Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@08:50:01 GMT

اهمیت پلاک ثبتی در معاملات

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۶۵۱۸۳

می دانیم که املاک و اراضی دارای پلاک ثبتی هستند. به این معنا که در اداره ثبت اسناد و املاک محل به ثبت رسیده اند. اما باید توجه داشت که پلاک ثبتی و مقررات مربوط به آن در معاملات ملکی از اهمیت زیادی برخودار است. به گونه ای که می توان گفت یکی از مهمترین مباحث اخذ سند ملکی، پلاک ثبتی است. زیرا مطابق قانون ثبت دولت کسی را مالک می شناسد که نام او در اداره ثبت اسناد و املاک ثبت شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین، اخذ سند و پلاک ثبتی از اهمیت ویژه ای برخودار است. در این مقاله به موضوع اهمیت پلاک ثبتی در معاملات می پردازیم. ناطقان: جهت شناسایی املاک و اراضی، ابتدا در اداره ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک را ارزیابی و سپس تقسیم و طبقه بندی می نمایند. تقسیم بندی فوق الذکر از استان شروع و به واحدهای کوچک ختم می شود که واحدهای کوچک را بخش می نامند. بخش های ثبتی نیز به قطعه تقسیم می شوند و برای قطعات اصلی کد شناسایی یا یک شماره تعیین می شود.

وجود تعداد املاک بسبار زیاد نهایتا منجر به این امر شد که برای هر ملکی یک شماره تعیین شود. این شماره به یک شماره اصلی و یک شماره فرعی تقسیم می گردد. ترکیب شماره اصلی و فرعی تحت عنوان پلاک ثبتی شناخته می شوند. اهمیت پلاک ثبتی در معاملات
پلاک ثبتی چه تفاوتی با شماره تفکیکی دارد؟

شماره پلاک ثبتی متشکل از دو قسمت اصلی و فرعی است. البته برخی از املاک هستند که قطعه اصلی یک پارچه دارند و فاقد شماره فرعی هستند. اما در اکثر مواقع، پلاک ثبتی متشکل از دو قسمت اصلی و فرعی است. اما در مقابل شماره قطعی تفکیکی وقتی است که ملک ثبت شده ای به وسیله سازمان کل ثبت اسناد و املاک به دو یا چند قطعه کوچک تر تقسیم گردد و در صورت مجلس شماره ای برای آن قطعه تفکیک شده تعیین می گردد که به آن شماره قطعه تفکیکی می گویند.

نکته: شماره تفکیکی را شماره قطعه هم می نامند. شماره ها از عدد یک شروع می شوند و بر اساس تعداد قطعات ادامه پیدا می کنند. هر قطعه تفکیکی جداگانه قابلیت داشته و برای آن می توان سند مالکیت شش دانگ از اداره ثبت محل گرفت. در مورد آپارتمان ها، نیز شماره قطعه تفکیکی همان ردیف صورت مجلس تفکیکی است که در سند، بنچاق، صورت مجلس تفکیکی و یا نقشه تفکیکی نوشته می شود.
مدارک لازم برای اخذ شماره پلاک ثبتی اهمیت پلاک ثبتی در معاملات

1- یک کپی از سند مالکیت که البته می تواند شامل قولنامه نیز باشد.

2- اگر ملک مشاعی است، سند مشاعی متقاضی

3- ارائه وکالت نامه های مربوط به ملک
استعلام الکترونیکی شماره پلاک ثبتی آپارتمان

جهت استعلام الکترونیکی شماره پلاک ثبتی یک ملک یا آپارتمان به سایت رسمی سازمان کل ثبت اسناد و املاک مراجعه کنید و در قسمت خدمات الکترونیک شناسه یکتای استعلام را که یک کد هجده رقمی است را وارد کنید. اهمیت پلاک ثبتی در معاملات
شناسه یکتای استعلام چیست؟ اهمیت پلاک ثبتی در معاملات

اصولا در سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک اطلاعات سند ملک ثبت می شود. پس از ثبت نهایی این اطلاعات، یک کد هجده رقمی به سند اختصاص می یابد و چون این کد در تمام کشور یکتا بوده و هرگز تکرار نمی شود به آن شناسه یکتا می گویند.
نتجیه گیری مقاله

املاک و اراضی دارای یک پلاک ثبتی هستند. پلاک ثبتی از دو جزء اصلی و فرعی تشکیل شده است. در واقع، هر ملکی دارای پلاک ثبتی جداگانه است. بسیاری از افراد پلاک ثبتی و شماره تفکیکی را یکی می پندارند. در حالی که این دو تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. همان طور که گفتیم پلاک ثبتی، شماره ای است که به املاک و اراضی اختصاص داده شده است و مرکب از دو جزء اصلی و فرعی است. اما شماره تفکیکی برای زمانی است که اداره ثبت اسناد و املاک ملک را به قطعات کوچک تر تقسیم می کند و برای هر قطعه شماره تفکیکی جدا صادر می شود. شماره تفکیکی بر خلاف پلاک ثبتی از دو جزء اصلی و فرعی تشکیل نمی گردد. اهمیت پلاک ثبتی در معاملات

در حال حاضر، استعلام پلاک ثبتی آپارتمان به صورت آنلاین با مراجعه به سایت اداره کل ثبت اسناد و املاک امکان پذیر است. بنابراین، نیازی به مراجعه حضوری نیست. برچسب ها: اهمیت ، پلاک ثبتی ، اسناد

منبع: ناطقان

کلیدواژه: اهمیت پلاک ثبتی اسناد اداره ثبت اسناد و املاک املاک و اراضی اصلی و فرعی یک شماره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۵۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزاد سازی ۱۳هزار پلاک فرسوده حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران

 مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه خط راه آهن در منطقه ۱۷ شهری تهران در سال‌های گذشته به دلیل ایجاد آسایش و امنیت از روی زمین به زیر زمین منتقل شده است، تصریح کرد: بعد از این عملیات چندین موضوع مورد تاکید قرار گرفت از جمله این موضوعات، ایمنی تونل احداث شده، تهویه مناسب تونل، روشنایی کافی تونل و همچنین امکان تخلیه سریع مسافران هنگام بحران بود که بر رعایت آنها تأکید شد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در توافق شرکت راه آهن با شهرداری تهران بنا شد تا زمین‌های روی تونل ریلی زیرزمینی برای رفاه حال مردم واگذار شود. در این توافق، شهرداری تهران، مکلف به مناسب سازی، ایجاد فضای سبز و احداث پیاده رو شد که هم اکنون بخشی از فضای سبز و پیاده رو‌ها برای رفاه حال مردم منطقه ایجاد شده و بخشی از کار باقی مانده است.

بذرپاش با اشاره به اینکه اکنون اختلاف نظر‌هایی در خصوص زمین‌های روی این تونل ریلی زیرزمینی وجود دارد، توضیح داد: در خصوص حریم‌هایی مسیر راه آهن باید تصمیم گیری شود، در حریم ۱۷ متری، ایمنی الزامی است و باید حفظ شود و در حریم ۳۰ متری برخی مناطق نیاز است تا تسهیل‌گری‌هایی انجام شود.

وی افزود: هم‌اکنون پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای حریم بعد از ۱۷ متر در محدوده ۳۰ متری به دولت ارائه شده که در کمیسیون زیربنایی دولت به تصویب رسیده است و هم اکنون منتظر تایید هیأت وزیران است که با تصویب پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی گشایش خوبی برای ساکنان مسیر ریلی منطقه ۱۷ اتفاق می‌افتد.

بذرپاش ادامه داد: در صورت تصویب هیئت وزیران، محدوده ۳۰ متری از حریم ۱۷ متری ریلی که اکثراً نیز بافت فرسوده است امکان نوسازی را پیدا می‌کنند. این حریم‌ها با رعایت حقوقی که باید به دولت و راه آهن پرداخت شود آزادسازی می‌شوند و مجوز ساخت و ساز خواهند یافت.

نوسازی بافت فرسوده شهری سیاست اصلی دولت است

وی با تاکید بر اینکه نوسازی بافت فرسوده سیاست‌های اصلی دولت است، توضیح داد: ۱۳ هزار پلاک در منطقه ۱۷ تهران و در محدوده تونل ریلی وجود دارد که به عنوان پلاک فرسوده هستند و در صورت موافقت هیأت دولت با امکان ساخت و ساز، بافت فرسوده منطقه نوسازی می‌شود.

بذرپاش گفت: با آزادسازی ۱۳ هزار پلاک فرسوده حریم ۳۰ متری تونل ریلی منطقه ۱۷ تهران امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی فراهم می‌شود که گشایش خوبی برای شهر تهران خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • ۲۰ دوربین پلاک خوان برای نخستین بار در زابل نصب می‌شود
  • مخدوش کردن پلاک موتور جرم است
  • ۷۶ درصد اراضی کشاورزی استان بوشهر سنددار شده است
  • وقف به عنوان یک سنت حسنه با دانش‌های جدید آمیخته شده است
  • نصب ۳۵ هزار پلاک آبی هوشمند در منطقه ۷ اصفهان
  • سند ۱۱۰هکتاری نهضت ملی مسکن اشکذر صادر شد
  • نصب ۲۰ دوربین پلاک‌خوان برای اولین‌بار در شهرستان زابل
  • آزاد سازی ۱۳هزار پلاک فرسوده حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان
  • تشدید نظارت برفعالیت مشاوران معاملات املاک در مشهد