Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@11:19:02 GMT

علت استحکام چرخ‌های مریخ‌نورد چینی مشخص شد

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۵۹۰۷۱

علت استحکام چرخ‌های مریخ‌نورد چینی مشخص شد

بنابر گزارش موسسه تحقیقات فلزات آکادمی علوم چین مواد جدید و پایداری که در مریخ‌نورد ژورونگ به کار رفته، سبب پایداری و مقاومت آنها شده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از چاینادیلی، محققان موسسه تحقیقات فلزات آکادمی علوم چین، چرخ‌های مریخ نورد را توسعه دادند. مواد جدید چرخ‌ها یک ترکیب کاربید سیلیکون ماتریکس آلومینیومی(aluminum matrix silicon carbide) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انعطاف پذیری، مقاومت و پایداری بالای آنها نیز به دلیل وجود این مواد افزایش یافته است.

محققان این موسسه همچنین بیش از ۵۰ نوع قطعه مانند سیستم‌های محرک و چندین آشکارساز نیز برای ژورونگ توسعه داده‌اند.

از ۲۹ ژوئن تاکنون مدارگرد کاوشگر تیان ون ۱ به مدت ۷۰۶ روز به طور عادی کار می‌کند. به گفته سازمان ملی فضایی چین، این مدارگرد داده‌های تصویری با وضوح متوسط ​​از کل سیاره ثبت کرده است.

سازمان ملی فضایی چین اخیرا اعلام کرد که ماموریت تیان ون ۱ تصاویری با کیفیت متوسط ​​از کل سیاره ثبت کرده است که این امر نشان دهنده آن است که این کاوشگر اهداف علمی خود را تکمیل کرده است.

تاکنون ۱۳ ابزار علمی موجود در مدارگرد و مریخ نورد، نزدیک به ۱۰۴۰ گیگابایت داده خام را به زمین ارسال کرده‌اند. سازمان ملی فضایی چین گفت که این داده‌ها به دانشمندان چینی تحویل داده شده است و به ارتقای سطح دانش آنها درباره سیاره سرخ کمک خواهد کرد.

تیان ون-۱ اولین ماموریت کاوش مریخ توسط چین است که شامل یک مدارگرد، یک فرودگر و یک سطح‌نشین است. تیان-ون ۱ در ماه فوریه سال گذشته میلادی به مریخ رسید و در ماه مه، سطح‌نشین حامل مریخ‌نورد ژورونگ روی یک ناحیه به نام "یوتوپیا پلانیتیا"(Utopia Planitia) که دشت وسیعی در نیمکره شمالی مریخ است، فرود آمد. گرچه مریخ‌نورد ژورونگ برای یک ماموریت سه ماهه طراحی شده بود، اما این مریخ‌نورد عملکرد خوبی داشت و توانست بیش از زمان مدنظر محققان در مریخ کاوش کند که این موضوع محققان را شگفت‌زده کرد.

مریخ نورد ژورونگ گشت زنی در مریخ را در ۲۲ مه ۲۰۲۱ آغاز کرد. از ۱۵ اوت ۲۰۲۱، ژرونگ ماموریت طراحی شده ۹۰ روزه مریخی را به پایان رسانده بود اما مجددا به کار خود برای اکتشاف بیشتر ادامه داد.

ژورنگ پس از طی مسافتی حدود ۱۹۲۱.۵ متری روی سطح مریخ، در ۱۸ مه ۲۰۲۲ به دلیل زمستان سرد و هوای گرد و غباری در سیاره سرخ، به حالت خواب رفت و زمانی که شرایط کاری بهتر شود، در دسامبر امسال فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مريخ مریخ نورد ژورونگ چین مریخ نورد ژورونگ تیان ون ۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۹۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: قلعه باستانی «فلک‌الافلاک» یکی از شاخص‌ترین آثار تاریخی ایران و جهان است، بنای عظیم آجری مربوط به دوره ساسانی که همچنان استوار بر روی تپه‌ای باستانی در مرکز شهر خرم‌آباد میزبان دوستداران میراث‌فرهنگی این مرزوبوم است.

مسکوت ماندن طرح استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک»

زیبایی و معماری شگفت‌انگیز قلعه «فلک‌الافلاک» موجب شده که این قلعه تاریخی و باستانی لرستان از سوی بسیاری از کارشناسان به‌عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گیرد.

این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیک خود در قرن چهارم هجری قمری به‌عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آل‌بویه درآمد و از قرن ششم هجری پس از ساخته‌شدن شهر جدید خرم‌آباد این قلعه نیز بنام خرم‌آباد معروف شد و احتمالاً نام فلک‌الافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.

این بنای کم‌نظیر مربوط به دوره ساسانی است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در این میان، طرح استحکام‌بخشی و لرزه‌خیزی قلعه تاریخی «فلک‌الافلاک» سال‌هاست که به دلایل مختلفی ۱۴ سال است که مسکوت مانده و امروز شاهد برخی مشکلات در این بنای تاریخی هستیم، مشکلاتی که در مقطعی با هشدار مسئولان ملی و استانی نیز مواجه شد.

۲۰ میلیارد تومان برای استحکام‌بخشی قلعه نیاز است

عطا حسن‌پور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان دراین‌رابطه با مهر، اظهار داشت: درگیر تأمین اعتبار استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» هستیم.

وی عنوان کرد: سازمان مدیریت قول مساعد داده که این اعتبار را تأمین کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان تأکید کرد: اجرای طرح استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» نیازمند حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار است.

حسن‌پور با تأکید بر اینکه طرح استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» ۱۴ سال است که رها شده و متوقف مانده است، گفت: حتماً می‌بایست قبل از حضور ارزیاب یونسکو برای بررسی ثبت جهانی قلعه «فلک‌الافلاک» این طرح اجرایی شود.

وی تأکید کرد: در حال حاضر در مشکلات فنی در قلعه خوشبختانه نداریم، چیزی به نام رانش دیگر در قلعه نداریم، استحکام‌بخشی به‌منظور جلوگیری از رانش است.

کد خبر 6090471

دیگر خبرها

  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • حجاب و عفاف یکی از ابعاد مهم حیات فرهنگی است
  • عکس مدارگرد «مارس اکسپرس» از لشکر عنکبوت‌ها روی مریخ!
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش ششم) + دانلود جدول رصد