Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@09:25:34 GMT

«کات‌آپ۲» میزبان نادر مشایخی و «آلودگی صوتی ۳»

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۴۶۸۲۷

«کات‌آپ۲» میزبان نادر مشایخی و «آلودگی صوتی ۳»

به گزارش ایرنا از مشاور رسانه‌ای دومین رویداد اجرایی کات‌آپ، نادر مشایخی آهنگساز و رهبر ارکستر شناخته شده کشورمان، روز یکشنبه(۱۹ تیرماه) ساعت ۱۹ پروژه آلودگی صوتی ۳ (برای هر نوع ابزار تولید صدا، در مدت زمان دلخواه) را با همراهی آنسامبل بینارشته‌ای تهران در حیاط خونه‌کارِ دگره به اجرا می‌گذارد.

این هنرمند در توضیح ایده مد نظر خود می‌نویسد: «ما وقتی به آلودگی صوتی فکر می‌کنیم، همیشه آن‌ را هم سطح آلودگی هوا یا آلودگی محیط‌زیست قرار می‌دهیم اما در واقع این پدیده چه از لحاظ اثرگذاری بر زندگی بشر و چه از لحاظ رفع سیستماتیک، با آلودگی محیط‌زیست متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به جز مواردی مثل تأثیرگذاری صدای ممتد با بسامد خیلی زیاد در یک چاپخانه که با استفاده از گوشی‌های فیلتر صدا از زیان فیزیکی آنها روی گوش به طور قابل ملاحظه‌ای جلوگیری می‌شود (شبیه جوشکاری که همیشه با فیلتر چشمی‌ انجام می‌شود)، صداهایی که بیشتر از نوسان‌های غیرارادی ماشین‌آلات به وجود می‌آیند به سهولت قابل خنثی‌ کردن تأثیرات آنها، از لحاظ روحی/روانی هستند.

اگر (به گفته جان کیج) فقط به آنها گوش کنیم و جنبه عاطفی آنها را کشف کنیم، نه تنها از زیان روحی/روانی (که بالقوه در هر صدایی هست)، جلوگیری می‌شود بلکه از آنجا که جنبه عاطفی صدا حریم موسیقی است، ما وارد ادراک متفاوتی از صدا می‌شویم. از آنجا که صدای هر ساز این امکان را در اختیار مخاطب می‌گذارد، ما با تأسیس آنسامبل بینارشته‌ای تهران خود را مشغول شناخت صداهای محیط اطرافمان، تغییر نحوه شنیدن و ایجاد کشف جنبه‌ی عاطفی آنها می‌کنیم. در واقع استفاده از ساز و موسیقی جنبه عاطفی گوش کردن را باعث می‌شود. در این اجرا از مخاطب دعوت می‌شود به مقایسه صداها با تقلید آنها از طرف اجراگران بپردازد.»

گروهی که نادر مشایخی را در این اجرا همراهی می‌کنند عبارتند از: مدیر آنسامبل: امید عزیزی. نوازندگان زهی آرشه‌ای: عظیم شمیسا (کمانچه)، رحمان احمد حکیمی (ویولن)، جهان عیدانی (چلو)؛ سازهای زهی چکشی: بهناز توحیدی (سنتور)؛ سازهای بادی: علی بستانیان (کلارینت)، محمد سلطانی (نی)؛ نوازندگان الکتریک: وحید خیری (گیتار الکتریک)، امید عزیزی (کیبورد)؛ پرکاشن: مریم هنرمند (زیلیفون)، میترا اسلامی (دف و تمبورینگ)، میترا شیخ محمدی (تنبک و سکه)، هلیا محمدی‌زاده (کالیمبا، شیکر)، آمنه نظیری (تنبک)؛ نوازندگان زهی زخمه‌ای: علی‌اکبر گودرزی (تار)، فرزاد فروزنده (تار)، پارسا برومند (تار)، کیامهر دارابی (تار)، حامد رحیمی (سه‌تار)، سارا کریمی (سه‌تار)، حامد پورجلوه (سه‌تار)، ایلیا احمدی (گیتار)، مهرنوش روشن (گیتار)، سروش رفیع‌زاده (گیتار)، ساحل حسنیان (عود).

دومین رویداد اجرایی کات‌آپ به میزبانی خونه‌کار دگره که از اول تیرماه آغاز شده بود، روز یکشنبه نوزدهم تیرماه به کار خود پایان می‌دهد.

به گزارش ایرنا، همنوازی یا گروه‌نوازی، همان نوازندگی هماهنگ جمعی است که در اصطلاح موسیقیایی به آن آنسامبل (Ensemble) گفته می‌شود. به عبارتی دیگر آنسامبل که به عنوان یک گروه موسیقی نیز شناخته می‌شود، گروهی از افراد است که موسیقی ساز یا آوازی را اجرا می‌کنند که معمولاً تمام گروه با یک نام مشخص شناخته می‌شوند.

برچسب‌ها آلودگی صوتی نادر مشایخی موسیقی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آلودگی صوتی نادر مشایخی موسیقی آلودگی صوتی نادر مشایخی موسیقی آلودگی صوتی نادر مشایخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۶۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان

ماه هوای پاک، هر سال از ابتدای می آغاز می‌شود و در طول یک ماه تلاش‌ها برای کاهش آلودگی هوا افزایش پیدا می‌کند. استرالیا، استونی، فنلاند، ایسلند و نیوزلند دارای پاک‌ترین هوا و چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش و هند نیز کشورهایی با آلوده‌ترین هوا در جهان هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، هوای پاک هیچ‌گونه آلاینده مضری ندارد و مردم می‌توانند با صرف زمان و تلاش، کمک قابل‌توجهی به پاک‌تر شدن هوای داخل و خارج خانه‌هایشان کنند. سردرد، سرفه و بیماری‌های تنفسی مانند آسم ناشی از هوای کثیف است و تنفس آلودگی هوا می‌تواند باعث آلرژی، حملات قلبی، سرطان و سکته شود. ماه هوای پاک جشن مهمی است که مردم را تشویق می‌کند تا سیاره را برای نسل‌های آینده سبزتر، سالم‌تر و قابل زندگی‌تر کنند.

تاریخچه ماه هوای پاک

ماه هوای پاک که هر سال در ماه می برگزار می‌شود، نخستین بار به‌عنوان یک رویداد یک‌هفته‌ای در سال ۱۹۷۲ آغاز شد و در سال ۱۹۹۴ به یک رویداد یک‌ماهه تبدیل شد. در این ماه کمپین‌های آگاه‌سازی ماه هوای پاک با هدف آموزش همگانی در مورد تأثیر آلاینده‌های هوا و اهمیت هوای پاک برای زندگی سالم تشکیل می‌شود. مصوبه هوای پاک در سال ۱۹۷۰ با هدف بهبود سلامت انسان و محیط زیست تدوین و امضا شد. مراسم هوای پاک مردم را تشویق می‌کند تا اقداماتی را برای بهبود کیفیت هوا، هم در سطح محلی و هم در سطح جهانی انجام دهند. پیشرفت‌هایی که کمپین‌ها برای پالایش هوا در ۴۰ سال گذشته به دست آورده‌اند، در ماه هوای پاک جشن گرفته می‌شود.

عواقب آلودگی هوا

تنفس ذرات آلودگی در هوا به مرور باعث سردرد، بیماری‌های تنفسی مانند آسم، آلرژی، ناراحتی‌های ریوی، حملات قلبی و سرطان می‌شود. کیفیت نامناسب هوا، علاوه بر خطراتی که برای سلامت جسمی دارد، می‌تواند با پایین آوردن سطح رفاه اجتماعی و روانی، عواقب جدی بر سلامت روان افراد داشته باشد. به همین دلیل ماه هوای پاک، مردم را از تأثیر فعالیت‌های روزانه بر کیفیت هوای محیط آگاه می‌کند و در روزهای خاص مانند روز دوچرخه‌سواری تا محل کار و روز اشتراک‌گذاری خودرو آنها را به ترویج فعالیت‌های پایدار تشویق می‌کند. همچنین در این ماه آموزش‌های گوناگونی برگزار می‌شود درباره اقداماتی که هر فرد می‌تواند در سطح فردی و اجتماعی برای بهبود کیفیت هوا انجام دهد.

نکاتی در مورد هوا

هوا فقط گاز نیست بلکه حاوی ذرات جامد ریزی به نام آئروسل است. هوا با انتقال ارتعاشات صدا به پروسه شنیدن صوت کمک می‌کند. وسایل نقلیه بزرگترین آلاینده‌های هوا هستند که مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن، هیدروکربن‌ها و سایر سموم را در هوا منتشر می‌کنند. هوا به جنگل‌کاری کمک می‌کند، وزش باد دانه‌ها را به نقاط مختلف می‌برد و باعث رشد گیاهان جدید می‌شود.

پاک‌ترین کشورهای جهان

یک گزارش جدید نشان می‌دهد که رعایت نکردن استاندارد بین‌المللی کیفیت هوا موجب آلودگی‌های مرگبار به‌ویژه در مکان‌هایی می‌شود که افزایش فعالیت‌های اقتصادی و دود سمی آتش‌سوزی‌ها تأثیر مهمی در کیفیت هوا دارند. از ۱۳۴ کشور و منطقه مورد بررسی در این گزارش، تنها هفت کشور شامل استرالیا، استونی، فنلاند، گرنادا، ایسلند، موریس و نیوزلند محدودیت دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (WHO) را برای ذرات ریز معلق در هوا که توسط خودروها، کامیون‌ها و فرایندهای صنعتی دفع می‌شوند، رعایت می‌کنند.

آلوده‌ترین کشورهای جهان

چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش، بورکینافاسو، کویت، هند، مصر و تاجیکستان به عنوان آلوده‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌شوند.

کد خبر 749691

دیگر خبرها

  • هویت شهید «مجتبی نادر طهرانی» شناسایی شد
  • تشییع شهدای تازه تفحص شده همزمان با شهادت امام جعفر صادق (ع) در اصفهان
  • حمله ناگهانی دو پاندا به مربی باغ وحشی در چین + ویدیو
  • تکریم خانواده شهدا کمک به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • انتقال نادر: فروش پزشک فرانکفورت با ۲۰۰ هزار یورو!
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون
  • صحنه نادر و زیبای شادی یک جفت لک لک بعد از اولین تخم گذاری | ویدئو
  • ببینید | وقتی ایران کشتی و بالگرد آمریکایی‌ها را زد؛ جنگ شهید نادر مهدی با قایق با ناوهای آمریکایی!