Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-04@08:25:20 GMT

ما پذیرنده شکسپیر هستیم، یا او پذیرنده ما؟

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۶۷۹۳۹

ما پذیرنده شکسپیر هستیم، یا او پذیرنده ما؟

مسعود طیبی نویسنده و کارگردان تئاتر که قرار است به زودی نمایش «سندرم هملت» را در مرکز تئاتر مولوی روی صحنه ببرد در این باره گفت: «این نمایش پنجمین برداشت مدرن من از آثار شکسپیر است که همچون برداشت‌های قبلی بر اساس نگاه یان کات به «هملت» در دنیای امروزی شکل گرفته است.»

او ادامه داد: «این در حالی است که، «نمایش افلیا» چهارمین اقتباس مدرن من از «هملت» قرار است پاییز امسال به دعوت جشنواره بین‌المللی تئاتر شکسپیر در ارمنستان به صحنه برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

طیبی درباره برداشت‌های مدرن خود از آثار شکسپیر با اشاره به اینکه ماندن در گذشته نمی‌تواند پاسخی برای جامعه اطلاعاتی و دانش محور امروز باشد، افزود: «معتقدم باید همواره با درک درست از تحولات و همگام با جامعه جهانی تئاتر، گام برداریم تا بتوانیم برای دوران معاصر خودمان حرفی برای گفتن داشته باشیم.»

این کارگردان تاکید کرد: «در واقع یان کات هم به شیوه خودش این سوال را طرح می‌کند که آیا در دنیای معاصر هنوز ما باید پذیرنده شکسپیر باشیم یا شکسپیر پذیرنده ما؟»

او عنوان کرد: «در برداشت جدیدم از «هملت» نیز به ویژگی‌های خلقی و نگرش‌های روانی از دیدگاه یونگ پرداخته‌ام.»

این کارگردان با بیان اینکه «سندرم هملت» یک اصطلاح روان شناختی و حقوقی است که به اختلال هُویت‌پَریشی می‌پردازد، یادآور شد: «سندرم هویت پریشی در «هملت» با مرگ مشکوک پدرش شدت می‌یابد و او را در برزخ کشمکش میان سه هویت عشق پدرفرزندی، وجه عقلانی واکنش به شرایط مرگ پدر و شعله خشم شیطانی انتقام از قاتل احتمالی پدرش گرفتار می‌کند.»

طیبی در پایان تاکید کرد: «مخاطبان در نمایش «سندرم هملت» فقط با بُرشی از زندگی هملت در یک مقطع زمانی خاص مواجه می‌شوند و این معنای نگاه روانشناسانه به بشر و تصویرگری آن در نمایش است.»

مجری طرح این نمایش آکادمی هنرهای نمایشی میزانسن و تهیه کننده آن سمیه طیبی است.

۵۷۲۴۴

کد خبر 1650322

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تئاتر بازیگران تئاتر کارگردانان تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۷۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «آبی‌گونه» به نویسندگی و کارگردانی کاوه مهدوی از آثار هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، از ۲۳ فروردین تا ۳۰ اردیبهشت در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

مهدوی که در بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر رضوی موفق به کسب رتبه شده است، درباره موضوع نمایش «آبی‌گونه» گفت: این نمایش به جریان زندگی پسری می‌پردازد که برای دیدن بازی فوتبال تیم محبوبش از مشهد به تهران سفر می‌کند.

وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر رضوی با جشنواره‌های موضوع محور دیگر تفاوت دارد، ویژگی این رویداد را استمرار در برگزاری آن دانست.

نویسنده و کارگردان نمایش «آبی گونه» با اشاره به تغییر رویکرد جشنواره تئاتر رضوی برای حذف بخش رقابتی و تمرکز بر اجراهای عموم گروه‌ها در شهر خود، تاکید کرد: در گذشته رقابتی بودن جشنواره، گروه‌ها را در ارایه اثر برای جشنواره ترغیب می‌کرد در حالی که در رویکرد جدید، «مخاطب مردمی» و اجرای عموم اولویت بیشتری پیدا کرده است و باید اثر را به نحوی تولید کنیم که مخاطبان مردمی جذب آن شوند که این نکته مثبتی است.

مهدوی در پایان سخنان خود با بیان اینکه توجه به سلیقه و نیاز مخاطب عام در تولید اثر موضوع هوشمندانه‌ای بود که در جشنواره امسال لحاظ شده است، تصریح کرد: اگر موضوع حمایت از اجراهای عمومی گروه‌های نمایشی به این شیوه استمرار پیدا کند، بحث مخاطب‌محوری و توجه به مخاطب مردمی در تولید اثر نیز بیش از پیش محقق خواهد شد چرا که گروه باید تمام جوانب را برای تحمل و رغبت و جذب مخاطب عام در طول ایام اجرای اثر بسنجد که این مهم ظرافت کار را نیز ارتقا می‌دهد.

عکس از رضا معطریان است.

کد خبر 6095137 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد
  • «شهر آفتاب مهتاب» اتفاقی آوانگارد در تئاتر دهه ۴۰
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون