Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@03:35:08 GMT

جهشی درس خواندن؛ آری یا خیر؟

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۵۴۰۲۴

جهشی درس خواندن؛ آری یا خیر؟

سالیانه تعداد زیادی از دانش‌آموزان با توجه به شرایطی که دارند برای جهش تحصیلی اقدام می‌کنند. نحوه درس خواندن هر دانش آموز با دیگری متفاوت است که این تغییرات دنباله رو استعداد و توانایی‌های فردی آن هاست.

والدین باید واقع بینانه نسبت به توانایی‌های فرزندانشان راهنمایی‌های لازم را به آن‌ها ارائه دهند تا مسیر زندگی و آینده شان دچار بی برنامگی و خیالات واهی برای رسیدن به دستاورد‌هایی بسیار بزرگتر از توانمندی‌های دانش آموزان نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتربخوانید

چند ترفند ساده برای دانشجویان و دانش آموزان برای درس خواندن "جهش تحصیلی" مورد تأیید کارشناسان آموزشی نیست

علی محمدبیگی با بیان اینکه سالیانه آمار دانش آموزان متقاضی تحصیل جهشی متغییر است، گفت: سال گذشته ۳۰۵ دانش‌آموز در استان کرمانشاه متقاضی جهش تحصیلی شده بودند.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه درصد خیلی پایینی از متقاضیان در نهایت واجد شرایط جهش تحصیلی انتخاب می‌شوند، گفت: متقاضیان تا ۲۰ مرداد فرصت دارند با مراجعه به پایگاه‌های سنجش سلامت تخصصی اقدامات لازم در راستای جهش تحصیلی فرزندشان را انجام دهند.

وی یادآوری کرد: دانش آموزانی که بخواهند جهش چند پایه داشته و یا برای بار دوم جهش تحصیلی کنند، در کمیسیون‌های تخصصی ویژه مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

محمدبیگی به فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان در سال جاری اشاره کرد و گفت: از امسال والدین دانش‌آموز متقاضی جهش تحصیلی باید در وهله اول درخواست کتبی برای جهش تحصیلی فرزندش را به همراه کارنامه او در تمامی سال‌های تحصیلی قبلی به مدرسه تحویل دهد و در صورتی که با نظر معلم، دانش‌آموز واجد شرایط جهش تحصیلی تشخیص داده شود، برای تایید به کمیسیون‌های تخصصی آموزش و پرورش ارجاع خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه جهش تحصیلی از نظر علمی و کارشناسی برای دانش آموزان توصیه نمی‌شود و مورد تایید نیست، خاطرنشان کرد: اصرار خانواده‌ها آموزش پرورش را مکلف را به انجام این امر کرده است.

این مقام مسئول در ادامه گفت: در هنگام جهش تحصیلی دانش‌آموز در کنار دانش‌آموزانی قرار خواهد گرفت که سن اجتماعی و جسمی بالاتر داشته و این موضوع دانش‌آموز جهش یافته را در برخورد با گروه همسالان با چالش مواجه خواهد کرد که این موضوع می‌تواند اثرات منفی زیادی بر روند بلوغ اجتماعی و فکری دانش‌آموز داشته باشد؛ لذا روال عادی تحصیل مورد تایید است.

محمدبیگی در پایان با تاکید بر اینکه جهشی درس خواندن دانش‌آموز ممکن است باعث افت تحصیلی دانش‌آموز شود، گفت: گاهی خانواده‌ها از روی چشم و هم چشمی می‌خواهند فرزندشان را باهوش معرفی کرده و از این رو اصرار به جهشی درس خواندن فرزندشان دارند. در حالیکه طبق بررسی‌های تخصصی واجد شرایط نیست.

جهش تحصیلی سلامتی روحی روانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد

رویا فرامرزی در گفتگو با مرصادنیوز اظهار داشت: والدین هیچ وقت فرزندشان را با سایر بچه‌ها مقایسه نکنند چرا که هر فردی استعداد و توانایی‌های خاص خود را دارد.

این کارشناس ارشد روانشناسی افزود: برخی خانواده‌ها برای ورود فرزندان خود به جهش تحصیلی، آن‌ها را در کلاس‌های خصوصی و تقویتی مختلف ثبت‌نام می‌کنند و فرزند خود را زیر فشار زیادی قرار می‌دهند که این کار باعث ایجاد استرس فراوان، مشکلات روحی و سرخوردگی در آن‌ها می‌شود.

وی با اشاره به پیامد‌های جهش تحصیلی افزود: بچه‌هایی که با جهشی درس خواندن در کنار سایر دانش آموزان که از نظر سنی و جثه‌ای از آن‌ها بزرگتر هستند قرار می‌گیرند، سازگاری و هم‌خوانی کافی با آن‌ها ندارند.

ناسازگاری در کنار بچه‌های بزرگتر موجب مشکلات روحی و سرخوردگی می‌شود

فرامرزی ادامه داد: همین ناسازگاری در کنار بچه‌های بزرگتر موجب مشکلات روحی و سرخوردگی، کاهش اعتماد به نفس و اضطراب می‌شود.

