Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه امکان افزایش ترانزیت کالا بین روسیه و ایران تا ۳۰ میلیون تن وجود دارد، ‌گفت: بنادر یکی از بخش‌های بسیار مهم در حوزه تجارت و ترانزیت کالا هستند و باید از ظرفیت ۲۷۰ میلیون‌ تنی بنادر کشور به بهترین شکل استفاده کنیم.

به گزارش ایران اکونومیست، جلیل اسلامی در برنامه میز اقتصاد بخش خبری شبک یک در مورد افزایش تعاملات تجاری ایران و روسیه و ظرفیت‌سازی سازمان بنادر در راستای تحقق ترانزیت ۱۰ میلیون تنی کالا از مسیر روسیه از ایران به کشورهای مختلف، اظهار کرد: اردیبهشت‌ماه سال جاری سند جامع حمل‌ونقل بین ایران و روسیه به امضا رسید و در راستای اجرایی‌سازی سند، سیزدهمین کارگروه حمل‌ونقل تخصصی در دی روسیه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این کارگروه در کنار مدیران ارشد بخش دولتی، بخش خصوصی در ابعاد مختلف حمل‌ونقل اعم از لجستیک، کشتیرانی، هوایی، دریایی، ریلی و جاده‌ای حضور داشتند و اسنادی نیز در راستای اجرایی‌سازی این سند به امضا رسید.

معاون سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: باید بتوانیم ظرفیت‌های حمل‌ونقل کشور را متناسب با توسعه ظرفیت‌های تجاری ایجاد کنیم و پتانسیل خوبی در حال حاضر در حوزه حمل‌ونقل برای انجام تجارت و ترانزیت وجود دارد و خوشبختانه ظرفیت‌سازی مناسبی در کریدور شمال جنوب صورت گرفته است.

ظرفیت ۲۷۰ میلیون تنی بنادر کشور

اسلامی با بیان اینکه در حوزه بنادر شمال کشور، ۵ بندر جمعاً دارای ۳۵ میلیون تن ظرفیت حمل‌ونقل و تخلیه و بارگیری هستند، عنوان کرد: ظرفیت بنادر کشور در حوزه حمل‌ونقل بالغ بر ۲۷۰ میلیون تن است و این مسئله نشان می‌دهد اگر ظرفیت‌های ترانزیتی بر اساس همکاری‌های شکل گرفته افزایش یابد، بخش دریایی به راحتی می‌تواند این تقاضا را پاسخ دهد.

وی اضافه کرد: تجربه نزدیک به ۱۴ میلیون تن ترانزیت در گذشته نشان می‌دهد می‌توانیم این ظرفیت را تا ۳۰ میلیون تن افزایش دهیم و مذاکرات بسیاری با طرف روسی در حوزه کشتیرانی، سرمایه‌گذاری، ترانزیت و خدمات دریایی و بندری داشته‌ایم.

سرمایه‌گذاری ایران در بندر آستاراخان روسیه

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی در پاسخ به اینکه ایران سهم زیادی از یک بندر را در روسیه خریداری کرده است، این اتفاق چه کمکی به افزایش تبادلات تجاری دو کشور خواهد کرد؟، گفت: توسعه تجارت، نیازمند زیرساخت است و زیرساخت‌ها شامل شقوق مختلفی اعم از بخش ریلی، جاده‌ای، دریایی، بندری، قوانین و مقررات و...است.

اسلامی با تاکید بر اینکه یکی از حوزه‌های بسیار مهم در بخش تجارت و ترانزیت کالا، بنادر هستند و از طریق یکی از بخش‌های دریایی کشور، سرمایه‌گذاری خوبی در بندر آستاراخان انجام شده است، ‌یادآور شد: خوشبختانه از این طریق زیرساختی ایجاد شده است که می‌تواند به عنوان هاب و نقطه مرکزی در راستای توسعه ترانزیت بار عمل کند.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در بنادر شمالی، گفت: همچنین طی نشست‌های برگزار شده در ماه‌های اخیر با کشورهای جنوبی حوزه خلیج فارس اعم از قطر، عمان و هند، شرایط فراهم شده تا سرمایه‌گذاری‌های مشترک در بنادر طرفین توسط شرکت‌های مشترک انجام شود و شاهد توسعه ترانزیت و حمل‌ونقل باشیم.

ایران؛ کوتاه‌ترین، ایمن‌ترین و ارزان‌ترین مسیر برای انتقال کالا از روسیه

معاون سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه روسیه دارای حجم عظیم تجاری با کشورهای منطقه است، گفت: ایران یکی از کوتاه‌ترین، ایمن‌ترین و ارزان‌ترین مسیرها برای انتقال کالا برای روسیه است.

اسلامی در خصوص استفاده هرچه بهتر از ظرفیت کریدور شمال جنوب، بیان کرد: ظرفیت عملیاتی بندر امام خمینی (ره) بیش از ۶۰ و بندر شهید رجایی بیش از ۱۰۰ میلیون تن است و اگر به دنبال رونق کریدور شمال جنوب هستیم باید به یک بسته خدماتی در تمامی شقوق حمل‌ونقل فکر کنیم.

وی افزود: ترانزیت کالا یک مدل کسب‌وکار تمام عیار و نیازمند ایفای نقش تمامی بازیگران است و تجربه ۱۵ میلیون تن جابه‌جایی کالا در گذشته که شاهد چنین زیرساخت‌هایی نیز نبودیم، نشان می‌دهد می‌توانیم به هدف ۳۰ میلیون تنی ترانزیت کالا دست یابیم.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه در حوزه دریا از ظرفیت بسیار مناسبی برخوردار هستیم، عنوان کرد: در بخش شناورهای رو-رو سازمان بنادر و دریانوردی از محل وجوه اداره شده حمایت و تسهیلات لازم را در اختیار علاقه‌مندان به‌منظور ساخت و خرید قرار می‌دهد.

امکان ایجاد پایانه‌های تخصصی صادرات میوه‌وتره‌بار در بنادر شمالی و جنوبی

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در بخش صادرات میوه‌وتره‌بار باید پایانه‌های تخصصی ایجاد شود، گفت: بخش خصوصی با حمایت سازمان بنادر می‌تواند در راستای ایجاد پایانه‌های تخصصی صادرات میوه‌وتره‌بار در بنادر شمالی و جنوبی اقدام کند.

اسلامی در مورد قرارداد هندی‌ها در بندر چابهار نیز بیان کرد: قرارداد ادامه فعالیت شرکت هندی در بندر چابهار طی هفته جاری تمدید می‌شود و این امکان وجود دارد تا به بهترین شکل از ظرفیت شرکت‌های علاقه‌مند در حوزه تجاری استفاده کنیم.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: بندر چابهار ، وزارت راه و شهرسازی ، سازمان بنادر و دریانوردی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بندر چابهار وزارت راه و شهرسازی سازمان بنادر و دریانوردی سازمان بنادر و دریانوردی ترانزیت کالا سرمایه گذاری ۳۰ میلیون تن بنادر شمال حمل ونقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۴۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 تاکید بر افزایش همکاری‌های بنادر گلستان و بندر امیرآباد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان ، محمدعلی موسی‌ پور، مدیرکل بندر امیرآباد به همراه معاونان خود در سفر به گلستان، از کانال آشوراده، ایستگاه رادیویی دریایی  unmanned بندرترکمن و ساختمان اداری بنادر گلستان در گرگان بازدید کردند و سپس با سیدمحسن طیرانی، سرپرست و‌مسئولان بنادر گلستان دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این نشست ضمن بررسی روند همکاری بین دو بندر همجوار شمالی کشور، مشکلات و نقاط ضعف و قوت مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و راهکارهای لازم برای ارتقای کیفیت خدمات رسانی ارائه شد.

سرپرست بنادر و دریانوردی استان گلستان در این نشست اظهار داشت : لایروبی کانال آشوراده و تبادل آب بین دریا و خلیج موجب شده تا شناورهای سبک به راحتی در خلیج گرگان تردد داشته باشند.

وی با بیان اینکه افزایش ۲۰ سانتی‌متری ارتفاع سطح آب خلیج گرگان باعث کاهش شوری آب و مهاجرت پرندگان به خلیج گرگان شده است، ادامه داد: لایروبی کانال آشوراده حدود ۴۰۰ متر به پهنای سواحل اضافه کرده است.

سیدمحسن طیرانی در ادامه با اشاره به اینکه در راستای اجرای طرح سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ بیشترین جذب مسافر در سفرهای دریایی از مسیر اسکله بندرترکمن به جزیره آشوراده انجام شد، افزود: در این ایام حدود ۴۱ هزار و ۴۹۰ نفر مسافر و گردشگر تردد داشته‌اند که نیاز به علائم کمک ناوبری جهت ایمن سازی آبراه بوده  و با هماهنگی بعمل آمده واحد دریایی بنادر گلستان با واحد دریایی بندر امیرآباد فراهم شده و به زودی در مسیر تردد شناورها قرار خواهد گرفت.

به گفته سرپرست بنادر گلستان، یکی از اتفاقات مهمی که در نوروز ۱۴۰۳ محقق شد، قرار دادن شناور جستجو و نجات دریایی توسط واحد دریایی بندر امیرآباد برای اسکله‌های بندرترکمن و بندرگز بود که در تامین امنیت ترددهای دریایی بسیار مثمر ثمر بود.

دیگر خبرها

  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • ظرفیت تبادل برق با کشور‌های همجوار به ۵ هزار مگاوات افزایش می‌یابد
  • افزایش ۵ هزارمگاواتی ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار
  • رشد ۶۵ درصدی ترانزیت مبدأ در مرز باشماق
  • ایران به هاب ترانزیت داده نزدیک می‌شود؟
  •  تاکید بر افزایش همکاری‌های بنادر گلستان و بندر امیرآباد
  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است