Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه یکشنبه در حاشیه جشن بزرگ عید قربان در آستان مقدس قیدار نبی (ع) در جمع خبرنگاران در خصوص کمبود کاغذ توضیحاتی ارائه کرد و اظهار داشت: در روزهای آینده محموله‌های جدیدی با ارز مناسب که با تلاش و همت رئیس جمهور صورت گرفته وارد شده و مشکل کاغذ در حوزه مطبوعات و بازار نشر در کوتاه مدت حل می‌شود، اما باید در بلند مدت به خودکفایی برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود به حضور در جمع مردم قیدار اشاره و تصریح کرد: توفیقی شود در روز عید قربان در جوار مزار شریف حضرت قیدار نبی (ع) باشم و تلاش خواهیم کرد با همکاری تمام نهادهای استانی، از سال‌های آینده مراسمی در شان و منزلت این پیامبر الهی برگزار کنیم.

وی افزود: این پیامبر بزرگوار از نسل ابراهیم خلیل الله است و حتماً باید به نسل جوان و مردم بیشتر شناسانده شود و این کار را از طریق برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری آغاز خواهیم کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به موضوع توسعه این مرقد شریف اشاره کرد و گفت: توسعه این مرقد را با کمک دستگاه‌ها‌ پیگیری خواهیم کرد و هر آنچه بتوانیم انجام می‌دهیم تا توسعه این نقطه درخشان تاریخی که مردم متدین شهرستان خدابنده میزبان چند هزار ساله این پیامبر عظیم الشان هستند صورت گیرد.

وی در ادامه گفت: هدف این است که با توسعه این مرقد شریف بتوانیم یک فضای فکری و دینی جدیدی را در کشور با ترویج نام این پیامبر عظیم‌الشأن فراهم کنیم.

اسماعیلی به بزرگداشت شیخ اشراق سهروردی اشاره کرد و گفت: در هفته‌های آینده موضوع بزرگداشت شیخ اشراق سهروردی را خواهیم داشت و ستادی برای این کار در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شده که رویدادهای شهرستانی، استانی، ملی و بین المللی برای آن دیده شده است.

وی ابراز داشت: با کارهای شروع شده در قیدار، در خصوص بزرگداشت مشاهیر این شهرستان امیدوار هستیم در آینده نزدیک قیدار تبدیل به یکی از قطب‌های بزرگ گردشگری و زیارتی باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به آسیب‌های اجتماعی اشاره و بیان کرد: ما در آسیب‌های اجتماعی کار مهمی از سال گذشته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت متمرکز با همکاری دستگاه‌های دیگر و وزارت کشور شروع کرده‌ایم و معتقد هستیم بخش مهمی از آسیب‌های اجتماعی را با رویکردهای فرهنگی و هنری می‌توانیم درمان کنیم.

وی در خصوص بازدید از مناطق حاشیه‌ای تهران و شهرهای بزرگ گفت: بنای ما این است که در مقابله با آسیب‌های اجتماعی با اتکا به ظرفیت‌های دینی، مذهبی، فرهنگی، هنری بتوانیم گام‌های مهمی برداریم.

 به گزارش تسنیم، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین  در جمع مردم شهر قیدار که در مراسم جشن عید سعید قربان در آستان مقدس قیدار نبی (ع) گردهم آمده بودند،  با بیان اینکه باید از ظرفیت حضور پیامبر الهی در این شهرستان بیشتر بهره ببریم تصریح کرد: شاید در خارج از این منطقه ، مردم کمتری در کشورمان با این افتخار بزرگ آشنا باشند ولی باید پس از این این ظرفیت را بیشتر به مردم معرفی کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورهای جدیدالتاسیس در قاره آمریکا و حتی خود کشور آمریکا سابقه 200 یا 300 ساله دارد و آن هم کشتار و غارت و وحشت بوده و به اشکال مختلف به دنبال ایجاد یک نقطه عطف تاریخی هستند، افزود: ما در استان زنجان در قلب کشور، میزبان یک پیامبر عظیم‌الشانی مثل حضرت قیدار ابن اسماعیل باشیم و این را در اذهان عمومی و در میان نخبگان و آحاد عمومی کمتر مورد توجه قرار دهیم؟!

وی با اشاره به اینکه در 100 سال اخیر تمام همت جریان غرب زده در کشور ما این بود که با یک تاریخ سازی جعلی و غیر واقعی و یک باستان‌ستائی یک هویت ملی را در مقابل هویت اسلامی قرار دهند، افزود: ریشه این کم توجهی در این نکته است که در قرن اخیر همه تلاش‌های جریان فکری غرب‌زده این بود که مردم را از هویت دینی خود دور کنند، تاریخ سازی می‌کردند، شخصیت‌هایی که در تاریخ نبودند به عنوان اسطوره‌های ملی برای ایرانیان معرفی می‌کردند، این یک کار سازماندهی شده بود.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه این جریان، به عمد دنبال فراموشی چهره‌های موثر و هویت ساز هستند، ادامه داد: این یک امر عادی نبوده و کسانی که در حوزه مطالعات تاریخی هستند به این موضوع اشراف دارند که یک حرکت علمی جهت‌دار برای اینکه کشورهایی نظیر کشور ما را از هویت تاریخی خود دور کنند، سازماندهی شده است.

وی با اشاره به اینکه در این قرائت روشن فکرانه، هر نشانه‌ای که مردم را به سمت هویت دینی جهت می‌دهد باید حذف شود، یادآور شد: چقدر تلاش کردند در مقابل امام الرضا (ع) در طول سالیان مختلف نمادهای دیگری را در کشور ما برپا کنند اما موفق نشدند چرا که عشق و علاقه‌ای که مردم نسبت به اهل بیت (ع) داشتند اجازه نداد این اتفاق رخ دهد و در نهایت فردی از همان خاندان، یعنی امام راحل (ره) با اتکا به هویت دینی و مذهبی و تاریخی ایرانی‌ها، بساط دودمان پادشاهی را در این کشور جمع کرد.

این مسئول با بیان اینکه امروز پس از گذشت 43 سال از پیروزی انقلاب اسلامی بر ما تکلیف است که همه نمادهای هویت ساز خود را که برخی از آن‌ها با دسیسه بدخواهان مردم ایران و دسیسه جریان‌های وابسته تلاش برای فراموشی‌شان شده را احیا کنیم، ابراز داشت: اگر بخواهیم یک نقطه نورانی برای جامعه امروز ایرانی – اسلامی خودمان معرفی کنیم، درخشان‌تر از حضرت قیدار نبی (ع) وجود ندارد، ایشان فرزند اسماعیل ذبیح‌الله است و تمام ارکان توحیدی با نام ابراهیم بزرگ (ع) گره خورده است و همه حاجیان امروز و قدیم و به عبارتی مراسم در "منا" همه میراث ابراهیم بزرگ است و ما اینجا میزبان نوه ابراهیم خلیل‌الله هستیم.

وی گفت: ما کشور خود و هویت تاریخی خود را در پناه بزرگانی مثل حضرت قیدار نبی (ع) باید معرفی کنیم، آیا چنین جایگاه رفیعی شایسته این نوع برنامه‌ریزی است؟ یک روز اینجا باید یکی از مراکز اصلی دینی و تاریخی در سراسر جهان اسلام شود؛ البته سال‌های زیادی را از دست داده‌ایم و غفلت کرده‌ایم اما همه باید امروز این میراث گرانقدر را پاس بداریم و پاسداشت این میراث، با برنامه‌ریزی دقیق و حضور همه عناصر انقلابی و با یک همت جمعی محقق می‌شود.

اسماعیلی با اشاره به اینکه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پاسداشت این چهره‌های بی‌بدیل را در تاریخ اسلام و ادیان ابراهیمی وظیفه خود می‌دانیم، اظهار داشت: حضور پیامبر در این منطقه خاستگاه توحید در ایران است و اگر بخواهیم یک منشا تاریخی برای ورود تفکر توحیدی به ایران را معرفی کنیم در تاریخ هیچ نقطه و نشانه‌ای جز این پیامبر عظیم‌الشان وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه ما با پیوند ایران بزرگ و سرفراز به این پیامبر بزرگ و از پرچمداران توحید، سراسر این تاریخ پر عظمت را به نام پاسداران توحید و توحید مجدداً قرائت کنیم، افزود: ما می‌توانیم در یک بلوغ قرار گرفته باشیم تا بتوانیم از این شخصیت‌های بزرگ تجلیل کنیم.

اسماعیلی اضافه کرد: این منطقه پر از مشاهیر بزرگ و افتخارات تاریخی همچون شیخ اشراق است که به عنوان پیشتاز جریان فکری و فلسفی اشراق در جهان معروف شده است و امروز، ستاد ویژه بزرگداشت شیخ اشراق شکل گرفته و مراسمات ملی و بین المللی را برای شیخ اشراق برگزار خواهیم کرد. 

وی با تاکید بر اینکه این منطقه به برکت نام حسین ابن علی (ع)، می‌درخشد و نام امام حسین (ع) جریانات فرهنگی بزرگی را ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: برگزاری تعزیه در شهرستان خدابنده که بسیار درخشان است‌، عشق و علاقه به دین و اهل بیت (ع) در همه جای استان زنجان موج می‌زند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تجلیل از مشاهیر و بزرگداشت مراسم‌های ویژه تاریخی و فرهنگی و مذهبی در دستور کار است و امسال برای نخستین‌بار برای مباهله برنامه ویژه‌ای را تدارک می‌بینیم و همچنین برای عید سعید غدیر کارهای جدیدی در سال جاری اجرا خواهد شد، افزود: دهه ولایت از فردا آغاز می‌شود و افتخارات زیادی در ماه بزرگ ذی‌الحجه وجود دارد که سعی می‌کنیم این ماه رابه یک ماه ویژه در بزرگداشت مناسبت‌های دینی تبدیل کنیم.

وی با اشاره به اینکه در همه حوزه‌ها با استفاده از همه ظرفیت‌ها برنامه‌ریزی می‌شود، ادامه داد: بقعه قیدار نبی (ع) خود یک قطب نورانی در شهرستان خدابنده است.

به گزارش تسنیم، در بخشی از این برنامه، سرود سلام ‌فرمانده با حضور اقشار مختلف مردم و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همخوانی شد. همچنین در بخشی از این برنامه حاج ولی‌الله کلامی زنجانی با اشعار خود در حوزه دهه امامت و ولایت مراسم را مزین کرد.

منبع: الف

کلیدواژه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آسیب های اجتماعی پیامبر عظیم حضرت قیدار معرفی کنیم شیخ اشراق قیدار نبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۸۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود اما تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در جلسه شورای سیاست‌گذاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: اصحاب فرهنگ و ادب دوره کم نظیری به لحاظ آمار، کمیت و کیفیت را تجربه خواهند کرد.

وی افزود: خوشحال هستیم بخش مهمی از کار در اختیار تشکل‌های صنفی و فعالان با سابقه این حوزه قرار گرفته است؛ این کار متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما حمایت از این فرایند است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ایران به لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از کشورهای دنیا نیست، تقریباً روزی در وزارت فرهنگ نداریم که رویدادی را در حال برگزاری نداشته باشیم و جشنواره‌های مختلف محلی استانی ملی و منطقه‌ای رخ می‌دهد.

اسماعیلی با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صحنه پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگی کشور خواهد بود، گفت: در طول یک‌سال اخیر (از نمایشگاه قبلی تا الان) تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و به همه ضعف‌ها اذعان می‌کنم اما در عین حال دوستانمان تلاش کردند وضعیت را به شکلی قابل اتکا و افتخار درآورند.

وی با اشاره به تولید کاغذ در کشور افزود: در حوزه تولید کاغذ جشن خود کفایی کاغذ کتب درسی را داشتیم و در آستانه تکمیل کارخانه پیشرفته در حوزه کاغذ هستیم که در ماه‌های آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت تولید کاغذ تحریر را به بیش از صد و ۳۰ هزار تن خواهیم رساند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حوزه کودک و نوجوان برای ما کلیدی است و بر همین اساس آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان هستیم و این کار را ادامه خواهیم داد.

اسماعیلی ادامه داد: ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی که به زبان اصلی تسلط دارند مورد تاکید رهبری قرار گرفته بود که برنامه ویژه‌ای برای این مهم تدارک دیده شده است.

تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم

وزیر فرهنگ گفت: امسال تلاش کردیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ منتظر هستیم تأمین اعتبار لازم صورت گیرد تا حمایت‌ها علاوه بر اعضای هیئت علمی، طلاب و دانشجویان به سایر بخش‌های جامعه از جمله دانش آموزان دوره دوم دبیرستان نیز داده شود.

اسماعیلی عنوان کرد: امسال عدد قابل توجهی را به این کار اختصاص می‌دهیم و حمایت جدی اتفاق می‌افتد، دولت و مجلس کار بسیار مهمی را انجام دادند و برای اولین بار تبصره ۱۳ در حال عملی شدن است.

وی با تاکید بر اینکه اعضای ستاد برای اصحاب کتاب، فرهنگ، ادب هر نوع گشایشی را که لازم باشد پیشنهاد دهند و ما نیز تلاش می‌کنیم بخش عمده آن را انجام دهیم، گفت: شبکه کتاب فروشی‌ها باید گسترش یابد. با وزیر صمت صحبت کردم و آقای علی آبادی تعدادی از شرکت‌های خودروسازی را مکلف کردند تا برای بهبود در امر کتابفروشی‌های سیار در این حوزه وارد شوند.

وزیر فرهنگ گفت: تقدیر از پیشکسوتان در برنامه امسال پیش بینی شده است؛ نمایشگاه کتاب صرفاً نباید برای فروش کتاب استفاده شود بلکه باید حال فرهنگی مردم را تغییر دهیم.

تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شود

وی افزود: برخی مطرح کردند نمایشگاه کتاب مجازی و حضوری در زمان‌های مختلف برگزار شود اما تحقق عدالت فرهنگی با هم‌زمان بودن نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب ملموس می‌شد.

اسماعیلی با تاکید بر مهم بودن تبلیغات در رسانه‌ها و سطح شهر گفت: مردم باید احساس شور و نشاط فرهنگی کنند؛ مردم ایران در مورد نمایشگاه کتاب خاطره بسیار مثبت و متعالی دارند و بر همین اساس به مسائلی از قبیل حمل و نقل و مشکلات اینچنینی باید پرداخته شود.

وی افزود: هر سه نظرسنجی در مورد عملیات وعده صادق نشان دهنده احساس غرور مردم از این اتفاق بود، چه کسی فکر می‌کند در بالاترین سطح برخورد نظامی اینگونه غرور ایجاد کند؟ بازارهای اقتصادی در حال رسیدن به ثبات هستند و دولت هم با اهتمام در صحنه قرار دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نمایشگاه سال گذشته الگویی در مدیریت فرهنگی مسئله پوشش بود. امسال نمایشگاه باید توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل پیش رو را نشان دهد.

وی ضمن اشاره به قدردانی رهبر انقلاب در مورد اقدامات انجام شده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب پارسال، افزود: سال گذشته استقبال میلیونی مخاطبان را بدون کمترین حاشیه‌ای داشتیم؛ دشمن می‌خواهد مردم را در مقابل هم قرار دهد ولی بنا داریم در این فضا با روحیه جهادی و استفاده از ابزارهای اقناعی، تبلیغی و گفت‌وگو محور فضای مطلوبی را برای حوزه مسائل فرهنگی ایجاد کنیم و نسبت به این مسأله خیلی امیدوار هستیم.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه برای مسئله فلسطین حتماً باید رویداد تعریف کرد، گفت: نظر سنجی‌ها از مراجعان به نمایشگاه اگر روزانه صورت گیرد مفیدتر است این رویکرد باعث می‌شود نواقص روز اول در روز سوم نباشد و فضای پذیرش انتقاد را باز کند.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه در جشنواره‌های گذشته مسابقه نقد جشنواره‌ها را برگزار کردیم و به کسانی که دقیق‌تر اشکالات را بگویند جایزه می‌دهیم، گفت: آمادگی داریم جلسه کارگروه نشر و کاغذ با حضور معاون اول رئیس جمهور را اینجا برگزار کنیم.

کد خبر 750934

دیگر خبرها

  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی