Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین‌، عمارت قجری مقدم که توسط یکی از درباریان قاجار به نام محمدتقی خان ملقب به احتساب‌ الملک در مساحتی بیش از ۲۱۰۰ متر مربع  در مجاورت میدان امام خمینی (ره) بنا شده، شامل محوطه درونی، بیرونی و خانه سرایداری است. عمارتی سفیدرنگ با معماری چشم‌نواز ایرانی، گچ‌کاری‌های زیبا و تزئین شده که هر بیننده‌ای را خیره می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد تقی خان، ریاست اداره احتسابیه تهران را بر عهده داشته است. پسر کوچک‌تر او محسن مقدم پس از اتمام تحصیلات در فرانسه همراه با همسر خود سلما کویومجیان به ایران باز می‌گردد. محسن مقدم، پس از فوت پدر، عهده‌دار خانه اجدادی خود می‌شود. او از اساتید برجسته باستان شناسی دانشگاه تهران بوده است و همچنین همسرش  که زاده بلغارستان بوده است، در دوره‌ای، ریاست کتابخانه ملی ایران را بر عهده داشته است.

علاقه مندی محسن مقدم و همسر وی از سبک این خانه به فرهنگ و تاریخ کاملا مشهود است به همین خاطر از علایق این زوج در کنار فعالیت‌های علمی خود، جمع آوری آثار و اشیاء ارزشمند باستانی بوده است. به همین خاطر این روزها زیر زمین این خانه قدیمی اشیاء تاریخی را در دل خود جا داده است. با ورود به خانه،  اولین چیزی که توجه را جلب می‌کند حوض و شمعدانی‌ها و کاربرد زیاد و مناسب از رنگ‌های شاد مانند فیروزه‌ای، آبی آسمانی و بنفش است.

کتابخانه و آتلیه تا فواره‌ای به سبک اورپایی

کتابخانه دکتر مقدم، کافه رستوران خانه مقدم و گلخانه‌ای زیبا از امکانات خانه موزه مقدم به حساب می‌آیند که هرکدام زیبایی‌های خاص خود را دارند. حیاط سرسبز، معماری خارق‌العاده، کاشی‌های خوش‌رنگ فیروزه‌ای همه بر زیبایی و عظمت این خانه افزوده‌اند. این خانه تاریخی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده، دارای بخش‌های مختلفی است و آثار تاریخی بسیاری همانند اشیای سفالی و شیشه‌ای، ابزار سنگی، آثار مفرغی، مهرها و اشیای فلزی را که همگی سابقه طولانی تاریخی دارند، در آن نگهداری می‌شود.

کارگاه و آتلیه شخصی محسن مقدم در زیرزمین خانه قرار دارد. جایی که با وجود آثار دکتر مقدم و انواع کتب باستان‌شناسی تبدیل به یک کتابخانه دیدنی شده‌ است.

بخش ساختمان اربابی خانه موزه مقدم، جایی است که می‌توانید هنر مردمان ایران‌ زمین را از نزدیک مشاهده کنید. این ساختمان به شکل ساختمان‌های قرون وسطی طراحی و ساخته شده‌ است و در هر خشت آن هنر ایرانی خودنمایی می‌کند. اتاق کدخدا، اتاق تدخین، زیرزمین و حمامی با کاشی‌کاری‌های قاجاری از بخش‌های دیدنی ساختمان اربابی هستند.

ایوان باشکوه خانه مقدم

ایوان خانه مقدم از دیگر بخش‌های زیبای این عمارت باشکوه است که در ضلع شمالی ساختمان و بر روی ستون‌های بلند و باشکوه قرار دارد. ایوانی با کاشی‌های دوران صفوی، آینه‌کاری دوران زندیه و کاشی‌های معرق و خشتی دوران قاجار و پهلوی اول که زیبایی، قدمت و عظمت آن را چندین برابر کرده‌ است.

حوضخانه یا همان زیرزمین، از قدیمی‌ترین بخش‌های این عمارت تاریخی است که بر دیوار آن تزئینات زیادی از کاشی گرفته تا قطعات ظروف سفالین قرار دارد. این حوضخانه جایی است که می‌توانید در آن با تاریخ تحول صنعت سفال و کاشی‌کاری ایران به خوبی آشنا شوید.

کتابخانه خانه موزه مقدم در سال ۱۳۳۷ ساخته شده‌ و جایی است که علاقه‌مندان به کتاب می‌توانند از آن جهت پژوهش‌های خود در حوزه‌های مختلف بهره ببرند. گلخانه‌ای که با کاشی‌های لعاب‌دار تزیین شده‌ است، حوض ژاپنی، اتاق قاجار (سالن زمستانی)، اتاق نشمین و مطبخ از دیگر قسمت‌های خانه موزه مقدم هستند.

مسیرهای دسترسی به موزه مقدم

خانه موزه مقدم در خیابان امام خمینی تهران، بعد از خیابان شیخ هادی واقع شده و بازدید از آن همه روزه به جز دوشنبه‌ها و ایام سوگواری امکان‌پذیر است. علاقه مندان به تاریخ تهران می‌توانند در این روزها از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۹ به دیدن این گنجینه ارزشمند تهران بروند. برای رسیدن به خانه موزه مقدم با مترو می‌توانید در یکی از ایستگاه‌های حسن‌ آباد و یا دانشگاه امام علی (ع) پیاده شوید و با کمتر از ۱۵ دقیقه پیاده‌روی به این موزه برسید. شما همچنین می‌توانید با اتوبوس‌های مسیر راه‌آهن - پارک‌وی یا راه‌آهن - تجریش در ایستگاه البرز پیاده شوید و با یک پیاده‌روی کوتاه به سمت شرق در خیابان امام خمینی حرکت کنید تا به خانه موزه مقدم برسید و از مجموعه‌ای از اشیای منحصر به فرد  یکی از گران‌ترین خانه‌های جهان دیدن کنید.

بیشتر بخوانید:

ماجرای غول آهنی خفته در پارک بزرگ جنوب پایتخت | هواپیما چرا در این نقطه تهران فرود اضطراری کرد؟ تصاویر قدیمی از ۱۰ میدان‌ تاریخی تهران| وضعیت هر میدان در حال حاضر چگونه است؟ خاطره‌بازی با طهران قدیم در چاله میدان | چگونه از عمارت ۱۰۰ ساله قجری تهران دیدن کنیم؟ کد خبر 689150 برچسب‌ها سفر - گردشگری فرهنگ - میراث فرهنگی تهران شهر پایتخت مدیریت شهری تاریخ جهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سفر گردشگری فرهنگ میراث فرهنگی تهران شهر پایتخت مدیریت شهری تاریخ جهان خانه موزه مقدم محسن مقدم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۳۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد: همزمان با روز معلم، بازدید از موزه‌ها، پایگاه‌ها و اماکن فرهنگی‌تاریخی برای معلم‌ها و استادان دانشگاه رایگان خواهد بود. 

براساس این اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت‌ماه، معلم‌ها، آموزگاران و استادان دانشگاه با ارائه کارت شناسایی مرتبط می‌توانند از موزه‌ها، پایگاه‌های میراثی و اماکن فرهنگی‌تاریخی در سراسر کشور، به صورت رایگان بازدید کنند.

ساعت کاری اماکن فرهنگی‌تاریخی در ۶ ماه نخست سال از ۹ تا ۱۸ است.

علاقه‌مندان به بازدید از موزه‌ها، پایگاه‌های میراث فرهنگی یا محوطه‌های تاریخی، با مراجعه به تارنما یا صفحه آنها در فضای مجازی، می‌توانند از ساعت دقیق فعالیت‌شان اطلاع یابند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران؛ یک خانه و کوچه‌اش پیدا شد!
  • جزییات کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران اعلام شد
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • وقتی «خانه خدا» سینماها را شلوغ کرد
  • فیلم سینمایی تاریخی اقتباسی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود
  • تخفیف موزه‌ها و اماکن تاریخی یزد به مناسبت روز معلم