Web Analytics Made Easy - Statcounter

تارنمای بلومبرگ گزارش داد: کشورهای در حال توسعه به دلیل مشکلات اقتصادی با موج بی‌سابقه‌ای از شکست در عمل به تعهدات مالی خود برای پرداخت بدهی‌ها مواجه هستند.

به گزارش روز دوشنبه ایران اکونومیست، در ادامه این گزارش بلومبرگ آمده است: کشورهای نوظهور، از جمله السالوادور، غنا، مصر، تونس و پاکستان، با یک موج تاریخی از بدهی های معوق به چالش کشیده خواهند شد، زیرا بدهی یک چهارم تریلیون دلاری آنها اقتصاد این کشورها را تحت فشار قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته بلومبرگ، سریلانکا اولین کشوری بود که پرداخت به دارندگان اوراق قرضه خارجی خود را در سال جاری متوقف کرد، زیرا هزینه‌های سنگین غذا و سوخت موجب اعتراضات و هرج و مرج سیاسی شد. روسیه در ماه ژوئن پس از گرفتار شدن در شبکه ای از تحریم های خارجی، در ردیف دوم قرار گرفت.

بلومبرگ افزود، کشورهایی مانند السالوادر، غنی، مصر، تونس و پاکستان نیز در برابر عدم پرداخت بدهی های خارجی خود آسیب پذیر هستند. با توجه به این که هزینه بیمه بدهی بازارهای نوظهور از زمان جنگ اوکراین به بالاترین میزان رسیده است حتی افرادی همچون کارمن رینهارت اقتصاددان ارشد بانک جهانی و جی نیومن کارشناس بدهی بازارهای نوظهور نیز در این زمینه ابراز نگرانی کرده اند.

رینهارت در تلویزیون بلومبرگ گفت: در رابطه با کشورهای کم درامد، ریسک بدهی ها و بحران بدهی ها یک وضعیت فرضی نیست ما اکنون در آن قرار داریم.

بر اساس گزارش‌ها، طی شش ماه گذشته، تعداد بازارهای نوظهور دارای بدهی دولتی دو برابر شده است که در سطوح بسیار پرمخاطره معامله می‌شوند، این بدان معناست که به اعتقاد سرمایه گذاران ناتوانی در عمل به تعهدات این کشورها برای بازپرداخت بدهی های خود یک احتمال واقعی است.

همانطوری که بحران‌ها در دهه های اخیر بارها و بارها نشان داده‌اند، سقوط مالی یک دولت می‌تواند یک اثر دومینویی ایجاد کند - که در اصطلاح بازار به آن سرایت می‌گویند - زیرا تجار پول خود را از کشورهایی با مشکلات اقتصادی مشابه بیرون می‌آورند و با این اقدام روند سقوط آنها را تسریع کند. بدترین مورد دراین زمینه، بحران بدهی آمریکای لاتین در دهه ۱۹۸۰ بود. ناظران بازارهای نوظهور می گویند لحظه کنونی، شباهت خاصی با بحران دهه ۱۹۸۰ در آمریکای لاتین دارد دارد. مانند آن زمان، بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) به طور ناگهانی نرخ های بهره را افزایش داده تا تورم را مهار کند. این تصمیم جهشی ناگهانی در ارزش دلار را به دنبال دارد که خدمات رسانی به اوراق قرضه خارجی را برای کشورهای در حال توسعه دشوار می کند.

کشورهایی که بیشتر از همه تحت فشار قرار دارند، کشورهای کوچکتر با سابقه کوتاه تری در بازارهای سرمایه بین المللی هستند. کشورهای در حال توسعه بزرگتری مانند چین، هند، مکزیک و برزیل، می توانند به ترازنامه های خارجی نسبتا قوی و ذخایر ارز خارجی خود تکیه کنند.

اما در کشورهای آسیب‌پذیرتر، نگرانی‌های گسترده‌ای در مورد آنچه که در راه است، وجود دارد. ناآرامی‌های سیاسی در سرتاسر جهان، با افزایش هزینه‌های غذا و انرژی مرتبط است و بر پرداخت‌های اوراق قرضه در کشورهایی مانند غنا و مصر سایه افکنده است، که برخی می‌گویند بهتر است این کشورها از این پول برای کمک به شهروندان خود استفاده کنند. با ادامه فشار جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت کالاها، افزایش نرخ بهره جهانی و افزایش قدرت دلار آمریکا، احتمالا این بار برای برخی کشورها غیرقابل تحمل شود.

آنوپام دامانی، رئیس بخش بدهی های بین المللی و بازارهای نوظهور در شرکت برنامه ریزی مالی نوین گفت، نگرانی عمیقی در مورد حفظ دسترسی به انرژی و غذا در اقتصادهای در حال توسعه وجود دارد.

طبق گزارش موسسه مالی بین المللی در ماه ژوئن مدیران پول های خارجی ۴ میلیارد دلار از اوراق قرضه و سهام بازارهای نوظهور خارج کردند. خروج اوراق قرضه و سهام بازارهای نوظهور به دلیل تاثیر جنگ اوکراین بر قیمت کالاها و تورم بوده که بر روی احساسات سرمایه گذاران تاثیر گذاشته است.

