Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینی ارسنجانی گفت: بحث رتبه بندی معلمان به بیش از ۱۰ سال گذشته مربوط است. در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش موضوع معلم و مربی مترادف هم به کار گرفته شده است. معلم به فردی اطلاق می‌شود که تربیت دانش آموزان را در نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور به عهده دارد.

او گفت:در بند ۱۳ راهبرد‌های کلان در سند تحول بنیادین به توسعه مستمر شایستگی‌ها، توانمندی‌های اعتقادی، تربیتی ، علمی و حرفه‌ای فرهنگیان اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گفته ارسنجانی، در راهکار ۲۱۰ به استقرار نظام سنجش صلاحیت‌های عمومی، تخصصی، حرفه‌ای و تعیین ملاک‌های ارزیابی و ارتقای مرتبه نظام رتبه بندی اشاره شده است . همچنین در راهکار شماره ۴۱ بر ایجاد نظام ارزیابی صلاحیت معلمان منطبق با اهداف سند تاکید شده است.

معاون سابق دفتر مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: اولین بار در سال ۱۳۹۲ بود که حمیدرضا حاجی بابایی وزیر وقت، موضوع رتبه بندی را به صورت جدی بیان کرد و در اولین اقدام رتبه‌های معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم را پیش بینی و ارائه کرد. با وجود نداشتن مصوبه در خصوص اجرای رتبه بندی معلمان در زمان ریاست علی اصغر فانی بر وزارت آموزش و پرورش در اصل فصل دهم قانون خدمات کشوری سعی شد رتبه بندی معلمان اجرایی شود که باز هم به ثمر نرسید.

ارسنجانی گفت: در سال‌های گذشته مشکل اصلی آیین نامه رتبه بندی معلمان این بود که اعتبار پیش بینی شده برای آن اجرایی نشد و نهایتا در سال ۱۳۹۹ و پس از حاشیه‌های فراوان در دولت فعلی کلیات رتبه بندی معلمان مصوب شد و در ۱۷ اسفند سال ۹۹ نیز برای طی مراحل قانونی به مجلس ارائه شد.

او گفت: این قانون در مجلس نیز حدود یک سالی برای بررسی‌های کارشناسی زمان زیادی را پشت سر گذاشت و در نهایت در اسفند ۱۴۰۰ پس از مصوبه و تایید شورای نگهبان توسط رئیس جمهور به آموزش و پرورش ابلاغ شد.

ارسنجانی گفت: رتبه بندی معلمان ماجرای پر فراز و نشیبی است. در واقع در تمامی این سال‌ها هیچ ارگانی تمایل به شروع چنین فعالیت‌های نداشته است و از یک طرف موضوع اجرای رتبه بندی مورد تایید تمامی ارکان کشور بوده است.

معاون سابق دفتر مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: حاشیه‌ها و اعتراضاتی نسبت به رتبه بندی معلمان از طرف بعضی از فرهنگیان مطرح بود که مهمترین بخش آن نسبت به عدم رعایت عدالت در اجرای به موقع این قانون است و حتی خیلی‌ها نیز به ثمر رسیدن این قانون را در هاله‌ای از ابهام دیدند.

او گفت: اطلاع رسانی‌های ناقص، عدم شفافیت در نحوه اجرا ،صحبت‌های فضای مجازی و همچنین مطبوعات و مطرح کردن چند باره یک اتفاق و در عمل عدم مشاهده اقدامات و ثمره رتبه بندی مشکلات فراوانی را برای معلمان ایجاد کرد. اخبار و حواشی سال‌های گذشته در خصوص رتبه بندی بسیار وسیع بوده، اما در عمل چیزی عاید فرهنگیان نشده است.

او گفت: نهایتا مصوبه‌ای با حدود ۸۰۰ هزار نفر مشمول و ۳۸ هزار میلیارد تومان اعتبار برای ۱۸ ماده که اخیرا توسط وزیر آموزش و پرورش به شیوه نامه‌های آن اشاره شده ابلاغ شد که باز هم نیازمند تسریع در اجرا است.

