Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@00:00:54 GMT

مراقب باشید با ویتامین D اوردوز نکنید!

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۴۱۶۶۱

مراقب باشید با ویتامین D اوردوز نکنید!

متخصصان بین الملل در یک مقاله علمی جدید هشدار داده اند که مصرف بیش از حد مکمل های ویتامین و املاح به ویژه ویتامین D که این روزها زیاد از آن صحبت می شود، می تواند خطرات بالقوه زیادی را در پی داشته باشد.

به گزارش برنا؛ پزشکان در شهر کانتربری انگلستان پس از درمان مردی که به دلیل دریافت بیش از حد ویتامین D نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشت، هشدار داده اند که مصرف بیش از حد مکمل‌های این ویتامین می تواند به شدت مضر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها تاکید کرده اند که  اختلال موسوم به هیپر ویتامینوز D در حال افزایش است و با طیف گسترده‌ای از مشکلات سلامتی بالقوه جدی مرتبط است.

در این پرونده پزشکی که مربوط به یک مرد میان سال است، فرد مورد نظر پس از شکایت از استفراغ مکرر، تهوع، درد شکم، گرفتگی عضلات پا، وزوز گوش، خشکی دهان، افزایش تشنگی، اسهال و کاهش وزن معادل حدود 13 کیلوگرم، توسط پزشک خانواده‌اش به بیمارستان معرفی گردید.

 این علائم نزدیک به 3 ماه بود که ادامه داشته و حدود 1 ماه پس از شروع یک رژیم مکمل ویتامین به توصیه یک درمانگر تغذیه شروع شده بودند.

به گفته محققان، بیمار فوق هر روز دوزهای بالای بیش از 20 مکمل را بدون نسخه مصرف می کرد که حاوی: ویتامین D، ویتامین K2، ویتامین C، ویتامین B9، ویتامین B2، ویتامین B6، امگا 3 و چندین مکمل ویتامین، مواد معدنی، مغذی و پروبیوتیک دیگر بودند.

نتایج آزمایش خون این فرد نشان داد که سطح کلسیم او بسیار بالا و سطح منیزیم اش کمی افزایش یافته است. ضمن آن که سطح ویتامین D این شخص 7 برابر بیشتر از سطح مورد نیاز بود. آزمایش ها همچنین نشان داد که کلیه های او به درستی کار نمی کنند.

این مرد به مدت 8 روز در بیمارستان ماند و در این مدت مایعات داخل وریدی به او داده شد تا سیستم بدنش به حالت نرمال بازگردد. دو ماه پس از ترخیص از بیمارستان، سطح کلسیم او به حالت عادی بازگشته بود، اما سطح ویتامین D او همچنان به طور غیر طبیعی بالا بود.

به گفته متخصصان، سطوح توصیه شده ویتامین D را می توان از طریق رژیم غذایی (مانند قارچ های وحشی، ماهی های چرب) و همچنین با قرار گرفتن در معرض نور خورشید و در نهایت نیز به وسیله مکمل ها تامین کرد.

آن ها هشدار می‌دهند که علائم هیپر ویتامینوز D بسیار زیاد و متنوع هستند و بیشتر به دلیل کلسیم اضافی در خون ایجاد می شوند. به گزارش سیناپرس، این علائم شامل خواب آلودگی، گیجی، بی تفاوتی، روان پریشی، افسردگی، بی اشتهایی، کما، بی اشتهایی، درد شکم، استفراغ، یبوست، زخم معده، پانکراتیت، فشار خون بالا، ریتم غیرطبیعی قلب و ناهنجاری های کلیوی هستند.

 این اطلاعات قابل توجه و هشدارهای مربوطه در مجله BMJ Case Reports منتشر شده اند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ویتامین D ویتامین D

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۱۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز:سکه‌های حراج شده استاندارد بانک مرکزی هستند/مراقب فریب سودجویان باشید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اصغر بالسینی اظهار کرد: سکه تمام بهار آزادی عرضه‌شده در مرکز مبادله ایران، ۸.۱۳۶گرم است. دارندگان توجه داشته باشند که عیار آن ۹۰۰ در هزار بوده و طرح روی سکه تمام بهار آزادی ضرب بانک مرکزی نیز تصویر امام خمینی (ره) و بارگاه امام رضا(ع) است.

ایسنا نوشت:وی افزود: طرح دو طرف سکه ربع و نیم بهار آزادی نام مبارک امام علی(ع) و بارگاه امام رضا(ع) است؛ عیار هر دو سکه ۹۰۰ در هزار است. وزن نیم‌سکه ۴.۰۶۸گرم است و این عدد برای ربع سکه ۲.۰۳۴ گرم است.

بالسینی یادآور شد: عیار هر سه نوع سکه تحویل‌داده‌شده در مرکز مبادله ایران، ۹۰۰ در هزار و معادل ۲۱.۶ است.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900614

دیگر خبرها

  • سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران: سکه‌ های حراج شده کاملاً استاندارد بانک مرکزی است/ مراقب فریب سودجویان باشید
  • سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز:سکه‌های حراج شده استاندارد بانک مرکزی هستند/مراقب فریب سودجویان باشید
  • کلاهبرداری از کارت سوخت شخصی/ مراقب تراشه های کارت سوخت باشید
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • هشدار به خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید
  • هشدار یه خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • مهمترین علائم سگی که مبتلا به هاری است؛ مراقب باشید گازتان نگیرند! |‌ این حیوانات منتقل کننده هاری هستند | ویدئو
  • گفته بودم مراقب بازیکن لالیگایی باشید / مسئولان هم به ورزشگاه بیایند