Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - فتانه احدی: سفر امیرعبداللهیان به ایتالیا براساس دعوت وزیر خارجه این کشور انجام ‌شد. سفر مهمی که در حقیقت نخستین سفر امیرعبداللهیان در مقام وزیر خارجه به این کشور است. البته دو طرف تاکنون دو بار در نیویورک و مونیخ با هم گفت‌وگو و رایزنی داشته‌اند. پیگیری مناسبات دوجانبه به‌ ویژه در حوزه‌های همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و بازرگانی از اهداف اصلی این سفر اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به عقیده حسن بهشتی پور، کارشناس مسائل بین‌الملل این سفر قطعا اهداف دیگری نظیر برجام و تشریح دیدگاه ایران دارد و در گام های بعدی توسعه روابط ایران و ایتالیا مطرح می‌شود.
بهشتی‌پور می‌گوید که تحریم‌ها گره‌ای بین روابط ایران با غرب است و تا زمانی که  تحریم‌ها لغو نشود،کشورهای اروپایی نشان داده‌اند که وارد ارتباطات جدی با ما نخواهند شد.

مشروح گفت‌وگوی همشهری آنلاین با حسن بهشتی پور، کارشناس مسائل بین‌الملل را بخوانید.

تحلیل شما از سفر وزیر خارجه به ایتالیا چیست؟
ایران دنبال تبیین سیاست های خود در کشورهای غربی و به وی‍ژه کشورهای اروپایی است که می‌توانند نقش موثری در اتحادیه اروپا داشته باشند.
بعد از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، نقش ایتالیا بیشتر تقویت شده است. و اکنون موتور متحرک اتحادیه اروپا، کشورهای آلمان، فرانسه و ایتالیا است. بنابراین من فکر می‌کنم در درجه نخست آقای امیرعبداللهیان به احتمال زیاد موضوع برجام، تشریح دیدگاه ایران، و در مرحله بعدی توسعه روابط ایران و ایتالیا را مطرح می‌کند. البته بعید می‌دانم بدون لغو تحریم‌ها، ما شاهد توسعه روابط ایران و ایتالیا باشیم.

  ایتالیا با دیگر کشورهای اروپایی در رابطه با ایران چه تفاوت هایی دارد؟
در هر سفری در حد وزیر امورخارجه نیاز به تمایل دو طرف است. قاعدتا طرف ایتالیایی در منافع خود دیده است که با طرف ایرانی تماس بگیرد و ارتباط خود را با ایران در حد وزیر امورخارجه و حتی بالاتر ادامه دهد. به نظرمی‌رسد که آقای امیرعبداللهیان نیز استقبال کرده است. سایر کشورهای اروپایی شاید تمایلی نداشته باشند و یا شرایط آن پیش نیامده باشد. در این شرایط دو طرف ایران و ایتالیا پیشگام شده‌اند تا مذاکرات و گفت‌وگوهایی با یکدیگر داشته باشند و هم موضوع برجام و حتی ممکن است مسئله اوکراین هم مطرح شود.

آیا این سفر به مذاکرات هم مرتبط هست یا خیر؟
اصلا امکان ندارد که وزیر خارجه ما به ایتالیا برود و راجع به برجام صحبت نکند. باز شدن گره‌ هر نوع توسعه روابط ما با ایتالیا خواه‌ ناخواه به تحریم‌ها ربط پیدا می‌کند. این رفتارها تا زمانی وجود دارد که تحریم‌ها لغو نشود. کشورهای اروپایی نشان داده‌اند که وارد ارتباطات جدی با ما نخواهند شد.

در مجموع اهمیت سفر های اینچنینی در چیست و آیا کشوری مانند ایتالیا میتواند در مذاکرات نقشی داشته باشد یا اقدام خاصی انجام دهد؟
کار دیپلمات از این کشور به کشور دیگر سفر کردن است.حتی وزیر امور خارجه کشورهایی که دچار بحران نیستند نیز به کشورهای مختلف سفر می‌کنند و یک رویه طبیعی را طی می‌کنند. اگر قرار است که دیپلماسی کشور موفق عمل کند یا باید به کشور بیایند و مرتب سفر باشد که در چند روز اخیر وزرای چند کشور به ایران آمدند. یا باید وزیر خارجه و معاون آن برای تبین سیاستهای ایران و برای توسعه روابط بین کشورها به کشورهای مختلف بروند. البته بعید می‌دانم ایتالیا بتواند کمکی کند چرا که وزنه‌ای برای این کار نیست. گیر ما با طرف آمریکایی است و در این باره حتی انگلیس، آلمان و فرانسه نیز نمی‌توانند کار کنند.

اختلاف ما با آمریکاست و طرف آمریکا باید از خود انعطاف نشان دهد. کشورهایی نظیر انگلیس، آلمان و فرانسه تسهیلگرند یعنی حداکثر اینکه اگر کارشکنی نکنند، می‌توانند کمک کنند به اینکه راهکاری پیدا شود و آن هم که آن هم آقای بورل از سوی اتحادیه اروپا چنین نقشی را ایفا می‌کند.

امیرعبداللهیان در ایتالیا چه می‌خواهد؟ امیرعبداللهیان به ایتالیا رفت | جزئیات برنامه نخستین سفر وزیر خارجه رئیسی به ایتالیا کد خبر 689775 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها هسته‌ای - برجام امیر عبداللهیان روسیه - اوکراین ایران و ایتالیا تحریم هسته‌ای - مذاکرات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هسته ای برجام امیر عبداللهیان روسیه اوکراین ایران و ایتالیا تحریم هسته ای مذاکرات توسعه روابط ایران و ایتالیا کشورهای اروپایی اتحادیه اروپا وزیر خارجه تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۵۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند

در حاشیه دومین همایش بین‌المللی ایران و آفریقا «کیلم دو تامبلا» نخست وزیر بورکینافاسو با سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفتگو کرد.

رئیس جمهور در این دیدار، توسعه روابط با قاره آفریقا را از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی در تعامل با کشور‌های آفریقایی منافع متقابل ملت ایران و ملت‌های آفریقایی را دنبال می‌کند، بر ضرورت تسریع در ایجاد سازوکار‌های تقویت روابط ایران و بورکینافاسو از جمله فعال‌سازی کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد.

 رئیسی در ادامه به ظرفیت‌های بسیار خوب و پیشرفت‌های چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و انرژی و علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در قاره آفریقا برای توسعه و پیشرفت، آماده همکاری، تعامل و تبادل این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها با کشور‌های آفریقایی از جمله بورکینافاسو است و اطمینان داریم توسعه این روابط به نفع ملت‌های دو کشور خواهد بود.

نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار ضمن تبریک برگزاری موفق اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا به دکتر رئیسی و همچنین محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، ایران و مردمانش را صاحب تمدنی بزرگ توصیف و بر علاقمندی کشورش برای توسعه هر چه بیشتر روابط با ملت ایران به عنوان پدیدآورندگان این تمدن بزرگ تاکید کرد.

کیلم دو تامبلا با اشاره به تلاش رسانه‌های غربی برای ارائه تصویری نادرست و مخدوش از جمهوری اسلامی ایران افزود: بر خلاف تبلیغات غربی‌ها ایران کشوری مستقل، در حال توسعه و پیشرفته است که بر جذابیت‌های این کشور برای توسعه و تقویت روابط در همه زمینه‌ها با آن افزوده است.

نخست وزیر بورکینافاسو همچنین بر علاقمندی کشورش برای گسترش همکاری‌ها و تعامل با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های زیرساختی، ارتباطاتی، معادن، کشاورزی، دامپروری، حمل و نقل، علمی و فرهنگی، دانش‌بنیان و انرژی تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • مخبر: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا
  • رئیسی: آماده تبادل ظرفیت‌ها با کشورهای آفریقایی هستیم
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم
  • رئیسی: ایران در تعامل با کشورهای آفریقایی تامین منافع متقابل را دنبال می‌کند
  • وزیر صمت: خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می یابد
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود