Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ با تاکید بر اهمیت پیوست فرهنگی در ساخت و ساز‌های شهری گفت: در اصل ساخت و ساز‌های جدید باید ملاحظات معماری ایرانی اسلامی رعایت شود تا تجربیات آسیب زای گذشته تکرار نشود.

به گزارش خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی اسماعیلی در پنجاه و ششمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار که در سالن جلسات وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، با تاکید بر این مطلب افزود: پیوست فرهنگی برای ساخت و ساز‌های جدید نباید به ساخت اماکن فرهنگی منحصر باشد بلکه ساخت و ساز‌ها باید مطابق با هویت ایرانی اسلامی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: در اصل ساخت و ساز‌های جدید باید ملاحظات معماری ایرانی اسلامی مورد توجه قرار گیرد، زیرا متاسفانه تجربیات قبلی نشان‌دهنده این مساله است که نوع ساخت و ساز‌ها آسیب زا بوده است و باید در طرح ملی بازآفرینی شهری پایدار به این موضوع توجه شود.

رییس شورای هنر ادامه داد: در حوزه بازآفرینی شهری بافت‌های قدیمی، فرسوده و تاریخی باید نگاه خاصی به مهندسی فرهنگی این مناطق شود و از ابتدای اجرای این طرح ملی باید پیوست فرهنگی به طور جامع مورد ارزیابی و توجه کارشناسان قرار گیرد.

وی در ادامه به اهمیت اجرای دقیق مهندسی فرهنگی در طرح ملی بازآفرینی شهری پایدار اشاره کرد و گفت: تجربه ثابت کرده با توسعه و تجهیز فضا‌های فرهنگی با محوریت مساجد در بافت‌های فرسوده، قدیمی و همچنین شهرک‌های جدید، شاهد کاهش چشمگیر آسیب‌های اجتماعی این مناطق خواهیم بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: وزارت فرهنگ در دولت مردمی، شعار فعالیت‌هایش را مسجد محوری قرار داده است، زیرا معتقدیم مساجد باید کانون اصلی فعالیت‌های فرهنگی و هنری باشد، هرچقدر فعالیت‌های فرهنگی و هنری کشور از خاستگاه بومی و دینی فاصله بگیرد، مدیریت امور فرهنگی دشوار می‌شود، به طوری که اگر برنامه‌های فرهنگی و هنری را از مساجد دور کنیم در مسیر دستیابی به اهداف متعالی حوزه فرهنگ به موانع برمی خوریم.

وی تاکید کرد: بر همین اساس در راستای اجرای نهضت ملی مسکن باید به احداث مساجد و شعار «مسجد محوری» توجه ویژه شود تا بتوان با هم افزایی ظرفیت نهاد‌های مختلف، مهندسی فرهنگی را در این نهضت مورد اهتمام قرار داد.

اسماعیلی با اشاره بر پررنگ‌تر شدن نگاه فرهنگی در راستای اجرای نهضت ملی مسکن بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی، مسئولیت بزرگ و خطیری را برای عملیاتی شدن «نهضت ملی مسکن» آغاز کرده است که وزیر محترم راه و شهرسازی به همراه همکارانشان از هیچ کوششی برای به سرانجام رساندن این نهضت ملی دریغ نخواهند کرد. همچنین دبیرخانه این نهضت از همان ابتدای ساخت و سازها، پیوست فرهنگی را لحاظ خواهد کرد و در این راستا می‌توان از ظرفیت عظیم شورای فرهنگ عمومی کشور بهره برد.

گفتنی است، پنجاه و ششمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار ظهر با حضور وزرای کشور، راه و شهرسازی، آموزش و پرورش، علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رییس طرح توسعه اجتماع محور مناطق محروم و سایر مسئولان نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلف کشور در سالن جلسات وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزیر ارشاد مساجد شهری ملی بازآفرینی شهری پایدار ایرانی اسلامی ساخت و ساز راه و شهرسازی ساخت و ساز ها پیوست فرهنگی نهضت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۵۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدجواد امانی با اشاره به خیز تجار ایرانی برای ورود به بازار‌های جدید بیان کرد: برگزاری «ایران اکسپو۲۰۲۴» اهرمی برای تسهیل ورود تاجران به بازار‌های جدید است که موجب ارزآوری و توسعه صادرات می‌شود.

وی به مزایای نسبی خوزستان در حوزه تجارت اشاره و بیان کرد: برخی از این ظرفیت‌ها مورداستفاده و برخی دیگر مغفول مانده‌اند، سیاستگذاران باید کشور‌های مورد هدف صادرات را توسعه دهند.

امانی توسعه تجارت را نیازمند همکاری بخش‌های مختلف دولت دانست و گفت: دستگاه سیاست خارجی باید حضور بازرگانان و مسوولان سیاسی سایر کشور‌ها در نمایشگاه‌های ایرانی را تسهیل و ارتباط بین بازرگانان ایرانی و خارجی را فراهم کند که این امر در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران محقق می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی اهواز تداوم برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو) در حوزه تجارت خارجی کشور را موثر دانست و اظهارکرد: این نمایشگاه، می‌تواند در توسعه صادرات غیرنفتی و ارزآوری موثر باشد البته باید به این نکته توجه داشت که علاوه بر صادرات می‌توان از طریق انتقال تکنولوژی، صدور خدمات فنی و مهندسی و ترانزیت نیز ارزآوری کرد.

امانی به دستاورد‌های پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ در اردیبهشت ماه سال گذشته در حوزه صادرات غیرنفتی اشاره و خاطرنشان کرد: باید به دنبال تثبیت مقاصد صادراتی موجود و پیدا کردن مقاصد صادراتی جدید باشیم؛ کشور‌های آفریقا، آمریکای لاتین، آسیای شرق و کشور‌های همسایه از جمله مناطق هدف صادراتی ما هستند.

رییس اتاق بازرگانی اهواز به ظرفیت‌های موجود در زمینه حمل‌ونقل، انرژی و دانش‌بنیان اشاره و بیان کرد: برای دستیابی به بازار‌های جدید و توسعه تجاری نیازمند برگزاری نمایشگاه‌های بزرگ هستیم تا به اهداف موردنظر دست یابیم.

وی گفت: برای توسعه بازار باید مسیر مشخصی طی شود و برای تحقق این امر در مرحله اول وزارت امور خارجه، مقامات وزارتخانه‌های اقتصادی و سایر بخش‌های مربوطه باید شرایط حضور بازرگانان ایرانی در کشور‌های هدف را فراهم کنند و گفتگو‌های ۲ یا چندجانبه و انعقاد تفاهم‌نامه‌ها در حوزه کاهش تعرفه‌ها و تسهیل تجارت مدنظر قرار گیرد.

امانی ایجاد سخت‌افزار‌ها و نهاد‌های مناسب در کشور‌های هدف صادراتی را نیز ضروری دانست و ادامه داد: برپایی نمایشگاه‌ها، حضور رایزنان اقتصادی و بازرگانی در کشور‌های هدف و فعالیت هر چه بیشتر وزارت امورخارجه در جهت توسعه بازار‌های صادراتی ایران، از جمله این زیرساخت هاست.

رییس اتاق بازرگانی اهواز بر ضرورت همکاری دولت و اتاق‌های بازرگانی به عنوان مشاور برای شناخت درست بازرگانان از نیاز‌های بازار هدف تاکید کرد و گفت: باوجود اینکه در مراحل اولیه توسعه بازار نقش دولت اهمیت بیشتری دارد، اما در ادامه به مرور بخش خصوصی باید جایگزین دولت شودکه اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در نقش نهاد واسط با فراهم‌کردن اطلاعات، ایجاد روابط با نهاد‌ها و بنگاه‌های کشور‌های مقصد و ارائه مشاوره به کسب و کار‌ها و بازرگانان ایرانی فرآیند توسعه بازار را تسهیل کنند.

امانی اضافه کرد: با تداوم این روند، بازرگانان با نیاز‌های کشور مقصد آشنا شده و بر اساس مزیت نسبی اقتصاد ایران، کالایی را که قابلیت و استاندارد صادراتی دارد را از تولیدکنندگان داخلی تقاضا می‌کنند تا کالای موردنظر را به دیگر کشور‌ها صادر کنند و عرضه بر مبنای تقاضای بازار باشد.

دیگر خبرها

  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم