Web Analytics Made Easy - Statcounter

اشکان هراتی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ایرنا اظهار داشت: سامانه مؤدیان با سه زیرسامانه اصلی شامل سامانه جمع‌آوری اطلاعات، سامانه ثبت‌نام و عضویت و سامانه کارپوشه مؤدیان نهایی و آماده‌سازی شده است و بعد از رونمایی، در موعد مقرر برای اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی از آن بهره‌برداری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با اجرای این قانون کلیه مودیان و صاحبان کسب‌وکار برای فروش کلیه کالاها و خدمات خود، صورت‌حساب الکترونیکی صادر کرده و اطلاعات آن را به سامانه  مودیان ارسال می‌کنند تا مبنای محاسبه مالیات بر ارزش‌افزوده افراد قرار گیرد.

اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی نیازمند عزم ملی است

رییس اداره اجرایی مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: انتظارات از سامانه مودیان می‌بایست معقول و در چارچوب زیرساخت‌ها و شرایط موجود باشد، اما در آینده این سیستم در جریان بلوغ خود تکامل پیدا خواهد کرد تا در اجرای کامل قانون پایانه فروشگاهی و مودیان به تمام انتظارات پاسخ داده و به یک دستاورد بزرگ در نظام هوشمند مالیاتی دست یابیم.

 وی با بیان اینکه اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی نیازمند عزم ملی مودیان و مردم است، گفت: همه مردم باید پای این کار بیایند و همه خود را مسوول بدانند، چراکه برای ایجاد شفافیت نیازمند دستیابی به اطلاعات مستند و سیستمی هستیم تا با هوشمندسازی نظام مالیاتی، اخذ مالیات مبتنی بر درآمد صاحبان کسب‌وکار بشود.

حرکت به سمت مالیات ستانی نوین و مبتنی بر اطلاعات شفاف/ شناسایی دو میلیون مودی جدید

هراتی تأکید کرد: برای رسیدن به عدالت مالی نیازمند عزم همگانی هستیم تا به یک دستاورد ملی در چهارچوب شفافیت اقتصادی محقق شود. با استفاده از این اطلاعات می‌توانیم از رویکرد مالیات ستانی سنتی به سمت مالیات ستانی نوین و مبتنی بر اطلاعات شفاف و قابل استناد دست‌یابیم.

وی با اشاره به اینکه اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی منجر به شناسایی تعداد مودیان جدید می‌شود، گفت: در ماده ۱۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان به ساماندهی کارتخوان‌ها پرداخته شده است که با اجرای این طرح بیش از دو میلیون مودی را شناسایی کرده‌ایم و این گامی در جهت جلوگیری از فرار مالیاتی و به‌تبع آن برقراری عدالت مالیاتی خواهد بود.

این مقام مسوول ابراز داشت: در بخش مالیات ستانی سنتی هشت فراخوان منتشر کردیم که در همین راستا هفتصد هزار مودی مالیات بر ارزش‌افزوده داشته‌ایم که پیش‌بینی ما این است که با اجرای این قانون تعداد مودیان مالیات بر ارزش‌افزوده به هفت میلیون نفر برسد. ازاین‌رو برای اجرای این قانون باید دقت کنیم و ترتیبات لازم را در نظر بگیریم که اجرای مؤثر داشته باشیم.

سامانه مودیان به اطلاعات شفاف کمک می‌کند/ پرداخت مالیات مبتنی به عدالت و منطبق با درآمد واقعی

این مقام مسوول مالیاتی با تأکید بر اینکه راه‌اندازی سامانه مودیان به اطلاعات شفاف و سیستمی کمک می‌کند، بیان کرد: بدون اطلاعات چاره‌ای جز نظام مالیات ستانی سنتی و مستندات دستی نداشته‌ایم، اما با اجرای کامل این قانون در مرحله بلوغ سامانه ضمن جلوگیری از فرار مالیات به عدالت در دریافت مالیات دست خواهیم یافت.

هراتی گفت: در این روش افرادی که درآمد بیشتری دارند، باید مالیات بیشتری پرداخت کرده و افرادی که درآمد کمتری دارند، مالیات کمتر را می‌پردازند و پرداخت مالیات مبتنی به عدالت‌محوری و منطبق با درآمد واقعی مودیان خواهد شد.

نظام مالیاتی، هوشمند می‌شود

وی با بیان اینکه قانون پایان فروشگاهی سال ۹۸ به تصویب رسید، گفت: فرصت ۱۵ماهه برای اجرای این قانون اعلام شد که متأسفانه با وجود وضعیت و زیرساخت‌ها زمان مناسبی به نظر نمی‌رسید، اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم، رویکرد تیم جدید اقتصادی بر اساس مدل‌های اجرایی و کاهش تصدی‌گری و افزایش تسهیلگری رقم خورد.

 رییس اداره اجرایی مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان کرد: با اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان حرکت به سمت اجرای قانون در نظام هوشمند مالیاتی شکل می‌گیرد که دستاوردهای خوبی برای کشور به همراه خواهد داشت.

برچسب‌ها سازمان امور مالیاتی کشور مالیات فرار مالیاتی دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان امور مالیاتی کشور مالیات فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور مالیات فرار مالیاتی دولت سیزدهم اجرای قانون پایانه های فروشگاهی اجرای این قانون سامانه مودیان مالیات مبتنی مالیات ستانی اطلاعات شفاف نظام مالیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۱۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرار مالیاتی با دفتر ویترینی

هر قدر که سیاست‌های مالیاتی برای اخذ مالیات گسترده‌تر می‌شود، ترفند‌های برخی از مؤدیان مالیاتی که به دنبال کاهش مالیات پرداختی خود هستند، سریع‌تر به‌روزرسانی می‌شود.

به گزارش دنیای اقتصاد، البته این یک وجه ماجرا است، وجه دیگر این است که سیاستگذار باید فضایی به‌وجود آورد که بنگاه‌ها منفعت پرداخت مالیات را درک کنند و محل مخارج مالیاتی برای مؤدیان مشخص شود. علاوه بر این در گزارشی دیگر، آخرین عملکرد مالیاتی در پایان سال گذشته و ابتدای سال جاری مورد بررسی قرار گرفت.

سازمان امور مالیاتی گزارش عملکرد خود در سال ۱۴۰۲ را به‌روز و از عملکرد فروردین‌ماه ۱۴۰۳ رونمایی کرد. بر این اساس، مالیات‌های وصول‌شده در سال ۱۴۰۲ به حدود ۸۰۶ هزار میلیارد تومان بالغ شده است که با توجه به عدد ۸۳۸ هزار میلیارد تومانی قانون بودجه ۱۴۰۲، از تحقق ۹۶.۱ درصدی درآمد‌های مالیاتی حکایت دارد. در فروردین‌ماه نیز درآمد‌های مالیاتی وصول‌شده از ۵۶ هزار میلیارد تومان عبور کرد. بررسی دقیق‌تر مالیات‌های دریافت‌شده در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که مالیات اشخاص حقوقی به ۳۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده و مالیات بر درآمد نیز از سطح ۱۴۲ هزار میلیارد تومان عبور کرد.

مالیات بر ثروت نیز به ۲۸ هزار میلیارد تومان رسید تا مجموع مالیات‌های مستقیم از ۴۸۴ هزار میلیارد تومان عبور کند. به این ترتیب ۶۰ درصد درآمد‌های مالیاتی به مالیات‌های مستقیم اختصاص دارد. در نهایت مالیات بر کالا‌ها و خدمات نیز در ۱۲ ماه سال ۱۴۰۲ به ۳۲۱ هزار میلیارد تومان رسید تا پازل مالیاتی سال ۱۴۰۲ تکمیل شود.

سازمان امور مالیاتی، گزارش مالیات محقق‌شده در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد و به این ترتیب پرونده عملکرد مالیاتی در قانون بودجه ۱۴۰۲ را بست. بر این اساس بیش از ۹۶ درصد از درآمد‌های مالیاتی پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه محقق شد که جزئیات آن در این گزارش تشریح می‌شود. از سوی دیگر، آمار‌های مالیاتی فروردین‌ماه نشان می‌‎دهد که مالیات وصول‌شده در اولین ماه سال جدید از سطح ۵۶ هزار میلیارد تومان عبور کرده است.

جزئیات مالیات‌های مستقیم

بررسی آمار‌های ۱۲ ماه نشان می‌دهد که ۶۰ درصد از کل مالیات‌های وصول‌شده در سال ۱۴۰۲ مربوط به مالیات‌های مستقیم است. این بخش شامل سه گروه مالیات اشخاص حقوقی، مالیات بر درآمد‌ها و مالیات بر ثروت می‌شود. در مجموع بیش از ۴۵۶ هزار میلیارد تومان مالیات مستقیم در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده بود؛ اما مالیات محقق‌شده از این عدد فراتر رفت و به بیش از ۴۸۴ هزار میلیارد تومان رسید. بر این اساس میزان تحقق مالیات‌های مستقیم از ۱۰۶ درصد فراتر رفت تا سهم این بخش از درآمد‌های مالیاتی دولت در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۶۰ درصد برسد.

اشخاص حقوقی غیر دولتی در صدر

بررسی دقیق‌تر مالیات اشخاص حقوقی نشان می‌دهد که عمده درآمد‌های این بخش به مالیات اشخاص حقوقی غیر دولتی تعلق دارد. بر این اساس، از کل ۲۹۶ هزار میلیارد تومان مالیات در نظر گرفته‌شده در قانون بودجه، ۲۵۸ هزار میلیارد تومان آن به این گروه تعلق دارد. از این مقدار، بیش از ۲۵۵ هزار میلیارد تومان محقق شده است که عملکرد ۹۹ درصدی این بخش را نشان می‌دهد. مالیات بر عملکرد شرکت‌های دولتی دومین بخش قابل‌‎توجه این بخش است که در قانون بودجه ۲۰.۵ هزار میلیارد تومان مالیات برای آن پیش‌بینی شده که در عمل ۲۱.۶ هزار میلیارد تومان محقق شده و عملکرد حدودا ۱۲۰ درصدی را از خود بر جای گذاشته است. در مجموع ۳۱۳ هزار میلیارد تومان مقدار محقق‌شده مالیات اشخاص حقوقی است که از تحقق ۱۰۵.۸ درصدی آن خبر می‌دهد.

مالیات بر درآمد، فراتر از انتظار

در حالی‌که در قانون بودجه مالیات بر درآمد معادل ۱۲۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود، آمار‌های منتشر شده نشان می‎دهد مقدار محقق‌شده مالیات بر درآمد در سال ۱۴۰۲ از سطح ۱۴۲ هزار میلیارد تومان عبور کرده است که از تحقق ۱۱۶.۳ درصدی آن حکایت دارد. بررسی جزئیات این بخش نشان می‌دهد مالیات حقوق کارکنان بخش خصوصی بیشترین مقدار تحقق را داشته و عملکرد ۱۲۵.۲ درصدی را بر جای گذاشته است. مالیات بر مشاغل نیز بخش دیگری است که عملکرد بالایی را برجای گذاشته و مقدار محقق‌شده آن در سال ۱۴۰۲ به ۱۲۵ درصد رسیده است.

ناکامی در مالیات از ثروت

در میان بخش‌های اصلی مالیات‌های مستقیم، مالیات بر ثروت بدترین عملکرد را داشته است. بر این اساس، در حالی‌که ۳۷.۶ هزار میلیارد تومان مالیات بر ثروت در قانون بودجه در نظر گرفته شده بود، ۲۸.۷ تومان مالیات بر ثروت محقق شد. بر این اساس عملکرد سازمان مالیاتی در این بخش به ۷۶.۲ درصد می‌رسد. یکی از شکست‌های بزرگ سازمان مالیاتی در این بخش به مالیات بر واحد‌های مسکونی خالی از سکنه و واحد‌های مسکونی گران‌قیمت بازمی‌گردد.

بر این اساس، میزان تحقق مالیات بر واحد‌های مسکونی خالی از سکنه تنها ۰.۳ درصد بوده و در بخش واحد‌های مسکونی گران‌قیمت تنها ۱۴.۵ درصد محقق شده است. این در حالی است که مالیات بر کالا‌ها و خدمات در بودجه ۱۴۰۲ معادل ۲۵۲.۹ در نظر گرفته شده بود، عملکرد این بخش به بیش از ۳۲۱ هزار میلیارد تومان رسید و میزان تحقق ۱۲۷ درصدی را به ثبت رساند.

دیگر خبرها

  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی
  • اخطار به صاحبان خانه‌ های خالی برای پرداخت مالیات
  • خبر خوش بخشودگی مالیات برای مودیان لرستانی
  • اخطار به صاحبان خانه های خالی برای پرداخت مالیات
  • رئیس اتحادیه طلای تهران: اعتصاب طلافروش ها در واکنش به مقررات مالیاتی دولت/ بازار طلا در تهران نیمه تعطیل است
  • مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان تمدید شد
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • تمدید ارائه اظهار نامه مالیاتی در لرستان