Web Analytics Made Easy - Statcounter

جشنواره فیلم فجر از اولین رویدادهایی بود که محمد خزاعی هم‌زمان با نشستن بر مسند ریاست سازمان سینمایی آن را دستخوش تغییر کرد. ادغام و انحلال جشنواره جهانی فیلم کلیدواژه اصلی این تحول بود تا سرانجام در گام چهل و یکم نمود اصلی آن عیان شود.

حالا با انتشار فراخوان چهل و یکمین دوره آن می‌توان تفاوت‌های این جشنواره را با دوره قبلی دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از اولین تغییرات این دوره از جشنواره حذف بخش فرهنگی است؛ موضوعی که سال گذشته همزمان با الحاق یکباره اش به این رویداد مورد انتقاد رسانه‌ها هم قرار گرفت.

تغییر دیگر افزوده شدن یک سیمرغ به جوایز است؛ «سیمرغ بلورین جایزه ویژه جشنواره» عنوان جایزه تازه‌ای است که جشنواره چهل و یکم برای اولین بار به خود می‌بیند.

در ترکیب سیمرغ‌های جشنواره تغییر دیگری نیز به چشم می‌آید و آن هم حذف مجدد سیمرغ بهترین فیلم‌نامه اقتباسی است که سال گذشته در ترکیب جوایز لحاظ شده بود ولی به هیچ فیلمی تعلق نگرفت. امسال این سیمرغ به طور کامل از فراخوان حذف شده است.

زمان فیلم کوتاه دیگر تغییر این فراخوان است. در حالی که سال گذشته تنها فیلم‌هایی با سقف ۱۵ دقیقه در این جشنواره پذیرفته می‌شدند امسال فیلم‌هایی با زمان ۲۰ دقیقه هم امکان رقابت در این رویداد را دارند.

سیمرغ مستند و پویانمایی نیز از دیگر تغییرات این دوره است در حالی که سال گذشته این سیمرغ مشترکا به تهیه‌کننده و کارگردان اهدا می‌شد و البته دریافت نشان فیزیکی این جایزه مورد انتقاد کارگردانان بود چرا که تنها به تهیه‌کننده تعلق می‌گرفت امسال اما در تغییری این جایزه به کارگردان تعلق می‌گیرد.

حذف سقف ۲۲ فیلم برای سودای سیمرغ

از دیگر موضوعاتی که همواره در طول چند دوره اخیر جشنواره بر آن تاکید می‌شد حضور ۲۲ فیلم در بخش رقابتی جشنواره فیلم فجر بود اما بر اساس فراخوان چهل‌ویکم محدودیت معرفی حداکثر ۲۲ فیلم برای بخش سودای سیمرغ حذف شده است.

در حالی که در ادوار مختلف این رویداد سینمایی شرط زمان تولید از اساسی‌ترین شروط حضور فیلم‌ها بود امسال اما این قید حذف شده است. سال گذشته نیز در فراخوان آمده بود فقط فیلم‌هایی که طی یک سال قبل از جشنواره تولید شدند و تا قبل از جشنواره اکران نشده باشند امکان شرکت در جشنواره را دارند. بر اساس فراخوان چهل‌ویکم فیلم‌های بلند داستانی که دارای پروانه ساخت یا نمایش سینمایی از سازمان امور سینمایی و سمعی بصری باشند و تا قبل از بهمن ۱۴۰۱ اکران عمومی نشده و در سامانه‌های نمایش درخواستی به صورت آنلاین و رسانه ملی به نمایش درنیامده باشند، مجاز به حضور در این بخش خواهند بود.

از دیگر تغییرات این دوره از جشنواره می‌توان به افزایش مدت زمان ثبت‌نام آثار در سامانه این رویداد اشاره کرد. بر اساس فراخوان دوره چهلم صاحبان آثار تنها به مدت ده روز امکان ثبت‌نام داشتند اما امسال این زمان افزایش پیدا کرده است و علاقه‌مندان به مدت یک ماه امکان ثبت‌نام دارند.

سال گذشته شرط اهدای سیمرغ پویانمایی حضور حداقل سه فیلم در این بخش بود؛ امسال اما تعداد این آثار به دو فیلم تقلیل پیدا کرده و سیمرغ به یکی از این دو فیلم اهدا می‌شود.

در حالی‌که در دوره چهلم به حضور هیات انتخاب و داوری مستقل برای بخش مستند و فیلم کوتاه اشاره شده بود، امسال اما اشاره‌ای به این موضوع نشده‌است و به نظر می‌رسد یک هیات انتخاب و داوری به قضاوت همه آثار بپردازند.

اخذ یک تعهدنامه از صاحبان آثار!

الحاق بندی جدید به فراخوان این دوره از جشنواره مبنی بر گرفتن تعهدنامه از صاحبان آثار از تغییرات قابل تامل فراخوان جشنواره چهل‌ویکم است.

در فراخوان امسال اشاره شده است: «پس از اعلام نظر هیات انتخاب و راه‌یابی آثار به جشنواره‌، تهیه‌کننده با حضور در دبیرخانه، فرم دستور العمل و ضوابط حضور اثر در جشنواره را رویت و متعهد به رعایت ضوابط و مقررات مندرج در آن می‌شود، در غیر این صورت فیلم‌های رزرو جایگزین خواهد شد.» تغییری که پیش از این در فراخوان جشنواره وجود نداشت.

نکته دیگر اینکه در فراخوان دوره‌های گذشته صراحتاً بر عدم امکان انصراف فیلم‌های راه یافته به بخش‌های اصلی تاکید شده بود که این بند در فراخوان جشنواره امسال درج نشده است.

چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر بهمن امسال به دبیری مجتبی امینی برگزار می‌شود.

کد خبر 1649814

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر جشنواره های سینمایی سینمای ایران جشنواره فیلم فجر فراخوان جشنواره سال گذشته صاحبان آثار امسال اما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۵۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو

چهل و ششمین جشنواره بین‌الملی فیلم مسکو به کار خود پایان داد و فیلم «آه سرد» موفق به کسب جایزه بهترین کارگردانی شد و جایزه بهترین مستند هم به «رُخ» رسید.

به گزارش ایسنا، چهل و ششمین جشنواره فیلم مسکو از ۱۹ تا ۲۶ آوریل (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت) در روسیه برگزار شد و در شب اختتامیه فیلم «آه سرد» به کارگردانی ناهید عزیزی صدیق جایزه سنت جورج نقره‌ای بهترین کارگردانی بخش مسابقه اصلی، جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و تقدیرنامه نتپک (شبکه ارتقای سینمای آسیا و اقیانوسیه) شد و همچنین جایزه بهترین مستند این رویداد سینمایی هم به «رُخ» ساخته سام کلانتری رسید.

در جشنواره مسکو امسال هم جایزه سنت جورج طلایی بهترین فیلم این رویداد سینمایی نیز به فیلم مکزیکی «شرم» ساخته «میوئل سالگادو» رسید.

«آهو» ساخته هوشنگ گلمکانی، «رُخ» ساخته سام کلانتری در بخش مسابقه آثار مستند، «سرد روشن» ساخته علی دارایی و «تاکسیدرمیست» ساخته سوسن سلامت و بهزاد علوی در بخش مسابفه فیلم های کوتاه و انیمیشن کوتاه «پیچ تاریخی» به کارگردانی میلاد محمدی و سریال «پوست شیر» برادران محمودی دیگر آثار ایرانی جشنواره مسکو امسال بودند.

چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو در بخش ویژه‌ای نیز به مرور آثار داریوش مهرجویی کارگردان فقید ایرانی پرداخت و فیلم‌های «هامون»، «گاو»، «درخت گلابی»، «لیلا»، «پری» و «اشباح» از جمله آثار این کارگردان فقید ایرانی به نمایش گذاشته شد.

جشنواره مسکو امسال طی هشت روز برگزاری میزبان نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور بود. این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از ونیز تبدیل می‌کند. جشنواره مسکو در ابتدا به صورت دوسالانه برگزار می‌شد اما از سال ۱۹۹۵ رویدادی سالانه شد، اگرچه در سال های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتشار فراخوان جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت
  • برگزاری نخستین جشنواره "فیلم رضوان" نوآوری این دوره از جشنواره امام رضا (ع) است
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی در آذربایجان غربی
  • موسوی پور: طرح ترافیک جدید تهران امسال اجرا نمی‌شود
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • طرح ترافیک جدید امسال اجرایی نخواهد شد
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»