Web Analytics Made Easy - Statcounter

جواد مرشدی : هفته گذشته دادستانی مشهد برای ممانعت از ورود زنان بدحجاب به مترو به فرمانداری این شهر نامه نوشت. دراین نامه دادستانی از فرمانداری این شهر درخواست کرده از ورود زنان بدحجاب به مترو جلوگیری شود. در بخشی از این نامه آمده که «مراتب جلوگیری از ورود بانوان فاقد حجاب شرعی به شهردار ابلاغ شده و فرمانده نیروی انتظامی جهت برخورد با مجرمین اعلام آمادگی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» خبر آنلاین در گفت و گو با محمد صادق کوشکی ، فعال سیاسی اصولگرا ، استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه تهران به بررسی ابعاد این نوع برخورد پرداخته که در پی می آید:

در خبرها آمده بود که طبق خواسته دادستانی مشهد، به خانم هایی که حجاب مناسب نداشته باشند خدمات مترو ارائه نمی شود. نظرتان در این باره چیست؟

آنچه در مشهد اتفاق افتاده ، این است که معاون دادستان مشهد از مقامات مسئول خواسته است که در ورودی اماکنی مثل مترو تابلوهایی نصب که در آنها از شهروندان خواسته شود پوشش قانونی را رعایت کنند و اگر بعد از اعلام چنین اخطارهایی ، الزام قانونی این پدیده برای شهروندان تذکر داده شد، باز هم کسانی بودند که نخواستند قانون را رعایت کنند و خواستند قانون را زیر پا بگذارند، از ورود چنین افرادی به مترو ممانعت شود .این اتفاقی است که در همه جای دنیا با شهروندانی که بخواهند قوانین را رعایت نکنند و به شکل علنی قوانین را زیر پا بگذارند، برخورد می شود و یکی از مجازات های در نظر گرفته شده نیز محرومیت از حقوق اجتماعی است. حجاب در کشور ما یک امر قانونی و بی حجابی و کشف حجاب جرم است ،آنچه که معاون دادستان مشهد خواسته بودند در مورد کسانی است که کشف حجاب می کنند و بی حجاب تلقی می شوند که تعدادشان هم به نسبت کل بانوان ، زیاد نیست . ضمن اینکه این دستور ، به واسطه حجم مطالباتی شهروندان و بیشتر از همه خانم ها ی مشهدی صادر شده است..

این سوال در اذهان عمومی پیش آمده که سخت گیری های اخیر ، در حوزه ججاب با هدف دور کردن افکار عمومی از تنگنای بد معیشتی نیست؟

ما هر وقت می خواهیم قانون را اجرا کنیم این نکته پیش می آید ، اگر سال پیش بود باز هم مردم زیر فشار اقتصادی بودند، این استدلال که چون فشار اقتصادی وجود دارد ، قانون اجرا . غلط است و پایه حقوقی ندارد.

چرا دولت و دیگر نهادها اکنون و به طور ناگهانی به فکر حل مساله حجاب در جامعه افتاده اند؟

متاسفانه باید بگویم دولت آقای رئیسی در زمینه ترویج حجاب هیچ حرکتی انجام نداده است، با عرض معذرت آن مغزهای معیوبی که این حرف ها را می زنند باید بدانند که اگر دولت آقای رئیسی این حرکت را شروع کرده بود می گفتیم بله می خواهند اذهان را متوجه جای دیگری بکند.اما دولت آقای رئیسی حتی حاضر نیست ممیزی را در سینما و تئاتر اجرا کند. دولت آقای رئیسی در حوزه فرهنگ هیچ حرکتی را انجام نداده است . دولت رئیسی حاضر نیست فضای مجازی را قانونمند کند،آن وقت این دولت می خواهد در حوزه حجاب کاری انجام دهد ؟ نخیر اینطور نیست .کشور ما یک کشور اسلامی است و این یک مطالبه مردمی است که سال هاست وجود دارد. ما در طول تاریخ و حتی در دوره قاجار می بینیم با اینکه هیج اجبار و الزامی نبوده ، ولی زنان و شهروندان ارمنی ، زرتشتی و یهودی حجاب را رعایت می کردند . این یک هنجار اجتماعی است و کسانی که کشف حجاب می کنند تعداد محدودی هستند.

بیشتر بخوانید:

آیت الله بهشتی ۱۰ روز پیش از شهادت : سخت‌گیری اعراب با زنان ، از احکام اسلامی نیست / روسری و مانتو برای پوشیدگی و فعال بودن زن مناسب‌تر است علیرضا بهشتی : شهید بهشتی ، نیرو فرستاد تا از حمله تندروها به تظاهرات علیه حجاب اجباری جلوگیری کنند سخنرانی قابل تامل شهید مطهری : چه منکرها که به نام نهی از منکر به وجود نیامد / همین بهتر که ما جاهل ها ، امر به معروف و نهی از منکر نکنیم انتقاد شدید ابطحی از ستاد امر به معروف : ... ته مانده آبروی دین را می برید

این نوع برخورد از مشهد به شهرهای دیگر هم تسری پیدا خواهد کرد؟

بستگی دارد، نکته سر این است که سالهاست یک ماده در قانون مجازات اسلامی مصوب مجلس را داریم که می گوید بی حجابی و کشف حجاب جرم است. این جرم هم تنها اختصاص به خانم ها ندارد و این که بر اساس این قانون کسانی که لباس هایی را می پوشند ، یا رفتار هایی را می کنند که خلاف عفت عمومی باشد، این افراد مجرم بوده و مجازات برایشان تعیین شده است. متاسفانه هر بار که این قانون می خواسته اجرا شود یک عده آمدند و گفتند چرا الان اجرا می کنید .الان تورم دوران هاشمی است ،رکود دوران خاتمی است ،تورم دوران احمدی نژاد است ،یعنی هر موقع این قانون را خواستند اجرا کنند یه بهانه ای برای عدم اجرا داشتند. این رفتار ، خلاف قانون و خلاف مدنیت است ،مثل این می ماند که بک نفر بگوید چون الان مردم زیر فشار هستند قوانین راهنمایی و رانندگی را اجرا نکنید چرا که به مردم فشار بیشتری می آید ،آیا کسی این را می پذیرد ؟خیر و یا سارقین بگویند چون مردم زیر فشار اقتصادی هستند، سرقت جرم نیاشد ...

البته بین حجاب و سرقت خیلی فاصله وجود دارد . ضمن اینکه در زمان آقای خاتمی ما رکود اقتصادی نداشتیم...

جرم ،جرم است و حرکت مجرمانه، حرکت مجرمانه است . طبق قانون ما سرقت جرم است ،بی حجابی جرم است ،رفتارهای منافی عفت جرم است ،شرابخواری جرم است ..... جامعه مدنی جامعه ای است که در آن ، جرم ، زشت باشد و اجرای آن مجازات داشته باشد .این شرط زندگی اجتماعی انسان است . در مورد رکود دوران خاتمی هم طرفداران آقای هاشمی می گویند دوران انقباض اقتصادی بوده ،از آنها بپرسید و از ما نپرسید.

فکر می کنید ، مجلس یازدهم ، مصوبه ای برای اجرای قانون حجاب خواهد داشت ؟

مجلس حق دارد در خصوص قوانین گذشته بازنگری کند و اگر احساس می کند قوانین کافی و بازدارنده نیست آن را جامع تر کند . ممکن است، روزی مجلس قانونی را مصوب کند و بگوید بی حجابی وکشف حجاب جرم نیست ، اگر چنین قانونی توسط شورای نگهبان تایید شد ، دیگر ، کسی با بی حجاب ها، کاری نخواهد داشت . یعنی فرایند قانون گذاری در این زمینه مشخص است . ممکن است مجلس بخواهد نحوه قانون شکنی در حوزه بی حجابی را تغییر دهد و مجازات های دیگری را برای آن تعیین کند و یا تعیین نکند .

مدت ها بود حضور پلیس امنیت اخلاقی در میادین اصلی شهر کم شده بود ولی بتازگی حضور پررنگی پیدا کرده اند . چرا؟

متاسفانه، پلیس به جرم رعایت قانون و نظارت بر اجرای آن ، از سوی برخی از رسانه ها و افراد در فضای مجازی و حتی از سوی برخی از مسئولان نادان ( مثل یک نماینده مجلس که نامه انتقادی نوشته ) مورد اهانت قرار می گیرد که چرا دارید قانون را اجرا می کنید ؟ ،این فاجعه بار است . اگر پلیس اقتدار کافی داشت و افرادی که آگاهی ندارند در کار قانون دخالت نمی کردند ، ماموران می توانستند وظیفه خود را انجام دهند . البته موضوع حجاب ، مقوله ای نیست که فقط با برخورد قانونی حل و فصل شود ، بلکه مسئله ای است که ریشه های فرهنگی و اجتماعی دارد و همچنین ابعاد حقوقی دارد . اما پلیس باید وظایف حقوقی و قانونی خود را انجام دهد و هم زمان باید روی ریشه های فرهنگی و اجتماعی آن کار شود .

برخی هشدار داده اند که ادامه روند سختگیرانه اخیر موجب فاصله طیف هایی از مردم و بویژه زنان با حاکمیت می شود و احتمال لجبازی و درگیری وجود دارد . نظر شما درباره این هشدارها چیست ؟

به لجبازی در برابر قانون، قانون شکنی می گویند ،اگر سارقین و اراذل و اوباش در برابر قانون لجبازی کنند آیا باید قانون را تعطیل کرد ؟ بی حجابی قانون شکنی است . این دلیل نمی شود . اگر هر کسی بگوید من می خواهم لجبازی کنم ، پس اجرای قانون را متوقف کنید ! اگز چنین شود ، جامعه جنگل می شود و از حالت جامعه انسانی نرمال خارج می شود. در جامعه انسانی، افراد به قانون احترام می گذارند و هرکس به قانون اجترام نگذارد توسط قوه قهریه پلیس و دادگستری محاکمه می شود تا یاد بگیرد به قانون احترام بگذارد.

۲۱۲۱۲

کد خبر 1650042

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مترو مشهد بدحجابی قانون حجاب جرم قاجار زنان حضور زنان در جامعه امر به معروف نهی از منکر گشت ارشاد دولت آقای رئیسی کشف حجاب بی حجابی بی حجاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۲۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاب، مسیر مصلحت جامعه

  حجاب یکی از آن عوامل و رفتارهایی است که نقش مهمی در پیشبرد اهداف جامعه اسلامی ایفا می‌کند. در واقع وقتی قرار است در محتوای یک جامعه عفت و پاکدامنی مطرح باشد آن وقت مسأله پوشش یک زن مسلمان مفهوم عمیقی به خود می‌گیرد و تبدیل به قانون می‌شود که طبق فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، حجاب یک حکم شرعی و قانونی است و عمل به آن بر همگان، مسلم و واجب است. دین اسلام، پوشش را یکی از بهترین عوامل حفاظت زنان و حفظ سلامت اجتماعی می‌داند و در واقع حجاب، لباس مشارکت اجتماعی و آزادی زنان در جامعه است و چون زن بدحجاب، هرگز نمی‌تواند جلوی نگاه‌های آلوده و هوس‌انگیز مردان را بگیرد، اسلام از زنان خواسته که با رعایت پوشش اسلامی ازچشم‌چرانی مردان جلوگیری وازحقوق فردی و اجتماعی‌شان محافظت کنند. امین کشوری، کارشناس عفاف و حجاب به جام‌جم می‌گوید:«حجابی که اسلام راجع به آن حرف می‌زند و در آیات قرآن به آن اشاره شده است به مصلحت مردم وهمین خانواده‌هاست.همان دختران جوانی که می‌خواهند همسران‌شان راحفظ کنندو پسرانی که می‌خواهند زن محبوب‌شان راازدست ندهند،بدون حفظ حجاب ورعایت حدوحدود آن این خواسته‌های‌شان‌عملی نمی‌شود.»
     
تضاد آموزه‌های غربی با ارزش‌های اسلامی
درجوامع غربی برای این‌که از زن، موجودی به وجود بیاورند که موردنظر خودشان و اهداف سودجویانه‌شان باشد، نیازدائم به مد دارند تا با درست کردن آن، چشم‌ها، دل‌ها و ذهن‌ها را به همین جذابیت‌های ظاهری و کوته‌بینانه مشغول کنند. اما فردی که به این ظواهر وسوسه‌انگیز مشغول شودمجالی برای رسیدن به ارزش‌های واقعی واخلاقی خواهدداشت؟امین کشوری می‌گوید: «آموزه‌های غربی به زنان می‌آموزد که همه ارزش‌های آنها در «تن» خلاصه شده‌ و اگر توانست اندام، ظرافت‌ها و زیبایی‌هایش را به بهترین شکل ممکن برای افراد جامعه به نمایش بگذارد، می‌تواند ایفای نقش کند. اما این نگاه، مقابل ارزش‌های دینی و اسلامی است. اسلام می‌گوید: نقش اصلی زن در جایگاه همسری و مادری است و با حفظ این موقعیت‌ها و رعایت حجاب که برایش امنیت می‌آورد می‌تواند در عرصه اجتماع ظاهر شود و به فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی یا حتی اقتصادی نیز بپردازد». البته اسلام هرگز نخواسته مرد از زن بهره‌کشی اقتصادی کند،بلکه سخت با آن مبارزه می‌کند و ازنظر اسلامی، استقلال اقتصادی زن، امری مسلم و متعلق به خود اوست. 

بالا رفتن سطح استانداردهای جنسی 
درجوامع غربی، دردسترس بودن زنان بی‌حجاب ورفتارهای غیرطبیعی آنان سبب شده که مردان به تدریج ازآنها رویگردان و حتی متنفر شوند.در واقع دیدن سطح بالایی از بی بندوباری و جذابیت‌های زنان برای مردان به عادت تبدیل شده، چون مردان روزانه با تعداد زیادی از زنان بی حجاب رو‌به‌رو می‌شوند و این تقاضای روحی،روانی و جنسی آنها را بالامی‌برد وطالب سطح جدید، متنوع و بی‌بندوبارتر ازوضعیت موجودشان می‌شوند. این موضوع باعث شده تا مردان برای ارضای غریزه جنسی خود به همجنسان خود روی آورند. سردی و بی‌مهری مردان نیز سبب شده تا زنان نیزبه همجنسان خودروی آورندکه همجنس بازی یکی ازمشکلاتی است که تمدن غرب با آن دست و پنجه نرم می‌کند، اما در اسلام همه نیازها و تامین آنها باید در مسیر تعالی و سعادتمندی انسان باشد نه این که همه فکر وذکر افرادبرای تامین نیازهای جنسی که به صورت عطش جنسی درآمده،صرف شود.به گفته کشوری، آزادی‌های جنسی نامشروع، موجب شده پیمان اخلاقی و زناشویی همسران و به عبارتی بنیان خانواده از بین برود و سبب به وجود آمدن پیامدهای ناگواری مانند سقط جنین، بچه‌های نامشروع، خشونت و تجاوز به زنان، خروج از مرز اعتدال در پرداختن به نیازهای جنسی و... شود. کم شدن و سیر نزولی جمعیت نیز یکی دیگر ازمعضلات چنین جوامعی است و هنگامی اتفاق می‌افتد که نسل موجود به دلایل تمایل نداشتن به تشکیل خانواده و فرزنداوری و ترویج روابط نامشروع جنسی و...تمایلی به تولید نسل جدید نداشته باشد. در این‌گونه جوامع تعداد سالمندان و سالخوردگان نسبت به درصد کودکان و نوجوانان بیشتر می‌شود.

دیگر خبرها

  • کیهان: ما محترمانه حجاب سر زنان می کنیم اما رضا شاه با ضرب و شتم حجابشان را برمی داشت
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • اجرا آموزش فرهنگ ترافیک در ۱۰ مدرسه همدان 
  • نامه مهم قالیباف به رئیسی
  • قالیباف ۲ قانون را برای اجرا ابلاغ کرد
  • حکمت عفاف و حجاب در ادیان آسمانی
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • خشونت علیه زنان در خانه / زنان چه کنند؟
  • دشمن با نشانه رفتن حجاب قصد ضربه به روح و روان جامعه را دارد