Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

در دولت قبل، مقرر شد تا عرصه‌ای ۱۵۰۰ کیلومتری از میدان نفتی دشت آزادگان در قالب قراردادی ۴.۸ میلیارد دلاری با مشارکت کنسرسیومی داخلی و بین‌المللی توسعه یابد. این میدان با عراق مشترک است و این کشور در قراردادی ۲۰ ساله با شرکت‌های شل و پتروناس، با حداکثر سرعت در حال بهره‌برداری از منابع آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ وزارت نفت در دوره زنگنه با ارائه پرونده‌ای مفصل به نمایندگان مجلس در دولت قبل، اعلام کرد که پیشنهاد برخی نهاد‌های انقلابی برای مشارکت در این پروژه، اقتصادی نبوده و آن‌ها فناوری لازم را نیز در اختیار ندارند. این نهاد‌ها قصد داشتند قرارداد را جذب کنند و با درصدی کمیسیون آن را به شرکت‌های توانمند بازفروش نمایند. فریاد برخی نمایندگان در صحن علنی مجلس و جریان رسانه‌ای نزدیک به چند شرکت نفتی در آن دوره، مانع از انعقاد قرارداد و بهره‌برداری از این میدان شد.

در همان دوره وزیر نفت، چند بار به کمیسیون انرژی احضار شد و در نهایت نیز دست‌های پنهان کنار گذاشته شده از قرارداد به صورت غیررسمی و به زبان بی‌زبانی اعلام کردند یا آزادگان را ما توسعه می‌دهیم و یا توسعه نخواهد یافت.

اخیراً تفاهمنامه توسعه میدان آزادگان با حضور رئیس‌جمهور و شرکت‌ها و چند بانک داخلی امضاء شد. با وجود آنکه مفاد تفاهمنامه تقریباً مشابه همان طرح دولت قبل است، اما طرح ۲.۲ میلیارد دلار برای ملت گران‌تر تمام شده است.

همچنین صندوق توسعه ملی در دولت قبل چنین فعالانه در طرح مشارکت نکرد، اما در تفاهمنامه اخیر یکی از پایه‌های تامین مالی محسوب می‌شود.

ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مستضعفان به همراه قرارگاه خاتم اجراکنندگان اصلی قرارداد جدید خواهند بود. مجموعه‌ای که سابقه‌ای چندان درخشان در حوزه تکمیل ماگروژه‌های نفتی ندارند.

در دولت قبل اجرای پرهزینه پالایشگاه ستاره خلیج فارس توسط قرارگاه با اعتراض زنگنه مواجه شد؛ تا آنجا که وزارت نفت ناچار شد برای اتمام آن طرح ملی بزرگ خود مداخله کند.

در مفاد این تفاهمنامه که هنوز به قرارداد تبدیل نشده، نکات قابل تاملی در مورد تامین مالی قید شده است.

پیش از این، در دوره زنگنه اعضای نزدیک به جبهه پایداری در کمیسیون انرژی وزارت نفت را ملکف کردند که بخش عمده‌ای از سرمایه طرح در ابتدای کار باید تامین شود، اما در تفاهمنامه جدید، خصولتی‌های پرنفوذ ملزم به این کار نشده‌اند و به آن‌ها مهلت داده شده تا از محل انتفاع طرح، بخش عمده‌ای از سرمایه آن را تامین کنند، یعنی با فروش نفت سرمایه تامین شود.

به زعم برخی کارشناسان، هلدینگ انرژی گستر سینا متعلق به ستاد اجرایی، از ساختار نیروی انسانی چندان کارآمدی بهره‌مند نیست و فناوری لازم را نیز در اختیار ندارد. به زبان ساده‌تر، مشارکت‌کنندگان در این تفاهم‌نامه نه پول و آورده مالی کافی دارند، نه توان فنی و نه ساختار بروکراتیک چابک و رقابتی.

با این همه این مجموعه‌های بزرگ خصولتی که عنوان انقلابی را نیز یدک می‌کشند از عنصر حیاتی لازم برای جذب قرارداد، یعنی نفوذ برخوردار هستند.

در بخشی دیگر از سخنان خجسته‌مهر، رئیس شرکت ملی نفت، آمده است که بخشی از سهام این طرح بزرگ به مردم واگذار می‌شود.

برخی منتقدان ابراز کرده‌اند که منظور ایشان از کلمه مردم نیاز به تفسیر دارد. در مثالی بارز و مشابه، پیش از این، مقرر شد تا سهام چند پتروشیمی در منطقه اقتصادی ماهشهر به «مردم» واگذار شود اما در نهایت این طیفی از خودی‌ها و خانواده‌های آن‌ها بودند که توانستند سهام را تصاحب کنند. در نهایت نیز دعوای داخلی آن‌ها بر سر سهام این چند پتروشیمی زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس به طرح دعوی حقوقی در دادگاه منتهی شد.

مقامات رسمی اعلام کرده‌اند که این مگاپروژه در میدان آزادگان در مجموع، ۱۱۵ میلیارد دلار درآمد خواهد داشت، پرسش بنیادین این است که چه مقدار از این درآمد سهم ملت ایران و چه مقدار سهم خصولتی‌های خواهد شد که دولت را در جیب خود دارند.

جالب آنکه در مراسم امضای این قرارداد، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور نیز حضور داشت. وی هنوز رسماً از ریاست ستاد اجرایی امام کناره‌گیری نکرده است. این یعنی می‌توان به نوعی گفت؛ پیمانکار، کارفرما و ناظر، همه یکی هستند و مرز میان دولت و خصولتی‌ها کم‌رنگ‌تر از گذشته شده است.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: میدان نفتی آزادگان نفت تفاهمنامه آزادگان دولت قبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۴۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه اجرای طرح فیبر نوری در شهر بیرجند

تفاهم‌‌نامه اجرای طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارهای شهر بیرجند (FTTX) توسط شهردار بیرجند و رئیس هیئت مدیره شرکت شاتل به عنوان شرکت مجری در  استانداری خراسان جنوبی امضا شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، ظهر  امروز با حضور استاندار خراسان جنوبی تفاهم‌‌نامه اجرای طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها (FTTX) توسط مهدی بهترین شهردار بیرجند و محمدحسن شانه ساز رئیس هیئت مدیره شرکت شاتل به عنوان شرکت مجری روز در  استانداری خراسان جنوبی امضا شد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی در این مراسم اظهار داشت: براساس این تفاهم‌نامه شبکه فیبر نوری به طول بیش از 100 کیلومتر در همه معابر اصلی و فرعی شهر بیرجند اجرا می‌شود و که با انجام آن بستر اتصال 65 هزار پورت برای استفاده مشترکان خانگی و تجاری در بیرجند فراهم می‌شود.

مصطفی بهی با اشاره به اینکه ارزش سرمـایه گذاری این طرح که شهرداری بیرجند با شرکت شاتـل قراداد همکاری آن را امضا کردند حدود هزار میلیارد ریال است افزود: اجرای فیبر نوری پیش نیاز هر شهر هوشمند است که امکان استفاده شهروندان از اینترنت پرسرعت خانگی و فناوری‌های نوین مرتبط با آن به عنوان پیش نیاز تعامل مستقیم با جامعه، ارتقای کیفیت عملکرد، کاهش هزینه‌ها و مصرف بهینه منابع را فراهم می‌‌شود.

بهی با ارائه گزارشی در زمینه آخرین وضعیت اجرای طرح ملی فیبر نوری از استان‌های کشور گفت: رئیس جمهور اجرای این طرح را در کنار اجرای طرح نهضت ملی مسکن یکی دیگر از پروژه‌های کلان ملی کشور برای هوشمند سازی شهرهای کشور اعلام کرده‌اند.

معاون راهبردی و توسعه بازار و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز در ادامه گفت: این پروژه در کنار دیگر پروژه‌های این وزارتخانه در حال اجرا است و همه مجوزهای لازم با توجه به سندهای بالا دستی گرفته شده و مجلس شورای اسلامی هم چند مصوبه در این زمینه داشته است.

روحانی‌نژاد افزود: از ابتدای دولت سیزدهم انجام کارهای مقدماتی در این زمینه آغاز شده و اپراتورهای که علاقه‌مند به مشارکت در اجرای این طرح بودند، آمادگی خود را اعلام کرده‌اند.

به گفته وی شهرداری‌ها با دریافت درخواست اپراتور مورد نظر ظرف 30 روز باید برای صدور مجوز حفاری در معابر شهری اقدام کنند.

معاون راهبردی و توسعه بازار و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در این زمینه عقب ماندگی در مقایسه با کشورهای منطقه داریم، باید به همکاری همه دستگاه‌های مربوط زمینه تسریع در انجام آن در شهرهای کشور فراهم شود.

وی تصریح کرد: در هر شهری که مجوز برای حفاری صادر شود، اپراتور مورد نظر اجرای فیبر نوری را در کل شهر انجام خواهد داد.
روحانی‌نژاد  با اشاره به اینکه بودجه مورد نظر برای اجرای این طرح پیش‌بینی شده است افزود: متقاضیان استفاده از فیبر نوری برای اجرای این طرح تنها هزینه مدم را باید پرداخت کنند.

معاون راهبردی و توسعه بازار و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: اگر آموزش و پرورش آمادگی خود را در این زمینه اعلام کند، وزارت ارتباطات این آمادگی را دارد که با پرداخت همه هزینه‌های مورد نظر از هزینه‌های مربوط به اجرای فیبر نوری، مدم و هزینه یک سال سرویس را بر عهده بگیرد.

روحانی‌نژاد بیان کرد: بر اساس تبصره 11 بودجه سال جاری شهرداری‌های کشور تکلیف قانونی برای اجرای این طرح را دارند.

رئیس هیئت مدیره شرکت شاتل هم در ادامه این مراسم گفت: از همه عزم و اراده خود برای اجرای پروژه ملی فیبر نوری در شهر بیرجند در چند ماه آینده استفاده خواهیم کرد.

محمدحسن شانه ساززاده با بیان اینکه برای تسریع در انجام این کار درخواست صدور مجوز توسط شهرداری بیرجند برای ایجاد کارگاه‌های همزمان را داریم.

شایان ذکر است که عملیات اجرایی طرح فیبر نوری به منازل و کسب و کارها در شهر بیرجند با حضور معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، استاندار خراسان جنوبی و تعدادی از مسئولان در بلوار پاسداران بیرجند  آغاز شد.

انتهای پیام/ 251

دیگر خبرها

  • بسته کمکی ۶۵ میلیون دلاری استرالیا برای اوکراین
  • از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • پالیتیکو: آمریکا آماده امضای قرارداد ۶ میلیارد دلاری تسلیحاتی برای اوکراین است
  • امضا تفاهم نامه همکاری میان جهاد کشاورزی و شرکت‌های دانش بنیان
  • آغاز اجرای طرح فیبر نوری در بیرجند
  • امضای تفاهم‌نامه اجرای طرح فیبر نوری در شهر بیرجند
  • مبادله تجاری ۱۱ میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان
  • ماجرای تصمیم دولت برای تغییر در نرخ پایه رقابت میلگرد
  • تجارت ۵ میلیارد دلاری گمرکات کردستان در سال گذشته