Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@20:07:38 GMT

رسانه زدگی عامل دور شدن از هویت ایرانی حجاب

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۶۹۵۴۸

رسانه زدگی عامل دور شدن از هویت ایرانی حجاب

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت روز عفاف و حجاب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد اظهار داشت: ذی الحجه آکنده از رویدادهای مهم و تاریخ ساز بوده که یکی از این رویدادها اختصاص به روز غدیر دارد؛ بر همین اساس ذی الحجه یک ماه ویژه به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه نسبت به این ماه عظیم و بهره گیری از فرصت‌های بزرگ آن غفلت صورت گرفته است.

اسماعیلی با بیان اینکه وزارت ارشاد در همین راستا اقدامات جدیدی را انجام داده است، عنوان کرد: ستاد بزرگداشت روز غدیر در سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد همچنین برای بزرگداشت روز مباهله برای نخستین بار جمعی تشکیل شد تا در فعالیت‌هایی در این زمینه انجام شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه محبت به اهل بیت (ع) یک نگاه تقریبی است، گفت: تقریباً همه جهان اسلام و در همه بخش‌ها یک نگاه مودت و محبت آمیز نسبت به خاندان آل الله وجود دارد و این یک فرصت مهم است تا قلوب به هم نزدیک شود.

وی در بخش دیگر به سالروز ۲۱ تیرماه اشاره و بیان داشت: امروز یک روز تاریخی در تاریخ معاصر ایران ثبت شده است. یک مقاومت تاریخی را زنان و مردان انقلابی ایران در دوران سیاه پهلوی اول در برابر حرکت‌های ضد دینی رضاخان قلدر انجام دادند.

حجاب و پوشش یک مساله هویتی برای جامعه ایران است

اسماعیلی افزود: از ۲۰۰ سال مواجهه جهان اسلام با غرب جدید جامعه ما چند مواجهه تاریخی داشته است به گونه‌ای که تلاش می‌شود این مواجهات به عنوان یک نقطه ضعف برجسته شود به گونه‌ای که یکی از آن مسائل که در ارزیابی مستشرقین و نظریه پردازان غربی وابسته به غرب مورد توجه قرار می‌گیرد مساله زن است.

اسماعیلی ادامه داد: همه آثار مستشرقین و نظریه پردازان غربی وقتی می‌خواهند دلیل عقب افتادن مسلمانان را ارزیابی کنند به نگاه دین درباره زنان توجه می‌کنند و آن را یکی از دلایل مطرح می‌کنند. از این رو نسخه رسیدن به علم و پیشرفت را در پوشش و حجاب عنوان کرده و راه حل عملی را کشف حجاب می‌دانند. بنابراین نقطه آسیب عقب افتادگی و دور ماندن از علم و پیشرفت را حجاب زنان می‌دانند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه حجاب و پوشش یک مساله هویتی برای جامعه ایران است، گفت: موضوع عفاف و حجاب با تار و پود جامعه ایرانی در هم آمیخته شده از همین رو دشمن تلاش می‌کند این مساله هویتی را به یک مساله سیاسی تقلیل دهد زیرا حس می‌کند اگر این دوگانه در کشور ایجاد شود کشور دچار گسل شده و راحت می‌تواند به آن سلطه یابد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: جدای از مساله شرعی و فقهی حجاب باید به بعد هویت ایرانی حجاب توجه شود. امروز اگر اروپاییان و فرانسوی‌ها می‌گویند باید در برابر تهاجم فرهنگی آمریکایی بایستیم نشان می‌دهد که این امر تنها مختص کشور ایران نیست. امروز ما در معرض یک جو رسانه‌ای عظیم قرار داریم که تلاش می‌شود مردم ایران را از هویت خود دور کنند. رسانه زدگی عامل دور شدن از هویت واقعی حجاب است.

در ادامه حجت الاسلام ارباب سلیمانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور فرهنگی به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: عید قربان دل کندن از وابستگی‌ها و عید غدیر دل بستن به وارستگی‌ها است.

وی در ادامه به ماجرای کشتار واقعه گوهرشاد اشاره و بیان کرد: در ۲۱ تیرماه جمعی از مردم با اعتراض به سیاست‌های غلط رضاخان قلدر در مسجد گوهر شاد به دستور حاکمیت طاغوت به خاک و خون کشیده می‌شوند.

ارباب سلیمانی با تاکید بر اینکه دشمن عفت و حیا را هدف قرار داده است بیان داشت: دشمن می‌داند اگر حیا را هدف قرار دهد چون رأس همه خوبی‌ها است و نهاد خانواده با حیا و عفت است که می‌تواند بقا پیدا کند بر همین اساس برای تزلزل بنیاد خانواده و جامعه با حیا و عفت مبارزه می‌کند.

کد خبر 5536422 فاطمه علی آبادی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت ارشاد فرهنگ و ارشاد اسلامی محمدمهدی اسماعیلی ایران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارباب سلیمانی محمد مهدی اسماعیلی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی حجاب و عفاف قرآن دعای عرفه عید غدیر خم نماز عید قربان کتاب حج تمتع کربلا عید سعید قربان قرآن کریم سیره اهل بیت ع حوزه علمیه صحرای عرفات ایران شیعه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۹۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعرخوانی علم الهدی درباره حجاب: در شاهنامه، فردوسی به نقل از منیژه می گوید: منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید احمد علم‌الهدی در خطبه سیاسی نماز جمعه این هفته که با حضور پرشور زائران و مجاوران در حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت امام صادق (ع) اظهار کرد: مسئله مظلومیت، قصه تکراری در سیره همه اولیای الهی است و شاید یکی از ابعادی که وجود اقدس امیرالمومنان (ع) را اول مظلومان عالم می‌دانند، به این خاطر است که خود مظلوم بود و همه مظلومان عالم نیز از نسل او بودند.

بنابر روایت انتخاب، وی افزود: شما ببینید یک شخصیت عالم و فرزانه‌ای را با لباس عبادت از خانه بیرون بکشند، دستهایش را در حدود سن ۶۵ سالگی ببندند و بی‌حیایی سوار بر اسب او را به دنبال بکشد. این مظلومیت برای کدام رهبر و قوم تکرار شده است؟ در همین حد که حتی یهود جسور و عنود نیز با اینکه قاتل پیامبران بودند، اما دست به چنین هتک حرمت‌هایی نمی‌زدند. به همین هم اکتفا نکردند و در نهایت با سم وجود اقدسش را مسموم کردند و به شهادت رساندند.

نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: امام صادق (ع) یک وجه تقارن و تشابه نزدیکی هم با وجود اقدس، ولی نعمت ما علی‌ابن موسی‌الرضا (ع) داشتند. یکی اینکه امام صادق (ع) نخستین نفری بود که ولادت امام رضا (ع) را بشارت داد و دوم آن که شهادت امام صادق (ع) از نظر زمانی مقارن با ولادت امام رضا (ع) بود که انگار سرچشمه علم و فضائل امام صادق (ع) وقتی از دنیا رفت، در وجود، ولی معصوم دیگری همچون امام رضا (ع) دوباره متولد شد تا همگان از آن محظوظ و بهره‌مند شوند.

اجتماع صادقیون مصداق یک سنت حسنه است

ایشان با دعوت رسمی از زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی برای حضور در اجتماع بزرگ صادقیون ادامه داد: همچون سال‌های قبل، فردا نیز به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت رئیس مذهب جعفری، زائران و مجاوران امام هشتم (ع) از میدان شهدا به سمت حرم مطهر رضوی راهپیمایی می‌کنند. اجتماع عظیم صادقیون از آن سنت‌های حسنه و نیکی است که همه می‌توانند به نیت عرض تسلیت و ابراز ارادت به محضر امام رضا (ع) در آن شرکت کنند.

علم‌الهدی گفت: از برگزارکنندگان اجتماع عظیمی که روز چهارشنبه در حمایت از طرح نور برگزار شد تا مردم، شور و ارادت خود را نسبت به فرمانده محترم و شجاع نیروی انتظامی و مجریان طرح نور نشان بدهند، تقدیر و تشکر می‌کنم. وقتی نیروهای نخبه نظام به دنبال اجرای شرع و قانون بیفتند، باید حمایت مردم نیز پشتیبان آن‌ها باشد. این اجتماع موردتأیید بنده است و از همه شما برادران و خواهران گرامی برای شرکت در آن تشکر می‌کنم.

کارگر، عنصر سازنده در جامعه

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فرارسیدن هفته معلم و هفته کارگر به عنوان دو مناسبت جاری تصریح کرد: این روزها در هفته کار و کارگر هستیم. کارگر، عنصر سازنده در جامعه است و توسعه اقتصادی، رشد اقتصادی و جهش تولید به مدد بازوان توانمند او تأمین می‌شود که از این حیث، تأمین معیشت کارگر بر همه مسئولان ضرورت دارد. علاوه بر این، هفته معلم نیز در این روزها در جریان است که با اشاره به آن، نکاتی را عرض می‌کنم.

ایشان با اشاره به آیه ۲ سوره مبارکه جمعه تأکید کرد: قول مشهور این است که امام (ره) فرمود معلمی شغل انبیاست، اما اشاره امام راحل به هر معلمی نیست، زیرا خداوند عالم در قرآن کریم سه شغل برای پیامبران الهی عنوان کرده است؛ آن جا که می‌فرماید «هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ» و تصریح می‌کند که پیامبران، آیات الهی را برای مردم می‌خواندند، آن‌ها را تزکیه می‌دادند و کتاب و حکمت به ایشان می‌آموختند. این سه عنوان، سه شرطی است که اگر معلم به آن پایبند بود، آن زمان است که می‌توان گفت آن معلم رهرو طریق انبیاست.

تولید هویت، تکلیف اصلی معلمان

علم‌الهدی با بیان اینکه تولید هویت برای مردم، بزرگترین رسالت انبیای الهی بود، گفت: همه انسان‌هایی که در دوران حیات بابرکت رسول اکرم (ص) در قبایل، عشایر و دسته‌های مختلف که گرفتار امیال نفسانی بودند، بر هم شمشیر می‌کشیدند و قتل و غارت را در روابط خود حاکم می‌کردند، به دست پیامبر اسلام (ص) هویت یافتند، تبدیل به «امت» شدند و جامعه‌سازی کردند. بر همین اساس هم بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با معلمان تأکید کردند که پرورش هویت دانش‌آموزان در کنار علم‌آموزی بر معلمان ضرورت دارد.

ایشان بیان کرد: معلم مکلف است پیش از آموزش، به دانش‌آموز هویت ملی و دینی ببخشد، زیرا از اساس، هویت دینی محور هویت ملی است. عزیزان من، مسئله حجاب نیز یکی از همین هویت‌های دینی و ملی است. اصلاً حجاب متعلق به فرهنگ ایران است. حتی آن زمان که هنوز اسلام وارد ایران نشده بود، حجاب فرهنگ ایرانیان بود؛ به‌خصوص در تاریخ ایران باستان و انعکاس این فرهنگ را میتوان در شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی دید؛ آن زمان که از قول منیژه به عنوان نماد یک زن فرهیخته و ایرانی نقل می‌کند «منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب».

تزکیه، مقدم بر تعلیم است

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش مکلف است فرهنگ ملی و دینی را به دانش‌آموز تعلیم دهد، اظهار کرد: اگر این فرهنگ به درستی منتقل شد، آن زمان است نسل آینده‌ساز دیگر خودباختگی هویتی نخواهد داشت و غربگرا و غرب‌زده نخواهد بود. برادران عزیز، خواهران گرامی، آن‌چه امروز در دانشگاه‌های آمریکا درحال وقوع است، اینکه استاد دانشگاه را روی زمین می‌کشند و دانشجو را به شدیدترین شکل ممکن سرکوب می‌کنند، همه این‌ها تابلوی لیبرال دموکراسی و تمدن غربی است که امروزه در ایالات متحده آمریکا به چشم می‌آید. حقیقت این‌ها همین است، واقعیت این‌ها همین است. دانش آموز اگر هویت پیدا کند، به این‌ها وابسته نمی‌شود.

ایشان افزود: پس از هویت‌بخشی، خداوند عالم تزکیه را مقدم بر تعلیم دانسته است. به همین دلیل، ما نیز تأکید داریم که باید پرورش مقدم بر آموزش باشد. البته در مقوله پرورش نمیتوان فقط به دبیران پرورشی اکتفا کرد، زیرا اصل تربیت از همان معلمی آغاز می‌شود که درحال تعلیم است. آن عظمتی که معلم به خاطر علمش در چشم دانش‌آموز دارد، بهترین ابراز تربیت است اگر معلم دغدغه‌مند باشد. اگر معلم این سه خاصیت را داشت یعنی به دانش‌آموز هویت داد، او را تربیت کرد و تعلیم را به حد کمال به اجرا درآورد، آن زمان است که رهرو طریقت انبیاست.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902373

دیگر خبرها

  • منیژه ، زنی که آفتاب تن برهنه اش را ندیده است / از محو شبانه نقاشی شاهنامه تا توسل به فردوسی برای حجاب!
  • علم‌الهدی: حجاب متعلق به فرهنگ ایران است؛ در شاهنامه، فردوسی از قول منیژه نقل می‌کند «منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب»
  • شعرخوانی علم الهدی درباره حجاب: در شاهنامه، فردوسی به نقل از منیژه می گوید: منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب
  • آیت‌الله علم‌الهدی‌: حجاب متعلق به فرهنگ ایران است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • هشدار مشاور قالیباف در واکنش به گشت ارشاد: «وقوع واقعه برنامه ریزی شده کف خیابان»
  • کارگران عامل حرکت چرخ‌های توسعه و پیشرفت جامعه هستند
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب