایانه‌های فروشگاهی اقدامی ارزشمند است و باید در راستای حل ضعف‌های آن که مورد اعتراض صنوف و کسبه قرار گرفته است، اقدام کرد.

وی متذکر شد: برای اخذ عادلانه مالیات، نیازمند افزایش اطلاعات و شفافیت اقتصادی هستیم که راه‌اندازی سامانه مودیان مالیاتی می‌تواند کمکی مفید در این راستا باشد؛ چراکه هرچه بتوانیم اطلاعات بیشتری از فعالان اقتصادی کشور به دست آوریم و اطلاعات ما شفاف باشد، بهتر می‌توانیم اقدام به وصول مالیات از افرادی کنیم که از پرداخت مالیات قانونی خود ممانعت به عمل آورده‌اند.

 

جلوگیری از فرار مالیاتی و کاهش اقتصاد زیرزمینی

نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هدف مجلس از تصویب این قانون جلوگیری از این فرارهای مالیاتی و کاهش اقتصاد زیرزمینی بوده است.

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس تشریح کرد: وقتی فعالان اقتصادی بدانند که اطلاعات آنها به طور دقیق و شفاف در سامانه مودیان مالیاتی موجود است، دیگر نمی‌توانند بهانه‌ای برای فرار مالیاتی و اعتراض به درصد مالیات خود داشته باشند؛ همچنین سطح تمکین مالیاتی بالا می‌رود؛ زیرا تمام اطلاعات آنها موجود و شفاف است.

شهبازی ادامه داد: علاوه بر این، جریان کالا در کشور به شدت پنهان است و اجرای کامل سامانه مودیان مالیاتی می‌تواند جلوی این وضعیت و قاچاق کالا را بگیرد.

وی درباره مشکلات شیوه ممیز محور مالیاتی نیز تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که همواره در سیستم مالیاتی با آن روبرو بوده‌ایم، این سیستم ممیز محور مالیاتی بوده است. این مسأله منجر به بی‌عدالتی در فرآیند اخذ مالیات شده، زیرا مأمور مالیاتی علی‌الرأس وارد شده و به تشخیص خود مالیات مودیان را تعیین می‌کرده است.

این نماینده مجلس افزود: با روی کار آمدن سامانه مودیان، این مسأله به حاشیه رانده می‌شود و دخیل بودن افراد و سلیقه شخصی در تعیین مالیات بی‌اثر خواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات خانه ملت یادآور شد: اگر اطلاعات مالی و اقتصادی روشن باشد و به صورت الکترونیکی تمام اطلاعات را در دست داشته باشیم، سوداگران و دلالان اقتصادی نیز قادر به شانه خالی کردن از پرداخت مالیات نمی‌شوند، زیرا تمام ورودی و خروجی مالی آنها روشن و در اختیار سازمان امور مالیاتی است. علاوه بر این سامانه مودیان مالیاتی ما را به سمت درآمدهای پایدار سوق می‌دهد.

شهبازی گفت: اکنون بین درآمد حال مالیاتی و تولید ناخالص ملی تعادلی وجود ندارد؛ ولی با راه‌اندازی سامانه مودیان مالیاتی به این سمت‌وسو حرکت خواهیم کرد؛ همچنان که در کشورهای توسعه‌یافته بین درآمد ناخالص ملی و درآمد مالیاتی تعادل وجود دارد و با همین درآمدهای مالیاتی اداره می‌شوند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: مجلس شورای اسلامی ، سازمان امور مالیاتی کشور ، علیرضا شهبازی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی سازمان امور مالیاتی کشور علیرضا شهبازی راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی شفافیت اقتصادی فرار مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۱۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد

تین نیوز

از تاریخ اول خردادماه ۱۴۰۳ وراث متوفیان ۱۳۹۵.۱.۱ و بعد از آن می توانند بدون مراجعه به ادارات امور مالیاتی ذیربط و صرفاً با مراجعه مستقیم به شعبه بانک ذیربط نسبت به پرداخت مالیات سپرده های متوفی و دریافت مابقی سپرده، اقدام کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از تابناک اقتصادی؛ سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: "در راستای تسهیل و تسریع بهره مندی مؤدیان مالیات بر ارث از سپرده های متوفیان نزد بانک ها و مؤسسات اعتباری، از تاریخ ۱۴۰۳.۱.۱ وراث متوفیان ۱۳۹۵.۱.۱ و بعد از آن می توانند بدون مراجعه به ادارات امور مالیاتی ذیربط و صرفاً با مراجعه مستقیم به شعبه بانک ذیربط نسبت به پرداخت مالیات سپرده های متوفی و دریافت مابقی سپرده، اقدام کنند.

بر این اساس پس از درخواست وراث با ارائه اسناد و مدارک مربوطه از جمله اسناد هویتی و گواهی حصر وراثت، بانک ذیربط مالیات مربوط به سپرده متوفی و سود متعلق به آن (تا تاریخ پرداخت سپرده به وراث) را محاسبه و از مبلغ سپرده و سود آن کسر کرده و مابقی را به وراث پرداخت می کند."

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • شفافیت در سند تحول و تعالی قوه قضاییه
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات از ابربدهکاران
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال گذشته
  • پیش بینی رشد ۴۴ درصدی درآمد‌های مالیاتی
  • مصوبه مجلس درباره اموال مشمول مالیات بر عایدی
  • مصوبه مجلس درباره اموال مشمول مالیات برعایدی سرمایه