Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین رویداد نخبگانی حل مسائل حکمرانی با رویکرد دینی، مخصوص طلاب سطوح عالی و خارج حوزه علمیه و فارغ‌التحصیلان دانشگاه با گرایش علوم انسانی، به همت اندیشکده دین و حکمرانی و با همکاری کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، معاونت راهبردی قوه قضاییه و مرکز نوآوری‌های اجتماعی مبتدا و با حمایت بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، رویداد نخبگانی «دین و حکمرانی» سه هدف «آموزش تخصصی فرآیندهای اقدام جهت حل مسائل حکمرانی»، «ایجاد جریان نخبگانی حوزوی و تیم‌سازی پایدار در راستای حل مسائل حکمرانی» و «اتصال نخبگان حوزه و دانشگاه و ایجاد بستر جهت اتصال حلقه‌های تخصصی به نهادهای حاکمیتی در راستای حل مسائل حکمرانی» را دنبال می‌کند.
این رویداد در دو بخش و شش گام و در یک بازه زمانی ۴۵ روزه به صورت حضوری و غیر حضوری برگزار می‌شود. بخش اول آموزش مهارت حل مسئله است که از ۹ تیر تا ۱۶ تیر ماه برگزار شد. شرکت کنندگان در بخش اول رقابت، با مسئله‌یابی و ارائه راهکار سیاستی آشنا شدند. مهم‌ترین تمایز این رقابت با سایر رقابت‌های مسئله محور، بخش دوم رویداد است که در آن، شرکت کنندگان با توجه به دانسته‌های علمی خود به ابعاد فقهی مسئله و حل آن توسط فقه غنی شیعی می‌پردازند.
 
مسائلی که در این رقابت علمی بررسی خواهد شد، عبارتند از:

اعتبار اسناد عادی؛

فرآیند رسیدگی به دعوای اعسار از هزینه دادرسی و

رسیدگی غیرقضایی به دعوای انحصار وراثت.

 
در فرآیند اجرایی این رقابت علمی پنج گام طی می‌شود:
گام اول: آموزش مسئله‌یابی
در این گام شرکت کنندگان در مرحله اول با ویژگی‌های یک مسئله واقعی آشنا می‌شوند و می‌آموزند که چگونه مسئله واقعی را از میان مسئله‌نماها، تشخیص دهند. در مرحله دوم که مهم‌ترین بخش حل مسئله است، ریشه یابی مسأله، آموزش داده می‌شود.
 
گام دوم: مسئله‌یابی چالش‌های مهم قوه قضائیه
حال که شناخت مسئله و ریشه‌یابی آن آموزش داده شده، هنگام آن رسیده است که شرکت کنندگان، با مسائل اصلی رقابت که یکی از مهم‌ترین چالش‌های قوه قضائیه هستند آشنا شوند تا آموزش‌های خود را در راستای حل مسائل واقعی و عینی پیاده کنید. این گام نیز همانند گام نخستین، دارای دو مرحله است؛ ابتدا چالش مورد نظر توسط کارشناسان قوه قضائیه تشریح می‌شود و در ادامه با راهبری کارشناسان قوه قضائیه، تیم های حاضر به ریشه‌یابی این چالش‌ها می‌پردازند.
 
گام سوم: آموزش ارائه راهکار سیاستی
در این گام، آموزش‌هایی در نظر گرفته شده تا شرکت‌کنندگان با سازوکار لازم برای طراحی راهکار آشنا شوند و بیاموزند که چگونه برای هدفشان که همان حل مسئله است، برنامه‌ریزی و سناریونویسی کنند.
 
گام چهارم: بررسی راهکارهای مربوط به چالش‌های قوه قضائیه
پس از آنکه روش ارائه راهکار آموزش داده شد، وقت آن رسیده که حاضران در رقابت، با هم‌اندیشی و مشورت مربیان، آموخته‌های خود را در راستای حل مسائل قوه قضائیه به کار بندند تا راهکار اولیه خود را از حالت مفهومی و کلی خارج کرده، به صورت راهکار عملیاتی، جزئی و دقیق تبدیل نمایند.
 
گام پنجم: پژوهش فقهی یا ارائه راهکار سیاستی
این گام سرآغاز بخش دوم رقابت است؛ تیم‌های شرکت کننده باید اندوخته‌های خود را در قالب یک راهکار سیاستی یا پژوهش فقهی ارائه نمایند.
 
همچنین نشست‌های مسئله محور در راستای ایجاد ظرفیت‌های قانون‌گذاری پیرامون چالش‌های رویداد در کتابخانه مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.
 
در مرحله اول این رقابت که از ۹ تیر ماه آغاز شد، حدود ۱۳۰ نفر از طلاب و دانشجویان علوم انسانی شرکت کردند که ۹۰ نفر از آنها به مرحله دوم راه یافتند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: حکمرانی با رویکرد دینی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: راستای حل مسائل حل مسائل حکمرانی شرکت کنندگان ارائه راهکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۷۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر

ایسنا/خراسان شمالی دبیر استانی نخستین المپیاد ملی آموزش هنر خراسان شمالی بر ضرورت حضور قوی و پررنگ هنرجویان استان در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر تاکید کرد و از حضور پنج تیم استان در این المپیاد ملی خبر داد.

مسعود مرواری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آموزشگاه‌های آزاد هنری تا پایان اردیبهشت ماه فرصت دارند تا در حدود ۱۰ رشته این دوره از المپیاد شرکت کنند.

وی ادامه داد: تیم‌های هنرستان هنرهای زیبا نیز تا پایان خرداد ماه فرصت دارند تا در چهار رشته تئاتر، سینما، ساز ایرانی و گرافیک شرکت کنند.

وی در ادامه به تشریح و تبیین اهمیت نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر پرداخت و با توجه به ظرفیت‌های خوب هنری در این استان، از دبیران رشته‌های مربوطه خواست تا نسبت به تولید آثار فاخر و قوی برای شرکت در این رویداد با تمام توان اقدام کنند.

مرواری با اشاره به این که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر برنامه ریزی و آموزش‌های هنری وزارت ارشاد اسلامی به دنبال رصد هنرستان‌های پویاست، افزود: فعالیت و حضور قوی در این رویداد چشم انداز روشنی را پیش روی استان در راستای حمایت‌های بیشتر وزارتخانه خواهد گذاشت.

 وی همچنین بر تنوع آثار ارائه شده در کنار کیفیت تولیدات تاکید کرد و خواستار همراهی هنرجویان با استادان راهنما و بهره گیری از تمام توان و ظرفیت هنری شرکت کنندگان در آیین رویداد ملی شد و گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای تهیه و تامین مواد اولیه، فضا و امکانات برای خلق آثار در رشته های مختلف از هیچ گونه حمایت و همراهی دریغ نمی کند و از این روی هنرجویان باید تمام دغدغه خود را صرف تولید آثار فاخر کنند.

دبیر استانی نخستین المپیاد ملی آموزش هنر، در بخش دیگری از سخنانش بر اهمیت و نقش کار تیمی و گروهی در رشته های مرتبط تاکید کرد و از هنرجویان منتخب برای شرکت در این رویداد خواست تا از فرصتی که نصیب آن‌ها شده به درستی استفاده کنند، زیرا این اتفاق تحولی را در آینده هنری‌شان رقم خواهد زد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت در استان اردبیل برگزار می‌شود
  • رویکرد حکمت بنیان کلید حکمرانی در سلامت
  • دومین جشنواره «عروسک خونه» پایان یافت
  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت در قم برگزار می‌شود
  • هم اندیشی مسئله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • ‌دومین رویداد جایزه جوانی جمعیت در فارس برگزار می‌شود
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر
  • برگزاری میز خدمت گمرک برای شرکت های دانش بنیان