Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران ؛ نهال موسوی - محمدحسین فرحبخش (تهیه کننده) و دانش اقباشاوی (رئیس هئیت مدیره انجمن صنفی برنامه ریزان و دستیاران کارگردان) در برنامه سینما معیار رادیو (16 تیر) درباره آئین نامه پیشنهادی «گروه ۸۰۰ زن سینما و تئاتر» به خانه سینما در حمایت از زنان از هرگونه آزار جنسی و کلامی در محیط کار به مناظره پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدحسین فرحبخش نسبت به «گروه ۸۰۰ زن سینما و تئاتر» بسیار تند حرف زد و گفت: « این ۸۰۰ نفر به جرم اشاعه فحشا که از خود فحشا بدتر است باید شلاق بخورند و باید این بساط را جمع کرد و اهالی سینما هرگز این خیانت را نخواهند بخشید. [...] کی برای این‌ها ارزش و احترام قائل است که در قرارداد خود به عنوان تهیه‌کننده این حرفهایی که این‌ها می‌گویند را بگذارد؟

[...] تنها چیزی که در این مملکت در تراز انقلاب اسلامی ست همین سینماست وگرنه مجلس ما در تراز انقلاب است یا دولت ؟! [...] این ۸۰۰ نفر باید محاکمه شوند و ما این آئین نامه را قبول نداریم چون توهین به ماست و خودمان کارمان را بلدیم. [...] جمع کنند برن دنبال کارشون، اینها برای کسی حیثیت نگذاشتن تو این سینما» !

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

تکلیف روشن است که در همین برنامه رادیویی برخورد محمدحسین فرحبخش نمونه بارزی از خشونت کلامی و تهدید و ارعاب نسبت به طرف مقابل است.

ترانه علیدوستی، سمیه میرشمسی، غزاله معتمد، مارال جیرانی و هانیه توسلی پنج زن سینماگری هستند که مطالبات بیانیه ۸۰۰ زن را پیگیری می‌کنند.

هانیه توسلی در واکنش به اظهارات تند فرحبخش در صفحه اینستاگرامش فایل صوتی برنامه رادیویی سینما معیار را منتشر کرد و نوشت: « بشنوید و ببینید. این فضایی است که کا در حال تلاشبرای تغییر آن هستیم»

میکائیل دیانی (تحلیلگر سیاسی فرهنگی) هم در یاداشتی نوشت: «اساسا مشکل امروز ما «ابتذال و مواجهه‌ها و منازعات سطحی با پدیده‌ها» است؛ در این مجال اما این روزها اوج سطحی‌گری و مسیر غیرمنطقی را در مناظره‌ای شنیدم که یک سر آن آقای حسین فرح‌بخش بود و گزاره‌هایی را طرح کرد که انسان را متعجب می کرد!

[...] برای پاک‌سازی سینمای ایران نیاز نیست همه چیز کشور را نابود کرد! اینکه «در جمهوری اسلامی هیچ چیز شبیه اسلام نیست؛ غیر از سینما!» از آن گزاره‌هایی است که حتی خود فرحبخش هم نمی‌تواند برایش ادله بیاورد؛ آن هم برای ایران سیصد هزار شهید داده!از طرفی گفته است «مملکت صاحب ندارد!» اگر این بود که این کشور در همان شصت با آن همه توطئه از بین رفته بود! حال آنکه اتفاقا کشور را مدیری با عقلانیت و قانون اداره می کند که پابرجاست و اگر با مدل فکری فرحبخش‌ها قرار بود اداره شود چیزی از آن باقی نمی ماند!»


اصل ماجرا این است که چند روز پیش «گروه ۸۰۰ زن سینما و تئاتر» آئین نامه حقوقی را منتشر کرد و خواهان تایید و اجرای مقرراتی در جهت بهبود شرایط توسط هیات مدیره خانه سینما شد. در این آئین‌نامه، انواع خشونت علیه زنان شامل خشونت فیزیکی، جنسی، کلامی، روانی و خشونت اقتصادی با جزئیات توضیح داده شده است.

تشکیل کمیته‌ای مستقل برای بررسی و حمایت از زنان آسیب دیده از دیگر خواسته‌های مطرح شده در این آئین‌نامه است. کمیته پیشنهادی متشکل از ۱۰ نفر خواهد بود که «شامل دو عضو از سینما و تئاتر، دو حقوق‌دان، دو نماینده از روان‌شناسان و متخصصین خشونت جنسی و یک نماینده از جامعه شناسان فعال در حوزه‌ی زنان و همچنین سه عضو علی‌البدل است.»

یکی از خواسته های 800 زن سینماگر این است که یک قرارداد واحد (موسوم به قرارداد تیپ) هم وجود دارد و از تمامی تهیه کنندگان سینمای ایران درخواست کرده اند که تمامی قراردهایشان را با عوامل ساخت یک فیلم بر این مبنا امضا کنند.

واقعیت این است که خواسته این زنان سینماگر یک درخواست کاملا منطقی و لازم برای سینمای ایران است ولی این که چرا افرادی چون محمدحسین فرخبخش چنین برآشفته دربرابر آن جبهه گرفته‌اند جای تعجب دارد. اساسا در برنامه سینما معیار رادیو هم به جای آنکه با دلیل و برهان مخالفت خود را اعلام دارد بیشتر به نفی و رد کامل این اتفاقات همزمان با تخطئه، تهدید و اعراب پرداخت.


پرسش اصلی از فرحبخش و افراد هم فکر او این است که آیا شما اصلا به مواردی چون وجود آزار کلامی، تعرض، خشونت‌های مختلف بنابر موقعیت و ... نسبت با زنان و حتی مردان در سینمای ایران اذاعن دارید یا خیر؟ آیا از نظر شما هیچ مشکلی وجود ندارد؟ همه آنچه در پشت صحنه سینمای ایران وجود دارد پاک و منزه و خالی از هر گونه اشتباه و مشکلی است؟

اگر بر این اعتقاد باشند که هیچ جای بحث و حرفی با این طیف فکری باقی نمی‌ماند اما اگر آنها هم اعتقاد دارند که مشکلاتی وجود دارد، پس همه در یک مسیر هستید و به جای این همه شلوغ کاری و دعوا و ... بهتر است به فکر راه حلی باشید.

مهمترین نتیجه این است که در نهایت هر کسی در این سینما بتواند با آرامش کار کند و اگر به هر دلیلی حقی از او ضایع گردید، ساز و کاری وجود داشته باشد که از آن طریق بتواند احقاق حق کند. آیا این بد است؟    دوباره تکرار می‌کنم از نظر دور نداریم که خود اظهارات محمد حسین فرحبخش و نوع گفتار و استدلال او در برنامه سینما معیار نمونه بارزی از خشونت و آزار کلامی نسبت به طرف مقابل بود. تماشاخانه ببینید| اجرای ایروبیک و رقص محلی لری مسعود روشن‌پژوه در برنامه زنده ببینید| کوسه شنزار؛ نابینا اما دارای راداری قدرتمند برای پیدا کردن شکار فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سینما و تئاتر سینمای ایران سینما معیار آئین نامه زن سینما ۸۰۰ زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۸۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان برنامه مکلف به نظارت برنحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس گفت: در جلسه امروز مقرر شد سازمان برنامه و بودجه نظارت جدی‌ بر نحوه نقشه برداری سازمان ثبت داشته تا نقشه‌های تهیه شده برای همه دستگاه‌های اجرایی قابل بهره‌برداری باشد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی، در توضیح جلسه این کمیسیون در خصوص نظارت بر حسن اجرای قانون جامع حدنگار گفت: این جلسه در ادامه نشست‌های قبلی کمیسیون برای پیگیری سند دار کردن اراضی ملی و جلوگیری از خرد کردن زمین‌ها با حضور مسئولین ارشد سازمان ثبت و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح به ریاست حجت‌الاسلام پژمانفر برگزار شد.

وی توضیح داد: موضوع تهیه نقشه و اتصال کامل سامانه‌های تثبیت و بارگذاری اطلاعات مورد بحث قرار گرفت و سازمان ثبت گزارش جامعی نسبت به حدنگاری منابع طبیعی و اراضی شهری و روستایی ارائه کرد و موانع پیشرفت کار مورد بررسی قرار گرفت.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس گفت: در ادامه سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح مراحل مختلف نقشه برداری و تهیه ارتوفتوهای مورد نیاز سامانه حدنگار را تشریح کرد و سازمان برنامه بودجه نیز در خصوص نحوه تخصیص اعتبارات حدنگاری و نحوه نظارت بر آن را توضیح داد.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی بیان کرد: در این جلسه مقرر شد سازمان برنامه و بودجه با توجه به نقش قانونی خود نظارت جدی‌ بر نحوه نقشه برداری سازمان ثبت از 5 مرحله پوششی انجام دهد تا نقشه‌های تهیه شده حتما قابل بهره‌برداری برای همه دستگاه‌های اجرایی باشد . همینطور مقرر شد نقشه‌های حدنگاری در دست تهیه بر اساس تأیید سازمان نقشه برداری انجام شود تا این نقشه‌ها با مقیاس مورد نیاز برای یک مرتبه صورت گیرد و از هرگونه پرداخت بودجه موازی در این زمینه پرهیز شود. 

خضریان افزود. همچنین گزارش دستگاه‌های مستنکف از اجرای برنامه جامع حدنگاری به صورت فصلی به کمیسیون ارایه شده و دستگاه‌های دولتی نیاز خود به هرگونه نقشه مرتبط به اراضی خود را از طریق کارگروه تعامل پذیری دولت اعلام کنند. سازمان ثبت اسناد و املاک و سازمان نقشه برداری موظف هستند در اسرع وقت نقشه‌ها را در اختیار آنها قرار دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برخورد خشونت‌بار پلیس فرانسه با دانشجویان حامی فلسطین در «سوربون»
  • سازمان برنامه مکلف به نظارت برنحوه نقشه‌برداری سازمان ثبت شد
  • اکران مردمی «تمساح خونی» در اکومال کرج
  • ۳ فیلم سینمایی در راه اکران سینماها
  • سه فیلم جدید در راه اکران/قرارداد «تاوان»،«نیلگون» و«قلهک» ثبت شد
  • دومین برنامه‌ سینماتک خانه سینما به مستندخوانی اختصاص یافت 
  • «مست عشق» هنوز در ترکیه اکران نشده است/ اعلام زمان دقیق اکران ترکیه تا دو هفته آینده و رایزنی برای نمایش در کشورهای دیگر
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات | برخورد با ترویج خشونت در فضای مجازی در دستور کار
  • محکومیت سرکوب و برخورد خشونت‌بار پلیس آمریکا با دانشجویان از سوی دانشگاه امیرکبیر