Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدحسن طالبیان گفت: در دهه‌های گذشته بسیاری از شهر‌های ایران بوده‌اند که بافت‌های تاریخی آن‌ها به دلیل حفاظت نشدن یا توسعه‌های ناهمگون و لجام‌گسیخته شهری از بین رفتند.

مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: در حال حاضر یزد الگویی برای سایر شهر‌ها و استان‌هاست و آن‌ها نیز متوجه شدند که چه گوهر و ثروتی در اختیاردارند که می‌توانند از آن بهره ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طالبیان گفت:در حال حاضر با یک منظر تاریخی شهری روبره و هستیم که حفظ همه جنبه‌های آن بسیار مهم است، یزدی بودن یک ارزش بی‌نظیر با تمام تجربیات، نیاکان و دانش است که در واقع در منطقه‌ای کویری چگونه از خاک کیمیا گری کردند.

او گفت: وظیفه ما حفاظت از این میراث ارزشمند است که خوشبختانه در یزد این اتفاق افتاده، هرچند مسائلی نیز باقی‌مانده، اما گام‌های بسیار بلندی برداشته‌شده و دیگر شهر‌های ایران نیز باید از این اتفاق بهره ببرند.

به گفته طالبیان، قبلاً مسیر‌های مهم جاذبه‌های گردشگری بیشتر در اصفهان و شیراز و ... بوده، اما اکنون بعد از ثبت جهانی یزد، این شهر نیز در نقطه نخست از این لحاظ قرارگرفته است.

طالبیان گفت: اینکه ما می‌گوییم منظر تاریخی شهری یعنی اینکه بخش‌های دیگر شهر نیز برای توسعه از تجربه تاریخی متأثر شوند و خود را با این شرایط اقلیمی و محیطی همساز کنند و یک مدیریت جامع و یکپارچه که برای آینده یزد و ایران مهم خواهد بود، داشته باشند.

او گفت: دید جهانی نسبت به یزد مثبت بوده، مسائلی وجود داشت که کم‌کم رفع شد و یزد که به‌عنوان شهر تاریخی یزد ثبت جهانی شده اکنون از آن به‌عنوان منظر تاریخی شهر یزد یاد می‌شود که موضوع آن فقط کالبد، بافت تاریخی و معماری نیست بلکه میراث ناملموس، آئین‌ها، رفتارها، انسان‌ها، و تمام ابعاد یزدی بودن به‌عنوان کسانی که در یک دوره‌ای در شرایط سخت دست به کیمیا گری زده‌اند، بسیار اهمیت دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی و گردشگری مناطق گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۹۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، امام جمعه بندر ریگ سه‌شنبه شب در این آئین با تبریک روز شوراها با بیان اینکه شوراهای شهر و روستا باید همواره صدای مردم باشند اظهار داشت: مردم از منتخبین خود در شوراها انتظار دارند که حقوق آنها را ار مسئولان پیگیری و مطالبه کنند.

حجت الاسلام علی مصلح افزود: رعایت زیست بوم منطقه ای در شهرسازی باید مدنظر و مورد توجه مسئولان در باشد و به معماری اسلامی ایرانی توجه شود.

وی گفت: در کارهایی که برای شهر و روستا انجام می شود پیوست فرهنگی نسبت به تمام ساخت و سازها باید رعایت شود و توجه به امور فرهنگی شهر نیز لازمه ساخت و ساز و آبادانی است.

وی بیان کرد:، زیباسازی و معماری یک وجه عمران و آبادانی است و وجه دیگر آن باید در مباحث و بخش های فرهنگی است که باید یاور ارگان های فرهنگی بود تا بتوان توسط این ارگان های فرهنگی مطالبات دیگر مردم را هم تحقق بخشید.

شوراها تجلی مردم سالاری اسلامی دینی هستند

امام جمعه بندر ریگ با بیان اینکه شوراها تجلی مردم سالاری اسلامی دینی هستند، گفت: در تمام جنبه های انقلاب اسلامی رکن مردم سالاری دیده می شود و یکی از ارکان آن شوراهای شهر و روستا هستند.

وی بیان کرد: منتخبین مردم در شوراهای شهر و روستا با نگاه مردم سالارانه و گفتمان مردمی و از دل مردم با مسئولان سخن گفته و مطالبه کنند و دعدغه حقوق را مردم داشته و بر این امر تداوم داشته باشند.

مسئولان نگاه ویژه ای به جایگاه شوراها داشته باشند

رئیس شورای اسلامی شهرستان گناوه در این آئین با تبریک روز شوراها با بیان اینکه یکی از رویدادهای بزرگ در نظام مقدس جمهوری اسلامی ۹ اردیبهشت، روز شورا ها است، اظهار داشت: شورای اسلامی که خلا آن در قبل از انقلاب احساس می شد با پیروزی انقلاب به فرمان امام راحل شکل گرفت تا مردم بتوانند در آینده و امورات و تصمیم های گرفته شده در شهر و روستاها خود دخیل باشند.

روح الله یگانه افزود: امام راحل (ره) نگاه ویژه ای به جایگاه شورا داشتند اما بعد از ایشان برخی از مسئولان این نگاه را به جایگاه شوراها نداشته اند.

وی گفت: شوراها حلقه اتصال میان مردم و دولت ها و بازوان توانمندی برای دستگاه‌های اجرایی در شهر و روستا هستند و اگر شوراها نبود به جرات می توان گفت که مسئولان در ارائه خدمات با مشکلاتنی زیادی روبرو می شدند.

وی بیان کرد: شوراها نقش مهمی در انتخابات و دعوت و حضور گسترده مردم پای صندوق های رای و نقش انکار ناپذیری در توسعه شهری و روستایی دارند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان گناوه گفت: انتظار می رود مسئولان احترام و جایگاه شورا های اسلامی را آنگونه که شایسته است حفظ کنند و به جایگاه شوراها نگاه ویژه ای داشته باشند.

در پایان این آئین از رؤسا و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستاهای گناوه و بندر ریگ تجلیل شد.

کد خبر 6093670

دیگر خبرها

  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • بررسی ۵۳ فقره پرونده در دیدار مردمی دادگستری مازندران
  • رسیدگی به ۵۳ پرونده شکایات مردمی مازندران در هفته جاری
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • مسئولان عملیات فرهنگی و جهاد تبیین را جدی بگیرند
  • آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد
  • توقف عملیات عمرانی احداث شهرک جدید در حاشیه شهر تاریخی جیرفت
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • مسئولان جریان‌های اثرگذار بر حوزه کاری خود را بشناسند
  • مسئولان زنجانی برای نجات پل تاریخی میربهاءالدین به خط شدند