Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس تشکیل وزارت بازرگانی یکی موضوعات جنجالی این روزهای کشور است و چون و چراهای بسیاری درباره آن وجود دارد.

قرار است نمایندگان مجلس شورای اسلامی این هفته طرح تشکیل وزارت بازرگانی را در بهارستان بررسی کنند، طرحی که موافقان و مخالفانی دارد برخی از کارشناسان آن را تکرار دوباره یک اشتباه می‌دانند و برخی تفکیک مجموعه بازرگانی از بدنه وزارت صمت را راه برون رفت از شرایط کنونی بیان می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* بازرگانی در رفت و آمد ادغام‌ و تفکیک

نخستین بار نیست‌ که موضوع تشکیل وزارتخانه مستقل بازرگانی و ادغام‌ در وزارت مطرح می‌شود؛ پیش از این بارها این سناریو اجرا شده و پس از مدتی دوباره به همان نقطه قبل بازگشته‌اند. ادغام وزارت بازرگانی در وزارت صنایع و معادن برای اولین بار در سال ۱۳۲۶ شمسی صورت گرفت و پس از سالها در ۱۳۵۳ مجموعه بازرگانی از وزارت اقتصاد آن زمان تفکیک شد.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز این آزمون و‌خطاها ادامه داشته است و در سال ۱۳۹۰ وزارت بازرگانی در وزارت صنایع و معادن ادغام و وزارتخانه جدیدی با عنوان وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شد.

در دولت گذشته چند بار لایحه تشکیل وزارت بازرگانی به مجلس ارائه شد و هربار نیز نمایندگان با آن مخالفت کردند، اکنون پس از گذشت ۱۱ سال از ادغام وزارت بازرگانی با صنایع و معادن، این بار نمایندگان مجلس پیش قدم شده و طرح تشکیل وزارت بازرگانی را دوباره زنده کرده‌اند. قرار است این طرح در نخستین جلسه علنی هفته جاری در دستور کار بهارستانی ها قرار گیرد.

*‌ آل اسحاق: تنظیم بازار، تقویت تجارت و‌ رشد صادرات و واردات نتیجه تشکیل وزارت بازرگانی‌

دلایل عمده موافقان تشکیل وزارت بازرگانی، تنظیم بازار و تامین کالاهای اساسی مردم و تقویت تجارت و‌ صادرات و واردات است.

‌یکی از موافقان اصلی طرح تشکیل وزارت بازرگانی، یحیی آل اسحاق، وزیر اسبق وزارت بازرگانی است، آل اسحاق تفکیک وزارت صمت را اقدامی کاملا درست و ضروری می داند.

وی به در مصاحبه‌ اخیرش با یکی از رسانه‌ها اینگونه موضع خود را تشریح می‌کند: واقعیت‌های موجود جامعه و تجربه یک دهه گذشته نشان می‌دهد وزارت صمت که با ادغام سه وزارتخانه در یک دیگر و با هدف‌های خوبی تشکیل شده بود نتوانست الزامات لازم را فراهم کند و نتیجه مدنظر به صورت برعکس حاصل شد.

به گفته آل اسحاق، اگر شرح وظایف این وزارتخانه ها از وظایف اجرایی به وظایف حاکمیتی (سیاست گذاری، هدایت و نظارت) تبدیل می شد می‌توانستیم امیدوار باشیم که مدیریت یک نفر پاسخگوی نیازهای این حوزه باشد اما امروزه ما با وزارتخانه ای مواجه هستیم که حجم عظیمی از مسائل، مشکلات و چالش ها را در برابر خود دارد.

* عضو هیأت رییسه مجلس: تشکیل وزارت بازرگانی خلاف قانون برنامه ششم‌ است

اما مخالفان طرح تشکیل وزارت بازرگانی نظر دیگری دارند، حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با بیان اینکه موافق تفکیک مجموعه بازرگانی از وزارت صمت نیستم، گفت: تشکیل وزارت بازرگانی خلاف قانون برنامه ششم توسعه است و به دو سوم آرای نمایندگان نیاز دارد.

وی افزود: این تفکیک در دوره قبل هم به دلیل بار مالی از سوی شورای نگهبان رد شد، الان به نظر می‌رسد که هم دولت و هم مجلس موافق آن هستند.

*‌ کارشناس اقتصادی: تشکیل وزارت بازرگانی فقط برای واردکنندگان منافع دارد

همچنین مهدی فلاح، کارشناس اقتصاد‌ کشاورزی، با اشاره به منافع طرح تشکیل وزارت بازرگانی برای واردکنندگان، آن را تهدیدی برای صادرات و حمایت از تولید داخلی دانست و گفت: این اقدام کاملا به زیان تولیدکنندگان داخلی و خودکفایی کشور است.

فلاح با بیان اینکه تولیدات مواد غذایی و نهاده‌های تولیدی در حوزه کشاورزی است گفت: کسانی که در حوزه بازرگانی فعالیت می‌کنند غیرکشاورز هستند؛ با تشکیل وزارت بازرگانی تجار به سمت واردات اقلام حرکت می‌کنند و تولید محصولات کشاورزی با شرایط سخت‌تری مواجه می‌شود و این اقدام به ضرر کشور خواهد بود.

این کارشناس، تشکیل وزارت بازرگانی را دارای بار مالی و مخالف برنامه ششم توسعه عنوان کرد و گفت: با توجه به بار مالی تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صمت برای دولت باید بررسی کنیم که این اقدام چه تاثیری بر حوزه صادرات و واردات و تامین اقلام و نهاده‌ها خواهد داشت.

* تشکیل وزارت بازرگانی آزمون و خطای دیگر؟

بنابراین گزارش طرح تشکیل وزارت بازرگانی فارغ از اینکه مخالف سیاست کوچک‌سازی دولت و دارای بار مالی و خلاف قانون برنامه ششم توسعه است،  آنگونه که صاحبنظران بیان می‌کنند باید در راستای تقویت زنجیره تولید حرکت کند نه در مسیر افزایش و تقویت واردات.

از طرفی برخی طرح دوباره این موضوع را گریزی از شرایط اقتصادی فعلی و کاهش فشارها بر دولت عنوان می‌کنند، در شرایطی که بر رونق تولید ملی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی تاکید می‌شود باید منتظر ماند که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص تشکیل وزارت بازرگانی چه تصمیمی می‌گیرند طرحی که به گفته برخی منتقدان موجب‌ شکست تولید داخل‌ می‌شود.

به گزارش فارس، کاربران این رسانه در بخش فارس من با ثبت پویشی با عنوان «نه به احیای وزارت بازرگانی» خواستار تفکیک نشدن بخش بازرگانی از صنعت شده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت بازرگانی تشکیل وزارت بازرگانی فارس من طرح تشکیل وزارت بازرگانی برنامه ششم وزارت صمت بار مالی آل اسحاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۶۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفکیک امتیازات 5 مربی در تیم خبرساز

به گزارش "ورزش‌سه"، خوشه طلایی با وحید کلهر کارش را در لیگ دسته اول آغاز کرد و این مربی تا هفته هفتم هدایت نماینده ساوه را برعهده داشت و موفق به کسب 5 امتیاز با این تیم شد.
پس از کنار گذاشتن وحید کلهر نوبت به فرشاد کرمی رسید که توانسته بیشترین میانگین امتیازگیری را در خوشه به نام بزند؛ او که از هفته هفتم تا پایان نیم فصل هدایت تیم را در 9 مسابقه برعهده داشت، موفق به کسب 9 امتیاز شد تا وقتی تیم را تحویل خسرو حیدری داد، بهترین شرایط خوشه طلایی در جدول ثبت شده باشد.
قرار بود با حضور خسرو حیدری و انتقال سهمیه تیم به مشهد شرایط مالی خوشه با اسپانسر جدید بهبود پیدا کند، اما خسرو هم پس از چند مسابقه در حالی که فقط یک امتیاز کسب کرده بود، از هدایت خوشه کناره گیری کرد.
سرمربی بعدی خوشه ایمان رزاقی راد بود که او هم با تجربه سه شکست پیاپی تیم را ترک کرد و حالا نوبت به محمد حسینی رسیده تا ماموریت غیرممکن حفظ نماینده ساوه در لیگ دسته اول را در 6 مسابقه باقی مانده دنبال کند.

مراسم معارفه محمد حسینی سرمربی جدید خوشه طلایی که ماموریتی دشوار و حتی می‌توان گفت نشدنی را در پیش دارد.

خوشه طلایی در حال حاضر از 28 مسابقه موفق به کسب 15 امتیاز شده که این 15 امتیاز توسط کلهر (5 امتیاز)، کرمی (9 امتیاز) و خسرو حیدری (یک امتیاز) به دست آمده ولی همچنان تیمی که هدایت و راهبری آن برعهده پرویزی است، با اختلاف 5 امتیازی نسبت به تیم هفدهم جدول که داماش گیلان 20 امتیازی است، در رتبه آخر قرار دارد.
پرویزی در تابستان سال گذشته و همینطور در سالیان قبل تر ازآن تا یک قدمی فروش امتیاز باشگاه پیش می‌رفت اما وقتی پای امضا به میان می‌آمد، به دلایل مختلف از برداشتن قدم نهایی امتناع می‌کرد. حالا اما به نظر می‌رسد در تابستان سال 1403 دیگر چنین امکانی برایش فراهم نباشد و اگر قصد فروش هم داشته باشد، باید امتیاز یک تیم دسته دومی را انتقال دهد؛ مگر اینکه محمد حسینی سرمربی جدید خوشه طلایی دست به کاری غیرممکن بزند که با توجه به فرصت کم بعید است.

دیگر خبرها

  • تحمیل فراقانونی کردن سلطنت در قانون اساسی
  • تفکیک امتیازات 5 مربی در تیم خبرساز
  • مجلس باید در قانون شوراها نسبت به احراز صلاحیت‌ها تجدید نظر کند
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • مخالفان اعتبازدایی از اسناد عادی از افشای اموالشان می‌ترسند
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • ذاکر : از نظر شرعی، هیچ منع قانونی یا مذهبی برای تعطیلی شنبه وجود ندارد/ اتاق بازرگانی و بخش خصوصی از تعطیلی شنبه حمایت می‌کنند + فیلم
  • لزوم افزایش فرهنگ‌سازی جهت تفکیک زباله از مبدا
  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • فضای سبز بروجرد با پساب آبیاری می‌شود