Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@14:25:43 GMT

باغ وحش حیوانات یخ زده

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۵۱۴۹۹

باغ وحش حیوانات یخ زده

تغییرات آب و هوایی بسیاری از گونه‌ها را با انقراض تهدید می‌کند، بنابراین ما تلاش می‌کنیم که به حیوانات کمک کنیم، متاسفانه عامل بسیاری از تغییرات اقلیمی را انسان ایجاد می‌کند.

دانشمندان ژاپنی با موفقیت موش‌هایی را از سلول‌های بالغ خشک شده در انجماد شبیه‌سازی کرده‌اند که می‌توانند به راحتی برای مدت طولانی ذخیره شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته مهم این است که موش‌های شبیه سازی شده بعداً توانستند فرزندان خود را داشته باشند.

در حال حاضر، از امکاناتی که به «باغ‌وحش‌های یخ‌زده» گفته می‌شود، برای نگهداری نمونه‌های اسپرم حیوانات، تخمک‌ها و سایر بافت‌ها در دما‌های برودتی استفاده می‌شود و به ما امکان می‌دهد تا گونه‌ها یا جمعیت‌هایی را که از بین می‌روند احیا کنیم.

مشکل اینجاست که این تاسیسات برای کار کردن به انرژی زیادی نیاز دارند و آن‌ها را گران و آسیب پذیر در برابر قطع برق یا آسیب ناشی از بلایای زیست محیطی مشابهی می‌کند که خود حیوانات را تهدید می‌کند.

خشک کردن انجمادی می‌تواند جایگزینی برای نگهداری نمونه‌ها به شکلی باشد که پایدارتر است و به چنین دما‌های شدیدی نیاز ندارد. در حالی که ذخیره اسپرم به این روش انجام شده است، بدست آوردن سلول‌های اسپرم سالم از برخی حیوانات همیشه آسان نیست.

بنابراین، محققان در مطالعه جدید به دنبال توسعه روشی برای شبیه‌سازی حیوانات از سلول‌های سوماتیک خشک‌شده در انجماد بودند، دسته‌ای که شامل سلول‌هایی می‌شود که اسپرم یا تخمک نیستند و نتایج چشمگیر بود.

سلول‌های سوماتیک خشک شده‌ی با انجماد را می‌توان تا ۹ ماه در دمای قابل کنترل ۳۰- درجه سانتی گراد (۲۲- درجه فارنهایت) نگهداری کرد.
مهم‌تر از همه، دانشمندان توانستند موش‌ها را از این سلول‌های خشک‌شده با انجماد شبیه‌سازی کنند.

پس از هیدراته شدن مجدد سلول ها، هسته‌های آن‌ها برداشته شد و به تخمک منتقل شد، سپس اجازه داده شد تا یک بلاستوسیست تشکیل دهند. از این سلول‌ها برای رشد خطوط جدیدی از سلول‌های بنیادی جنینی استفاده شد، که به نوبه خود برای ایجاد جنین‌هایی که به موش‌های مادر جایگزین منتقل شدند و در نهایت موش‌های شبیه‌سازی شده تولید کردند.

زمانی که کلون‌ها به بلوغ رسیدند، با جفت‌های جنس مخالف جفت شدند و همه توانستند فرزندان خود را داشته باشند. این مطلب نشان می‌دهد که باروری آن‌ها دست نخورده باقی مانده است و پتانسیل این تکنیک در احیای گونه‌های در معرض خطر را به خوبی نشان می‌دهد.
با این حال این فرآیند، بدون مشکل نیست. سلول‌های سوماتیک در طول فرآیند خشک کردن انجمادی می‌میرند و به این ترتیب آسیب DNA بیشتر از روش‌های دیگر است.

پس از تمام مراحل انجام شده، میزان موفقیت کل موش‌های شبیه‌سازی‌شده از سلول‌های سوماتیک خشک شده با انجماد تنها ۰.۰۲ درصد است.
به غیر از این مشکلات، محققان می‌گویند که موفقیت آن‌ها نشان می‌دهد، این تکنیک می‌تواند قابل دوام باشد و افزایش ثبات و هزینه کمتر آن می‌تواند برایش یک پشتیبان مناسب باشد.

این تحقیق در مجله Nature Communications منتشر شده است.

منبع: سایت نیواطلس

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انجماد سلول شبیه سازی خشک شده موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۱۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که آسپرین چگونه در برابر سرطان روده بزرگ عمل می‌کند.

طبق یافته‌های منتشر شده، به نظر می‌رسد آسپرین جنبه‌های پاسخ ایمنی بدن را در برابر سلول‌های سرطانی تقویت می‌کند.

دکتر «مارکو اسکارپا»، محقق ارشد و جراح عمومی دانشگاه پادووا در ایتالیا، گفت: «مطالعه ما مکانیسم مکمل پیشگیری یا درمان سرطان با آسپرین را در کنار مکانیسم دارویی کلاسیک آن که شامل مهار التهاب است، نشان می‌دهد.»

برای این مطالعه، محققان نمونه‌های بافتی را از ۲۳۸ بیمار که بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ تحت عمل جراحی سرطان روده بزرگ قرار گرفته بودند، به‌دست آوردند. از این تعداد، حدود ۱۲ درصد مصرف‌کننده آسپرین بودند.

به گفته محققان، نمونه‌های بافتی از مصرف‌کنندگان آسپرین، گسترش کمتر سرطان به غدد لنفاوی و فعالیت تهاجمی‌تر سلول‌های ایمنی در برابر تومورها را نشان داد.

در آزمایشگاه، آنها کشف کردند که قرار دادن سلول‌های سرطانی روده بزرگ در معرض آسپرین، توانایی سلول‌های ایمنی را برای هشدار به یکدیگر در مورد وجود تومورها افزایش می‌دهد.

به طور خاص، سلول‌های ایمنی شروع به بیان بیشتر پروتئینی به نام CD۸۰ کردند. به گفته محققان، در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم، مصرف‌کنندگان آسپرین بیان CD۸۰ بالاتری در بافت‌های سالم داشتند که نشان می‌دهد آسپرین توانایی سیستم ایمنی را برای جستجو و از بین بردن سلول‌های سرطانی افزایش می‌دهد.

اسکارپا گفت: «گام بعدی یافتن راهی برای ورود آسپرین به عمق روده و تقویت اثرات ضد سرطانی آن خواهد بود.»

کد خبر 6090456

دیگر خبرها

  • صحنه نادر و زیبای شادی یک جفت لک لک بعد از اولین تخم گذاری | ویدئو
  • تهران ۱۰ هزار سگ بدون صاحب دارد | زنده گیری روزانه ۵۰ سگ از سطح شهر
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • تازه‌ترین شواهد از وجود سیاره X در لبه تاریک منظومه شمسی
  • رشته‌ها و سطوح برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • رشته‌ها و سطوح المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • ویدئویی شگفت‌انگیز از صدای جوجه تیغی که شبیه گریه نوزاد است
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