به گفته ارسنجانی اگر چه در شرایط تنزل رتبه بندی که طبق قانون هر سه سال یک بار پیش بینی شده و ارزیابی‌هایی را برای معلمین در نظر گرفته شده احساس می‌شود باید تجدید نظر‌هایی صورت گیرد. این که معلمان در صورت به روز رسانی نکردن برخی از اطلاعات خود از حالت معلم به کادر اداری برسند هم موضوعی است که بایستی در طول سه سالی که فرصت هست به خوبی به آن فکر شود.

او گفت:اجرای ناقص رتبه بندی معلمان می‌تواند تبعات نامطلوبی را دامن گیر وزارت آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌ها داشته باشند. پیشنهاد می‌کنم مسئولین آموزش و پرورش با استفاده از قوانین و با تشکیل شورای راهبردی اجرایی کردن رتبه بندی معلمان بدون از دست دادن وقت مراحل مختلف اجرایی آیین نامه این سند مهم را به سهولت و بدون حاشیه عملیاتی کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش معلمان مدارس وزارت آموزش و پرورش رتبه بندی معلمان او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۱۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ارتباط گیری مستمر با جامعه دانش آموزی

به گزارش خبرنگار مهر، کیا عاشوری ظهر دوشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان رشت اظهار کرد: شورای آموزش و پرورش از مهم‌ترین جلسات بوده و حضور افراد الزامی است.

وی با تاکید بر لزوم تشکیل جلسات شورای آموزش و پرورش افزود: استمرار جلسات شورای آموزش و پرورش منجر به عارضه یابی نقاط ضعف و قوت می‌شود.

فرماندار رشت با گرامیداشت هفته معلم و روز بزرگداشت شهادت استاد مطهری بیان کرد: معلمان یکی از مهم‌ترین و مؤثرترین ارکان آموزش و پرورش به شمار می‌روند.

عاشوری با بیان اینکه معلمان معمار آینده نظام هستند، گفت: نسل امروز محصول تعلیم و تربیت معلمان و جامعه فرهنگیان هستند.

فرماندار رشت با اشاره به محرومیت‌های گیلان زیر پوستین سبز بیان کرد: گیلان در زیر پوشش سبز و طراوت دارای محرومیت در بخش‌های مختلف است.

عاشوری با بیان اینکه دانش آموزان آینده سازان جامعه هستند، گفت: حل مشکلات کشور از مسیر آموزش و پرورش می‌گذرد.

وی با تاکید بر لزوم ارتباط گیری مستمر با جامعه دانش آموزی افزود: رفع نیازهای جامعه دانش آموزی سبب ارتقای سواد آموزشی می‌شود.

فرماندار رشت با اشاره به فاصله چند فرسنگی نسل امروز و دیروز بیان کرد: فاصله بین نسلی زیادی از لحاظ اندیشه‌ها، تفکرات و باورهای اعتقادی وجود دارد که خلاء ها باید آموزش پر شود.

عاشوری با تاکید بر به روز رسانی آموزشی معلمان و جامعه فرهنگیان اضافه کرد: آموزش ّباید محور کار معلمان و فرهنگیان جهت ارتقای سطح آموزشی و پرورشی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه پیوند بین نسلی در آموزش و پرورش پر می‌شود، افزود: معلمان خلاء ها و شکاف‌های بین نسل‌ها را پر کنند.

فرماندار رشت با اشاره به جنگ رسانه‌ای و فضای مجازی و ایجاد شبهات در بین دانش آموزان بیان کرد: فرهنگیان با علم روز و دانش به شبهات دانش آموزان پاسخ منطقی و مستدل دهند.

عاشوری با ارائه آماری از تعداد دانش آموزان در شهرستان رشت بیان کرد: بیش از ۲۰ هزار دانش آموز رشتی در مقاطع دهم، یازدهم و دوازدهم برای انجام آزمون نهایی آماده می‌شوند.

کد خبر 6092090

دیگر خبرها

  • لزوم ارتباط گیری مستمر با جامعه دانش آموزی
  • رئیسی: هدف رتبه بندی معلمان افزایش شان و منزلت معلم است (فیلم)
  • آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله نخست کشور است
  • آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • تقدیر از معلمان مردمی‌سازی شود
  • هشت معلم نمونه استان ایلام تجلیل می‌شوند
  • معلمان نسبت به مسائل مهم کشور حساسیت ویژه داشته باشند