Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مقام لبنانی ضمن اعلام خبر سفر هیئتی از این کشور به سوریه طی ده روز آینده گفت که سازمان ملل بازگشت آوارگان سوری به کشورشان را رد می‌کند و در این زمینه همکاری نمی‌کند.

به گزارش ایران اکونومیست، در حالی که تلاش مقامات لبنانی برای بازگشت آورگان سوری به کشورشان ادامه دارد، «عصام شرف‌الدین» وزیر مهاجرت و امور پناهندگان در دولت پیشبرد امور لبنان اعلام کرد: کمیساریای عالی امور پناهندگان در سازمان ملل در پاسخ اولیه به ما گزارش داد که بازگشت آوارگان سوری به کشورشان را رد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بنابراین ما در این شرایط یک توافق دوجانبه بین لبنان و سوریه داریم و در صورت آغاز گفتگوها دستاوردهایی حاصل خواهد شد. ما موافقت کردیم که یک کمیته لبنانی ـ سوری برای هماهنگی روابط و مشخص کردن نوع پناهنده ـ در صورتی که آواره یا پناهنده سیاسی باشد ـ تشکیل دهیم و از کمیساریای عالی امور پناهندگان در سازمان ملل درخواست پرداخت کمک‌های مالی و غیرنقدی در خاک سوریه کردیم اما این موضوع توسط «ایاکی ایتو» نماینده دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در لبنان، رد شد.

وی تأکید کرد، اگر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل پولی در سوریه پرداخت نکند این مسئله آوارگان را تشویق می‌کند که در لبنان بمانند. مسئله تشکیل کمیته سه‌جانبه لبنان و سوریه و کمیساریای عالی پناهندگان مورد بحث قرار گرفته اما این کمیساریا پاسخی نداده است.

این وزیر لبنانی تصریح کرد، کمیساریای عالی امور پناهندگان در سازمان ملل معتقد است که تا زمان برقراری امنیت در سوریه آوارگان نباید برگردند و هنوز اوضاع امنیتی در سوریه بی‌ثبات است.

وی در ادامه گفت: این درحالی است که ما شاهد امنیت پایدار در لبنان و سوریه هستیم و واقعاً توجیهی برای ماندن آوارگان سوری در لبنان وجود ندارد. ما با کمیساریای عالی امور پناهندگان در سازمان ملل توافق کردیم که برخی آوارگان در لبنان پناهنده سیاسی هستند که به این کشور فرار کرده‌اند و البته حقوقی دارند که کمیساریای سازمان ملل باید در این زمینه به لبنان کمک کند و این آوارگان به یک کشور دیگر بروند.

عصام شرف‌الدین تأکید کرد: هیچ‌گونه درگیری در سوریه وجود ندارد و برخی آوارگان قبلاً به‌دلایل امنیتی از کشور خود فرار کرده بودند و برخی به‌دلایل سیاسی. اکنون تقریباً دولت سوریه بر همه مناطق این کشور به‌جز مناطقی در شمال مسلط است. تعداد پناهجویان ثبت‌نام‌شده و ثبت‌نام‌نشده به یک‌ونیم میلیون نفر می‌رسد، و آیا لبنان تحمل بار این تعداد افراد را دارد؟ در این زمینه کمیته‌ای برای بازگشت آوارگان سوری متشکل از 7 وزیر به‌ریاست «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر مکلف تشکیل شده است.

وزیر مهاجرت و امور پناهندگان لبنان در دولت پیشبرد امور این کشور اظهار داشت، کارگران سوری در لبنان برای کار باید ویزا داشته باشند و کسانی که در اردوگاه‌ها زندگی می‌کنند نیز شرایط متفاوتی دارند. دولت سوریه متعهد شده است که شرایط لازم را برای این آوارگان در صورت بازگشت به کشورشان فراهم و برای آنها سرپناه‌هایی تهیه کند.

وی گفت: من حدود 10 روز دیگر در رأس یک هیئت رسمی به سوریه سفر می‌کنم و طرحی که به سوری‌ها جهت بازگشت آوارگان این کشور ارائه کرده‌ایم شفاهی بوده و هنوز مکتوب نشده است و مشغول بررسی جزئیات هستیم، همچنین روند مثبتی بین دو کشور برای بازگشت آوارگان در اولین فرصت وجود دارد.

مقامات لبنانی نیز معتقدند که جامعه بین‌المللی به‌دنبال حفظ آوارگان در لبنان است. «نوار الساحلی» نماینده سابق لبنان که مسئولیت پیگیری پرونده آوارگان سوری را به‌عهده داشت در این زمینه تأکید کرد، باوجود اینکه شرایط اقتصادی لبنان بسیار دشوار شده است و این کشور نمی‌تواند بار اضافی آوارگانی را که حدود یک‌سوم جمعیت لبنان را تشکیل می‌دهند تحمل کند، اما جامعه بین‌المللی تمایلی به حل پرونده آوارگان سوری در لبنان ندارد.

رسانه‌های لبنانی گزارش دادند که قرار است در جریان سفر عصام شرف‌الدین به سوریه بعد از تعطیلات عید قربان روابط میان دو کشور به‌طور رسمی از سر گرفته شود و پرونده آوارگان نیز مورد بررسی قرار بگیرد، البته پیش از این وزرای لبنانی چندین بار سفرهایی به سوریه داشته‌اند، به‌ویژه در رابطه با پرونده انتقال گاز مصر و برق اردن از طریق خاک سوریه به لبنان، اما در سفری که قرار است عصام شرف‌الدین به دمشق انجام دهد برای نخستین بار روابط رسمی دو دولت مورد بررسی قرار می‌گیرد.

شرف‌الدین همچنین از تشکیل یک کمیته سه‌جانبه متشکل از دولت سوریه، کمیساریای عالی امور پناهندگان و دولت لبنان و نیز یک کمیته چهارجانبه شامل لبنان، عراق، اردن و ترکیه برای تحقق بازگشت آوارگان سوری به کشورشان خبر داد، همچنین طرحی برای بازگرداندن 15 هزار پناهجوی سوری به کشورشان در طول یک ماه تهیه و به سازمان ملل ارائه شده است.

نجیب میقاتی نیز 20 ژوئن از جامعه جهانی خواست که برای بازگشت آوارگان سوری به کشورشان به لبنان کمک کنند.

بر اساس داده‌های سازمان ملل متحد، بیش از 850 هزار پناهجوی سوری در لبنان اقامت دارند، اما دولت لبنان این رقم را حدود 1.5 میلیون نفر اعلام کرده است.

+

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کمیساریای عالی امور پناهندگان در سازمان ملل بازگشت آوارگان سوری به کشورشان سوری در لبنان سازمان ملل برای بازگشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۸۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نعیم قاسم: جنگ ممکن است برای همیشه بازگشت شهرک‌نشینان را پایان دهد

معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان خطاب به وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تاکید کرد: این جنگ ممکن است یک بار برای همیشه به بازگشت شهرک‌نشینان شمال پایان دهد.

به گزارش ایسنا، «نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان در مراسم تجلیل از کارکنان انجمن تعلیم و تربیت اسلامی در بیروت خاطرنشان کرد: حزب‌الله لبنان در حمایت از غزه ایستادگی کرد و این حمایت مانع از برنامه‌های جنگی اسرائیل در فلسطین و لبنان در حال حاضر و در آینده شد.

به نقل از سایت خبری النشره، نعیم قاسم افزود: کسی که آینده را نمی‌بیند و این دشمن را نمی‌شناسد، نمی‌تواند واقعیت‌هایی را درک کند که نشان می‌دهد حمایت ما از غزه و لبنان فواید خوب و مفیدی خواهد داشت و منجر به شکل‌گیری یک نیروی بازدارنده واقعی در مقابله با اسرائیل می‌شود و اسرائیل می‌داند که با وجود چنین نیرویی نمی‌تواند از حدود فراتر رود.

وی تاکید کرد: هرکسی برای اینکه اسرائیل راحت‌ شود و تسلط بیشتری بر غزه داشته باشد یک طرحی تحت عنوان آتش‌بس در جنوب مطرح می‌کند، این به این معنی است که ما را به مشارکت در حمایت از دشمن اسرائیلی دعوت می‌کند اما ما با غزه و فلسطین هستیم و نه با اسرائیل، پس  اسرائیل ابتدا باید در غزه متوقف شود و سپس در لبنان.

معاون دبیرکل حزب‌الله در ادامه در پاسخ به تهدیدات برخی که می‌گویند رژیم صهیونیستی می‌تواند به لبنان حمله کند، گفت این تهدیدها نشان می‌دهد که مسیر مقاومت درست است و موجب پایبندی مقاومت به مواضع خود می‌شود.

قاسم خطاب به «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که تهدید کرده و گفته بود هدف اصلی بازگرداندن ساکنان شمال به خانه‌هایشان است و دوره بعد تعیین‌کننده خواهد بود، تاکید کرد نه تنها با جنگ، بازگشت ساکنان شمال ممکن نیست، بلکه این جنگ بازگشت آنها را خیلی بیشتر غیرممکن می‌کند و ممکن است به بازگشت آنها برای همیشه پایان دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • شیخ نعیم قاسم: جنگ باعث بازگشت شهرک نشینان نخواهد شد
  • احتمال بازگشت دلار به کانال ۶۱ هزارتومانی
  • نعیم قاسم: جنگ ممکن است برای همیشه بازگشت شهرک‌نشینان را پایان دهد
  • ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی:تن‌ها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست