Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، استفاده از سوخت مازوت موضوعی نیست که به‌راحتی از آن گذشت ولی باید گفت طی سال‌های اخیر با وجود همه هشدارها همچنان نیروگاه شهید سلیمی نکا مازوت می‌سوزاند.

نگرانی‌ها و گلایه‌های مردم شرق مازندران به‌ویژه شهرستان‌های نکا و بهشهر برای بهره‌گیری این نیروگاه از انرژی‌های نو راه به جایی نبرده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*ذرات مازوت را می‌توان با چشم دید 

جمال ابوطالبی مدیر انجمن دوستداران محیط زیست و رئیس شورای اسلامی زاغمرز با اشاره به ذرات مازوت بر روی سقف خودروهای منطقه، داخل منازل و سایر لوازم منزل در گفت‌وگو با فارس، می‌گوید: استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه  شهید سلیمی نکا سلامت، اقتصاد، معیشت، کشاورزی و محیط زیست مردم را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

شاید قبلا با چشم مسلح دیده می‌شد ولی اکنون با چشم غیرمسلح روی خودروها، سکوها، ایوان و داخل منازل و حتی میزها دیده می‌شود و خیلی واضح است.

* قرار نبود مازوت دائمی مصرف شود

مدیر انجمن دوستداران محیط زیست بیان می‌کند: بیشتر از ۱۰ سال است که مصرف مازوت در زمستان سال ۸۶ شروع شد و اوایل قرار بود مصرف آن فصولی از سال به تدریج باشد ولی ناگهان دائمی شد در حالی‌که قرار نبود دائمی مصرف شود.

*نیروگاه چهارموتوره مازوت می‌سوزاند

دو سال قبل شاهد طوفانی از دودها بودیم و مجددا روزهای اخیر یعنی اواسط خرداد ماه شاهد ذرات مازوت در هوا هستیم و متوجه شدیم که نیروگاه چهار موتوره در حال فعالیت است.

ابوطالبی تصریح کرد: جدا از بحث سلامت که وضعیت شیوع سرطان در منطقه رو به افزایش است تاثیر آن را بر محیط زیست و اقتصاد کشاورزی نمی‌توان نادیده گرفت.

محصولات منطقه بازار خوبی دارد ولی باران‌های اسیدی موجب ضربه به محصول شده به‌طوری‌که با پوسیدگی نقطه‌ای محصولات مواجه هستیم که تاثیر ذرات مازوت است که باتوجه به این موضوع محصولات کشاورزی منطقه خواهان ندارد.

*حذف مازوت از نیروگاه؛ دغدغه‌ای جدی

غلامرضا شریعتی نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی در این‌باره می‌گوید: در ارتباط با جلوگیری از مصرف مازوت در نیروگاه شهید سلیمی نکا چندین بار با  سازمان حفاظت محیط زیست،  وزارت نیرو و رئیس جمهور مکاتبه کردیم و در ارتباط با مصرف مازوت در نیروگاه هشدار دادیم.

متاسفانه ذرات مازوت در هوا دیده می‌شود به‌طوری‌که با چشم می‌توان دید و با چشم می‌بینیم که به محصولات باغی و زراعی خسارت می‌زند.

وی با اشاره به تذکرات مختلف به دستگاه‌های اجرایی مازندران، گفت: حذف مازوت از چرخه نیروگاه دغدغه جدی است و ما هم  باید به‌عنوان زبان مردم در سطح ملی باشیم و امیدواریم بتوانیم کار را به نتیجه برسانیم.

**نزدیک به دو دهه مازوت‌سوزی در نیروگاه نکا موجب ایجاد پدیده آلودگی هوا در استان شده است.

به گفته کارشناسان نیروگاه نکا روزانه ۸ میلیون لیتر مازوت می‌سوزاند.

عطاءالله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران اظهار کرد: طی جلسات و مکاتبه‌های متعدد با نیروگاه آنها موظف به همکاری و انجام اصلاحات شدند.

وی افزود: در خرداد ماه جلسه‌ای با مدیرعامل جدید نیروگاه داشتیم که رویکرد خوبی داشت و قول همکاری دادند.

*تغییر سوخت دو واحد نیروگاه از مازوت به گاز

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران بیان کرد: طی برنامه‌ریزی در ۶ یا ۷ مورد از آنان خواستیم که باید اصلاحات را انجام دهند که از جمله بحث تغییر سوخت مصرفی و تبدیل به سوخت گاز در همه واحدهای بخار ولی در بازه زمانی مشخصی که بتوانند تغییر دهند که آنان همکاری خوبی داشتند؛ به‌طوری‌که در مدت ۱۵ روزه توانستند دو واحد را به سمت سوخت گاز سوق دهند.

کاویان ادامه داد: در ارتباط با تبدیل دو واحد دیگر به سوخت گاز زمان مشخصی نگفتند ولی ما پیگیر هستیم که این مهم انجام شود.

وی بیان کرد: در کنار این بحث خواستیم مازوتی که می‌سوزانند گوگردزدایی شود تا آلودگی جدی برای سلامت مردم نداشته باشد.

*ضرورت ایجاد ۳مرکز پایش آلودگی هوا در مازندران

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران بیان کرد: ما در استان دست‌کم باید یک مرکز پایش آلودگی هوا در شرق، مرکز و یک نقطه را در غرب استان داشته باشیم.

گفتنی است، ساکنان اطراف این نیروگاه، بارها و بارها به آسیبی که ذرات باقیمانده از سوخت مازوت بر سلامت و محصولات کشاورزی‌شان وارد می‌کند، هشدار دادند و این بار با پیگیری مسؤولان دو واحد مازوت تبدیل به گاز شد و امیدواریم پیگیری برای دو واحد دیگر نیروگاه به نتیجه برسد.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج/م

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران سوخت مازوت نیروگاه شهید سلیمی نکا آلودگی هوا پایش زیست محیطی استان مازندران حفاظت محیط زیست ذرات مازوت دو واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۷۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم همدان از اقتصاد گردشگری افزایش یابد

شهردار همدان با بیان اینکه سهم همدان از اقتصاد گردشگری افزایش یابد، گفت: همدان جز شهرهای پاک کشور است و این مسئولیت شهرداری را بیشتر می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، سید مسعود حسینی در مراسم هفته زمین پاک و بهره‌برداری از حوضچه‌های جمع‌آوری و مدیریت شیرابه سازمان مدیریت پسماند، اظهار داشت: همدان طبق فاکتورها و استاندارهای لازم جزو شهرهای پاک کشور است که از این فرصت باید برای تقویت گردشگری و افزایش سهم همدان از اقتصاد گردشگری بهره گرفت.

وی حفظ محیط زیست را ضروری‌ترین موضوع بشری دانست و عنوان کرد: سرمایه‌گذاری 80 میلیون یورویی در حوزه پسماند، انعقاد قرارداد با شرکت بهروب برای تفکیک زباله از مبدا، پاکسازی ورودی‌های شهر و آزادسازی حریم رودخانه‌ها و راه‌اندازی سیستم آبیاری مکانیزه در دستور کار شهرداری قرار دارد.

شهردار همدان، اعلام کرد: ایجاد دومین پایگاه سنجش آلودگی هوا، افزایش دوربین‌های ترافیکی، تشکیل اداره محیط زیست در شهرداری همدان، خرید اتوبوس و تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی، ارتقای سطح فضای سبز از جمله پارک‌های فرامنطقه‌ای اکباتان و ولایت و احداث پارک 48 هکتاری در کوی شهید مفتح(واقع در بلوار بدیع الزمان) و برفروبی با روش‌های علمی از جمله این اقدامات بوده است.

حسینی گفت: بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست، سنجش کیفیت هوا در همدان در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد.

15هکتار فضای سبز در سایت حوضچه‌های جمع آوری و مدیریت شیرابه ایجاد شد

رئیس سازمان پسماند شهرداری همدان، گفت: سند مالکیت این سایت از حوضچه‌ها در سال 92 اخذ شده و اقدامات توسعه ای در آن ادامه دارد که در همین راستا 15هکتار فضای سبز شامل گونه‌های مختلف گل محمدی، سنجد، صنوبر و گردو در آن ایجاد شد.

بابک مهدی آزاد از به‌کارگیری پست برق 500 کیلو وات ، 2735 متر سوله و دستگاه پردازش 250 تنی در  این سایت خبر  داد و افزود: سه حوضچه با ظرفیت 40 هزار متر مکعب در این سایت ایجاد شده ضمن اینکه لایه‌های ژئو تکستال د رآن به کار برده شده که غیر قابل نفوذ به سطح‌های زیرین است و بنا داریم در ماه‌های آینده تجهیزاتی را در آن به کار ببریم که سرعت تبخیر این شیرابه‌ها بالا رود.

مهدی آزاد با بیان اینکه پروژه لندفیل نیز در آینده نزدیک کلنگ زنی می‌شود عنوان کرد: همچنین محلی برای نگهداری حیوانات در حوالی این سایت ساخته می‌شود که به این منظور سال گذشته 2100 تن آسفالت با اعتباری بالغ بر 80 میلیارد ریال در این محل انجام شده که این اقدام نیز به بهره‌برداری می‌رسد.

نقش رسانه‌ها در کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی

مدیرکل محیط زیست استان همدان با تاکید بر کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در زندگی روزمره و محیط زیست افزود: نقش رسانه‌ها در زمینه فرهنگ‌سازی مهم است و در ابتدای این زنجیره وزارت صمت نقش بسیار مهمی در کاهش مصرف پلاستیک‌ها دارد.

مریم محمدی با اشاره به اینکه شهرداری از مهم ترین سازمانها در کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی است تصریح کرد: جمع آوری صحیح زباله‌ها، تجهیز و ارتقای ماشین آلات حمل زباله و استانداردسازی این مجموعه نقش مهمی در این زمینه دارد.

قطع درختان در یک مدرسه سبب گلایه مندی عضو شورای شهر شد

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان نیز در این مراسم اظهار داشت: حفظ سلامت مردم و حفظ محیط زیست جزو دغدغه‌های شورای اسلامی شهر و شهرداری همدان است و دولتها و شهروندان و سازمانها هم در این راستا وظایفی بر عهده دارند که باید به آن عمل کنند.

علی اکبر نظری با ابراز گلایه‌مندی از آموزش و پرورش در حفظ فضای سبز مدارس عنوان کرد: متاسفانه مشاهده شده درختان زیادی در یک مدرسه قطع شده و این موضوع جزو حقوق عامه است که نباید خدشه‌ای بر آن وارد شود و آموزش و پرورش باید در تربیت و پرورش افراد جامعه پیشقدم باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • وصول عوارض آلایندگی محیط‌زیست در استان سمنان پیگیری شود
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • ضرورت لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس
  • سهم همدان از اقتصاد گردشگری افزایش یابد
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه