Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس مازندران ـ سرویس اجتماعی| درحالی‌که همه جا صحبت از مشکلات زباله و پسماند است و اینکه اعتبارات میلیاردی نتوانسته راه‌حل نهایی برای پایان دادن به این مشکل باشد، روستای دلیر چالوس در دل کوهستان و جنگل توانسته به این مشکل پایان دهد و هیچ خبری از زباله در این روستا نیست؛ روستایی که با مدیریت خانواده‌ها توانسته این معضل را مدیریت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح مدیریت اجتماعی پسماند انجمن مهرورزان زمین به صورت پایلوت در روستای دلیر چالوس اجرا شد که موفق هم بود و مورد تایید هم قرار گرفت، باتوجه به موفقیت طرح و سازگاری آن با محیط زیست مقرر شد به تمام مناطق کشیده شود.

تمام خانوارهای ساکن در این روستا برای تمیزی محیط زندگی‌شان تلاش می‌کنند، بیشتر کارهای این روستا توسط خود اهالی مدیریت می‌شود.

شنیدن این خبر که در روستایی خبری از زباله نیست شاید در نگاه اول برایم غیرقابل باور بود ولی وقتی سری به روستا زدم و از نزدیک مشاهده کردم زیبایی واقعی کوهستان را لمس کردم.

همه چیز آنقدر زیبا و طبیعی بود که گویی با انسان حرفی می‌زد، آری اینجا دیگر با قدم زدن و گشتی در طبیعت نه تنها دلت نمی‌گیرد بلکه آرامش همه وجودت را دربرمی‌گیرد؛ مرتع‌های سرسبز و کوه‌های سربه فلک کشیده علم کوه بر این زیبایی‌ها افزوده است.

از اول ورودی تا اطراف روستا نه تنها زباله‌ای به چشم نخورد بلکه زیبایی واقعی را درک کردم، شاید اینقدر که در نقاط مختلف گردشگری از دریا و جنگل گرفته زباله به چشمم خورد نتوانستم زیبایی‌ها را به‌خوبی درک کنم ولی در این روستا به عمق زیبای می‌توان رسید‌.

*دلیر در تابستان شهر می‌شود

به سراغ بابک سام‌دلیری دهیار روستای دلیر چالوس رفتم و سوالاتی که در ذهنم بود و فکرم را به خود مشغول کرده بود را در میان گذاشتم به این امید که بتواند این روش در روستاها و حتی شهرهای دیگر استان اجرا شود؛ چرا که وقتی توانسته معضل یک روستا را حل کند مطمئنا می‌تواند به حل مشکلات زباله در نقاط دیگر هم کمک کند.

سام‌دلیری درباره اجرای موفق طرح مزرعه کمپوست در روستای دلیر چالوس، می‌گوید: با آغاز طرح ماپ ( مدیریت اجتماعی پسماند) ساماندهی زباله را برای رسیدن به روستای بدون زباله شروع کردیم.

در این زمینه آموزش خانه به خانه و برگزاری کارگاه آموزشی را شروع کردیم که این‌ آموزش‌ها تا پایان شهریور ۱۴۰۰ ادامه داشت.

دهیار روستای دلیر چالوس بیان می‌کند: این روستا ۷۰ کیلومتر با شهرستان چالوس، ۵۰ کیلومتر با بخش و ۲۲ کیلومتر با جاده کندوان فاصله دارد و جمعیت این روستا در فصل تابستان تا ۲هزار خانوار ولی جمعیت دائم این روستا ۶۰ خانوار است که در تابستان یک شهر می‌شود.

باتوجه به بحث افزایش جمعیت شناور و همچنین به چشم آمدن مشکل زباله به این فکر افتادیم آموزش خانه به خانه دهیم و برای تفکیک زباله از مبدا از جوانان اعم از خانم‌ها و دختران در روستا خواستیم کار تفکیک زباله را انجام دهند.

سام‌دلیری ادامه می‌دهد: زباله  تر و خشک در مبدا از هم جدا می‌شود و سپس مراحل بعدی انجام می‌شود نکته جالب اینکه برخی خانواده‌ها اصلا زباله‌ای ندارند و فقط زباله‌ای که پسماند می‌شود را  تحویل می‌دهند.

اینکه اطراف روستا و در خود روستا زباله‌ای نمی‌بینیم بسیار مهم است و اینکه در صحبت‌های آقای سام دلیری هم گفته شد که در برخی ایام جمعیت روستا به ۲ هزار خانوار هم می‌رسد اما باز هم زباله مدیریت می‌شود، پس می‌توان به این هدف هم دست یافت.

*تشکیل تیمی با بهره‌گیری از ایده‌های دانش‌بنیان 

علی‌اصغر احمدی مدیرکل امور روستایی استانداری مازندران نیز در ارتباط با این طرح می‌گوید: در راستای حفظ محیط زیست مقرر شد  طرح تفکیک زباله از مبدا باهدف تولید زباله کمتر در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به اقدام خوب تعدادی از روستاها در بحث تفکیک زباله، اضافه می‌کند: برخی از روستاها کارهای خوبی در بحث تفکیک،  خشک کردن، دفن بهداشتی و  کاهش حجم زباله انجام دادند که مقرر شد به سایر روستاها حتی شهرها تسری یابد.

مدیرکل امور روستایی استانداری مازندران با اعلام اینکه تیمی با بهره‌گیری از ایده‌های دانش‌بنیان تشکیل دادیم، تصریح می‌کند: با نگاه علمی درحال انتقال تجارب به سایر روستاها هستیم که اگر ادامه یابد فکر می‌کنم در آینده‌‌ای نه چندان دور شاهد رفع مشکلات زباله در روستاهای استان خواهیم بود.

*اجرای پایلوت طرح ماپ در ۳۰۰روستا

احمدی به اجرای این طرح در ۳۰۰ روستای استان به‌صورت پایلوت اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح در روستاهای دارای دهیاری مهم است که هم آلودگی کمتری دارد و هم مساحت دپوی زباله را کاهش می‌دهد.

وی با استقبال از اجرای طرح‌های مختلف کاهش زباله، بوم‌گردی و سایر، گفت: درحال حاضر اقدامات خوبی در روستاهای استان در دستور کار قرار دارد.

*برنامه‌های مدیریت پسماند تنها در شهرها خلاصه نشد

علی‌اکبر یداللهی معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه برنامه‌های مدیریت پسماند تنها در شهرها خلاصه نشده است، اظهار کرد: برنامه‌هایی نیز در روستاها در دستور کار ما قرار دارد که از جمله آن می‌توان به اجرای طرح مزرعه کمپوست در روستای هدف دلیر چالوس و دارابکلای میاندورود اشاره کرد.

وی افزود: در این دو روستا خود مردم همراه بودند و توانستند حجم زباله را  تا ۶۰ درصد کاهش دهند، با توجه به اینکه ۸۰ تا ۹۰ درصد هزینه‌ها در زمینه زباله، بحث حمل و نقل است اقدام بسیار مهمی بوده است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی در دو روستای دلیر چالوس و دارابکلای میاندورود، بیان کرد: در این دوره‌های آموزشی مردم یاد گرفتند که در مرحله نخست تا آنجا که ممکن است باید زباله کمتر تولید و دو زباله‌ها بازیافت و به کود کشاورزی تبدیل شوند.

یداللهی بیان کرد: سه سال از اجرای این طرح‌‌ها در دو روستای اعلام شده می‌گذرد و طی این مدت ۷ نفر از اهالی این روستا صاحب شغل شد که بسیار حائز اهمیت است.

وی در پایان گفت: در کنار فرهنگ‌سازی در زمینه نه به رهاسازی زباله در طبیعت، اجرای چنین طرح‌هایی که توانسته موفق عمل کند نیز از اهمیت بسزایی برخوردار خواهد بود.

به گزارش فارس، مردم این روستا آستین همت بالا زدند و توانستند برای همیشه به معضلی که شاید برخی شهرها در برابرش عاجز ماندند، پایان دهند و این پیام فرهنگی مهم باید به همه شهرها و روستاهای استان تسری یابد.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ح/م

منبع: فارس

کلیدواژه: علی اصغر احمدی مدیرکل امور روستایی استانداری مازندران روستای بدون زباله کمپوست روستای دارابکلا تفکیک زباله سام دلیری محیط زیست زباله ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۲۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان با تاکید بر ارائه بسته‌های تشویقی به سرمایه‌گذاران ادامه داد: هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود و در عین حال باید به‌طور مستمر فرصت‌های جدید با توجه به موقعیت هر منطقه و بافت اجتماعی قالب آن اقدام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مسعود حیدری مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان در اولین نشست از سلسله نشست‌های ادواری مسئولان سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی مناطق شهرداری اصفهان در ۱۴۰۳ با تاکید بر اهتمام مسئولان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی مناطق شهرداری اصفهان بر تحقق شعار سال جاری که مزین به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» شده است، اظهار کرد: انتخاب این عنوان برای سال جاری، وظیفه سازمان را سنگین‌تر می‌سازد و ضرورت دارد با پیگیری مستمر در مناطق مختلف شهرداری اصفهان، زمینه مساعد برای افزایش مشارکت مردم را در پروژه‌های شهری فراهم سازیم.

وی افزود: باید بپذیریم که سرمایه‌گذاران، شریک شهرداری هستند و باید با احترام ضمن درک شرایط آن‌ها و با اتخاذ تدابیر مناسب نسبت به رفع موانع و تسریع در روند اداری فعالیت آن‌ها کوشا باشیم.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان تصریح کرد: ضرورت دارد از طریق مشارکت‌های سه‌جانبه در شهر اصفهان، سازوکاری حقوقی به منظور جذب سرمایه‌های خرد فراهم شود و مسئولین سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شهرداری در مناطق مختلف باید این نیازها را شناسایی و با پیگیری و حضور پویای خود آنها را مرتفع سازند.

حیدری با اشاره به ضرورت فعال‌سازی پروژه‌های راکد، آن‌ها را سرمایه‌های شهر و شهرداری اصفهان قلمداد کرد و گفت: پروژه‌های مختلفی با پیشرفت فیزیکی بالا در مناطق مختلف بلاتکلیف مانده‌اند و باید با بازنگری در فرایندهای اداری و مانع‌زدایی از مسیر اجرای آن‌ها، امکان تکمیل و بهره‌برداری را فراهم سازیم.

وی اضافه کرد: برای هدفی بزرگ گرد هم آمده‌ایم و باید وظایف خود را به درستی انجام دهیم؛ باید قبول کنیم که برای توسعه شهر، چاره‌ای به جز مشارکت مردم و فعالان بخش خصوصی در اداره شهر وجود ندارد.

مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان با تاکید بر ارائه بسته‌های تشویقی به سرمایه‌گذاران ادامه داد: هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود و در عین حال باید به‌طور مستمر فرصت‌های جدید با توجه به موقعیت هر منطقه و بافت اجتماعی قالب آن اقدام کرد.

کلیدهای موفقیت در مدیریت پسماند شهری، آگاهی و مشارکت شهروندان است

غلامرضا ساکتی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه این سازمان در راستای افزایش مشارکت شهروندی برای حفظ محیط زیست، اقدام به شناسایی مشترکان خود در گروه‌های هدف مختلف کرده است، گفت: کلیدهای موفقیت در مدیریت پسماند شهری، آگاهی و مشارکت شهروندان است و مشارکت شهروندان در فرآیند مدیریت پسماند از طریق کاهش تولید و تفکیک پسماندها از یکدیگر در مبدأ به عنوان یکی از کاراترین و اقتصادی‌ترین روش‌های پردازشی در بیشتر کشورهای دنیا صورت می‌گیرد.

وی با تشریح پروژه‌های شاخص مشارکتی سازمان مدیریت پسماند افزود: استفاده از تکنولوژی‌های نوین و هوشمند از ابتدا در دستور کار سازمان مدیریت پسماند قرار داشته است. همچنین پروژه احداث هاضم بی‌هوازی به‌ظرفیت ۳۰۰ تن در روز، احداث نیروگاه ریجکت‌سوز ۳۰۰ تن در روز، پروژه تولید سوخت مشتق از پسماند RDF به ظرفیت روزانه ۱۵۰ تن و احداث کارخانه بازیافت پسماندهای ساختمانی از جمله سایر پروژه‌های شاخص مشارکتی این سازمان است و پروژه مشارکتی شیرابه که اثرات بسیار مثبت زیست محیطی دارد، نیز آماده بهره‌برداری است.

به گزارش ایمنا، اولین نشست از سلسله نشست‌های ادواری مسئولان سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی مناطق شهرداری اصفهان در ۱۴۰۳ که با میزبانی سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان و با محوریت بررسی پروژه‌های مشارکتی این سازمان برگزار شد، بر ضرورت ارائه راهکارهای عملی و عینی برای تحقق شعار سال تاکید شد.

در این نشست درباره مصوبه هفته گذشته شورای عالی سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها و تاکید بر پاسخگویی استعلام‌های این سازمان از معاونت‌ها و سازمان‌ها و مناطق شهرداری اصفهان اشاره شد که با امضای شهردار اصفهان ابلاغ شده است.

کد خبر 750016

دیگر خبرها

  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی
  • کاهش ۵ تنی پسماند روزانه اسالم با تفکیک از مبدا
  • هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم
  • روستایی در مریوان که میزبان لک لک های مهاجر است + فیلم و تصاویر
  • احداث شهرک بازیافت، گامی برای جمع‌آوری انبارهای غیرمجاز در نصف‌جهان
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • بررسی روند امحا و دفن زباله در ۴ شهر فارس
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • چگونه سرمایه‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی در حوزه پسماند شکل گرفت؟
  • برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز