Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وبگاه تحلیلی آمریکایی روز دوشنبه در تحلیلی به سفر«علی باقری  کنی» مذاکره‌ کننده ارشد هسته‌ای ایران  به عمان پرداخت ونوشت، گسترش روابط با کشورهای منطقه یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران است.

وبگاه «المانیتور» در این تحلیلی نوشت، علی باقری کنی، مذاکره‌ کننده ارشد هسته‌ای ایران در شهر «مسقط» با «سید بدر بن حمد بن حمود البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان دیدار و گفت وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیپلمات ایرانی با اشاره به «اعتماد متقابل تاریخی» بین دو کشور گفت که تهران و مسقط «بر تعمیق همکاری‌های دوجانبه» برای بهبود «ثبات منطقه‌ای» متمرکزهستند.

* همکاری عمان با ایران در منطقه

بر اساس این گزارش، پیش از این سفر رسانه‌های ایران در مورد میانجیگری عمان بین ایران و آمریکا و مذاکرات غیرمستقیم آنها بر سر احیای توافق هسته‌ای گمانه زنی می‌کردند. در سال ۲۰۱۳، میانجیگری عمان بود که یخ بین  تهران و واشنگتن را شکست، گامی که مذاکرات چند جانبه را باز کرد و به توافق سال ۲۰۱۵ برجام منتهی شد.

این وبگاه در ادامه نوشت، گسترش روابط با کشورهای منطقه یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران در چارچوب راهبرد بزرگتر جهت خنثی کردن تحریم‌های آمریکاست. با این حال، رئیسی همچنین از احیای برجام در صورتی که به طور کامل سودهای اقتصادی وعده داده شده را به ایران ارائه دهد، حمایت کرده است.

 

تنها یک روز قبل از سفر باقری کنی به عمان، «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر امور خارجه قطر نیز در تهران حضور داشت، زیرا دولت وی در تلاش برای کمک به پر کردن شکاف بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی است. هفته گذشته، دوحه میزبان مذاکرات غیرمستقیم آمریکا و ایران با میانجیگری اتحادیه اروپا بود، اگرچه این مذاکرات برای طرف آمریکایی ناامیدکننده بود.

*تلاش در بهبود روابط ایران و مصر

در این میان سفر باقری کنی در حالی صورت گرفت که رسانه‌های عربی گزارش دادند که عمان نیز میانجیگری و برقراری «ارتباط» بین ایران و مصر بوده است. قاهره و تهران از زمان انقلاب ۱۹۷۹ ومیزبانی «انور سادات» رئیس جمهور وقت مصر از شاه معدوم مورد حمایت غرب تا زمان مرگ او، به ندرت روابط خوبی داشتند. تنش‌ها بین جمهوری اسلامی و مصر به ویژه پس از آن که قاتل اسلام‌گرای سادات، «خالد اسلامبولی» توسط مقامات ایرانی به عنوان یک قهرمان ارتقا یافت و خیابانی در تهران به  نام او شد ، شدت گرفت.

المانیتور در خاتمه نوشت، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران، بدون اشاره به عمان یا هیچ میانجی دیگری، هفته گذشته تأیید کرد که تلاش‌هایی در حال انجام است تا روابط مصر و ایران به حالت عادی بازگردد و چنین پیشرفتی به نفع هر دو کشور خواهد بود.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس جمهور ایران تحریم آمریکا ایران مصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۲۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، مسلم شجاعی مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویدادها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود:‌ بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشورهای همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و... که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشورها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و افزود: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشورهایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشورهای عرب و فرهیختگان کشورهای فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تورهای گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت:‌ امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدیدها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تورهای گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و... را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

کد خبر 6096279 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • زاخارووا: اظهارات بورل یک اعتراف بزرگ و راه تحقق صلح است
  • بورل: هیچ همبستگی میان اروپا درباره روسیه وجود ندارد
  • جنبش دانشجویی عامل فروپاشی اندیشه استکبار جهانی
  • امام جمعه تهران: در راهبرد دفاعی ایران، توسعه و گسترش جنگ تعریف نگردیده
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود