Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندی پیش پایگاه خبری شورای عالی انقلاب فرهنگی، به نقل از دبیر این شورا، خبر از نامگذاری  روز ۲۵ آبان  به عنوان "روز اصفهان" داد و نوشت که بحث درباره این موضوع در جلسات آینده این شورا ادامه خواهد داشت.

۲۵ آبان روزی است که ۳۷۰ شهید درسال ۱۳۶۱ در اصفهان تشییع شدند و این روز به نام  "روز حماسه و ایثار مردم اصفهان " نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حشمت‌الله انتخابی روز پنجشنبه در گفت‌و گو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: روز ۲۵ آبان ماه، از سال  ۱۳۹۸ به عنوان روز "حماسه و ایثار مردم اصفهان" به شورای فرهنگ عمومی پیشنهاد شده و با این نام شناخته شده است و این روز تا سال گذشته هم با همین عنوان گرامی داشته شد. سابقه این روز به سال ۱۳۶۱ و تشییع ۳۷۰ شهید دفاع مقدس در عملیات محرم بازمی گردد که حضرت امام خمینی(ره) درباره آن فرمودند: «در کجای دنیا جایی را مثل اصفهان پیدا می‌کنید که چند روز پیش ۳۷۰ شهیدش را تشییع کردند.» بر همین اساس این روز در ۲۸ تیرماه ۱۳۹۸ در شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان به عنوان "روز حماسه و ایثار مردم اصفهان " نامگذاری شد.

وی افزود: در روزهای گذشته پایگاه خبری شورای عالی انقلاب فرهنگی، به نقل از دبیر این شورا، خبر از نامگذاری روز ۲۵ آبان به عنوان "روز اصفهان" داد و نوشت که بحث درباره این موضوع در جلسات آینده این شورا ادامه خواهد داشت. اما نکته بسیار مهم که مغفول مانده، این است که  روز ۲۵ آبان مربوط به تاریخ انقلاب اسلامی در دوران معاصر است و روز اول آذر، تاریخچه هزارساله دارد که به دوران دیلیمیان، یعنی نخستین دولت شیعی در ایران که اصفهان  را پایتخت قرار دادند، مرتبط است.

این اصفهان‌شناس با اشاره به تاریخچه روز اصفهان افزود: از سال ۱۳۸۴ به پیشنهاد بیش از ۳۰ نفر از اصفهان شناسان، روز اول آذر به عنوان روز بنیان‌نهادن مدنیت و تضمین امنیت اصفهان در دوران دیلمیان، به عنوان "روز اصفهان" مصوب شد و طی این سال‌ها ۱۲ "همایش روز اصفهان" حول مهمترین مسائل و مباحث اصفهان‌شناسی به مناسبت این روز برگزار شده است.

انتخابی تاکید کرد: بنابراین در سال‌های گذشته، روز ۲۵ آبان به عنوان "روز حماسه و ایثار مردم اصفهان"  و روز اول آذر به نام "روز نکوداشت اصفهان" در جای خود  تثبیت شده اند.

 وی در ادامه گفت‌و گو با ایرنا یادآور شد: اکثریتِ اعضای شورای شهر اصفهان در سال ۱۳۹۷، یکم آذر را به عنوان روز اصفهان مصوب کردند و شهردار وقت اصفهان موظف شد پیگیری‌های قانونی برای ثبت "روز اصفهان"  را در شورای فرهنگ عمومی انجام دهد.

این اصفهان‌شناس تصریح کرد: اگر جایگاه هر دو روز ۲۵ آبان و اول آذر به جای خود خفظ شود، حدفاصل  این دو روز، از ۲۵ آبان تا اول آذر را میتوان به عنوان هفته اصفهان گرامی داشت؛ از این رو بر اساس همه این دلایل که مستندات آن را به شورای فرهنگ عمومی ارسال کرده ایم، از شورای فرهنگ عمومی خواستاریم تا در مصوبه نهایی خود درباره این دو روز تجدید نظر کند.

در این ارتباط اما محمد نورصالحی رییس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه تا این لحظه مصوبه‌ای از سوی شورای انقلاب فرهنگی نیامده است، به ایرنا گفت: یکم آذر به عنوان روز اصفهان شناخته می‌شود اما ویژگی‌ که روز ۲۵ آبان دارد، ایثار و حماسه مردم اصفهان بوده است؛ تصور نمی‌کنم در این رابطه تناقضی وجود داشته باشد.

وی افزود: پیگیر جزئیات این ماجرا هستیم تا ببینیم تمایزی وجود دارد یا خیر و سپس در این رابطه بتوانیم نظر بدهیم.

همچنین در سال ۱۳۸۴ و بر اساس بررسی‌ها و مطالعات کارشناسی اصفهان‌شناسان، روز اول آذر به عنوان "روز اصفهان " به تصویب شورای اصفهان‌شناسان رسید و در سال  ۱۳۹۷ نیز، با رای اکثریت اعضای شورای شهر اصفهان، مصوب شد.

برچسب‌ها شورای فرهنگ عمومی انقلاب اسلامی ایران اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای فرهنگ عمومی انقلاب اسلامی ایران اصفهان شورای فرهنگ عمومی انقلاب اسلامی ایران اصفهان روز حماسه و ایثار مردم اصفهان شورای فرهنگ عمومی عنوان روز روز اول آذر روز ۲۵ آبان روز اصفهان اول آذر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۱۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبیین دستاوردهای نظام مقدس اسلامی؛ماموریت‌ مهم شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور

   

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور عصر دیروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان و تسلیت سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) و شهادت حضرت حمزه سیدالشهداء (ع)، گفت: وظیفه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی سیاست گذاری، ساماندهی، نظارت و راهبری برنامه ملی و مذهبی در کشور است.

وی با بیان اینکه پاسداشت و گرامیداشت ایام الله ماموریت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از قبل از انقلاب اسلامی و بعد از انقلاب تاکنون است، گفت: هویت انقلاب اسلامی را همین ایام‌الله شکل می‌دهد و گرامیداشت این ایام یعنی بزرگداشت انقلاب.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور با اشاره به اینکه گرامیداشت ایام‌الله از انحراف انقلاب جلوگیری می‌کند، ادامه داد: در طول سال  افز.ن بر 15 مراسم ملی سراسری در کشور برگزار می‌شود که  آخرین آن مراسم روز قدس بود که در 2776 نقطه از کشور مراسم راهپیمایی این روز برگزار شد.

وی با بیان اینکه در کنار برگزاری یک مراسم در کشور هزاران برنامه فرهنگی، تبلیغی و تبیینی برگزار می‌شود و مردم در اجرای آن مشارکت دارند، افزود: سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (ره) و قیام 15 خرداد را در پیش داریم که برنامه‌های آن در حال برنامه‌ریزی است.

موسی‌پور با اشاره به اینکه دهه کرامت نیز یکی دیگر از برنامه‌های مذهبی است که در آستانه ورود به آن هستیم و این دهه را شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی دهه کرامت نامگذاری کرده است، گفت: برنامه‌های مختلف فرهنگی، هنری و ورزشی در این ایام حتی در خارج از کشور هم برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه دهه ولایت از عید قربان تا عید غدیر نامگذاری شده است که هزاران برنامه جشن و سرور و تبلیغی و تبیینی درباره زندگی اهل‌بیت(ع) برگزار می‌شود، ادامه داد: اعیاد شعبانیه نیز از دیگر برنامه‌ها و از حرکت‌های جدیدی است که با کمک مردم شکل گرفته است و هر سال توسعه پیدا می‌کند.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور با اشاره به اینکه به صحنه آوردن مردم در دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی ماموریت دیگر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی است، افزود: امروز می‌بینیم که مردم چگونه در اجتماعات حمایت از مردم مظلوم غزه و جبهه مقاومت شرکت می‌کنند.

وی با بیان اینکه بعد از انجام عملیات غرورآفرین طوفان الاقصی نخستین کشوری که اعلام حمایت کرد، ایران اسلامی بود، ادامه داد: چندین اجتماع و راهپیمایی بزرگ نیز در سطح کشور برگزار شد؛ همین اقدام در سایر کشورها نیز الگو شد و جمعه‌های خشم علیه رژیم غاصب صهیونیستی در سطح کشور به راه افتاد.

موسی‌پور با اشاره به اینکه بعضی مناسبت‌های استانی نیز مورد توجه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور است که از جمله آن بزرگداشت 24 مهر در کرمان است، گفت: در این روز در زمان رژیم منحوس پهلوی مسجد جامع کرمان به آتش کشیده شد و تعدادی از مردم بی‌گناه به شهادت رسیدند.

وی با بیان اینکه تبیین دستاوردهای نظام مقدس اسلامی نیز از ماموریت‌های مهم شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور است، افزود: در این راستا برنامه‌های تبیینی زیادی در کنار برنامه‌های مختلف ملی برگزار می‌شود.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور عنوان کرد: سال گذشته بودجه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور 120 میلیارد تومان بوده است که شامل حقوق کارکنان و تهیه اقلام فرهنگی و برای برگزاری مراسم در کل کشور می‌شود.قرار نیست مسئولیت استانداری کرمان را بپذیرم/ حضور در شورای هماهنگی را ترجیح می‌دهم

او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره تاخیر و تعلل چند ساله مسئولان استان کرمان و شهرداری در مورد ساخت سردیس امام خمینی (ره) جهت نصب در محل مسجد امام شهر کرمان و نیز ساخت و نصب المان قدس در شهر کرمان با توجه به کرمانی بودن سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی که در راه آرمان قدس تلاش‌های زیادی کرد و به شهیدالقدس نیز معروف است، گفت: باید همکاری و پیگیری‌های لازم در این موارد صورت گیرد.

 

دیگر خبرها

  • یادی از شهید دفاع و حماسه مجتبی آگلی
  • زوایای پنهان دفاع مقدس برای نسل جدید بیان شود
  • پیدا شدن پیکر مطهر ۷ شهید دوران هشت سال دفاع مقدس در فکه دهلران
  • تبیین دستاوردهای نظام مقدس اسلامی؛ماموریت‌ مهم شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • ضرورت معرفی جلوه‌های ایثار و شهادت به نسل جدید
  • بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های دفاع مقدس در جنوب غرب خوزستان
  • مشارکت باانگیزه کارگران، دفاع مقدس از عزت ملی
  • دفاع مقدس یکی از درخشان ترین دوران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است
  • طلاب نسبت به تبیین تاریخ دفاع مقدس اهتمام داشته باشند