Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@12:28:45 GMT

گزینه‌های جایگزینی «بوریس جانسون» چه کسانی هستند؟

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۳۴۸۵۰

گزینه‌های جایگزینی «بوریس جانسون» چه کسانی هستند؟

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس در پی استعفای دست‌کم ۵۰ قانونگذار و مقام دولتی از سمت‌هایشان طی ۴۸ ساعت گذشته ساعاتی قبل‌تر اعلام کرد که از سمتش کنار خواهد رفت. 

دومینوی استعفاها پس از افشا‌گری‌هایی آغاز شد که نشان می‌دادند جانسون علی‌رغم آنکه با خبر بوده «کریس پینچر» بابت ادعاهای سوءرفتار جنسی در سال ۲۰۱۹ تحت تعقیب بوده او را به یک سمت ارشد در حزب محافظه‌کار گماشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پینچر خود هفته گذشته بعد از آنکه افشا شد از دو زن در تاریخ ۲۹ ژوئیه سوءاستفاده جنسی کرده از سمتش استعفا کرد.

این اتفاقات جدیدترین رسوایی‌ای بود که جانسون را گرفتار کرد. چند ماه پیش هم انتشار گزارش‌هایی در رسانه‌ها مبنی بر اینکه دفتر نخست‌وزیری انگلیس در اوج محدودیت‌های کرونایی برای مردم اقدام به برگزاری جشن‌های می‌گساری کرده بود جانسون را تا مرز عدم رأی‌اعتماد از پارلمان پیش برد اما دولت او توانست از آن مهلکه جان سالم به در ببرد. 

در میان کسانی که ممکن است جایگزین بوریس جانسون شوند نام برخی از گزینه‌ها که در زیر آورده شده‌اند بیشتر از بقیه شنیده می‌شود.

بن والاس

 

وزیر دفاع دولت بوریس جانسون، یکی از گزینه‌هایی است که گمانه‌زنی‌های زیادی درباره احتمال جانشینی او مطرح شده است. والاس به دلیل حمایتش از اوکراین در جنگ علیه روسیه از محبوبیت مقبولی در انگلیس برخوردار است. نتایج یک نظرسنجی که وب‌سایت دست‌راستی «Conservative Home» انجام داده نشان می‌دهد که او از حمایت بیشتری در میان عموم حامیان حزب محافظه‌کار برخوردار است.

ریشی سوناک

 

وزیر دارایی دولت بوریس جانسون که دومینوی استعفاها از روز سه‌شنبه با کناره‌گیری او آغاز شد دیگر گزینه‌ای است که درباره‌اش گمانه‌زنی‌هایی برای جایگزینی جانسون وجود دارد. نامه استعفای او به جانسون هم مورد توجه واقع شده که نوشته است: «مردم، به درستی اعتقاد دارند دولتشان بایستی به نحو مناسب با شایستگی و با جدیت اداره شود.»

با این حال، عواملی هم هستند که بخت او برای تصاحب این سمت را کم می‌کنند. محبوبیت سوناک به دلیل واکنش کند او به بحران افزایش قیمت‌ها در انگلیس در ماه‌های اخیر کاهش پیدا کرده است.

دومینیک راب

 

نام راب که در دوره‌ای وزیر خارجه انگلیس بود هم در میان گزینه‌های مطرح شنیده می‌شود. او به صورت موقت در سال ۲۰۲۰ که بوریس جانسون به خاطر کرونا راهی بیمارستان شد به طور موقت سرپرستی دولت را در دست گرفت. 

با آنکه دومینیک راب به بوریس جانسون وفادار بوده و از تصمیم او برای دادن سمت به پینچر دفاع کرده اما در انگلیس این برداشت وجود دارد که هدف اقدام چند ماه پیش جانسون در انتقال دومینیک راب از وزارت خارجه به وزارت دادگستری برای تنبیه او بوده است. انتصاب راب به وزیر دادگستری بعد از آن صورت گرفت که مشخص شد او تعطیلاتش را بعد از تصرف کابل توسط طالبان، کوتاه نکرده است.

پنی موردانت

موردانت در دولت جانسون در کابینه او نبوده است. او یکی از حامیان سرسخت برگزیت است اما انتقادهای تندی هم از دولت جانسون بابت رسوایی موسوم به «پارتی‌گیت» کرده است.

او مشاور وزیر تجارت انگلیس در امور بین‌المللی است و رهبری تلاش‌ها برای برقراری روابط بازرگانی با ایالت‌های آمریکا را به عهده داشته است.

ساجید جاوید

 

وزیر بهداشت دولت جانسون که او هم همراه با سوناک روز سه‌شنبه استعفایش را تقدیم جانسون کرد. جاوید هم در نامه استعفایش نوشته بود که مشکلات دولت، از بالا نشأت می‌گیرند.

ساجید جاوید از طرفداران سرسخت مارگارت تاچر است و عکس او را در اتاق کارش نصب کرده است. او از طرفداران فیسلوف آمریکایی آین راند در زمینه بازار آزاد، فردگرایی و دولت‌های کوچک ایالتی است. 

جرمی هانت

جرمی هانت سابقاً وزیر خارجه و وزیر بهداشت انگلیس بوده است. دیدگاه‌های او بیشتر با مرکزگرایان حزب محافظه‌کار همسویی دارد. جرمی هانت در رفراندوم برگزیت از ماندن در اتحادیه اروپا حمایت کرده بود.

جرمی هانت به دلیل آنکه یکی از اصلی‌ترین منتقدان دولت جانسون در مدیریت کووید-۱۹ و پارتی‌گیت است نامش را به عنوان یکی از گزینه‌های جانشینی او بر سر زبان‌ها انداخته است.

لیز تراس

 

این وزیر خارجه دولت بوریس جانسون به دلیل آنکه توانسته خودش را به عنوان یکی از رهبران بالقوه حزب محافظه‌کار مطرح کند چهره‌ای سرشناس و یکی از گزینه‌های بالقوه جانشینی جانسون محسوب می‌شود.

او از طرفداران سرسخت برگزیت است و در سمت وزیر خارجه نقش مهمی در همراهی انگلیس با اوکراین در جنگ داشته است. لیز تراس همچنین گفت‌وگوها با اتحادیه اروپا بر سر برگزیت را پیش برد.

پیریتی پاتل

پاتل به دلیل مواضعش در زمینه مهاجرت مطرح است. او به شدت از توافق برای فرستادن پناه‌جویان از انگلیس به رواندا انتقاد کرده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بوریس جانسون بن والاس حزب محافظه کار بوریس جانسون دولت جانسون گزینه ها وزیر خارجه جرمی هانت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۴۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگلیس: شناسایی سپاه به عنوان «سازمان تروریستی» به سودمان نیست

وزیر امور خارجه انگلیس تصریح کرد که افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی باعث قطع روابط دیپلماتیک با ایران شده و به سود انگلیس نیست.

به گزارش ایرنا، دیوید کامرون روز سه‌شنبه در نشست کمیته روابط بین‌الملل و دفاعی پارلمان انگلیس عنوان کرد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به طور کامل در فهرست تحریم‌های این کشور قرار دارد و شناسایی آن به عنوان سازمان تروریستی به مصلحت نیست.

وی ادعا کرد: تمام کارهایی را که باید انجام دهیم تا بر ایران فشار بیاوریم و مطمئن شویم جایی که آن‌ها غیرقانونی عمل می‌کنند، می‌توانیم علیه آن‌ها اقدام کنیم، در نظام تحریمی ما لحاظ شده است. اما وقتی از پلیس، سرویس‌های اطلاعاتی و دیگران می‌پرسم که آیا اقدام بیشتر علیه سپاه ضروری است، پاسخ منفی است.

وزیر امور خارجه انگلیس با اشاره به اینکه روابط دیپلماتیک انگلیس و ایران در مقطع کنونی «نسبتاً مختصر» است اما هشدار داد که شناسایی سپاه به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی، به این روابط پایان می‌دهد.

کامرون عنوان کرد: «وقتی صحبت از تلاش برای متوقف کردن تشدید درگیری‌ها می‌شود، وقتی صحبت از ارسال پیامی مستقیم به ایرانی‌ها می‌شود… من می‌خواهم خودم با آن‌ها گفت‌وگو داشته باشم، نمی‌خواهم به همتای فرانسوی‌ام زنگ بزنم و بگویم، آیا می‌توانید به ایرانیان این پیام را ارسال کنیم؟»

وی افزود: «به نظرم این اقدام (افزودن سپاه به فهرست سازمان‌های تروریستی) به نفع بریتانیا نیست، این اقدام نه تنها رویکرد ما را تقویت نمی‌کند که از بسیاری جهات آن را تضعیف می‌کند.»

وزیر امور خارجه انگلیس دو هفته پیش هم در سفر به سرزمین‌های اشغالی خطاب به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفته بود که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.

بر اساس گزارش‌ها کامرون به نتانیاهو این طور گفته است: وزیر امور خارجه ایران دوست من نیست اما ما باید بتوانیم تلفن را برداریم و با هم گفت‌وگو کنیم. بنابراین تحریم سپاه کمکی به بهبود اوضاع نمی‌کند.

بحث افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران، به فهرست سازمان‌های تروریستی انگلیس، در مقطعی از ناآرامی‌های آذر ۱۴۰۱، به سوژه رسانه‌های غربی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی به‌واسطه تحرکات گروه‌های ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راه‌پیدا کرد اما با شکست مواجه شد.

مقام‌های دولت انگلیس همان زمان اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. با این حال گروه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی هر از گاهی تلاش می‌کنند تا این طرح شکست خورده را احیا کنند.

چندی پیش گروه دوستی پارلمانی انگلیس-اسرائیل طی نامه‌ای خطاب به نخست وزیر انگلیس، این درخواست غیرقانونی را دوباره تکرار و ادعا کرد که اقدامات فرامرزی سپاه، باعث نگرانی جامعه انگلیس شده است.

در همین پیوند سفارت جمهوری اسلامی ایران در انگلیس ضمن محکوم کردن تلاش‌ها برای سیاه‌نمایی سپاه اعلام کرد که این فشارها از سوی عناصری اعمال می‌شود که درصدد کاهش و تخریب روابط ایران و انگلیس هستند.

سفارت کشورمان در بیانیه‌ای برای نشریه میدل‌ایست‌آی نوشت: ما معتقدیم که فشار برای تحریم سپاه تحت تأثیر بازیگران خارجی، به ویژه رژیم اسرائیل است که سابقه خصومت با ایران دارد. این تلاش به جای ارتقای صلح و ثبات در منطقه، در خدمت تشدید تنش‌ها و ایجاد تقابل است.

در این بیانیه با اشاره به اینکه سپاه پاسداران در مقابله با «تهدیدات تروریستی و گروه‌های افراطی» خاورمیانه، نقش بسیاری مهمی را ایفا کرده است، افزود: «اتهامات تروریستی علیه سپاه فاقد دلیل و مدرک است و با گرایش‌های سیاسی مطرح می‌شود.»

تحلیلگران در انگلیس هم معتقدند که قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی، تنش‌ها بین لندن و تهران را در میان تحولات غرب آسیا تشدید و هر گونه امید در خصوص تلاش‌های دیپلماتیک برای نجات توافق سال ۹۴ را پیچیده خواهد کرد. از این رو به نظر می‌رسد که انگلیس تمایلی به چنین اقدام تنش‌زایی ندارد.

دیگر خبرها

  • دواین جانسون اتهامات اخیرش را رد کرد؛ گمانه‌زنی از آینده راک در WWE
  • انگلیس: شناسایی سپاه به عنوان «سازمان تروریستی» به سودمان نیست
  • مخالفت کامرون با شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی
  • مربی میلان از انگلیس می‌آید ولی ایتالیایی است!‏
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد
  • ادعای وزیر امور خارجه انگلیس درباره پیشنهاد آتش‌بس ۴۰ روزه به حماس
  • اظهارات وزیر خارجه انگلیس درباره توافق آتش بس در غزه
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • جنجال سفر‌های هوایی لوکس دیوید کامرون