بلومبرگ با اشاره نگرانی ها از بازپرداخت بدهی ها و توام شدن آن با بی ثباتی سیاسی به نقل از کارشناسان هشدار داده که کشورهایی  که از قیمت های بالای مواد غذایی و کمبود منابع رنج می برند، می تواند آماده بی ثباتی سیاسی باشند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: بلومبرگ ، بدهی خارجی ، بحران اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بلومبرگ بدهی خارجی بحران اوکراین بازارهای نوظهور پرداخت بدهی ها حال توسعه اوراق قرضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۹۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اپل دوباره با اوپن‌ای‌آی سر میز مذاکره نشست

به نظر می‌رسد شرکت اپل مذاکرات خود با شرکت اوپن‌ای‌آی(OpenAI) را برای ساخت یک چت‌بات برای آیفون از سر گرفته است. البته این شرکت همچنان با گوگل نیز در حال مذاکره است.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش جدیدی که در بلومبرگ منتشر شده است، شرکت اپل مذاکرات خود را با شرکت اوپن‌ای‌آی که سازنده ربات گفتگوگر مشهور ChatGPT است، برای تقویت برخی از ویژگی‌های هوش مصنوعی که در سیستم عامل iOS ۱۸ می‌آیند، از سر گرفته است.

به گفته مارک گورمن خبرنگار بلومبرگ، اپل همچنین در حال ساخت مدل‌های زبان بزرگ خود است تا برخی از ویژگی‌های iOS ۱۸ را تقویت کند، اما مذاکراتش با اوپن‌ای‌آی روی توسعه یک ویژگی ترکیبی چت و جستجو متمرکز است.

همچنین گزارش شده است که اپل در حال مذاکره با گوگل برای مجوز گرفتن برای استفاده از مدل هوش مصنوعی جمینای(Gemini)، چت‌بات مبتنی بر هوش مصنوعی گوگل برای iOS ۱۸ است.

بلومبرگ گزارش می‌دهد که این مذاکرات هنوز ادامه دارد و هیچ چیز هنوز مشخص نیست، چرا که اپل هنوز تصمیم نهایی در مورد اینکه از کدام یک بهره ببرد را نگرفته است.

شرکت اپل تاکنون به شکل قابل توجهی در مورد تلاش‌های خود در حوزه هوش مصنوعی سکوت کرده است، آن هم در حالی که بقیه شرکت‌ها وارد یک مسابقه داغ بر سر توسعه هوش مصنوعی شده‌اند. در هر صورت اپل به اندازه نشانه‌هایی را فاش کرده که نشان می‌دهد به زودی اقدامی در این باره انجام می‌دهد.

زمانی که این شرکت درآمد خود را در ماه فوریه اعلام کرد، تیم کوک مدیر عامل اپل گفت که این شرکت به کار و سرمایه‌گذاری روی هوش مصنوعی ادامه می‌دهد و هیجان زده است که جزئیات کار در حال انجام خود را در این زمینه در اواخر امسال به اشتراک بگذارد.

اپل ادعا کرده است که مک‌بوک ایر M۳ جدید که ماه گذشته آن را عرضه کرد، بهترین لپ‌تاپ مصرف‌کننده جهان برای هوش مصنوعی است و ظاهراً در اواخر سال جاری عرضه لپ‌تاپ‌ها و دسکتاپ‌های مبتنی بر هوش مصنوعی را آغاز خواهد کرد.

اپل همچنین اوایل هفته گذشته تعداد انگشت شماری از مدل‌های زبان بزرگ منبع‌باز را منتشر کرد که برای اجرا به صورت محلی بر روی دستگاه‌ها و نه در فضای ابری طراحی شده‌اند.

هنوز مشخص نیست که ویژگی‌های هوش مصنوعی اپل در آیفون‌ها و سایر دستگاه‌های آن چگونه خواهد بود.

هوش مصنوعی مولد هنوز غیر قابل اعتماد و غیر مسئول است و گجت‌های جدید مبتنی بر هوش مصنوعی برخی فاجعه و برخی دیگر ارزشمند نشان داده‌اند.

به هر حال ما در تاریخ ۱۰ ژوئن که رویداد اپل برگزار می‌شود، درباره همه این چیزها بیشتر خواهیم فهمید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • میزبانی غرفه خراسان رضوی از ‌هیات‌های تجاری کشورهای خارجی در روز اول نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ 
  • ۲۵۰۰ بازرگان خارجی برای بازدید از اکسپو به ایران آمدند
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • اپل دوباره با اوپن‌ای‌آی سر میز مذاکره نشست
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • عروس بزرگ امام : نمی خواستم ازدواج کنم، قصد داشتم به درسم ادامه بدهم و به کشورهای خارجی سفر کنم؛ اما..
  • دفترچه سوالات هنر و زبان‌های خارجی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ منتشر شد + لینک سایت sanjesh.org
  • دفترچه سوالات هنر و زبان‌های خارجی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ منتشر شد
  • باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است