Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@03:27:39 GMT

ابعاد تازه‌ای از کشتار مسلمانان بوسنی + فیلم

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۶۰۱۳۷

ابعاد تازه‌ای از کشتار مسلمانان بوسنی + فیلم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، جنگ بوسنی از سال ۱۹۹۲ میلادی تا ۱۹۹۳ با کشتار ده‌ها هزار مسلمان در قلب اروپا جریان داشت که واقعه سربرنیتسا عمق جنایت صرب‌ها و نسل‌کشی صورت‌گرفته در این منطقه را آشکار ساخته است. در این جنایت که بیش از هشت هزار بوسنیایی توسط صرب‌ها به قتل رسیدند، آمریکا و سازمان ملل با تحریم تسلیحاتی مردم بوسنی و نشان دادن چراغ سبز به صرب‌ها، سهیم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


آمده بودند ناجی مسلمانان باشند، اما شریک نسل‌کشی شدند

هر ساله به احترام شهدای تفحص‌شده از این منطقه راهپیمایی مارشمیرا با حضور صدها تن از فعالان ضد جنگ از جمله ایران در بازه زمانی هشت تا ۱۱ جولای در بوسنی برگزار می‌شود.

 

 ابعاد تازه‌ای از کشتار مسلمانان در بوسنی

مستند «بدون سپر، بدون شمشیر» با تهیه‌کنندگی عبدالله ضیغمی و کارگردانی محمدهادی نعمتی همراه با روایتی متفاوت از جنگ بوسنی و جنایت سربرنیتسا در قلب اروپا همراه است. در این مستند در مدت سه سال از تصویربرداری در سارایوو ضمن دستیابی به آرشیو غنی از جنگ صرب‌ها و بوسنیایی‌ها که توسط مرحوم نادر طالب‌زاده و رضا برجی گردآوری شده است، به نقش غرب و  آمریکا در این جنایت پرداخته است.


آیت‌الله احمد جنتی، نماینده وقت رهبر انقلاب در بوسنی

بعد از دعوت رسمی دولت بوسنی از ایران، افرادی چون آیت‌الله احمد جنتی به عنوان نماینده رهبر معظم انقلاب در بوسنی و فرماندهان میدانی نیروی قدس در این کشور، نقش مؤثری را در توانمندسازی نیروهای مردمی مسلمان بوسنی ایفا کردند که این حضور مستشاری ایران در بوسنی، اولین حضور مستشاری نظامیان ایران در زمان رهبر انقلاب است.


نمایی از مستند

مستند «بدون سپر، بدون شمشیر» در ۲ نسخه ۷۵ دقیقه‌ای و ۴۰ دقیقه‌ای برای پخش از شبکه‌های داخلی و برون مرزی به چهار زبان انگلیسی، فارسی، اسپانیولی و بوسنیایی آماده شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سربرنیتسا بوسنی صرب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۰۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت روسیه با پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل درباره سربرنیتسا

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل از پیش نویس قطعنامه مجمع عمومی "درباره نسل کشی در سربرنیتسا" که توسط کشورهای غربی مطرح شده، انتقاد کرده و آن را "یکجانبه و ناشی از تمایلات خاص سیاسی" خواند که تصویب آن می‌تواند عواقبی را در جهان داشته باشد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «اینترفکس»، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته در نشست شورای امنیت اعلام کرد که قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل "درباره نسل کشی در سربرنیتسا" که توسط تعدادی از نمایندگان غربی مطرح شده، هدف تداوم یاد قربانیان حوادث سال 1995 را برآورده نمی‌کند، بنابراین روسیه با این پیش نویس مخالف است.

این دیپلمات توضیح داد: «پیش نویس قطعنامه پیشنهادی غربی‌ها در مورد سربرنیتسا یک جانبه و دارای اتهامات سیاسی است و هیچ ارتباطی با هدف اعلام شده برای تداوم یاد و خاطره قربانیان فاجعه سال 1995 به منظور دستیابی به آشتی ملی ندارد. بدیهی است که نویسندگان می‌خواهند در قالب سند مجمع عمومی (UNGA) صلاحیت وقایع تاریخی که فقط منافع آنها را برآورده می‌کند، را تأیید کنند.»

نبنزیا همچنین تاکید کرد که هدف از ارائه این سند ترویج آشتی قومی در بوسنی و هرزگوین نیست. به عقیده او، تصویب این قطعنامه می تواند "واکنش زنجیره واری در سراسر جهان" را برانگیزد. وی افزود: «زخم‌های جامعه بوسنی بسیار تازه است و مشکلات در این کشور برای طرح این لایحه در مجمع عمومی بسیار جدی است. مردم بوسنی و هرگوین ابتدا باید خودشان در مورد ارزیابی تاریخ خود به اجماع برسند. ما قاطعانه مخالف این سند هستیم و از همه کشورهای دارای عقل سلیم می‌خواهیم که همین کار را انجام دهند.»

به عقیده برخی کارشناسان سیاسی، به رسمیت شناختن نسل کشی در سربرنیتسا در قطعنامه پیشنهادی غرب در مجمع عمومی سازمان ملل و ممنوعیت انکار آن یک اقدام منحصراً سیاسی است که هدف آن متقاعد کردن جهان به دیدگاه مورد نظر کشورهای غربی است و برای این منظور از عباراتی استفاده شده که به موارد نسل کشی‌ها در دوره‌های مختلف تاریخ ، به ویژه  توسط آلمان و رواندا، مرتبط است.

پیش از این، در اوسط آوریل، نخست وزیر سابق صربستان و رئیس پارلمان این کشور اعلام کردند که بلگراد قصد دارد با تصویب قطعنامه در مورد نسل کشی در سربرنیتسا مخالفت کند. علاوه بر این،، در جمهوری صربسکا، که بخشی از بوسنی و هرزگوین است، تجمعی علیه پیش نویس قطعنامه مربوطه در مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد.

داغ «سربرنیتسا» تازه شد؛ عذرخواهی نخست وزیر هلند از جنایتکاران هلندی!بوسنی وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا را دریافت کردآلمان برای اولین بار از سال 2012 به بوسنی نیرو اعزام می‌کند

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • اهداف سیاسی و ابعاد رسانه‌ای گزارش اخیر بی بی سی جهانی
  • واکنش رسانه اصولگرا به گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی و موضع گیری زیباکلام
  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین
  • امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید
  • اولین قبرستان مسلمانان در ایران کجاست؟ + عکس
  • مخالفت روسیه با پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل درباره سربرنیتسا
  • بررسی ادعاهای تازه بی‌بی‌سی در مورد پرونده نیکا شاکرمی
  • سفرنامه| اولین قبرستان مسلمانان در ایران؛ اینجا جسد مردگان پوسیده نمی‌شود؟/ عکس
  • آمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۵۳۵ نفر افزایش یافت
  • دیدار شیخ الازهر و رئیس جمهور بوسنی و تاکید بر اتحاد مسلمانان