وی گفت: کودکان با استعداد و باهوش، رشد نا همزمان را تجربه می‌کنند. این بدین معنی است که آن‌ها ممکن است از نظر تحصیلی پیشرفته، اما از نظر عاطفی نابالغ باشند.

این دانش آموخته روانشناسی همچنین به یکی از چالش‌های غیرمنتظره اشاره کرد و گفت: کودکان با استعداد که از جهش تحصیلی استفاده می‌کنند معمولا به شاگرد اول بودن عادت دارند. این موضوع می‌تواند برای این دانش‌آموزان پس از جهش کمی دشوار باشد، آن‌ها در کلاس جدید با دانش‌آموزانی هستند که سطح علمی یکسانی دارند؛ بنابراین این موضوع ممکن است بر روی روحیه این کودکان تاثیر داشته باشد.

وی افزود: باید هدف خود را از جهش، مشخص کرده باشیم و این نکته سرلوحه کار باشد که جهش تحصیلی سلامتی روحی روانی، لذت از زندگی و یادگیری و کیفیت زندگی دانش‌آموز را تحت تأثیر قرار می‌دهد یا تأثیر منفی برای او دارد.

در مواقعی جهش تحصیلی باعث موفقیت در آینده می‌شود و گاهی هم به نتیجه دلخواه منجر نمی‌شود چرا که جهش تحصیلی فرآیندی است که باید همه جانبه به آن نگریست و علاوه بر هوش و استعداد، باید توانایی‌های فردی و اجتماعی و روحیات فرزندمان را در نظر بگیریم و با آگاهی کامل از مزایا و معایب آن تصمیم‌گیری کنیم؛ بنابراین بهتر است که به دانش آموزان این اجازه را بدهیم که روند رشد سنی و عقلی خود را به صورت طبیعی در دوره تحصیل خود طی کنند و کودکان خود را به اجبار با دانش آموزانی که ۲ سال از آن‌ها بزرگتر هستند همکلاس نکنیم.

منبع: مرصاد نیوز

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی های روانشناسی جهشی درس خواندن دانش آموزانی دانش آموزان جهش تحصیلی دانش آموز بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۴۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت شدید تحصیلی دانش آموزان در دولت رئیسی/ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!

به گزارش خبرآنلاین این معدل در سال ۱۴۰۰، برای رشته علوم تجربی ۱۳.۱۸، رشته ریاضی و فیزیک ۱۲.۳۵، رشته ادبیات و علوم انسانی ۱۰.۴۲ و رشته علوم و معارف اسلامی ۱۲.۰۴ ثبت‌شده است.

روزنامه فرهیختگان نوشت:در سال ۱۳۹۹ نیز معدل دانش‌آموزان برای رشته علوم تجربی ۱۳.۷۳، رشته ریاضی و فیزیک ۱۳.۵۰، رشته ادبیات و علوم انسانی ۱۱.۳۴ و رشته علوم و معارف اسلامی ۱۲.۸۶ را نشان می‌دهد.

میانگین معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان سال ۱۳۹۸، در رشته علوم تجربی ۱۳.۷۷، در رشته ریاضی و فیزیک ۱۳.۲۸، در رشته ادبیات و علوم انسانی ۱۰.۷۶ و در رشته علوم و معارف اسلامی ۱۲.۸۸ بوده است.

ازاین‌رو می‌توان نتیجه گرفت که میانگین معدل نمرات دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۲ نسبت به چهار سال پیش از آن در تمامی رشته‌ها با افت حدود دو نمره‌ای در امتحانات نهایی روبه‌رو بوده است.

ناظر به همین معیار و مولفه و با بررسی وضعیت استان‌ها، نقشه وضعیت معدل استان‌ها تا حد زیادی منطبق با نقشه فقر کشور است. به این صورت که میانگین معدل امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ در استان‌های هرمزگان، کهگیلویه‌وبویراحمد، خوزستان، آذربایجان غربی ۸ تا ۹ بود. خراسان شمالی، گلستان، اردبیل، ایلام، کردستان، لرستان، کرمانشاه، فارس، کرمان، گیلان، بوشهر و چهارمحال‌وبختیاری نیز استان‌هایی هستند که میانگین ۹ تا ۱۰ را ثبت کردند. یعنی معدل دانش‌آموزان این استان‌های نیز کم و هشدارآمیز است. با این حساب مجموعا، در ۱۷ استان میانگین معدل امتحانات نهایی خرداد هشت تا ۱۰ بوده که در وضعیت قرمز هستند. ۲۳۳۰۲ برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901586

دیگر خبرها

  • ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر استخدام می شوند
  • استخدام ۱۶۰۰ معلم جدید در آموزش و پرورش استان بوشهر
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از فردا
  • اجبار دانش‌آموز برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • دبستان شهر تاریخی ماسوله با کمتر از ۱۰ دانش آموز
  • شرکت ۴۴هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی در چهارمحال وبختیاری
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • مشکل کمبود دبیر و آموزگار در سال تحصیلی جدید حل شد
  • ۸۵۰ هزار دانش‌آموز دانشجو تحت حمایت کمیته امداد هستند
  • افت شدید تحصیلی دانش آموزان در دولت رئیسی/ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!