Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@23:55:57 GMT

دانستنی های مهم طلاق توافقی

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۳۳۴۳۰

دانستنی های مهم طلاق توافقی

طلاق توافقی در یک نگاه: هشت گام تا جدایی

در توضیح این عنوان حمیرا پارسا وکیل طلاق توافقی این طور شرح می دهد: طلاق توافقی به گونه ای از طلاق ها اطلاق می شود که در آن تفاهم درباره نحوه جدایی، پایه رفتار حقوقی می شود. در واقع در این نوع طلاق زوج و زوجه یا زن و شوهر مانند شکل های دیگر طلاق به این نتیجه می رسند که زندگی مشترک آنها به بن بست رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این تفاوت که پیشاپیش درباره شرایط آن به تفاهم و دیدگاه مشترک می رسند. آنها باید درباره همه حوزه های زندگی مشترک شان مانند حضانت فرزندان، اجرت المثل در صورتی که وجود داشته باشد، نفقه همسر (زوجه) و فرزندان و در نهایت درباره مهریه به توافق برسند.

هر تفاهم و توافقی که قبلا بین زن و شوهر محرز شده باشد، برای دادگاه نیز معتبر است و در گواهی عدم امکان سازش آورده می شود. یک وکیل طلاق توافقی خبره و مجرب همه این توافق ها را پیشاپیش مستند کرده و به امضای دو طرفِ روند طلاق می رساند. همه این توافق های مستند شده در رای دادگاه عینا ذکر می شوند.

مشاوره: نخستین گام طلاق توافقی

طلاق توافقی برخلاف طلاق های دیگر در قانون های پیشین خود، تغییراتی به خود دیده است. در این تغییرات، مشاوره اجباری شده است. در واقع زوج و زوجه باید به سامانه نوبت دهی طلاق مراجعه کرده و اطلاعات خود را در آن جا ثبت نمایند. پس از این کار باید در مراکز مشاوره خانواده و غربال گری حضور یابند. بعد از اینکه مشاوره های اجباری و ضروری را سپری کردند اگر همچنان بر طلاق خود مصر باشند باید گواهی عدم انصراف از طلاق را از آن مرکزها دریافت کنند. دریافت این گواهی شما را به دومین گام می رساند. در واقع بدون این گواهی نمی توانید وارد مرحله بعدی طلاق شوید.

دادخواست: دومین گام طلاق توافقی

دومین مرحله از طلاق توافقی مرحله ارائه دادخواست طلاق است. برای ارائه این دادخواست باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه شود. در این مرحله از زن و شوهر یا وکلای آنها مدارک خاصی درخواست می شود. این مدارک عبارتند از : عقدنامه، شناسنامه و کارت ملی.

گام سوم: زمانی برای دادرسی

سومین مرحله در روند این شکل از طلاق، تعیین زمانی برای دادرسی است. در این مرحله دادگاه زمانی را برای رسیدگی به موضوع طلاق تعیین می کند. زمان و مکان تعیین شده از طریق سامانه ابلاغ الکترونیکی یا ثنا به آگاهی زوجین می رسد. پیامک هایی نیز به زن و شوهر فرستاده می شود تا آنها را از تعیین زمان دادرسی آگاه کند.

حضور و مشاوره: دو گام در یک زمان

در چهارمین مرحله نوبت به حضور هر دو نفر یا وکلای ایشان در تاریخ و زمان تعیین شده می رسد. در این گام باید مدارک لازم به دادگاه ارائه شود.

در مرحله پنجم روند طلاق توافقی هر دو طرف باید به واحد مشاوره دادگاه خانواده مراجعه کنند. این مرحله یک گام ضروری در رسیدن به طلاق است و به نوعی اصلاح ذات البین است. مشاور خانواده دادگاه در این مرحله می کوشد هر دو طرف را با هم سازش دهد. اگر هر دو طرف یا وکلای آنها همچنان بر جدایی پافشاری داشته باشند، مشاور دلایل خود را برای قاضی می نویسد. این دلایل نشان می دهند که مشاور خانواده درباره سازش و طلاق آن دو چه نظری دارد. کار دیگری که مشاور می کند تکمیل توافقنامه و افزودن امضای خود به امضاهای دو طرف دعوی است. توافقنامه صادر شده معمولا به مهریه، اجرت المثل، نفقه زن (زوجه)، حضانت فرزند یا فرزندان، نگهداری، نفقه و شیوه ملاقات با آنان، جهیزیه و دیگر حقوق مالی و غیر آن می پردازد.

بودن یا نبودن مسئله این است!

به گفته وکیل حمیرا پارسا در مرحله ششم طلاق توافقی باید باردار بودن یا باردار نبودن زن برای دادگاه قطعی و محرز شود. معمولا این کار به سه روش انجام می شود : اول اینکه زن اقرار کند که باردار نیست. با این اعتراف و اقرار دادگاه گواهی عدم سازش را صادر می کند. اما در زمان اجرای صیغه طلاق در دفاتر طلاق، باید گواهی باردار نبودن زن، از یک آزمایشگاه معتبر پزشکی صادر شده باشد. دومین روش به یک معنا کوتاه کردن روش اول است. در این روش زوجه پیش از رفتن به دادگاه به آزمایشگاه پزشکی رفته و گواهی عدم بارداری می گیرد. البته اگر زن باکره یا یائسه باشد، نیازی به این گواهی نیست. سومین شیوه هم این است که زوج و زوجه بر وجود جنین و باردار بودن زن توافق داشته باشند.

گام هفتم طلاق توافقی: حضور دوباره در دادگاه

در هفتمین گام از مجموعه گام های طلاق توافقی، هر دو طرف یعنی زوج و زوجه باید دوباره در دادگاه حاضر شوند. دادگاه در این مرحله بر پایه رای مشاور، توافق های دو طرف و محتویات پرونده، گواهی عدم امکان سازش را صادر می نماید.

و طلاق!

آخرین مرحله از طلاق توافقی، رفتن به دفتر طلاق است. البته باید در اینجا تصریح کنیم که گواهی عدم امکان سازش تنها سه ماه اعتبار دارد. یعنی زوجین یا وکلای شان سه ماه فرصت دارند تا به دفتر طلاق رفته و با جاری گشتن صیغه طلاق، آن را رسما ثبت کنند. با این کار طلاق نیز نهایی می شود.

در دفتر وکالت حمیرا پارسا وکیل طلاق توافقی تمام تلاش پیش از ثبت دادخواست بر آن است که با صلح و سازش زوجین، آنها را از جدایی منصرف کنند، که در صورت عدم صلح و سازش اقدام به ثبت دادخواست می نماید.

پیشنهاد ما به زوجین این است که قبل از هر اقدام حقوقی از مشاوره حقوقی رایگان با وکیل دادگستری بهره مند شوند، دفتر وکالت حمیرا پارسا وکیل پایه یک دادگستری آماده ارائه مشاوره حقوقی حضوری و یا مشاوره حقوقی تلفنی می باشد.

در دفتر وکالت حمیرا پارسا وکیل پایه یک دادگستری تمامی خدمات حقوقی اعم از مشاوره حقوقی و پرونده حقوقی توسط وکیل پایه یک باتجربه و مجرب انجام می شود.

جهت دریافت مشاوره حقوقی با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید.

02188554580

09123666928

در وب سایت حقوقی وکیل حمیرا پارسا https://parsalaw.ir با مطالب روز حقوقی، پرسش و پاسخ حقوقی، فیلم های آموزشی حقوقی همراه باشید.

کد خبر 1648846

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مشاوره حقوقی طلاق توافقی زوج و زوجه گواهی عدم زن و شوهر دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۳۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر

مقابل یکی از شعبه‌های دادگاه خانواده زن جوانی در حالی که یک روسری قرمز در دست داشت و با بی‌قراری قدم می‌زد چند دقیقه‌ای نگذشته بود که پسری جوان به سمتش آمد و گفت ساناز جان من را ببخش اشتباه کردم باید واقعیت زندگی‌ام را به تو می‌گفتم هرچند گذشته‌ها گذشته و اصلاً موردی برای نگرانی وجود ندارد.

 در همین موقع سربازی از ته سالن شماره پرونده‌ای را خواند و گفت طرفین جلسه رسیدگی ساعت ۸ صبح اعلام حضور کنند.

به محض ورود به شعبه زن جوان بی‌مقدمه گفت: آقای قاضی این مرد مرا فریب داده و با احساس من بازی کرده او قبلاً زن داشته و هنوزهم دوستش دارد اما به من نگفته بود، اگر من این روسری را پیدا نکرده بودم معلوم نبود تا کی می‌خواست این ماجرا را پنهان نگه دارد.

قاضی با شنیدن این حرف‌ها گفت دخترم کمی آب بخورید و آرام باشید این‌طور من متوجه نمی‌شوم ماجرای زندگی شما چیست آهسته‌تر برایم از اول تعریف کن!

ساناز کمی که آرام شد، گفت: با آرمین در یک کافه آشنا شدیم. از روز آشنایی تا ازدواج 6 ماه طول کشید. آرمین می‌گفت کسی را ندارد و تنها به خواستگاری‌ام آمد. به من گفت پدرش فوت کرده و مادرش هم پیش خواهرش خارج از کشور زندگی می‌کند و اینجا تنها زندگی می‌کند من ساده هم باور کردم. پدرم با اصرار من راضی به ازدواج شد و ما سر خانه و زندگی خود رفتیم اما همین چند هفته پیش بود که توی ماشینش یک روسری قرمز پیدا کردم خیلی عصبانی و ناراحت بودم با این حال به رویش نیاوردم تا اینکه چند روز قبل یک عروسک دخترانه هم در ماشین پیدا کردم. این بار دیگر به رویش آوردم و گفتم اینها مال کیست اما آرمین با دروغگویی تمام به من گفت ماشین دست دوستش بوده و اینها مال همسر دوستش است، اما من باور نکردم یک روز از روی کنجکاوی او را تعقیب کردم و دیدم دم یک مهدکودک رفت و یک دختربچه را بغل کرد و بعدش هم رفت مقابل خانه‌ای و بعد از پیاده شدن داخل خانه رفت. از تعجب و ناراحتی و عصبانیت داشتم دیوانه می‌شدم.

بعد از کلی کلنجار رفتن با خودم تصمیم گرفتم بروم ببینم موضوع چیست. وقتی زنگ در خانه را زدم همان بچه در را باز کرد و هنوز حرفی نزده بودم که آرمین را پشت سرش دیدم و وقتی دختربچه او را بابا صدا زد از هوش رفتم.

چشم باز کردم در بیمارستان بودم بعد هم به خانه پدرم رفتم و همه ماجرا را برایش تعریف کردم. این مرد یک دروغگوی بزرگ است او زن و بچه داشته و موضوع به این مهمی را از من مخفی کرده بود. او یک کلاهبردار است معلوم نیست با چند نفر دیگه چنین کاری کرده الان هم من فقط طلاق می‌خواهم.

قاضی رو به آرمین کرد و گفت: حرف‌های همسرت را تأیید می‌کنی تو واقعاً زن داشتی؟

آرمین نگاهی کرد و گفت: آقای قاضی ماجرا این‌طوری نیست. من سه سال قبل از همسر اولم جدا شدم. دخترم با مادرش زندگی می‌کند من در هفته یک روز او را می‌بینم اما از شانس بدم همسرم متوجه شد. من اصلاً با همسر سابقم ارتباطی ندارم فقط آن روز رفتم بچه را به مادرش بدهم که این‌طوری شد. من کلاهبردار نیستم من ساناز را دوست دارم. می‌خواستم قبل ازدواج خودم به ساناز واقعیت را بگویم ولی ترسیدم ساناز با من ازدواج نکند. همیشه دنبال یک فرصت مناسب بودم اما خودش زودتر فهمید الان خیلی پشیمانم و می‌خواهم ساناز یک فرصت دوباره به من بدهد. من مجرم نیستم فقط یک عاشق هستم. آیا هر کسی که طلاق گرفته دیگر حق ازدواج ندارد؟ قبول دارم اشتباه کردم اما جبران می‌کنم.

آرمین رو به ساناز کرد و گفت: باور کن من آدم بدی نیستم فقط اشتباه کردم و واقعیت را نگفتم الان هم پشیمانم از پنهانکاری که کردم.

ساناز رو به آرمین کرد و گفت: اعتمادی که به تو داشتم از بین رفته و دیگر نمی‌توانم به تو اعتماد کنم بهتر است از هم جدا شویم.

قاضی که حرف‌های این زوج جوان را شنید، گفت می‌دانم همسرت اشتباه بزرگی مرتکب شده، اما بهتر است بیشتر راجع به تصمیمت فکر کنی یک ماه به کلاس‌های مشاوره بروید اگر نظرت عوض نشد آن وقت حکم طلاق را صادر می‌کنم.

امیرحسین صفدری کارشناس حقوقی

دروغ و پنهانکاری مثل یک سم کشنده در زندگی مشترک عمل می‌کند. در این پرونده می‌بینیم که مرد جوان اشتباه بزرگی مرتکب شده که قبل از ازدواج حقیقت را بیان نکرده است. او باید اجازه می‌داد ساناز خودش تصمیم بگیرد در واقع آرمین با پنهانکاری بشدت همسرش را ناراحت کرده است.البته ساناز هم کمی مقصر است او باید در مورد آرمین تحقیق می‌کرد و بدون شناخت کافی از او وارد این رابطه نمی‌شد اما با ساده‌انگاری راجع به این مسأله مهم وارد رابطه شد و این پیامد اصلی ازدواج بدون شناخت کافی و از روی ظواهر است.

با این حال زوج‌های جوان باید بدانند اصل و اساس یک زندگی مشترک موفق بر پایه صداقت و تعهد است. زندگی بدون اعتماد محکوم به شکست است پنهانکاری و دروغگویی تمام پل‌های پشت سر را خراب می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست
  • جلوگیری از تضییع حقوق شهرداری تهران در پرونده ۷۷ میلیاردی
  • چرا نرخ طلاق در استان البرز بالاست؟
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود
  • با طرح پیشنهادی جدید اسرائیل، توافقی در کار نیست
  • تخمین بازه زمانی پروسه طلاق در نبود شوهر با مشاوره حقوقی
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق