Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان کشورمان در یک فعالیت پژوهشی، شیر، روغن و شکر بستنی‌های معمولی را با شیر بادام، روغن فندق و شیره انگور جایگزین کرده و به یک فرمولاسیون جدید و طبیعی برای تولید بستنی فراسودمند رسیده‌اند.

به گزارش ایسنا، روند تغذیه‌ای در سال‌های اخیر موجب ایجاد چالش‌های جدیدی در زمینه طراحی فرمولاسیون محصولات غذایی نوین و با خواص دارویی، فراسودمند، پری بیوتیک، کم‌چرب، کم‌کالری، پروبیوتیک و سین بیوتیک شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر، امروزه مصرف‌کنندگان، غذاهایی را ترجیح می‌دهند که علاوه بر ایمن بودن، برای آن‌ها منافع تغذیه‌ای بهتری نیز داشته باشد. افزایش چربی و کلسترول خون، بیماری قلبی و عروقی و سندروم متابولیک باعث شده است که مردم علاقه کمتری به مصرف غذاهای چرب اشباع داشته باشند. علاوه بر کلسترول بالا، مشکل عدم تحمل لاکتوز نیز باعث محدودیت در مصرف لبنیات می‌شود.

یکی از مهم‌ترین فرآورده‌های لبنیاتی، بستنی است که طرفداران زیادی در بین عموم مردم دارد. به گفته محققان، بستنی مخلوط منجمدی از ترکیب اجزاء شیر، مواد شیرین‌کننده، پایدارکننده، امولسیفایر و مواد مولد عطر و طعم است. بستنی یک منبع عالی انرژی و یک خوراکی مناسب و مطلوب برای رشد کودکان و افرادی است که نیاز به افزایش وزن دارند. استفاده از فرآورده‌های گیاهی مانند شیر گیاهی، به‌عنوان منابع تأمین‌کننده پروتئین و چربی گیاهی در بستنی، علاوه برافزایش خواص مفید تغذیه‌ای، باعث تولید محصولات جدید با مشخصات ویژه مانند بستنی بدون لاکتوز می‌شود که می‌تواند برای مصرف‌کنندگان جذاب و مفید باشد.

در همین زمینه، یک پژوهش توسط پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور و واحد آیت‌الله آملی انجام شده که در آن به بهینه‌سازی فرمولاسیون بستنی گیاهی بر پایه شیر بادام درختی، روغن فندق و شیره انگور پرداخته شده است.

در این مطالعه، محققان بر اساس فرمولاسیون بستنی و بر پایه بیشترین سطح پاسخ، تیمار بندی‌هایی را انجام داده و نتیجه گیری‌هایی را به دست آورده اند.

بر اساس این نتایج، حضور شیر بادام، شیره انگور و روغن فندق در فرمول بستنی موجب بهبود خواص تأثیرگذار نظیر سفتی بافت، افزایش حجم و مقاومت به ذوب بستنی شده و نقشی ویژه در ارتقاء بازارپسندی و پذیرش محصول توسط مصرف‌کنندگان دارد.

به گفته سارا جعفریان، پژوهشگر گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور و سه همکار دیگرش در این تحقیق، «شیر بادام با افزایش میزان لزجت یا اصطلاحا ویسکوزیته شده و میزان پروتئین بالای آن نیز باعث حجم‌افزایی و کاهش نقطه ذوب بستنی می‌شود. همچنین با افزودن شیره انگور و روغن فندق، میزان پذیرش کلی بستنی به سطوح بالاتری می‌رسد».

آن‌ها می‌افزایند: «درنتیجه، این ترکیبات گیاهی با داشتن خواص مفید تغذیه‌ای و سلامتی بخش، می‌توانند در فرمولاسیون بستنی استفاده شده و با حفظ خواص بافتی و ذوب بستنی منجر به تولید محصولی فراسودمند شوند».

طبق اطلاعات ارائه شده در این پژوهش، شیر بادام، منبعی غنی از پروتئین بوده و فاقد کلسترول است. این شیر برخلاف شیر معمولی فاقد اسیدهای چرب اشباع، کلسترول و لاکتوز بوده و در عوض، حاوی آلفاتوکوفرول‌ها، ترکیبات مفید فلاونوئیدی و اجزای فنولیک است که فعالیت آنتی‌اکسیدانی دارند.

بنا بر گفته‌های جعفریان و همکارانش، «روغن فندق نیز به دلیل داشتن ترکیبات چربی، پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین E، مواد معدنی، فیبرهای رژیمی و آنتی‌اکسیدان‌های فنولیک، ازنظر مواد مغذی حائز اهمیت است. همچنین شیره انگور حاوی قند مونو ساکارید بوده که جایگزین مناسبی به جای شکر است».

یافته‌های پژوهشی فوق که می‌توانند توسط دست اندرکاران صنعت تولید بستنی برای تولید محصولات سالم‌تر مورد استفاده قرار گیرند، در نشریه «علوم غذایی و تغذیه» وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران منتشر شده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بستنی بادام فندوق شیره انگور دانشگاه آزاد اسلامي شیره انگور روغن فندق شیر بادام تغذیه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۱۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!

نتایج تحقیقات تازه نشان داده است که خوردن دراز مدت وعده‌های غذایی پرچرب و شیرین می‌تواند منجر به بروز اختلالات پایدار در حافظه شود.

به گزارش یورونیوز، در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی داشتن رژیم غذایی ناسالم و مصرف غذا‌های فرآوری‌شده را با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در افراد در سنین بالاتر مرتبط دانسته‌اند. یکی از یافته‌های دیگر چنین مطالعاتی این بود که این نوع غذا‌ها اغلب بر حافظه تأثیر می‌گذارند، حتی اگر تنها گهگاهی مصرف شوند.

پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در آمریکا از خود پرسیدند که با توجه به نتایج تحقیقات پیشین، اگر افراد از سنین جوانی رژیم غذایی ناسالم داشته باشند این شیوه زندگی چه نتایجی را می‌تواند برای آن‌ها در بر داشته باشد؟

برای یافتن پاسخ، یک تیم تحقیقاتی شماری از موش‌ها را از سن ۲۶ تا ۵۶ روزگی تحت رژیم غذایی حاوی غذا‌های پرچرب و شیرین قرار داد.

این بازه سنی برای موش‌ها مشابه دوران نوجوانی در انسان‌ها است؛ زمانی که مغز به طور قابل توجهی در مرحله رشد قرار دارد. گروه دیگری از موش‌های صحرایی در همین سن به جای آن غذای سالم خوردند تا دانشمندان بتوانند تفاوت آن‌ها را بهتر دریابند.

بعد از این بازه زمانی در آزمایش‌های حافظه مشخص شد موش‌هایی که رژیم غذایی ناسالم داشتند، نمی‌توانستند اشیاء جدید را در صحنه‌ای که چند روز قبل کاوش کرده بودند شناسایی کنند. حتی اگر یک شیء آشنا کمی از جای خود تکان خورده بود.

این در حالی بود که گروه دیگر موش‌ها، که از غذای سالم تغذیه کرده بودند، در شناسایی محیط جدید خود مشکلی نداشتند.

اسکات کانوسکی، عصب‌شناس در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، در این باره می‌گوید: «آنچه که ما در تحقیقاتمان می‌بینیم این است که اگر موش‌ها با رژیم غذایی ناسالم بزرگ شوند، حافظه شان اختلالات پایدار پیدا می‌کند.»

مشکلات حافظه برای موش‌های گروه اول حتی زمانی که به مدت ۳۰ روز به غذای سالم روی آوردند (یعنی مدت معادل دوره بزرگسالی در انسان‌ها)، ادامه داشت.

آنا هیز، نویسنده ارشد و محقق تغذیه در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، با اشاره به تخریب نقش یک انتقال‌دهنده عصبی کلیدی در مغز حیوانات به نام «استیل کولین» گفت: «سیگنال موسوم به استیل کولین سازوکاری است که به موش‌ها کمک می‌کند تا رویداد‌ها را رمزگذاری کرده و به خاطر بسپارند. این روند مشابه حافظه اپیزودیک در انسان‌ها است که به ما امکان می‌دهد تا رویداد‌های گذشته خود را به خاطر بسپاریم. به نظر می‌رسد که این سیگنال در حیواناتی که با رژیم غذایی چرب و شیرین رشد کرده‌اند، اتفاق نمی‌افتد.»

محققان می‌گویند تطابق دادن کامل نتایج این آزمایش با انسان‌ها دشوار است و باید هنوز تحقیقات بیشتری در این خصوص انجام شود.

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری روغن غیر قابل مصرف انسانی در چهارمحال و بختیاری
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • کرم معجزه
  • همه چیز درباره روغن جادویی سی بی دی
  • انواع روغن‌های گیاهی؛ گنجینه ای از خواص و کاربردها
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