Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، میرزاعلی در ابتدای این نشست اظهار کرد: در این دوره ۲۱۰ اثر به دبیرخانه ارائه و از مجموع ۵۰ اثر ۳۳ اثر برای بخش نهایی انتخاب شده که به صورت رقابتی واقعه غدیر را روایت و نقالی کنند.

کودکان منتخب این دوره از پدیده‌های نقالی هستند

وی با بیان اینکه این انتخاب‌ها در گروه‌های سنی کودک، نوجوان و بزرگسال صورت گرفته گفت: در بخش آقایان و بانوان نفر اول تا سوم داریم، البته این مجزا کردن دو بخش تفکیک جنسیتی نیست بلکه بخاطر نوع اجرا و تفاوت‌های آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین نزدیک به ۱۰ کودک انتخاب شدند اما این بخش رقابتی نیست و همه برنده هستند. چرا که همین ۱۰ کودک از بین ۲۱۰ نفر انتخاب شدند که در نوع خودشان پدیده هستند و در زمینه شعر و اجرا به این رویداد راه پیدا کردند.

اجرای نقالی در دو میدان امام حسین(ع) و ولیعصر(عج)

میرزاعلی با تاکید بر اینکه امسال رادیو فرهنگ کنار ماست و پخش تلویزیونی هم خواهیم داشت، ادامه داد: امسال جشنواره در دو بخش رادیویی و میدانی برگزار می شود و در بخش میدانی آثار در میدان امام حسین (ع) و ایستگاه متروی میدان ولیعصر (عج) اجرا می‌شوند و کار خود را از ۲۴ تیرماه آغاز می کنند و ۹ پرده خوان و نقال در میدان امام حسین اجرا دارند که این افراد از ۵ سال تا ۷۱ سال هستند. از طرفی دیگر یکی از اتفاقات مهم امسال این است که روی بحث مباهله خیلی جدی کار کردیم و ۲۰ طومار را در اختیار نقالان قرار دادیم.

نقالی کاربرد ویترینی دارد

میرزاعلی با انتقاد از بی توجهی مسئولان نسبت به نقالی تاکید کرد: متاسفانه این هنر دغدغه مدیران نیست و نهادها و وزارتخانه های مختلف همچون فرهنگ و  ارشاد و میراث و گردشگری و ... توجهی به هنر نقالی ندارند. در حالی که امروز خیلی ها با فرهنگشان روی جوانان ما تاثیر گذاشتند؛ چرا ما نباید علاقمند به شاهنامه، عطار و روایت گری داشته باشیم، چرا فرزندان ما نباید تفکر ایرانی اسلامی داشته باشند؟ فقط جایی که ویترین بخواهیم از نقالی استفاده می کنیم. 

رادیو فرهنگ در کنار جشنواره نقالی است

در ادامه حبیبی، مدیر رادیو فرهنگ نیز تصریح کرد: محتوای هنر در کنار قالب آن هنر را به اوج می رساند، پرده کِشی تا نقالی چه در دل یک اثر دینی حماسی مانند شاهنامه یا ... می تواند از فرهنگ ایرانی اسلامی پاسداری کند. غدیر خم از این زاویه یک داستان است که برای نسل کودک جذاب و برای نسل جوان به عنوان یک فرهنگ تعریف می‌شود و نقالی آن باعث استمرار این فرهنگ در جامعه خواهد شد. رادیو فرهنگ بواسطه رسالت ذاتی خود که پاسدار هنر متعالی ایرانی اسلامی است در این مسیر در کنار حوزه هنری ایستاده است و هر شب نقالی علوی را از رادیو فرهنگ پخش خواهیم کرد و از دو چهره شاخص با نام و نشان فرهنگ یار ملی تجلیل می کنیم.

ضرورت توجه به میراث‌بانان هنر نقالی

مدیر رادیو فرهنگ عنوان کرد: نقالی یک میراث معنوی است و باید از آن پاسداری کرد؛ توجه به میراث‌بانان و تجلیل از آنها نیز کار درخوری است که در حوزه شروع شده و رادیو فرهنگ در کنار هنر متعالی اسلامی است.

سمیعی، معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری نیز طی سخنانی یادآور شد: غدیر قله عاطفی و حماسی ما شیعیان است و جایی که مسئولیت هنرمندان مطرح می‌شود همیشه پرچمدار بودند و پاسداری از فرهنگ و تمدن اسلامی در این جشنواره مورد توجه واقع شده و اینکه نهادهای فرهنگی در چنین رویدادهایی کنار هم می ایستند شاخصه مهم آنهاست.

خبرنگار: صبا کریمی

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حوزه هنری هنر نقالی نقالی و پرده خوانی جشنواره نقالی رادیو فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۹۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما  و به نقل از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه دبیران و مدیران جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در دوره بیست‌ویکم افزود: برگزارکنندگان در این دوره مجموعه‌ای از عناصر هنری در بخش‌های مختلف را گردآوری کردند. حضور افراد تراز اول در این جلسه فرصت مغتنمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره فیلم رضوان اتفاق مبارکی است و هرآنچه در جلسه مطرح شد سرشار از امید و انگیزه برای آینده بود.

اسماعیلی افزود: جشنواره امام رضا (ع) باید به عنوان معتبرترین جشنواره فرهنگی هنری کشور قرار گیرد چراکه تمام داشته‌ها و افتخارات فرهنگی هنری ما به برکت وجود امام رضا (ع) است.

وی با اشاره به کتاب دو قرن سکوت عبدالحسین زرین‌کوب گفت: آغاز قرن سوم همزمان با حضور علی‌بن موسی الرضا است و این درخشش تمدن اسلامی و ایرانی که از قرن سوم درخشش خود را آغاز کرده و در قرن پنجم به قله خودش رسیده، نشان دهنده‌ی این موضوع است که اساسا نام دیگر این تمدن تمدن رضوی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مجالس در این دوره به صورت مجالس علمی و آزاداندیشی بوده و به‌طور کلی هر جامعه‌ای که می‌خواهد به حوزه تمدنی برسد با استفاده از ذات آزاداندیشی است که در فرهنگ اسلامی جاری است. دوره جمهوری اسلامی دوره‌ای نو از تمدن نوین اسلامی است. ما در حال بازخوانی تمدن رضوی هستیم.

اسماعیلی با اشاره به نگاه بین‌المللی در بنیاد امام رضا گفت: حضرت رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است. در سفر اخیر خود به پاکستان مشتاقان از مردم تا مقامات برای زیارت امام رضا (ع) ابزار علاقه می‌کردند.

وی افزود: بعد از امام حسین (ع) در میان ائمه‌اطهار (ع) این میزان از تشویق به زیارت را برای امام رضا (ع) داریم چرا که منبع فیض است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: افتخار داریم در این جشنواره همگی خادم امام رضا (ع) باشیم.

اسماعیلی در پایان با آرزوی بهره‌مندی از شفاعت و عنایت امام رضا (ع) و صلوات بر محمد و آل محمد به جلسه پایان داد.

جلسه دبیران و مدیران بیست‌ویکمین دوره جشنواره امام رضا (ع) ۸ اردیبهشت با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محلل این وزارتخانه برگزار شد.

تبادل نظر درباره رویکرد‌های آتی جشنواره و ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده از محور‌های این جلسه بود.

سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، فرهاد قائمیان دبیر بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی و فرهنگی امام رضا (ع)، سعید زمانی مدیرعامل بیست‌ویکمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، محمدحسین لطیفی دبیر جشنواره فیلم رضوی و فیلم رضوان و جمعی از دبیران و مدیران این دوره از جشنواره از حاضران در جلسه بودند.

دیگر خبرها

  • راه یافتگان جشنواره پرده‌خوانی و نقالی رضوی معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر جشنواره فیلم کوثر
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • برگزاری محفل شعر ارادت رضوی در هویزه
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در خوزستان
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  •  برگزاری ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی
  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود