Web Analytics Made Easy - Statcounter

 گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس، ادواردو تولیدو، یک حقوقدان آلمانی در نشست علمی با عنوان «تحلیل لایحه خانواده حمید نوری در دادگاه سوئد و آثار آن بر آینده حقوق حقوق بین المللی کیفری» که عصر امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، اظهار کرد: در کیفرخواست ۴۴ صحفه ای حمید نوری، تنها یک صحفه به جرائم رخ داده اشاره شده است‌! 

این حقوقدان آلمانی بیان ‌کرد: با توجه به بررسی کیفرخواست حمید نوری می توانیم این کیفرخواست را رد کنیم، تیم حقوقی و خانواده نوری ادله های خوبی برای زیر سوال بردن این کیفرخواست دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به کشتار جمعی مطرح شده در کیفرخواست حمید نوری گفت: باید فضای حاکم این کشتار جمعی و علل آن مورد بررسی قرار گیرد، قتل عمد یک جرم بین‌المللی نیست، از همین رو صلاحیت جهانی را شامل نمی شود (دادگاه سوئد صلاحیت بررسی این پرونده را ندارد و این پرونده باید در ایران مورد بررسی قرار گیرد)، صلاحیت جهانی مربوط به جرایم بین المللی است که کل بشریت را شامل می شود. 

این حقوقدان آلمانی بیان کرد: دزدی دریایی و... شامل صلاحیت جهانی می شود، زمانی که دادگاه سوئد پرونده حمید نوری را شامل صلاحیت جهانی کرده است، با این اقدام صلاحیت جهانی را زیر سوال برده است. 

وی ادامه داد: اگر در سال های گذشته قتلی در ایران صورت گرفته است، نباید این موضوع توجیهی برای دولت سوئد باشد که به این پرونده ورود کند. 

این حقوقدان آلمانی گفت: با احترام به قربانیان ادعا شده در این پرونده، آقای نوری یکی از قربانیانی نقض حقوق بشر در نظام حقوقی سوئد است. 

وی افزود: امیدوارم قضات بتوانند شرایط پرونده حمید نوری را تغییر بدهند و تصمیم صادر شده مبتنی بر موازین دادرسی عادلانه باشد. 

در بخش پایانی این نشست، دبیر این نشست ناتالیا کاردوسو فرانسا، یک حقوقدان برزیلی گفت: حقوق بین المللی یک جُک نیست (نباید حقوق بین الملل دست کم گرفته شود) و از افراد ضعیف محافظت می‌کند. و ابزاری در دست کشورهای قوی نیست. از خانواده حمید نوری تشکر می کنم ، تیم حقوقی حمیدنوری و خانواده او برای دفاع از حقوق او خواهند جنگید‌.

این نشست به صورت همزمان توسط سپهر صارمی، دانشجوی دکترای حقوق بین الملل دانشگاه علامه طباطبائی ترجمه شد.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: حقوقدان آلمانی قتل عمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۰۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد

دفتر ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که نخستین پرواز انتقال پناهجویان به روآندا هماهنگ شده است. این پرواز ظرف ۱۰ تا ۱۲ هفته دیگر انجام خواهد شد و به دنبال آن، چندین پرواز دیگر برنامه‌ریزی خواهد شد.

طرح جنجالی اخراج پناهجویان از خاک انگلیس دوشنبه گذشته پس از ماه‌ها بحث و بررسی، در پارلمان انگلیس تائید شد و راه را به گفته کارشناسان، برای ایجاد «سابقه‌ای خطرناک در نقض قوانین حقوق بشری» باز کرد.

با قانونی شدن این طرح، پناهجویانی که از یکم ژانویه ۲۰۲۲ به صورت غیرقانونی از یک کشور امن مانند فرانسه وارد انگلیس شده‌اند، به رواندا منتقل می‌شوند تا پرونده آنها توسط وزارت کشور انگلیس بررسی شود. آنها ظرف ۲۸ روز از انگلیس اخراج می‌شوند؛ حق اعتراض ندارند و از بازگشت به این کشور در آینده منع خواهند شد.

اگر پرونده این افراد پذیرفته شد، به انگلیس منتقل می‌شوند؛ در غیر اینصورت می‌توانند برای اقامت در رواندا یا هر کشور دیگری به‌غیر از انگلیس درخواست پناهندگی کنند. دولت انگلیس معتقد است که این طرح پناهجویان را از ورود غیرقانونی به خاک این کشور منصرف می‌کند.

سخنگوی نخست وزیر انگلیس به خبرنگاران گفت؛ نخستین گروه پناهجویان برای انتقال به روآندا انتخاب شده‌اند. وی افزود که دولت سرگرم پیگیری مقدمات حقوقی انتقال این افراد است.

این درحالیست که موسسات خیریه هشدار داده‌اند که «تصمیم ظالمانه و ناپسند» دولت برای انتقال پناهجویان به هزاران کیلومتر دورتر، نه تنها در پاسخ به معضل مهاجرت ناکام خواهد بود، بلکه «به هرج و مرج بیشتر انسانی منجر خواهد شد».

آنها قصد دارند تا از ظرفیت دادگاه اروپایی حقوق بشر برای توقف انتقال پناهجویان استفاده کنند. نهاد‌های حقوق بشری دو سال پیش هم با ارجاع این پرونده به دادگاه اروپایی حقوق بشر، مانع اخراج پناهجویان شدند.

از سویی ۱۶۰ موسسه خیریه و فعال حقوق بشری در نامه‌ای سرگشاده به نخست وزیر انگلیس طرح دولت در این زمینه را محکوم کرده و آن را ظالمانه و شرم‌آور خواندند.

سازمان ملل متحد هم هشدار داده است که این طرح، بر خلاف کنوانسیون پناهندگان است و سابقه‌ای خطرناک در سطح جهانی ایجاد می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • دادگاه‌های صلح در تهران ایجاد شود
  • دادگاه‌های صلح در تهران تشکیل می‌شود؟
  • عکس/ آقای دبیرکل، لطفاً درِ خروجی را نشانشان دهید!
  • عفو بین‌الملل: دانشگاه‌های آمریکا باید از سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین دست بردارند
  • چین سفیر آلمان را احضار کرد
  • غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد
  • آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد
  • نصری، حقوقدان بین الملل: برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر ندارد
  • طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد