Web Analytics Made Easy - Statcounter

تفاهم‌نامه توسعه یکپارچه میدان مشترک نفتی آزادگان به‌عنوان بزرگترین پروژه شرکت ملی نفت ایران امضا شد تا گام بلندی برای افزایش تولید نفت ایران برداشته شود. این تفاهم‌نامه از جنبه‌های مختلفی از جمله مهندسی یکپارچه مخزن تا تامین مالی بی‌سابقه داخلی حائز اهمیت بوده اما اجرای این پروژه، یک دستاورد بسیار بزرگ برای کشور به همراه دارد که آن هم افزایش تولید نفت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری برنا، میزان تولید نفت ایران در چهار دهه گذشته به جز مقطع کوتاهی در اواسط دهه ۱۳۸۰ خورشیدی که بیش از ۴.۲ میلیون بشکه در روز بود، غالبا زیر چهار میلیون بشکه بوده و در دوران پسابرجام نیز از ۴ میلیون بشکه در روز فراتر نرفت. هم اکنون ظرفیت تولید نفت ایران، بنا به اعلام مدیرعامل شرکت ملی نفت، به دوران پیش از تحریم، یعنی ۴ میلیون بشکه در روز رسیده و این بدین معناست که اگر تحریم‌ها لغو شود، ایران قادر به تولید روزانه ۴ میلیون بشکه نفت خواهد بود. اما طبق برنامه‌های توسعه قبلی، تولید نفت ایران باید تاکنون از ۵ میلیون بشکه در روز هم فراتر می رفت که به دلیل تحریم، عدم سرمایه گذاری مناسب داخلی و عدم جدیت در پیشبرد پروژه ها، این هدف محقق نشد.

بنابراین لازم است برای افزایش ظرفیت تولید نفت از همه پتانسیل های موجود استفاده کرد. یکی از مهمترین پتانسیل‌های نفتی کشور ما میدان نفتی آزادگان است که هم اکنون ۱۹۰ هزار بشکه در روز تولید دارد اما از ظرفیتی بیش از این برخوردار است. به همین دلیل تفاهم‌نامه توسعه یکپارچه میدان مشترک نفتی آزادگان با هدف رسیدن به تولید ۵۷۰ هزار بشکه نفت در روز منعقد شده که می‌تواند تولید نفت ایران را به طور محسوسی افزایش دهد که این امر از دو منظر حائز اهمیت است.

طبق اعلام شرکت ملی نفت، نخستین اهمیت افزایش تولید نفت کشور، افزایش درآمدهای نفتی کشور است. برآورد شده که در طول مدت بهره‌برداری ۲۰ ساله میدان آزادگان، اگر مبنای هر بشکه نفت را ۸۰ دلار منظور کنیم، بالغ بر ۱۱۵ میلیارد دلار درآمدزایی برای کشور ایجاد می شود که نقش مهمی در افزایش رشد اقتصادی کشور ایفا می کند.

دومین اهمیت افزایش تولید میدان آزادگان، قدرت گرفتن مجدد جمهوری اسلامی ایران در اوپک است. ایران همواره پس از عربستان، قدرت دوم اوپک از نظر مقدار تولید نفت و همراه با عربستان، قطب اصلی سیاستگذاری‌های نفتی در اوپک محسوب می‌شد. اما طی سال‌های اخیر، ابتدا عراق، سپس امارات جای ایران را در اوپک گرفتند و کویت نیز با سرعت در حال افزایش مقدار تولید خود است. جالب اینجاست که یکی از ظرفیت‌های به فعلیت درآمده عراق برای افزایش تولید نفت، میدان مشترک مجنون بود که با میدان نفتی آزادگان در ایران مشترک است و عراق با بهره‌گیری از ذخایر این میدان، تولید خود را افزایش داده است.

ایران برای قدرت گرفتن مجدد در اوپک، نیازمند افزایش تولید است چراکه تعداد بشکه‌های نفت تولیدی کشورهاست که در اوپک، حرف اول و آخر را می زند. میدان آزادگان مهمترین ظرفیت ایران برای افزایش تولید نفت است زیرا به تنهایی می‌تواند تولید نفت ایران را بیش از نیم میلیون بشکه در روز افزایش دهد. امضای تفاهم‌نامه توسعه میدان نفتی آزادگان را می‌توان گام بلندی در جهت افزایش تولید نفت ایران، افزایش درآمدهای نفتی ایران و همچنین افزایش قدرت تأثیرگذاری ایران در اوپک ارزیابی کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اوپک ایران شرکت ملی نفت ایران کویت نفت میلیون بشکه در روز افزایش تولید نفت تولید نفت ایران میدان آزادگان نفتی آزادگان برای افزایش تفاهم نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۹۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد

به گزارش صدای ایران از ایرنا، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه‌کرد دولت‌ها در ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می‌دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه‌کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت‌ها را طی سال ۲۰۲۳ داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده‌بانی مالی» نسبت هزینه‌کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ را تنها ۱۳.۵ درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشور‌های در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه‌کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل ۱۴.۲ درصد جی دی پی در سال ۲۰۲۱ به ۱۳.۸ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۱۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشور‌ها پرخرج‌ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه‌کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته ۵۰.۸ درصد بوده است.

متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در این ۳۸ کشور نیز ۳۲.۶ درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل ۲۹.۷ درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه‌کرد دولت‌ها در برخی کشور‌های دیگر به تولید ناخالص داخلی آنها در سال ۲۰۲۳ عبارت است از: برزیل ۴۷.۹ درصد، چین ۳۳.۹ درصد، مصر ۲۲.۷ درصد، اندونزی ۱۶.۶ درصد، مالزی ۲۳.۳ درصد، عربستان ۳۲.۳ درصد، ونزوئلا ۱۴.۴ درصد، پاکستان ۱۹.۲ درصد، عمان ۲۶.۲ درصد، قطر ۲۴.۴ درصد، روسیه ۳۶.۸ درصد، ترکیه ۳۳.۹ درصد، امارات ۲۵.۹ درصد، و ویتنام ۱۹.۹ درصد.


دیگر خبرها

  • افزایش تولید نیمه هادی‌ها با استفاده از دوقلو‌های دیجیتال
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • تعاونی‌های تولید؛ مصداق مشارکت مردم در اقتصاد
  • تحقق هدف گذاری ترانزیتی برنامه هفتم در گرو چیست؟
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • «سیزیف» به مردم ایران چه می آموزد؟ / ورود ایرانیان به دالان باریک آزادی / مهمترین پروژه توسعه ایران توانمندسازی جامعه
  • جان‌فشانی در سنگر تولید
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت