Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت گفت: برای تقویت زیرساخت‌های بازارچه‌های مرزی، درآمد این بازارچه ها باید در این مناطق استفاده شود.

نرگس باقری زمردی مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به سوالات زیر درباره وضعیت بازارچه های مرزی پاسخ داد:

مهمترین دلیل غیر فعال بودن بازارچه های مرزی چیست؟

باقری زمردی: مشکلات بازارچه های مرزی به ساختار آنها برمی گردد، در ۱۷ استان بازارچه مشترک مرزی داریم که این بازارچه ها گاها مستقل و گاهی به صورت اشتراکی با طرف مقابل ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیر ساخت این بازارچه ها کامل نیست و براساس قانون، ایجاد این زیر ساخت ها بر عهده وزارت کشور است.

ممکن است بازارچه برای طرف مقابل جذابیت نداشته باشد. تجهیز بازارچه ها از موضوعات بسیار مهم است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

زیرساخت ها عمدتا شامل چه مواردی می شود ؟

باقری زمردی: بازارچه ها در منطقه محصوری است که گمرک در ورود و خروج آن مستقر است. این بازارچه ها نیازمند غرفه‌هایی هستند تا بتوانند فعالیت کنند، اما این زیرساخت ها ضعیف است و در بسیاری از موارد کامل نیست.

درآمدهایی که بازارچه‌های مرزی به دست می آورند باید صرف خودشان شود. برای تقویت این زیرساخت ها این درآمد ها به صورت اختصاصی باید در این مناطق استفاده شود. در حال حاضر این درآمد ها بعد از اینکه به حساب خزانه واریز می شود، بعدا در بودجه عمرانی استان ها در نظر گرفته می شود و استاندار می تواند آن را صرف تقویت بازارچه و زیر ساخت ها کند.

بازارچه مشترک مرزی هم می تواند به صورت مستقل ایجاد شود و هم با تفاهم نامه باشد. بازارچه هایی را داریم که به صورت یک طرفه ایجاد شده است.

مرزنشینان در قالب فهرستی که از سوی وزارت صمت اعلام می شود در کارگروه ساماندهی مبادلات مرزی تصمیم گیری می شود. مرزنشینان خارج از این لیست، اجازه واردات ندارند. در این لیست مقرر شده مرزنشینان برای تامین اقلام غذایی تا ۱۰۰ درصد تخفیف حقوق ورودی بگیرند و برای کالاهای غیر مواد غذایی تا ۵۰ درصد تخفیف بگیرند.

صادرات آنها توسط مرزنشینان و پیله وران صورت می گیرد. این مبادله در مرزها با کشورهای طرف مقابل می تواند در حد فهرست تعیین شده باشد

مشکل اصلی بازارچه های مرزی چیست ؟

باقری زمردی: نبود دستگاه ایکس ری در بازارچه های مرزی یکی از مشکلات است.

مشکل بازارچه های آذربایجان غربی چیست ؟

باقری زمردی: براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی بازارچه های آذربایجان غربی جزو بازارچه هایی است که در زمینه واردات فعالیت داشتند و اینگونه نیست که تعطیل باشند ، آنها فقط صادرات ندارند.

۳ درصد واردات کل کشور برای واردات مناطق بازارچه های مرزی در نظر گرفته شده است. استان آذربایجان غربی براساس آمار گمرک صادراتی نداشته است.

آیا برنامه مشخصی برای بازارچه های غیرفعال وجود دارد ؟

باقری زمردی: جلساتی را با وزارت کشور برای توسعه زیرساخت های این بازارچه ها به صورت مداوم برگزار می کنیم.

یکی از راه هایی که می تواند سبب تقویت بازارچه ها شود استفاده از درآمد بازارچه ها برای خودشان است. روابط خارجی با کشورهای همسایه نیز سبب می شود تا مبادلات تجاری گسترش پیدا کند.

لطیفی سخنگوی گمرک ایران در ادامه برنامه به بیان دیدگاه های خود پرداخت.

وضعیت بازارچه های مرزی چگونه است ؟

لطیفی: عمده بازارچه های فعال ما بازارچه هایی هستند که به مرزهای رسمی متصل هستند . مرزنشینان ما با مرزنشینان کشور مقابل باید تعامل داشته باشند تا رونق معیشت زندگی آنها اتفاق بیفتد.

عملاً با این اتفاق که بازارچه‌های مرزی در کنار مرزهای رسمی هستند، نمی‌توان رونق تلقی کرد آماری که در حوزه تجارت در حوزه مرزنشینی است. نشان می دهد که فقط دو دهم درصد تجارت کل کشور ما از طریق بازارچه ها است و این شایسته مرزنشینان و آن سیاست هایی که از قبل طراحی شده نیست.

همه بازارچه هایی که فعال هستند، در کنار مرزهای رسمی قرار دارند و تقریباً همه بازارچه هایی که فعال و یا نیمه فعال هستند با مرز رسمی فاصله دارند و یا مرز رسمی فعالیتی ندارد که نیاز به فعال شدن بازارچه مرزی داشته باشد.

باید طرحی را برای این موضوع داشته باشیم و دست اندرکاران امر از ستاد ساماندهی تا همکاران ما در حوزه تجارت خارجی و حوزه امنیتی سیاسی و اقتصادی در استانداری ها نگاه ویژه داشته باشند.

اگر برخی از آنها امکانات کافی ندارد. مرزنشینان می توانند اقدام به توسعه بازارچه‌های مرزی کنند. برخی از بازارچه ها  واردات را دنبال می‌کنند و برخی دیگر حوزه صادرات . در برخی از نقاط از امکاناتی که در قانون از آن استفاده شده دیگرانی هستند که اجاره و یا از آن استفاده می‌کنند و عملا نفسی که باید از مرزنشینان ببرند را دیگرانی در عمق کشور می برند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازارچه های مرزی بازارچه ها بازارچه هایی زیرساخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۰۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، شهریار حیدری، نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مورد آخرین شرایط ابلاغ قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان، گفت: طرح مذکور با اشراف کامل به مسائل و مشکلات کولبران و مشکلات مرزنشینان طراحی شد و بیش ۲۰۰ نفر از نمایندگان برای اجرایی شدن آن موافقت کردند.

رشد قاچاق و ناامنی در مرز‌ها در با ارتباط با نیاز معیشتی مرزنشینان است

نماینده مردم قصر شیرین سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این قانون به امنیت پایدار مرز‌ها کمک خواهد کرد، افزود: وجود چنین قانونی به امنیت پایدار مرز‌ها کمک خواهد کرد، یکی از موارد رشد قاچاق و ناامنی در مرز‌ها نیاز معیشتی مرزنشینان است، اگر معیشت آنان به درستی تامین شود شاهد کاهش مولفه‌های ضد امنیتی و قاچاق خواهیم بود تا زمانی که مردمان مرزنشین نیازمند‌ترین قشر جامعه از نظر معیشتی باشند کماکان این مشکلات وجود خواهند داشت، با تمام این تفاسیر اجرایی شدن قانون مذکور به امنیت پایدار کمک می‌کند.

مرزنشینان حافظان مرز‌ها هستند

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ضرورت دارد از نظر حاکمیتی مردم مرزنشین، در مرز‌ها ساکن باشند تا توسط خود مردم با همکاری مرزبانی امنیت مرز‌ها را تامین شود، اظهار کرد: این طرح بار‌ها در رفت و برگشت شورای نگهبان بود و مجلس و دولت برای اصلاح و تایید نهایی تلاش داشتند که در نهایت به تصویب رسید، در حال حاضر دولت باید ظرف دو ماه آیین نامه اجرایی آن را به دستگاه‌های مختلف ابلاغ نماید. امیدوارم در اردیبهشت ماه اجرایی و عملیاتی شود تا مرزنشینان از مواهب آن بهره‌مند شوند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) منجر به اشتغال پایدار و تجارت مرزی می‌شود، گفت: در قانون مذکور فعالیت مرزنشینان مشخص، حقوق گمرکی و بازرگانی نیز تعیین و به بیانی در این قانون وظایف و حقوق دولت، مرزنشینان و تاجران مشخص می‌شود.

در قانون ساماندهی کولبران، تاجران ۳۵ درصد معافیت بازرگانی برخوردار خواهند بود

حیدری با بیان اینکه در قانون ساماندهی کولبران تاجران از ۲۵ تا ۳۵ درصد معافیت بازرگانی و فعالیت گمرکی برخوردار خواهند بود، اظهار کرد: به واسطه اجرایی شدن قانون مذکور تجاری که کالایی را از امارات و یا چین سفارش و توسط تاجر به مرز‌های گمرکی ایران منتقل سپس در اختیار وانتخاب کوله قرار می‌گیرد.  

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این قانون مسیری برای اقدام به فعالیت قانونی کولبران است، گفت: با اجرایی شدن این قانون نیازی نیست کولبران با مشقت در آن سوی مرز‌ها به دنبال تامین کالا‌های خود باشند بلکه در داخل مرز‌ها کالای مورد نیاز را تهیه می‌کنند و حدود ۲ میلیون تومان در ماه تخفیف سود بازرگانی می‌گیرند به فرض مثال اگر کالایی ۱۰میلیون تومان قیمت آن باشد حدود ۴ میلیون سود بازرگانی به آن تعلق می‌گیرد و از محل تخفیف سود بازرگانی دو میلیون تومان تخفیف سود بازرگانی دریافت می‌کنند، به عبارتی سالانه ۲۴ میلیون تومان برای هر کوله‌بری سودآوری خواهد داشت.

سخنگوی فراکسیون مرزنشینان مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه اجرای قانون مذکور موجب افزایش امنیت مرزی خواهد شد، اظهار کرد: حفاظت و حراست از امنیت مرز‌ها از مسئولیت دولتمردان و مسئولان نظام است، این مهم زمانی رخ می‌دهد که قوانین کارآمدی برای بهبود معیشت و امنیت مرزنشینان تصویب شود خوشبختانه این قانون اقدام موثر و مناسب در این راستا است، از دیگر مزایایی این قانون درآمد‌های بازرگانی و گمرکی متعلق به دولت به مدت ۵ سال برای تقویت زیرساخت‌ها و بهبود وضعیت مناطق مرزی بازگردانده می‌شود بنابراین با توجه به مزیت‌ها و ضرورت‌ها دولت هرچه سریعتر این قانون اجرایی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند
  • بازارچه‌های مرزی پیراحمد و شیخ سلو در چالدران راه‌اندازی می‌شوند
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • حمله موشکی و توپخانه‌ای عربستان به مناطق مرزی یمن
  • المسیره: عربستان مناطق مرزی یمن را هدف حمله موشکی و توپخانه‌ای قرار داد
  • امدادرسانی ارتش به دانش آموزان کنکوری در سیلاب
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد