Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، فراخوان چهل‌ویکمین دوره جشنواره فیلم فجر، در حالی با تغییرات نسبتا زیادی به نسبت دوره‌های قبلی منتشر شد تا ریل‌گذاری تیم سینمایی دولت سیزدهم، به شکل واضح‌تری خود را در بزرگ‌ترین رویداد سینمایی کشور نشان دهد.

این فراخوان به‌نسبت فراخوان ادوار اخیر جشنواره فجر، ۱۱ تفاوت اساسی دارد که در ادامه به هر یک از آنها خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱.شاید واضح‌ترین تغییری که قرار است در جشنواره امسال اعمال شود، شکستن عدد ۲۲ فیلم برای فیلم‌های بخش مسابقه است. تا پیش از این، این عدد ۲۲، یکی از شاخص‌های فراخوان جشنواره فجر بود. عنوانی که در برخی از سال‌ها سبب می‌شد تا فیلم‌های خوبی نتوانند وارد بخش رقابتی شوند و در برخی سال‌ها نیز این اندازه فیلم خوب، فرم جشنواره را پر نمی‌کرد. در فراخوان جشنواره امسال، هیچ نامی از ۲۲ فیلم برده نشده و این می‌تواند اتفاق خوبی برای ارتقای توان کیفی جشنواره فجر امسال باشد.

۲.بند مهمی که در متن فراخوان جشنواره چهل‌ویکم افزوده شده، مربوط به اخذ تعهدنامه است. اتفاقی که برای اولین بار طی ۴۱ سال برگزاری جشنواره رخ می‌دهد. بر این مبنا، پس از انتخاب آثار بخش‌های مختلف، تهیه‌کننده فیلم باید فرم دستورالعمل و ضوابط حضور اثر در جشنواره را امضاء کرده و متعهد شود که تمامی آن مقررات را رعایت می‌کند در غیراین‌صورت، فیلم‌های رزرو، جایگزین آن آثار می‌شوند. بند بسیار مهم و احتمالا پرحاشیه‌ای که مشخص نکرده این دستورالعمل‌ها، شامل چه مواردی می‌شود. این‌طور به نظر می‌رسد که دبیران جشنواره با افزودن این بند، درصدد حذف حواشی فرامتنی هستند که طی سالیان اخیر، برای برخی از فیلم‌ها به وجود آمد و دردسرهای بسیاری را برای جشنواره رقم زد.

۳.از دیگر موارد فراخوان جشنواره امسال، حذف بند عدم امکان انصراف فیلم‌های بخش سودای سیمرغ است. طی سالیان متمادی، این بند، به یکی از اجزای ثابت فراخوان‌های جشنواره تبدیل شده بود اما امسال با توجه به اخذ تعهدنامه و اینکه اگر فیلمی آن مقررات را رعایت نکند، از جشنواره حذف می‌شود، بنابراین بند عدم‌امکان انصراف نیز از متن فراخوان بیرون کشیده شد تا این تهدید آئین‌نامه‌ای، از هم‌اکنون جدیت خود را در اجرا نشان دهد.

۴.در جشنواره امسال که انتظارها حول حذف چند سیمرغ بود، افزوده شدن یک سیمرغ، اتفاق عجیبی به نظر می‌رسد. بنابراین جشنواره چهل‌ویکم برای نخستین‌بار، سیمرغ بلورین جایزه ویژه جشنواره را اعطاء می‌کند که باید شفاف‌سازی شود این جایزه قرار است بر چه مبنایی به اثر برگزیده اعطاء شود.

۵.بند مهم دیگر فراخوان جشنواره چهل‌ویکم، ‌عدم‌محدودیت زمانی برای تولیدات سینمایی است. تا پیش از این، یکی از بندهای مهم فراخوان جشنواره فجر، منوط به سال ساخت اثر بود که همواره ۱۲ ماه منتهی به زمان جشنواره را شامل می‌شد اما در جشنواره امسال، فیلم‌هایی می‌توانند فرم این رویداد را پر کنند که تا قبل از بهمن ۱۴۰۱، به هیچ نحوی نمایش داده نشده‌اند.

۶.سال گذشته، یک بخش جدید به جشنواره افزوده شد تحت عنوان بخش فرهنگی. بخشی که صحبت‌های محکمی مبنی بر ماندگاری‌اش شده بود و حتی برای این بخش، مدیر مجزایی نیز در نظر گرفته شد اما این بخش، تنها محدود به سال گذشته شد و در فراخوان جشنواره امسال، حذف شده است.

۷.تا جشنواره چهلم، آثاری در بخش فیلم کوتاه پذیرفته می‌شدند که حداکثر مدت زمانی آن، ۱۵ دقیقه بود اما برای جشنواره امسال، سقف ۲۰ دقیقه برای فیلم‌های کوتاه در نظر گرفته شده است.

۸.در متن فراخوان ادوار گذشته جشنواره، همواره یک هیات داوری مستقل، کار فیلم‌های بلند سینمایی و سودای سیمرغ را به انجام می‌رساندند و یک هیات داوری هم برای بخش‌هایی چون فیلم کوتاه و مستند در نظر گرفته می‌شد. امسال اما این تفکیک صورت نگرفته است و این‌طور به نظر می‌رسد که یک هیات داوری، تمام کارهای قضاوت بخش‌های مختلف این رویداد را به انجام می‌رساند.

۹.یکی از بهترین تغییرات جشنواره امسال، اعطای سیمرغ مستند و پویانمایی به کارگردان آن اثر است. تا پیش از این، این سیمرغ مهم به تهیه‌کننده اثر اعطاء می‌شد که پرواضح، انتخاب هوشمندانه‌ای نبود اما در جشنواره امسال قرار است این سیمرغ به کارگردان اثر برگزیده این بخش اهدا شود.

۱۰.در همین بخش پویانمایی، یک اقدام حمایت‌گرایانه دیگر نیز در فراخوان امسال مشاهده می‌شود. تا امسال، شرط اعطای سیمرغ آثار پویانمایی در جشنواره، حضور حداقل ۳ فیلم در این بخش بود که البته با توجه به کمبود تولیدات این بخش، آثار خوب این حوزه طی سالیان، امکان رقابت کیفی را در این رویداد پیدا نمی‌کردند. امسال اما این تعداد به ۲ فیلم کاهش پیدا کرد تا شانس حضور این آثار در بخش رقابتی جشنواره، بیشتر شود.

۱۱.یکی از موارد جالبی که در فراخوان جشنواره امسال مدنظر قرار گرفته است، افزایش زمان ثبت‌نام آثار است. زمانی که هرساله ۱۰ روز بود و همواره هم تمدید می‌شد، برای امسال به یک ماه افزایش یافته است.

چهل‌ویکمین دوره جشنواره فیلم فجر، از ۱۲ تا ۲۲ بهمن‌ ۱۴۰۱، به دبیری مجتبی امینی در دو بخش ملی و بین‌الملل برگزار می‌شود.

کد خبر 689648 منبع: ایرنا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فراخوان جشنواره امسال جشنواره امسال جشنواره چهل ویکم جشنواره فجر فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۸۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون استخدامی شوراهای حل اختلاف امسال برگزارمی‌شود/ مختومه شدن ۴.۵ میلیون پرونده در ۱۴۰۲

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه از برگزاری آزمون استخدامی شوراهای حل اختلاف در سال جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی با اشاره به فعالیت شوراهای حل اختلاف از سال  گفت: در این ۲۱ سال کاهارهای بسیار خوبی در شوراها دنبال شده است. تا چند سال پیش می‌توان گفت که تقریباً در هر محله مسجد و یا منطقه شوراهای حل اختلاف دایر بودند، اما سپس این شوراها جمع‌تر و قانونمندتر شدند. در سال ۱۳۹۴ و در قانون برنامه پنجم توسعه، قانون موقتی برای فعالیت شوراها تدوین شد. در سال ۱۴۰۲ نیز قانون دائمی فعالیت شورای حل اختلاف تصویب و در هفتم مهرماه امسال لازم‌الاجرا شد.

وی آمار پرونده‌های شوراهای حل اختلاف افزود: در سال ۱۴۰۲ حدود ۵ میلیون و ۶۵۲ هزار و ۸۵۵ پرونده در سراسر کشور به شورای حل اختلاف وارد شدند. از سال قبل نیز ۲۵۷ هزار و ۹۵۶ پرونده وجود داشت که با تلاش مجموع همکاران ما در شوراهای حل اختلاف در مجموع تعداد ۴ میلیون و ۵۲۸ هزار و ۳۰۸ پرونده در سراسر کشور مختومه شده است. این تعداد پرونده معمولاً حدود دو سوم پرونده‌های قابل سازش را شامل می‌شود. حدود یک میلیون از این پرونده‌ها مربوط به امور حسبی، حصر وراثت و یا تامین دلیل است که به نوعی یک طرفه هستند و یا قابلیت سازش ندارند.

 ۶۶ هزار و ۸۰۰ شعبه حل اختلاف در سطح کشور وجود دارد

به گفته صادقی، در حال حاضر ۶۶ هزار و ۸۰۰ شعبه حل اختلاف در سطح کشور وجود دارد. از این تعداد حدود ۴۴۰۰ شعبه شهری و مابقی روستایی هستند. در مجموع حدود ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر نیرو در این شب مشغول به کار هستند. قبلاً این کارکنان ۳۲ هزار نفر بودند که از این تعداد ۴ هزار و ۵۰۰ نفر نیرو یا جذب سازمان‌های دیگر و یا ساماندهی شدند که در حال حاضر تعداد کارکنان شورای حل اختلاف به ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر می‌رسد.

حل اختلافی معادل ۲۰ کیلوگرم طلا با تلاش کارکنان شعبه حل اختلاف بازار تهران

وی درباره نحوه فعالیت شعب تخصصی ادامه داد: شعب تخصصی پرونده‌های زیادی را رسیدگی نمی‌کند و پرونده‌های آن‌ها به شکل موردی با آن‌ها ارجاع می‌شود و مواردی را که تاکنون از آن‌ها انتظار داشته و ورود کردند موفق بودند. در این شعبه‌ها هرچند تعداد پرونده‌ها اندک است، اما مبلغ و میزان رسیدگی‌ها معمولاً مبالغ بالایی است. در یکی از شعب تخصصی در بازار تهران حدود ۲۰ کیلو طلا رقم اختلاف بین دو نفر از شکات بود که با تلاش کارکنان این شعب حل و فصل شد. قضات این شعب معمولا از جنس و طبقه همان اصناف و مورد اعتماد و وثوق طرفین هستند بنابراین درصد بالایی از پرونده‌های ارجاعی به این شعب معمولا به سازش منجر می‌شود و عملکرد بسیار مطلوبی داشته‌اند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با اشاره به فعالیت ۲۰ هزار صلح‌یار در سراسر کشور درباره صدور پروانه داوری نیز گفت: تاکنون بیش از ۱۵۰۰ پروانه داوری برای متقاضیان صادر شده و با توجه به اینکه این پروانه‌ها مرتباً و در طول و روزانه برای افراد صادر می‌شود احتمال می‌رود تا پایان سال به حدود ۲۰۰۰ نفر برسد. افرادی که پرونده تشکیل دادند آموزش دیدند گزینش را با موفقیت سپری کردند پروانه داوری برای آن‌ها صادر می‌شود.

وی درباره جزییات برگزاری آزمون داروری در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ نیز پس از پایان دوره‌های آموزش آزمون برگزار می‌شود. زمان برگزاری آزمون به طور دقیق مشخص نیست و پس از فرآیند آموزش برگزار می‌شوند. ممکن است این آزمون در سال ۱۴۰۳ بیش از یکبار و چند نوبت برگزار شود که جزئیات و زمان برگزاری این آزمون‌ها در زمان مقتضی به اطلاع عموم می‌رسد.

صادقی بااعلام آغاز فعالیت دادگاه‌های صلح از اردیبهشت ماه امسال در توضیح بیشتر گفت: این طرح به صورت مرحله‌ای و در ۳ مرحله در سراسر کشور اجرا می‌شود و در مرحله اول ۱۰ استان در سراسر کشور فعالیت خود را از اردیبهشت ا آغاز می‌کنند. ۱۰ استان بعدی از مرداد ماه و ۱۰ استان نیز از مهر ماه سال ۱۴۰۳ دادگاه‌های صلح را تاسیس خواهند کرد. در حال حاضر مقدمات اجرای این طرح در کشور در حال آماده سازی است و بررسی می‌شود که هر شهر از هر استان در سراسر کشور و در هر بخش به چه تعداد دادگاه صلح و چه تعداد نیرو نیاز است. پس از این نیازسنجی‌ها احکام مربوطه صادر می‌شود و فعالیت دادگاه‌های صلح به صورت رسمی آغاز می‌شود.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه در خاتمه درباره آزمون استخدامی شوراهای حل اختلاف در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: استخدام همکاران ما بر اساس قانون جدید انجام خواهد شد و اجازه استخدام ۱۰ هزار نفر برای ما صادر شده و بر اساس ماده ۶ قانون جدید شوراهای حل اختلاف استخدام این افراد انجام می‌شود. برنامه‌ریزی برای این آزمون با همکاری معاونت منابع انسانی قوه قضاییه انجام شده است و در سال ۱۴۰۳ آزمون استخدام برگزار و شرکت در این آزمون برای عموم مردم آزاد است، اما اولویت استخدام برای متقاضیان این آزمون با افرادی است که در شورای حل اختلاف در حال فعالیت هستند. این اولویت‌ها از حیث سوابق کاری، میزان توانمندی و مهارت در انجام کار و صلح سازش و برخورد مناسب در محیط کار در اولویت‌های آن‌ها لحاظ می‌شود و متقاضیان برای هریک از موارد پیش گفته امتیاز می‌گیرند و به همراه امتیازی که در آزمون کسب می‌کنند به امیدخدا زمینه استخدام آن‌ها فراهم می‌شود. زمان برگزاری این آزمون متعاقبا اعلام می‌شود.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • چهار هزار معلم برای طرح معلم ماندگار توسط مردم معرفی شدند
  • معرفی چهار هزار معلم برای طرح معلم ماندگار
  • فراخوان جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • آزمون استخدامی شوراهای حل اختلاف امسال برگزارمی‌شود
  • آزمون استخدامی شورا‌های حل اختلاف امسال برگزارمی‌شود/ مختومه شدن ۴.۵ میلیون پرونده در ۱۴۰۲
  • آزمون استخدامی شوراهای حل اختلاف امسال برگزارمی‌شود/ مختومه شدن ۴.۵ میلیون پرونده در ۱۴۰۲