Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر جشنواره استعدادیابی «نوترانه» در شبکه شما، از رسالت تولید چنین برنامه‌ای در تلویزیون، با تمرکز بر موسیقی نواحی گفت.

سیدحمیدرضا حسینی در توضیح این جشنواره به ایسنا گفت: جشنواره «نوترانه» که در دل برنامه «هفت‌ترانه» پخش می‌شود، در پی کشف استعدادهای جوان از میان علاقه‌مندان و هنرمندان موسیقی بومی و نواحی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسیقی یکی از عناصر تولید برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی است و سازمان صداوسیما نیز ماموریت تولید در بخش‌های فرهنگی، اجتماعی، اعتقادی و ...‌. دارد. در همین راستا به موسیقی نیز همواره توجه ویژه‌ای می‌کند.

وی افزود: موسیقی یکی از عناصر برنامه‌سازی است و ساختار و گونه‌های متنوعی دارد. موسیقی محلی و نواحی یکی مهم‌ترین و اصیل‌ترین گونه‌های‌ موسیقی است و در وهله بعدی، موسیقی سنتی قرار دارد که البته در نسل‌های جدیدتر پاپ و موسیقی‌های وارداتی به آن‌ها اضافه شده است. آن‌چه که به هویت ما مربوط می‌شود، اشعار فولکلور و موسیقی محلی هستند که در نقاط مختلف و به ویژه در نقاط مرزی کشور شکل گرفته‌اند و نسل به نسل تا کنون رسیده‌اند.

داور جشنواره «نوترانه» به صحبت هایش ادامه داد: خوشبختانه موسیقی محلی ما در تحولات روزگار و تهاجم فرهنگی فراموش نشده است. البته که بخشی از آن شاید مهجور باشد اما ما تلاش می‌کنیم تا آن بخش که برای رادیو و تلویزیون هم مناسب است را کشف و پخش کنیم.

حسینی با اشاره به رسالت «نوترانه» ذکر کرد: برای اجرای برنامه استعدادیابی، ارزشمندترین رکن آن، نیروی انسانی یا همان هنرمندانی است که بتوانند این موسیقی‌ها را با کیفیت خوب و مناسب و باتوجه به تنوع سلیقه‌ها اجرا کنند. ما به دنبال شناسایی استعدادهای جدید هستیم تا آن‌ها را به مردم معرفی کنیم و تخصصی‌تر به هنرشان ادامه دهند. در نهایت همه این افراد می‌توانند اساتید نسل‌های بعدی و پاسدار هنر موسیقی این مرز و بوم شوند.

وی درباره نقش تلویزیون در جایگاه یک رسانه همگانی تشریح کرد: جدا از تمرین و پژوهشی که شرکت‌کننده‌ها یا علاقه‌مندان باید انجام دهند، رسانه دو وظیفه مهم دارد؛ معرفی شخص هنرمند و پخش آثار او. معرفی و پخش مناسب در کنار کیفیت مطلوب اثر، بسیار حائز اهمیت است.

دبیر جشنواره «نوترانه» درباره میزان استقبال شرکت‌کنندگان گفت: استقبال علاقه‌مندان از برنامه «نوترانه» بیش از انتظار ما بود زیرا تبلیغات و فراخوان زیادی برای جذب شرکت‌کنندگان منتشر نکرده بودیم. در حوزه موسیقی اقوام، قرار نیست قومیتی بر قوم دیگر برتری داشته باشد و ما صرفا تلاش می‌کنیم بدون مقایسه، اثر خوب و باکیفیت هر قوم را به مخاطب بشناسانیم.

وی اضافه کرد: از میان افرادی که اثرهایشان را برای شرکت در «نوترانه» ارسال کرده‌ بودند، ۲۰۰ نفر انتخاب شدند و هر کدام از آن‌ها را دعوت کردیم تا در شهرک سینمایی غزالی، اجرای جداگانه‌ای داشته باشند. در میان آن‌ها، افرادی که کارت طلایی یا نقره‌ای می‌گرفتند وارد مرحله داوری شدند و اکنون ۴۰ نفر را در این مرحله داریم.

حسینی در ادامه یادآور شد: اگر اطلاع‌رسانی بیشتری در راستای برگزاری چنین برنامه‌ای شکل می‌گرفت، بی‌شک افراد بیشتری هم شرکت می‌کردند. همان‌طور که در مناطق مختلف ایران گویش‌های متنوعی وجود دارد، به همان شکل هم برای مردم آن مناطق، میراث شنیداری‌شان اعم از ساز، آواز، نوحه، نغمه و... اهمیت و رونق بسیاری دارد. این را هم بگویم که باتوجه به اطلاع‌رسانی محدودی که داشتیم، جمعیت خوبی در «نوترانه» گرد هم آمده است.

وی در پایان بیان کرد: ساخت چنین برنامه‌هایی موجب می‌شود تا افرادی که فرصت به تهران آمدن ندارند و ناشناخته مانده‌اند، رشد کنند و دیده شوند. هر کدام از این جشنواره‌ها، به سهم خودش استعدادهایی را کشف و معرفی می‌کند تا علاقه‌مندان هم مشتاق شوند. البته برنامه «نوترانه» تلاش دارد در حوزه محتوا و معرفی موسیقی نواحی، افق‌های روشن‌تری را به هنرمندان نشان دهد تا کار هنری همراه با حس خوب و بستر نمایشی که دارد، اثر آموزنده‌ای هم باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: علاقه مندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۴۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزیدگان جشنواره عروسک خونه معرفی شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، برگزیدگان مردمی دومین دوره جشنواره عروسک‌خونه، با ثبت نزدیک به بیست میلیون رأی در شبکه شاد مشخص شدند و نمایش «هاجر عروسی داره» با ثبت بیش از ۱ میلیون و ۱۲۵ هزار رأی، به عنوان برگزیده اصلی جشنواره اعلام شد.

آئین اختتامیه دومین جشنواره عروسک‌خونه شب گذشته به صورت اختصاصی از شبکه شاد به صورت زنده پخش شد که بیش از ۴۵۲ هزار کاربر شاهد این برنامه بودند.

۲۲ گروه نمایش عروسکی از سراسر کشور در این دوره از جشنواره به رقابت پرداختند. بر اساس آرا مردمی، نمایش «هاجر عروسی داره» با ثبت بیش از ۱ میلیون و ۱۲۵ هزار رأی، به عنوان برگزیده اصلی اعلام شد.

همچنین، نمایش‌های «کی بود؟ کی بود؟ من نبودم» و «کفشدوزک بداخلاق» به ترتیب با ثبت بیش از ۱ میلیون و ۹۶ هزار و ۱ میلیون و ۸۷ هزار رأی به عنوان آثار دوم و سوم انتخاب شدند.

بیش از یک میلیون کاربر عضو کانال ویژه عروسک‌خونه در شبکه شاد هستند و در زمان رأی‌گیری بیش از ۱۹ میلیون و ۸۲۳ هزار رأی برای انتخاب آثار برگزیده ثبت شده است.

در کنار مراسم اختتامیه، مسابقه ویژه‌ای برای بینندگان پخش زنده طراحی شدکه کاربران می‌توانستند با پاسخ به سوال در قرعه‌کشی پنج دستگاه تبلت شرکت کنند.

شبکه شاد بخش ویژه عروسک‌خونه را همانند سال گذشته در اختیار کاربران قرار داد تا علاوه بر تماشای نمایش‌های مختلف بتوانند، بهترین آثار مردمی را انتخاب کنند.

کد خبر 6091347 علی قدمی

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت سعید آقاخانی و توضیحاتی درباره ادامه «نون‌خ»
  • برترین‌های دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج معرفی شد
  • معرفی برگزیدگان هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه
  • برترین واحدهای تولیدی استان در جشنواره امتنان معرفی شدند
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس
  • برگزیدگان جشنواره عروسک خونه معرفی شدند
  • برگزاری جشنواره استعدادیابی «ستاره‌های شهر» در قم
  • گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت