Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@16:19:54 GMT

۴۰۰ عنوان کتاب طی ۴۰ سال گذشته در ابرکوه منتشر شد

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۳۶۶۹۰

۴۰۰ عنوان کتاب طی ۴۰ سال گذشته در ابرکوه منتشر شد

حمید رضا بصیری روز جمعه به مناسبت روز قلم در گفتگو با ایرنا با اشاره به نقش انکار ناپذیر کتاب و کتابخوانی در توسعه و پیشرفت جوامع افزود: کارشناسان ، رشد و بالندگی هر جامعه را با تعداد کتابخانه‌ها ، تیراژ کتاب‌ها و میزان سرانه مطالعه آنها مقایسه می‌کنند، زیرا نمی‌توان توسعه و رشد را بدون در نظر گرفتن میزان سرانه مطالعه مورد بررسی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: شهرستان ابرکوه درهمین چند دهه از پیروزی انقلاب اسلامی ده‌ها نویسنده و پژوهشگر و ادیب را پرورش داده و امروز نیز مهد فرهنگ و ادب و هنر است و بسیاری از نویسندگان پیشکسوت و جوان در این شهرستان قلم می‌زنند.

وی افزود: بیش از ۸۰ عنوان کتاب مولف حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدهادی فلاح زاده استاد دانشگاه ادیان قم وآیت الله محمدحسین فلاح زاده و کارشناس زلال احکام و مدیر موزه دین و دنیا در قم از این شهرستان چاپ ، منتشر و در سطح کشور و حتی خارج از کشور توزیع شده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: کتب منتشر شده این اساتید حوزه و دانشگاه بیشتر در موضوعات آموزش نماز، فقه، مناسک حج، احکام زندگی، مناسک مصور حج، احکام فقهی در سفرهای خارجی، احکام ویژه بانوان، فقه غیر استدلالی، روش تدریس احکام ، مناسک ویژه بانوان ، احکام دین ، احکام فقهی اجرائی حج ، آشنایی با کشورهای اسلامی ایران ، جمهوری مصر، عربستان ، ترکیه، مالزی ، پاکستان است که بعضی از کتب های یاد شده چندین بار منتشر شده است .

وی بابیان اینکه این تعداد چاپ توسط  دو برادر در کشور کم نظیر است افزود: اکثر کتاب های چاب شده برادران فلاح زاده درنمایشگاههای بزرگ کتاب در معرض بازدید کنندگان قرار می گیرد .

رییس اداره فرهنگ وارشاداسلامی ابرکوه همچنین تصریح کرد: با هدف شناخت بیشتر ایثار و از خود گذشتگی شهدا و ایثارگران دفاع مقدس ۲۵ جلد کتاب با شمارگان حدود ۸۰ هزار نسخه چاپ و منتشر شده است.

وی اظهار کرد : از جمله این کتاب ها پژوهش در هشت سال دفاع مقدس ، همگام با حماسه ، سرداران سرو قامت ابرکوه ، نمی از ایثار ، شلیک نرم ، نقش مردم روستای مریم آباد ، سردار بی سنگر ، شهید ابراهیم موحد ، مسیر سعادت ، ماجرای هشت سال دفاع مقدس ، تجربه جنگ نابرابر ، ۳۰سال درکردستان ،   عطرسنجد ، پنج کودک دلاور و مادرانه است.

بصیری ادامه داد: این کتاب‌ها با همکاری مولفانی مانند محمدرضا بابایی پیشکسوت دوران دفاع مقدس ، سید محمد آتشی برادر شهید ، صدیقه عظیمی نیا فرزند شهید و رحیم میرعظیم، تالیف، گردآوری ، چاپ و توزیع‌ شده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: از مجموع کتاب های منتشر شده  ۱۲ جلد آن به همت محمدرضا بابایی از پیشکسوتان دفاع مقدس و استاد دانشگاه ، تالیف و به رشته تحریر درآمده است.

وی همچنین یاد آورشد : کتاب « تاریخ و جغرافیای تاریخی شهرستان ابرکوه توسط رضا ربانی مؤلف این کتاب  که در آن با نگاهی پژوهشی به معرفی این کتاب در فصل های مختلف به معرفی شهر ابرکوه ، مراکز خدماتی و اجتماعی منطقه ، ادارات دولتی ، آیین های شادی و عزاداری اهالی ابرکوه ، معرفی بخش مرکزی و بخش بهمن پرداخته است.

وی ادامه داد: رضا ربانی مولف کتاب های خورشید دهم در ابرکوه ، نکته های کلامی شهرستان ابرکوه ، فرهنگ لغات شهرستان ابرکوه ، حضور پر رنگ ۱و ۲، بازهای محلی شهرستان ابرکوه ،  ستارگان ولایت نیز هست.

شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها نهاد كتابخانه های عمومی کشور ابرکوه کتاب کتابخوانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نهاد كتابخانه های عمومی کشور ابرکوه کتاب نهاد كتابخانه های عمومی کشور ابرکوه کتاب کتابخوانی شهرستان ابرکوه منتشر شده دفاع مقدس کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۶۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب

محمدباقر زینالی پژوهشگر، مدرس، آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن تشریح تازه ترین فعالیت های موسیقایی خود از انتشار تازه ترین اثر پژوهشی‌اش خبر داد و گفت: به تازگی اثر پژوهشی را با عنوان «روایت اول» از ردیف‌نوشته موسیقی معروفی براساس نگارش لطف الله مفخم برای ویولن را بازگردانی و تصحیح کرده ام که به نظرم یکی از آثار پژوهشی است که می تواند در حوزه های آموزشی مورد استفاده قرار گیرد.

وی در توضیحات تکمیلی پروژه خود بیان کرد: «ردیف» یکی از مهم ترین منابع موسیقی سنتی ایران است که آموزش و اجرای آن از دوره ناصری به تدریج همه گیر شد و یادگیری آن جزو جدایی ناپذیر یادگیری موسیقی سنتی در سال های اخیر شده است. در این مسیر معتبرترین این ردیف ها، ۲ ردیف «میرزا عبدالله» و «آقاحسینقلی» است که هر ۲ ردیفِ سازی محسوب می‌شوند که یکی برای سه تار و دیگری برای تار تدوین شده بود. هرچند نسخه ای که از ردیف «میرزاعبدالله» در حال تدریس است با تار و توسط نورعلی برومند روایت شده است. البته که هر دوی این استادان شاگردان زیادی داشتند که دانسته های خود را به آنها آموزش می دادند تا مطالب منتقل شده و موسیقی حفظ شود. یکی از این شاگردان با استعداد، درویش خان بود که بعد از اتمام دوره شاگردی ردیف، خلاقیت های زیادی نیز در موسیقی ایجاد کرد که از آن جمله می توان به ردیفی برای تدریس با تار اشاره کرد که وی با تنظیمی متفاوت آن را به شاگردان خود تدریس می کرد. از شاگردان معروف درویش خان هم می توان به مرتضی نی داوود و موسی معروفی اشاره کرد که این ردیف را درس گرفته و تدریس می‌کرده اند.

این پژوهشگر گفت: موسی معروفی علاوه بر تدریس، اقدام به نوشتن یادگرفته های خود به صورت نت کرد. جالب اینکه در آن زمان که معروفیِ جوان شروع به نوشتن این ردیف کرد، کمتر کسی در ایران به نت نویسی آشنا بود پس کاری که موسی معروفی انجام داده، در آن دوره پروژه ای بسیار خاص و مهم به نظر می آمد. در گذر زمان این نوشته، در سال ۱۳۱۸ به دست لطف الله مفخم پایان می‌رسد و این هنرمند به سبب شاگردی که نزد ابوالحسن صبا کرده بود این نت ها را به کوک های مرسوم در ویولن منتقل کردتا شاید مورد استفاده نوازندگان ویولن و حتی در تدوین ردیف ویولن صبا قرار بگیرد. ولی این اتفاق نمی‌افتد و نوشته های مفخم تا سال ۱۳۵۶ بدون استفاده می‌ماند. در این سال دست نوشته ها بدون تصحیح توسط فرهنگستان هنر چاپ می شود و در بحبوبه پیروزی انقلاب اسلامی آنچنان که باید دیده نمی شود.

زینالی توضیح داد: سال ۱۳۸۲ به صورت اتفاقی نسخه ای از این کتاب را در کهنه کتاب فروشی‌ای دیدم و آن را خریدم تا شاید استفاده ای از آن داشته باشم. البته تا سال ها فکر می کردم این کتاب همان ردیفی است که به نام ردیف موسی خان معروف است. بعدها متوجه اشتباه خود شدم و در محتوای کتاب کنجکاو شدم. از سال ۱۳۹۳ شروع به کار کردن روی این کتاب کردم و نت ها را برای سهولت اجرا به کوک های مرسوم در ردیف های تار منتقل کردم. بعدها این نوشته ها را تایپ کردم و به فکر چاپ آنها افتادم. سال ها دنبال ناشر معتبر برای چاپ درخور آن بودم. متاسفانه ناشران مختلفی که به آنها مراجعه می کردم همکاری برای چاپ نداشتند و از سال ۹۷ تا ۱۴۰۲ این داستان وقفه ای طولانی برای چاپ کتاب ایجاد کرد. حتی در خلال این پیگیری ها متوجه شدم یک هنرمند و مدرس شناخته شده حوزه موسیقی مانع چاپ این مجموعه توسط چند ناشر شده است. چون این کتاب را با کتاب ردیف موسی معروفی در تضاد می دیده و صراحتا به من گفت که این کتاب ردیف موسی خان را تضعیف خواهد کرد. چون کارشناسی کتاب توسط آن ناشران به این هنرمند موثر موکول شده بود که این جواب منفی مانع از چاپ کتاب در آن سال ها شد. البته در نهایت، کتاب «روایت اول» به صورت ناشر مولف چاپ شده است.

این نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: اشتباهی که در این مدت در برخورد دوستان با این کتاب متوجه شدم این بود که همه فکر می‌کنند این کتاب همان ردیف معروفی است اما این اشتباه به جهت نام موسی معروفی است که روی جلد آمده و پیشینه این ردیف را نمی‌شناسند. به نوعی می شود اذعان کرد که این ردیف را می توان ردیف «درویش خان» نامید. ضمن اینکه این کتاب برای کسانی که علاقه‌مند به پژوهش درباره ردیف و روند شکل‌گیری و رشد آن هستند، می‌تواند سودمند باشد و کاری که من انجام دادم پژوهشی روی زندگی موسی معروفی و لطف الله مفخم پایان، تصحیح اشتباهات موجود در نسخه اصلی کتاب، انتقال به کوک‌های جدید و مضراب‌گذاری نت ها برای ساز تار بوده است.

وی در پایان تصریح کرد: این ردیف به تنهایی هنوز قابلیت آن را ندارد که به صورت مستقل به عنوان ردیف استفاده شود. باید پژوهش بیشتری درباره جمله بندی‌ها و رفع اشکالات آن انجام شود تا ابهامات کامل رفع شود. همین طور، در تلاشم که نسخه ای صوتی از آن تهیه کنم تا نتها مفهوم صوتی پیدا کنند و نغمات و ملودی‌های جدید به گوش ردیف دوستان و علاقه‌مندان موسیقی ایرانی برسد.

کد خبر 6096823 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • «سروان شوذب مشکینی» زیر تیغ نقد
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • ابلاغ احکام مسئولین کمیته ها و دبیران ستاد یادواره شهدای ارومیه
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • ترجمه عکس و متن «فصل‌های درون» منتشر شد
  • چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود
  • «روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب