Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@16:11:30 GMT

ترس از وقوع یک فاجعه در افغانستان

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۶۱۱۸۵

ترس از وقوع یک فاجعه در افغانستان

مقامات بهداشتی هلمند افغانستان امروز (دوشنبه) اعلام کردند که طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۰ نفر بر اثر ابتلا به بیماری وبا در این استان جان خود را از دست داده‌اند. به گفته منابع افغان، شمار بیماران وبایی در جنوب این کشور در حال افزایش است.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از خبرگزاری صدای افغان(آوا)، مسئولان بهداشت و درمان این استان تایید کردند که در نتیجه شیوع بیماری وبا در هلمند، طی ۲۴ ساعت گذشته حدود ۲۰ نفر جان باخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان گفته‌اند که بیش از ۱۲۰ نفر در  شهرستان بغران هلمند به این بیماری مبتلا شده‌اند.

مسئولان بهداشت و درمان افغانستان در جنوب این کشور گفته‌اند که در ماه‌های اخیر بیماری وبا در استان های  قندهار، هلمند و زابل افزایش یافته است.

هفته گذشته نیز مقامات از مبتلا شدن حدود ۵۰ کودک به این بیماری در شهرستان سیوری استان زابل خبر داده بودند.

براساس گزارش دیگری از خبرگزاری صدای افغان، منابعی در استان زابل اعلام کردند که روز گذشته دست کم ۹۰۰ تن در شهرستان دای چوپان به بیماری وبا مبتلا شده اند و حدود ۱۷ تن جان باخته‌اند.

یک منبع در استان زابل گفت که نزدیک به ۳۰۰ تن از اهالی روستای دوزی شهرستان دای‌چوپان این استان به بیماری وبا مبتلا شده‌اند. به گفته این منبع، شمار بیماران وبایی در حال افزایش است و بیم وقوع یک فاجعه نیز می‌رود.

مسئولان بهداشت ودرمان در زابل افغانستان نیز این آمار را تأیید کردند.

پیش از این منابع گفته‌ بودند که ۱۵۰ نفر از اهالی منطقه شیخال شهرستان «شاه جوی» استان  زابل به یک نوع بیماری ناشناخته شبیه به وبا مبتلا شده اند.

وبا یک عفونت در روده باریک است که از طریق آب توسط باکتری «ویبریو کلرا» ایجاد می‌شود. این باکتری با نوشیدن آب آلوده یا خوردن ماهی نپخته یا خوردن صدف‌ها وارد بدن می‌شود.

مهم‌ترین راه انتقال وبا، سبزی‌های آلوده‌ است. سبزی‌هایی که در هنگام کاشته شدن با کود انسانی تغذیه می‌شوند دارای بیشترین آلودگی هستند. وبا در طول تاریخ هفت بار همه‌گیری جهانی گسترده داشته‌ است. امروزه وبا بیشتر در کشورهای جهان سوم به علت وضعیت ناسالم و آلودگی برخی آب های آشامیدنی دیده می‌شود. این باکتری در میوه‌ها، سبزیجات خام، آب‌های ساکن (راکد)، محصولات دریایی و غذاهای آلوده وجود دارد. در دورهه این بیماری از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه باید خودداری کرد.

به گفته سازمان بهداشت جهانی سالیانه حدود چهار میلیون نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند و تقریباً ۱۴۳ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند . بسیاری از مبتلایان علائم خفیفی داشته که اگر درمان نشود، می‌تواند در عرض چند ساعت جان مبتلا را بگیرد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: افغانستان ، سازمان جهانی بهداشت ، بیماری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افغانستان سازمان جهانی بهداشت بیماری مبتلا شده اند بیماری وبا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۱۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان

مسئولان وزارت صحت عامه طالبان در مراسم بزرگداشت روز جهانی مبارزه با بیماری مالاریا در کابل گفتند: درسال ۲۰۲۳ بیش از ۱۸۰هزار مورد ابتلا به بیماری مالاریا در کشور ثبت شده است.

به گفته مسئولان این آمار نسبت به سال ۲۰۲۲ حدود ۳۰ درصد افزایش نشان می دهد.

بنابر اعلام این وزارتخانه، افغانستان از نظر شیوع مالاریا پنجمین کشور حوزه مدیترانه است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • ورود کشتی جنگی آمریکا به ساحل غزه/ حماس با پیشنهاد چین موافقت کرد/ هشدار درباره وقوع فاجعه در رفح
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