Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر روابط عمومی شورای شهر تهران در یادداشتی نوشت: توسعه و پیشرفت‌های روزافزون بشر، انسان امروزی را با پدیده‌های مدرن و پیچیده‌ای مواجه کرده است، چند دهه پیش داشتن سواد خواندن و نوشتن آدمی را مستعد زیستن در جهان می‌کرد و هر شهروند با اتکا به همان دانش مختصر به زندگی عادی خود ادامه می‌داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کبیری مدیر روابط عمومی شورای شهر تهران در یادداشتی نوشت: توسعه و پیشرفت‌های روزافزون بشر، انسان امروزی را با پدیده‌های مدرن و پیچیده‌ای مواجه کرده است، چند دهه پیش داشتن سواد خواندن و نوشتن آدمی را مستعد زیستن در جهان می‌کرد و هر شهروند با اتکا به همان دانش مختصر به زندگی عادی خود ادامه می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دنیای مدرن و ملزومات آن، شهروندان را وارد فرآیند‌های پیچیده تری برای زیست در جهان کرد، نمونه آن سواد رایانه بود که سال هاست به نیازی ضروری برای بشر تبدیل شده و کمتر شهروندی می‌تواند بدون شناخت و آگاهی دقیق نسبت به عملکرد و کارکرد ابزار‌های رایانه ای، به امورات روزانه مشغول باشد.


در چنین جهانی و با توجه به گسترش ابزار‌های ارتباطی و به ویژه شبکه‌های اجتماعی و اهمیت رسانه‌ای در شکل گیری الگو‌های رفتاری و اعتقادی شهروندان، سواد رسانه‌ای از اهمیت زیادی برخوردار است. امروز شهروندان همچنان که می‌توانند در سبد غذایی خود، با انتخاب رژیم غذایی دلخواه و مناسب از غذا‌ها و خوراکی‌های متفاوتی استفاده کنند، وجود منابع خبری، رسانه‌ای باعث شده شهروندان روزانه در معرض اخبار و اطلاعات متفاوت و گا‌ها متناقضی قرار گیرند؛ اینکه هر شهروند از چه منبع خبری، چگونه و به چه میزان از منابع رسانه یا استفاده کند، اعتقادات، نگرش، رفتار و سبک زندگی او تحت تاثیر قرار می‌گیرد.


سواد رسانه‌ای در واقع درک متکی بر مهارت‌هایی است که به هر شهروند می‌آموزد رسانه‌ها و تولیدات آن از کدام منابع خبری و با چه هدف و مقصودی تولید می‌شوند، به زبان ساده‌تر وقتی شهروند، مدیر، مسئول و حتی یک فعال رسانه‌ای هم در معرض اخبار مختلف قرار می‌گیرد باید درک نسبی نسبت به فضای موجود داشته باشد تا بتواند برداشت و تحلیل واقع بینانه‌ای نسبت به پیام‌های رسانه‌ای داشته باشد، گا‌ها در ارتباطات روزانه و فعالیت‌های کاری با شهروندان و حتی مدیرانی مواجه می‌شوم که به راحتی تحت تاثیر تکنیک‌های فریب رسانه‌ای قرار می‌گیرند و ناآگاهانه در خدمت صاحبان رسانه برای انتقال پیام و نیل به هدف آن‌ها هستند.


همچنان که ورود پدیده‌های مختلف بشری باعث شد شهروندان در معرض آموزش‌های جدید و موردنیاز قرار بگیرند، افزایش تاثیر رسانه‌ها بر شکل گیری الگو‌های رفتاری نیز ضرورت آموزش سواد رسانه‌ای را افزایش داده است، این آموزش هم باید به تولیدکنندگان خبر و پیام یا همان اصحاب رسانه و هم مخاطبان به عنوان مصرف کنندگان یعنی شهروندان عادی ارائه شود، گا‌ها اخباری در برخی رسانه‌ها منتشر می‌شود که شگرد‌های رسانه‌ای همچون دستکاری و تحریف در آن مشهود است، اما هم تولیدکنندگان و هم مصرف کنندگان به راحتی تحت تاثیر آن، نسبت به انتشار آن اقدام می‌کنند.


تقویت سواد رسانه‌ای باعث می‌شود همچنان که شهروندان در انتخاب غذای خود در سفره‌های غذایی دقت و حساسیت به خرج می‌دهند در کسب اطلاعات و خبر هم دقیق باشند، پیامی که وارد ذهن انسان می‌شود حتی بیشتر از غذا می‌تواند در نگرش، رفتار، عملکرد و جهان بینی او موثر باشد، لذا نمی‌توان شهروندان را در انبوهی از رسانه‌های ناشناس، مغرض و هدف دار رها کرد و توقع داشت امنیت روانی جامعه تامین شود. رسیدن به این هدف بیش از آنکه نیاز به فیلتر، انسداد و رفتار‌های این چنینی باشد نیازمند افزایش سواد رسانه یا شهروندان است تا آن‌ها آگاهانه و منطبق بر نیاز‌های واقعی و سبک زندگی خود به منابع خبری معتبر رجوع کنند، در غیر این صورت سلامت روانی جامعه همیشه تحت تاثیر فضاسازی و مقاصد صاحبان خبر قرار خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شورا کبیری رسانه شهروند سواد رسانه ای تحت تاثیر رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۰۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردش دوباره چرخ کارخانه ذوب آهن اسدآباد درخواست کارگران شد


به گزارش سرویس شهروند خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، کارخانه ذوب آهن اسدآباد در کیلومتر ۴۵ جاده همدان - سنندج واقع شده است و کاهش محرومیت و صنعتی شدن استان، ایجاد تحول اقتصادی و اجتماعی در همدان و استان‌های مجاور، امکان ایجاد و توسعه صنایع آهن در منطقه و صرفه‌جویی ارزی، از جمله اهداف احداث این کارخانه است. 
طرح این واحد راکد در سال ۹۰ با تولید شمش چدن افتتاح و به بهره برداری رسید که بعد از  گذشت سه ماه به علت عدم صرفه اقتصادی  شمش چدن برای تغییر خط تولید طرح از شمش چدن به فرومنگنز و دیگر مشکلات تعطیل و راکد شد و در سال ۱۴۰۰ با واگذاری طرح به بخش خصوصی پس از ۱۰ سال غیر فعال بودن طرح فوق، قرار شد که احیاء و به چرخه تولید باز گردد، اما به گفته شهروند خبرنگار ما مردم منطقه همچنان منتظر بهره برداری این طرح برای اشتغال جوانان منطقه هستند.

متن پیام شهروند خبرنگار ما:
سلام، اگه میشه یه پیگیری از ذوب آهن اسدآباد بکنید، که سه سال پیش هشت ونیم میلیون یورو پول گرفتن که شرکت راه اندازی کنن، ولی الان بعد سه سال ۲۵۰ نفر بیکار کردن، شرکت تعطیل است.

دیگر خبرها

  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • رنجش شهروندان زابلی از پس زدگی آب فاضلاب در معابر + تصاویر
  • قبض‌های نجومی برق در تابستان
  • قبض‌های میلیونی در انتظار این افراد
  • احداث باغ در پایاب چاه‌های قزوین، ممنوع
  • آموزش نمادین رای گیری با صندوق مکانیزه الکترونیکی در سیمرغ
  • ۵۰ هزارتن شیرخشک در کارخانجات دپو شده است
  • گردش دوباره چرخ کارخانه ذوب آهن اسدآباد درخواست کارگران شد
  • ‌آبگرفتگی معابر فولادشهر، معضل پس از باران