Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس توسعه کشاورزی و روستایی با انتقاد از طرح تشکیل وزارت بازرگانی عنوان کرد: تنها استدلال افراد موافق طرح، ساماندهی بازار است درحالی‌که ساماندهی بازار ضرورتاً با تشکیل وزارتخانه مستقل امکان‌پذیر نیست.

حجت ورمزیار، کارشناس اقتصادی در حوزه توسعه کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره جداسازی وزارت بازرگانی از وزارت صنعت و معدن و تجارت اظهار کرد: تنها استدلال افراد موافق طرح، ساماندهی بازار است درحالی‌که ساماندهی بازار ضرورتاً با تشکیل وزارتخانه مستقل امکان‌پذیر نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



راهکار حذف دلالی، تشکیل وزارتخانه‌ای جدید نیست

وی با اشاره به عدم اتصال تولیدکننده به بازار و دلالی واسطه‌ها عنوان کرد: وقتی نهاده با قیمت مناسب به دست تولید‌کننده نمی‌رسد، با افزایش قیمت نهاده، قیمت تمام شده محصول تولیدی نیز افزایش می‌یابد. حال چرا فکر می‌کنیم این مشکل را وزارت بازرگانی می‌تواند حل کند؟ در بحث دلالی و واسطه‌ها نیز به همین صورت است. این موضوع در گرو آن است که کشاورزان در قالب تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها توانمند شوند و به‌صورت مستقیم بتوانند در مراکز عرضه شهری محصولاتشان را عرضه کنند.

این کارشناس توسعه تولیدات روستایی ادامه داد: حال سؤالی که مطرح می‌شود آن است که آیا این موضوع با تشکیل وزارت بازرگانی شکل خواهد گرفت؟ و پاسخ داد از دیدگاه کارشناسی قطعاً این امر محقق نخواهد شد و وضع بدتر خواهد شد.

حذف ارز ترجیحی قیمت تمام شده محصولات را بالا برد

وی با اشاره به اینکه بازار رصدپذیر نداریم و شبکه توزیع ما با مشکل مواجه است، ادامه داد: کارشناسان دائم اعلام کردند ارز ۴۲۰۰ تومانی معیوب است و ایرادات زیادی دارد اما حذف ارز ترجیحی الزاماتی دارد که رعایت نشده و در صنعت دام و مرغ و گوشت به‌شدت با زیان مواجه شده‌ایم.

ورمزیار ادامه داد: در طرح وزارت بازرگانی عنوان شده که بخش‌های مختلف بازرگانی از وزارت جهاد به وزارت بازرگانی منتقل خواهد شد. به طور مثال اتحادیه‌های تعاون روستایی طبق اساسنامه وظیفه دارند زیرمجموعه‌های خود را تجهیز و نهاده آنها را تأمین کنند و اتفاقاً وظیفه ذاتی بخش کشاورزی وزارت جهاد نیز همین موضوع است.

وی توضیح داد: انتقال این بخش به بازرگانی، وظایف بخش کشاورزی را در حوزه آموزش کشاورزان، یکپارچه‌سازی اراضی نظام‌های بهره‌برداری از آب‌وخاک و زمین زیر سؤال می‌برد زیرا این امور ارتباطی به بخش بازرگانی ندارد. در واقع باید دید این وظایف در صورت تشکیل وزارت بازرگانی به عهده چه مجموعه‌ای خواهد بود.

لزوم ایجاد یکپارچگی در مدیریت زنجیره ارزش پرداخت

این کارشناس توسعه کشاورزی و روستایی به بحث یکپارچگی مدیریت زنجیره ارزش پرداخت و گفت: در شرایط فعلی نمی‌توان گفت که تولید در اختیار یک وزارتخانه و بازرگانی در اختیار مجموعه دیگر باشد. بازار نقش مهمی در تشویق تولید دارد و تولیدکننده اگر درآمد خوبی از محل بازار نصیبش شود قطعاً تولید را ادامه خواهد داد.

وی افزود: خاطرات تلخ واردات در زمان حیات وزارت بازرگانی به نام حمایت از مصرف‌کننده و تنظیم بازار و بدون هماهنگی با تولیدکنندگان بلای جان تولید داخل شده بود که این امر باعث خروج سرمایه از بخش کشاورزی شد و تولیدکننده مشاهده می‌کرد که وزارت بازرگانی هیچ توجهی به تولید داخل ندارد. عدم نقص در وزارت جهاد کشاورزی نیز صحت ندارد اما اصل موضوع آن است که زنجیره قبل از تولید تا بازار و بسته‌بندی و غیره همه به‌صورت یک زنجیره واحد مدیریت شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: وزارت بازرگانی ساماندهی بازار تشکیل وزارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۹۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور

رضا پسندیده دبیر زنجیره‌های بنیاد برکت در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره براینکه طی هرساله بنیاد برکت از طرح‌های اقتصادی در سراسر کشور حتی از مناطق محروم و کم توسعه یافته بسته‌های حمایتی تخصیص می‌دهد، گفت: از ابتدای سال گذشته (۱۴۰۲)، تمرکز ویژه‌ای در زمینه زنجیره‌های سبز و آبی داشتیم؛ زنجیره سبز مربوط به کشاورزی، صنایع غذایی و صنایع وابسته به این حول محوری است و زنجیره آبی مربوط به صنایع آبزی پروری و صنایع وابسته به آن محسوب می‌شود.

دبیر زنجیره‌های بنیاد برکت در ادامه تاکید کرد: برای هر زنجیره (سبز و آبی) یک کمیته مجزا و تخصصی ایجاد شده که تمام تصمیمات طرح‌های اقتصادی بنیاد برکت به صورت جزئی بررسی و اتخاذ شود و با متولیان هر ارگان مانند جهاد کشاورزی، شرکت شهرک کشاورزی، نظام مهندسی کشوری و افراد فعال این صنعت، مسؤولیت تصمیم‌گیری‌های مهم در این زمینه را عهده دار هستند. همچنین در حوزه زنجیره آبی افراد متولی از ارگان‌های شیلات، اتحادیه آبزیان، شهرک‌های کشاورزی، سازمان تحقیقات شیلات و افراد فعال حوزه آبزی پروری حضور دارند.

وی خاطرنشان کرد: دو سال گذشته در حوزه زنجیره سبز در زمینه خورد و خانگی ۲۲ هزار طرح، کسب و کار متوسط ۹۴ طرح و در زمینه زنجیره آبی ۸ هزار طرح خورد و خانگی و ۴۶ هزار طرح کسب و کار متوسط در سراسر کشور توسط بنیاد برکت تأمین مالی شد؛ همچنین در سال جاری توسعه اشتغال این زنجیره‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

پسندیده در خصوص حمایت بنیاد در زمینه صادرات این طرح‌ها، ادامه داد: علاوه بر صادرات، در زمینه توسعه بازار این طرح‌ها بسته‌های حمایتی در نظر داریم که موجب گسترش بازار و رفع شکاف‌های چالشی کشور شود.

این مسؤول در ادامه هدف اساسی بنیاد برکت را عنوان کرد و گفت: هدف اصلی شناسایی چالش و موانع کشور است که با کشف شکاف‌ها اقدام به سرمایه‌گذاری مناسب برای مطلوب شدن شرایط در این زمینه خواهد کرد، ناگفته نماند، این بنیاد تنها مسؤولیت تأمین مالی را بر عهده دارد و هیچ‌گونه تصدی‌گری وجود ندارد.

کد خبر 6091387 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور
  • تشکیل زنجیره سبز برای تصمیم‌گیری در بخش کشاورزی
  • زنجیره های ارزش کشاورزی در مازندران تقویت شود
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • لزوم جبران تأخیر ایجاد شده در اجرای سیاست‌های تامین اجتماعی
  • لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای ایجاد تغییر در طرح ترافیک
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • زنجیره افتتاح پروژه‌ها در شهر اصفهان آغاز می‌شود/ تشکیل شوراها موجب جهش در مدیریت شهری شد