Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکبر فتحی، روز جمعه در حاشیه این بازدید از پایاب سد خداآفرین افزود: در اراضی حاشیه ارس یک هزار و ۷۰۰ هکتار در روستاهای ابراهیم سمیع و عاشقلو شبکه فرعی اجرا شده است که در این اراضی با تکمیل پمپاژ این روستا، مورد بهره برداری قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه با تامین منابع مالی پمپاژ این روستا و روستاهای «کلاله» و «دارانا» تکمیل می شود، اظهار داشت: با تکمیل شبکه های اصلی این سد بخش زیادی از اراضی منطقه در سال زراعی جاری زیرکشت خواهد رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فتحی، ادامه داد: موارد و مشکلات مربوط به اجرای شبکه های آبیاری اصلی و فرعی در این منطقه با همکاری شرکت آب منطقه ای و مجریان طرح سد خداآفرین و شبکه آبیاری و مسوولان محلی در جلسه ای در فرمانداری این شهرستان مطرح و اقدامات لازم برای رفع آن ها بررسی شد.

به گزارش ایرنا، در این جلسه، تکمیل تونل جاده جایگزین طی یک ماه آینده، راه اندازی پروژه پمپاژ ابراهیم سمیع تا پایان سال با تامین اعتبار پروژه و آماده سازی ۲۵۰ هکتار از اراضی بهبود در صورت تامین برق تصویب شد.

به گزارش ایرنا، معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی به همراه رییس سازمان جهادکشاورزی استان و تعدادی از مدیران دستگاه های اجرایی استان و شهرستان از طرح های در دست اجرای شبکه های اصلی و فرعی آبیاری در اراضی پایاب سدخداآفرین شامل ایستگاه پمپاژ کلاله و دارانا، سد خداآفرین و قیزقلعه سی و شبکه پایاب پروژه های سرمایه گذاری حوضه آب و کشاورزی و شیلات بازدید کردند.

پروژه شبکه های آبیاری پایاب سد خداآفرین با وسعت ۴۳ هزار هکتار در محدوده استان‌های آذربایجان شرقی و اردبیل اجرا می‌شود.

شبکه آبیاری و زهکشی خداآفرین بزرگ ترین و مدرن ترین شبکه شمالغرب کشور است که آب مورد نیاز آن از طریق سد مخزنی خداآفرین و سد تنظیمی-انحرافی قیزقلعه تامین می‌شود. 

شهرستان خداآفرین به دلیل داشتن اراضی حاصلخیز و مرغوب، ظرفیت های بی بدیلی برای توسعه کشاورزی دارد و وجود شبکه آبرسانی پایاب این سدها نیز بر این مزیت می افزاید.

شهرستان ۳۷ هزار نفری خداآفرین در ۲۱۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در حاشیه جنوبی رودخانه مرزی ارس واقع شده است؛ سد مخزنی خداآفرین با ۱.۶ میلیارد مترمکعب ظرفیت و سد انحرافی و تنظیمی «قیزقلعه‌سی» با بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت در بالادست اراضی کشاورزی خداآفرین واقع شده اند. 

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی آبیاری سد خدا آفرین خداآفرین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی آبیاری وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی آبیاری سد خدا آفرین خداآفرین سد خداآفرین پایاب سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۶۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم گفت: ۱۷ بوستان جدید به مساحت ۶۹۲ هزار و ۶۲۱ مترمربع با اعتبار ۷۹ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ احداث شد.

مهدی اصفهانیان‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم، اظهار کرد: اجرای پروژه‌های استفاده از پساب تصفیه شده در راستای توسعه و نگهداری از فضای سبز با رویکرد توسعه پایدار در سطح بوستان‌های جنگلی و فرا شهری انجام می‌شود.

وی افزود: این پروژه در سال ۱۴۰۲ با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان در حوزه معاونت خدمات شهری و در سطح مناطق هشتگانه پیش‌بینی شد.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم خاطرنشان کرد: برای سال ۱۴۰۳ نیز بیش از ۶۰ میلیارد تومان برای این حوزه در نظر گرفته شده است تا از پساب‌های تصفیه شده در بوستان‌های جنگلی استفاده شود.

اصفهانیان‌مقدم ادامه داد: مکانیزاسیون شبکه آبیاری فضای سبز و حذف آبیاری تانکری اقدام مهم دیگری در سال گذشته بوده است که سال ۱۴۰۲ در این خصوص ۹۰ میلیارد تومان هزینه شد.

وی اضافه کرد: این موضوع نقش مهمی در افزایش بهره‌وری و کاهش میزان مصرف آب دارد تا جایی که در سطح مناطق هشت‌گانه هیچ‌گونه آبیاری با تانکر مگر در مواقع حادثه یا قطعی آب، وجود ندارد.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم گفت: به منظور توسعه شبکه‌ها و خطوط انتقال آب خام در سال ۱۴۰۲، ۱۲ هزار و ۲۳۵ متر طول با هزینه بالغ بر ۲۷ میلیارد تومان توسعه شبکه انجام شد.

اصفهانیان مقدم با اشاره به اینکه مساحت آبیاری تحت فشار ۳۰ هزار مترمربع و آبیاری قطره‌ای ۲۵۰ هزار مترمربع است، افزود: سال ۱۴۰۲ حدود ۱۶۰۰ مترمکعب حجم مخزن برای شبکه‌های آبیاری فضای سبز احداث شد.

کد خبر 748148

دیگر خبرها

  • نیاز ۲۰ میلیاردی برای تکمیل شبکه آبیاری «حوضیان»
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابند
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در اولویت سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابد
  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • انتقال آب به اراضی روستای رحیم آباد شهرستان کیار
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • پروژه پمپاژ آب ناغان می‌تواند در بخش کشاورزی تحول ایجاد کند